www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 22:36

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: 16 svi 2012 19:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 23 ožu 2011 19:11
Postovi: 409
Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
Da i ja bi volila da netko to objasni.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 16 svi 2012 20:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 03 svi 2012 12:10
Postovi: 16
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ako odredjenu osobu predamo Isusu onda zajedno s njime i molimo ...odustajanje od molitve jer nisi siguran koliko si jak u vjeri ili jer ta osoba ne zeli Boga u blizini nije mi dovoljno jak razlog za odustajanje... Ne znam samo razmisljam naglas. B.V.B.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 17 svi 2012 07:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 04 lis 2010 12:44
Postovi: 657
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Neke osobe jednostavno nose sa sobom previše demona. I onda kad se idemo molit za njih, ti demoni nas napadaju. Nekim osobama jedino egzorcizam može pomoć, a egzorcizam ne može svaki slabić vršit. To čak ni svaki svećenik ne može vršit. To su posebne osobe koje imaju za to milost.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 17 svi 2012 10:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 24 tra 2009 21:44
Postovi: 3250
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 14 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Evo samo da nastavim na temu,

na žalost kolegica zbog posla nije mogla ići,ali joj je bilo žao.Ja sam pričala s mojim paterom o svemu ovome,i zaključila sam da trebam moliti i ne odustajati,osobito što je ta moja kolegica tako potrebna molitve,i pomoći.Ona sama nema snage,ali zato sam ja tu,i ja ću moliti.Pater mi je rekao da se dogodi nekada da i kada molimo za nekoga,da Gospodin te molitve uputi za nekog drugog,kao što je sv.Katarina Sijenska molila a molitve Gospodin prikazao za nekog drugog.
Što se tiče ovog što je Ante napisao,svakako da onaj zli ako nekoga drži,da mu nije drago kada se ta osoba želi istrgnuti i vratiti Bogu,i da onda napada.Razumijem to,i to mi je i pater rekao,da Bog dopušta da sa te osobe dio tuge,žalosti,tereta tog križa ponesemo i mi.Evo to je vjerujem ljubav za drugog,a ja se osjećam na neki način pozvanom da odgovorim tome,i molit ću i dalje,Bog sigurno vidi da imam snage i da mogu nositi i dio njene tuge,pa ako će biti njoj na pomoć,u redu.
Ako ne,onda ću je predati Isusu,pa neka bude volja Njegova.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 29 stu 2017 12:53 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 29 stu 2017 12:18
Postovi: 1
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pozdrav i BVB!
Vidim da ova tema nije odavno aktivna, a ona me i nagnala da se registriram, iako vas čitam često.
Ne znam da li trebam savjet ili samo podršku da ne odustajem...
Moja priča ide ovako;
Bila sam u jednoj vezi, bilo je ljubavi, planova za budućnost, dok jedan dan kao iz vedra neba on nije prekinuo uz obrazloženje da mu je jako stalo ali da nije spreman se obvezati. Bilo mi je teško ali sam prihvatila, nisam ga krivila ni mrzila.
Ostali smo u dobrim odnosima nakon toga. Družili smo se, čuli redovno dok nakon par mjeseci svaki moj kontakt s njim nije počeo izazivati bijes u meni, htjela sam mu napakostiti. A taj čovjek mi nikada ništa loše nije napravio! Za njegovo a i svoje dobro sam se maknula od njega, napisala sam mu poduži mail, da druženje više nema smisla jer mi ne možemo biti prijatelji...

Počela sam se moliti za njega, svaki dan, da ga dragi Bog blagoslovi i čuva, da mu da ono što je najbolje za njega po Njegovoj volji. Da ga Njegova ruka vodi i pokaže mu put, jer se pogubio u svemu. Prikazala sam i svetu Misu za njega. Molila dragog Boga da mu da snage da mi oprosti, jer sam ja njemu oprostila.
Zbog čega sam ovdje pitate se?!
Svaka moja molitva rezultirala je ogromnim nemirom, tugom i suzama. Na svetoj Misi sam i klanjanju sam suzdržavala suze a došlo mi je vrištati, od nemira se počinjem tresti, što sam više molila za njega to sam bila depresivnija.
Nedavno ga sretnem, prvi put od poslanog maila, bio je u autu par metara od mene, okrenuo glavu i pravio se da me ne vidi...
Tu sam posustala, zaključila da Bog ne čuje moje molitve, da je on ljut na mene i neće mi nikad oprostiti, da moje molitve više nemaju smisla. Prestala sam se moliti za njega i osjećala se puno bolje. Nije više bilo ni suza ni nemira. Sotona me prevario i dao lažni osjećaj mira, bar ja tako mislim, jer je bez obzira na to nešto u meni govorilo "moli"!!
Ponovno sam počela moliti za njega, za sebe, za cijelu situaciju.
I opet , ogromna tuga i nemir me obuzmu dok molim za njega, pola dana ne mogu doći k sebi. Predala sam sve u Božje ruke, neka bude po volji Njegovoj. Molim Ga da mi da snage da opet ne posustanem koliko god teško bilo moliti, i koliko god mi se činilo da nema smisla.
Moliti za drugog bi trebao biti blagoslov i radost, a ne tuga i nemir. Ali nažalost postoji i ono zlo koje nas na svaki mogući način pokušava odvratiti od molitve, pogotovo od molitve za drugoga.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 03 pro 2017 19:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Pati li tko među vama? Neka moli! Je li tko radostan? Neka pjeva hvalospjeve!
Jak 5,13

Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova. Jak 5,16

Molitva za druge smatra se izvorom izlječenja (Jak 5,16), uz ispovijed.
Isus nam je rekao da molimo u Njegovo ime. Ako nešto učiniš „u ime“ nekog drugog, to znači da činiš nešto prema njegovim željama. Nadalje, poznavanje i razumijevanje Boga je sastavni dio molitve. Sada počinjemo uviđati zašto je važno moliti za druge. Molitvom se ne koristimo da bismo dobili sve što želimo ili da bismo u svim vremenima bili zdravi, sigurni i slobodni od problema. Molitva je moćan način na koji možemo upoznati našeg Spasitelja, i osim toga, okuplja vjernike. Snažna molitva za druge približit će nas Bogu jer takva je molitva temeljena na poznavanju Njegove volje (1 Iv 5,4). Također, molitva će nas približiti i drugima jer ih na taj način dublje upoznajemo i fokusiramo se na njihove potrebe.

Kod većine nas, kada molimo za druge, to otprilike zvuči ovako: „Bože, podari mom prijatelju posao, dobar auto, zdravlje i sigurnost.“ Ako nekoga zaista dobro poznajemo, trebali bismo moliti za njegov brak ili druge odnose. Nema ničeg lošeg u tome da molimo za takve stvari, čak štoviše, Biblija nas potiče da molimo za sve i, čineći tako, prestanemo biti zabrinuti (Fil 4,6). U redu je moliti za zdravlje i za opće dobro (3 Iv 1,2).

No, većina je molitvi zabilježenih u Bibliji drugačijeg tipa. Kada bi Isus molio za druge, On bi molio za njihovu vjeru ( Lk 22,32), za neposustajanje u kušnjama ( Lk 22,40), za njihovo zajedništvo (Iv 17,11) i za njihovo posvećenje (Iv 17,17). Pavao je molio za spasenje izgubljenih (Rim 10,1), molio je da braća ostaju na pravom putu (2 Kor 13,7), da vjernici jačaju u Duhu Svetom, ukorijenjeni i utemeljeni u ljubavi, da budusposobni razumijeti Božju ljubav, i da se ispune svom puninom Božjom (Efežanima 3,14-19). Ove su molitve za duhovno blagostanje i sve su one „u Isusovo ime“ te u skladu s Božjom voljom – molitve koje nalaze svoje „da“ u Kristu (2 Kor 1, 20).

Moliti za druge je važno jer ispunjava zapovijedi Novog zavjeta. Dužni smo moliti za sve ljude (1 Tim 2,1), za sve koji su na vlasti (1 Tim 2,2), za izgubljene, za braću kršćane ( Ef 6,18), za navjestitelje evanđelja (Ef 6,19-20), za progonstvo Crkve (Heb 13,3). Molitvom za druge prestajemo razmišljati samo o sebi, već pažnju usmjeravamo na potrebe oko nas. „Noseći bremena drugih, ispunjavamo zakon Kristov“ (Gal 6,2). Počnite danas moliti jedni za druge i pomozite izgraditi tijelo Kristovo.

Izvor: https://www.novizivot.net/2016/03/20/moliti-za-druge/amp/


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 18 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr