www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 12:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 71  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ateizam
PostPostano: 07 lip 2012 08:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
musavi napisao:
Oho! Ne cudi me Frane da se ovako bahatis, al me cudi sta neces pricat. Eto, zanima me doznat vise o tvom misljenju o toj temi, al ak neces razgovarat ne moras, jasno. Zbogom!

Prije svega lipi pozdrav Musavi! :grlim te: :grlim te:

Vidin da si postao bahat. Pa kako si mogao napisati da san bahat? :roll: Kako si se samo usudio to napisati. Moja čast je povrijeđena. Lol. Slika Slijedi kazna, slijedi "ignoriraj lista";

Musavi moj, od 7.6.2012. do 7.8.2012. nalaziš se na "ignoriraj listi". Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 lip 2012 13:44 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
musavi napisao:

@Luki
:D
A jel mogu i ja dobit pjesmu upozorenja umjesto zutog?

To nije pjesma upozorenja, već Riječ Božja koja tebe ništa ne znači......

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 kol 2012 20:46 
Odsutan

Musavi pozdrav!

Oprosti što tek sad odgovaram, u biti neman šta odgovoriti, budući da od tebe još sada nema neki suvisli odgovor na onaj poduži post, tamo i jest stala rasprava (barem što se nas dvojice tiče). Glupo bi bilo samo tako ono preskočiti. Budući da si do danas bio na "ignoriraj listi" nisan mogao prije komentirati tvoj post. Evo šta;

musavi napisao:
Sto se Kanta tice, dok Isus cijelo vrijeme spominje pakao i grijehe i kazne i nebeske nagrade za dobrotu, Kantova se etika zasniva na duznosti, a ono sta je je moralno radimo samo JER je to moralno - ne zbog nagrade kazne ili uspjeha. "Radite dobro jer je to ispravno" umjesto "Radite dobro i dobit cete nagradu na nebu" - mozda sam u krivu, al ne sjecam se da je Isus ikad jasno reko ovo prvo, a o moralu uvijek prica u smislu nagrade i kazne.

Mislin da je ova rečenica uvreda za Kanta i filozofiju općenito. Ako mene pitaš, Kant je posljednji filozof na kojeg bi se pozivao da san na tvojem mistu, i to još kad je moral u pitanju. A što se tiče Krista: kad govori o kazni i nagradi želi ljudima poručiti da je sama odvojenost od Boga najveća kazna (pakao). Kako će ta odvojenost izgledati, nitko ne zna, ali možemo naslutiti da neće biti nimalo ugodna. Ali ta kazna će biti posljedica našeg odabira, a ne Božjeg. Budući da je definicija grijeha;

KKC 1849 Grijeh je prekršaj protiv razuma, istine, ispravne savjesti; prijestup je istinske ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zbog izopačene privrženosti nekim dobrima. On ranjava čovjekovu narav i ugrožava ljudsku solidarnost; definiran je kao "riječ, čin ili želja protiv vječnog zakona".

KKC 1850 Grijeh je uvreda Bogu: "Tebi, samo tebi ja sam zgriješio i učinio što je zlo pred tobom" (Ps 51,6). Grijeh se diže protiv ljubavi Božje prema nama, udaljuje od nje naša srca. Kao i prvi grijeh, to je neposlušnost, buna protiv Boga, radi volje da čovjek postane "kao bog" spoznajući i određujući dobro i zlo (Post 3,5). Grijeh je dakle "ljubav prema sebi sve do prezira Boga".

Našeg odabira;

2 Kor 9,6 Ta eno: tko sije oskudno, oskudno će i žeti; a tko sije obilato, obilato će i žeti.

Gal 6,7 Što tko sije, to će i žeti!

Jer Bog je već donio svoju odluku;

Ez 18,30 Dome Izraelov, ja ću suditi svakome po njegovim putovima - riječ je Jahve Gospoda. Obratite se, dakle, i povratite od svih svojih nedjela, i grijeh vam vaš neće biti na propast!

Ez 33,11 `Života mi moga - riječ je Jahve Gospoda - nije meni do smrti bezbožnikove, nego da se odvrati od zloga puta svojega i da živi! Obratite se, dakle, obratite od zloga puta svojega! Zašto da umrete, dome Izraelov!`

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 18:07 
Odsutan

Pia napisao:
Fran26 napisao:
Ateist je čovjek koji vjeruje da Boga nema. Vjernik je, pak, onaj koji vjeruje da Boga ima. Ateist i vjernik su u stvari vjernici. Obojica jedino mogu vjerovati da Boga ima ili da Boga nema. Tomislav Ivančić "Povratak nade"

Evo odgovora, Frane, iz pera jednog od pripradnika suprotnog tabora :b101: (no hard feelings)
http://ateizam.org/index.php/religija/1 ... a-ivancica

Iako si ovo napisala prije nekoliko misaca, taj tip mi nije izašao iz tikvanje. Nisan prije ništa odgovarao na ovo, a tribalo bi. Zanimljivo je kako uvik najveći mamlazi tvrde kako nema nikakve veze između znanosti i teologije (filozofije). To doista može tvrditi samo tikvan kao što je ovaj sa linka koji si stavila. Najveći znanstvenici svita virovali su u Boga, i sad se pronađe jedan "pametan" koji će tvrdit da znanost i teologija nemaju ništa zajedničko. Kao što je sastavljena lista poznatih filozofa koji su vjernici, tribalo bi sastavit listu poznatih znanstvenika koji su vjernici. Možda bi se onda bolje vidilo, tko u šta viruje, te, jel biti vjernik znači biti naivan čovik ili je upravo suprotno. Zanimljivo je da ne znan ni jednog svjetski poznatog znanstvenika koji je ateist (ja osobno ne znan), dok znan poprilično ljudi koji su kroz povijest bili poznati znanstvenici i vjernici. :l30:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 19:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Fran26 napisao:
[
Iako si ovo napisala prije nekoliko misaca, taj tip mi nije izašao iz tikvanje. Nisan prije ništa odgovarao na ovo, a tribalo bi. Zanimljivo je kako uvik najveći mamlazi tvrde kako nema nikakve veze između znanosti i teologije (filozofije). To doista može tvrditi samo tikvan kao što je ovaj sa linka koji si stavila. Najveći znanstvenici svita virovali su u Boga, i sad se pronađe jedan "pametan" koji će tvrdit da znanost i teologija nemaju ništa zajedničko. Kao što je sastavljena lista poznatih filozofa koji su vjernici, tribalo bi sastavit listu poznatih znanstvenika koji su vjernici. Možda bi se onda bolje vidilo, tko u šta viruje, te, jel biti vjernik znači biti naivan čovik ili je upravo suprotno. Zanimljivo je da ne znan ni jednog svjetski poznatog znanstvenika koji je ateist (ja osobno ne znan), dok znan poprilično ljudi koji su kroz povijest bili poznati znanstvenici i vjernici. :l30:

Ubijaš me kad me povučeš za jezik, al eto, edukacije radi:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... ilosophers

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... technology

a o onom textu bi se dali diskutirati, ne? mislim, bilo bi ga (gotovo) lako pobiti. ovo gotovo mi je challenge :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 20:55 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Pia napisao:
Ubijaš me kad me povučeš za jezik,

..jooj koliko to jezik imaš da ti je povlačenje opasno po život... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 21:04 
Odsutan

@naggar: 4;5 metra u stanju mirovanja - prosjecna duljina jezika kod osoba zenskog spola :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 21:07 
Odsutan

Pia napisao:
@naggar: 4;5 metra u stanju mirovanja - prosjecna duljina jezika kod osoba zenskog spola :lol:

...osto sam bez teksta... :lol:

.pa tebi je jezik ko slonu surla... :D

..opasan sugovornik.. :b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 21:11 
Odsutan

naggar napisao:

opasan i tezak :lol: priznajem :P

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 kol 2012 21:12 
Odsutan

Pia napisao:
naggar napisao:

opasan i tezak :lol: priznajem :P

.. :D

..ma ti si ..samo žensko..

..tri ruže..
..jedna pjesma.. :lol:

..i fertik :b101:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 71  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]