www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 19:48

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 svi 2013 17:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
Billy napisao:
rebeka napisao:
Billy,zasto nisi u stanju odgovoriti na pitanje koje sam ti postavila....?
Odgovori prvo ,pa cemo onda dalje...
Nemoj brkati lonce ipoklopce...Ovdje sto pisemo ide usvijet, drugi citaju i dolaze do nekih krivih zakljucaka ,moras stajati iza toga sto napises...i ja sto napisem..

Hajde odgovori..!

Izmoli Oce nas i tam ti je odgovor.
I prestani miješat egzorcizam kao obred sa molitvom koja nema veze sa obredom.
Odgovori ti meni šta nemaju pojma oni koji tiskaju molitvenike???

Nema potrebe da se ljutis ,to sto ti je misljenje drugacije to je tvoja stvar..Svi mi dobro,jako dobro znamo stakaze Crkva a sta ne..I da pokusamo sada podjeliti lonce i poklopce...

Molitve za ..."molitvenici.net" pise svecenik,ja ih osobno cesto koristim ovdje na forumu za molitvu..Velika je razlika Molitva
Molitva U Ime Isusovo...i Molitva oslobađanja od zlih sila

Pogledaj samo koliko se ove dvije molitve razlikuju...Procitaj kako pise...

Molitva U Ime Isusovo

U Ime Isusovo uzimam vlast i vežem sve zle sile i snage u zraku, na zemlji, u vodi, u podzemlju, na onom svijetu, u prirodi i u vatri. Ti si Gospodin nad svim svemirom, dajem ti slavu u ime Tvoga stvorenja.
U Tvoje Ime vežem sve demonske sile koje su došle protiv nas i naših obitelji i stavljam sve nas pod zaštitu Tvoje Dragocjene Krvi koja je prolivena za nas na križu.
Marijo, naša Majko, tražimo Tvoju zaštitu i zagovor kod Presvetoga Srca Isusova za sve naše obitelji. Zaogrni nas svojim plaštem ljubavi da se prestraši neprijatelj.
Sveti Mihovile, i naši anđeli čuvari, dođite i branite nas i naše obitelji u borbi protiv svega zla što obilazi svijetom.
U Ime Isusovo zapovijedam svim silama i snagama zla da odstupe istoga časa od nas, od naših domova i naše zemlje, a mi ti zahvaljujemo, Gospodine Isuse jer si vjeran Bog i osjećaš s nama. Amen.




Molitva oslobađanja od zlih sila
U ime Isusovo, po zaslugama Njegove presvete prolivene Krvi i pregorke muke, po smrti, uskrsnuću i uzašašću našega Gospodina Isusa Krista; u ime Oca i Sina i Duha Svetoga; po sakramentu sv. krštenja i u snazi Duha Svetoga... odričem se Sotone i svih djela njegovih. U ime Isusa Krista odlazite zauvijek od mene nečiste sile! Neka vas snaga Isusa Krista smrvi i ukloni od nas, neka vam Isus naredi da se vratite u svoje mračno kraljevstvo. Odstupite od mene u ime Isusovo, jer ja sam dijete nebeskog Oca. Ja sam hram Duha Svetoga. Na dan uskrsnuća pozvan sam na vječni život, otkupljen Presvetom Krvlju, da dušom i tijelom Boga slavim. Zato, Sotono, nemaš pravo na mene, moju rodbinu i moju kuću. Ja, i svi moji ukućani, služimo Gospodinu, Njemu pripadamo. Molim Gospodina, Boga živoga, za oproštenje svih grijeha mojih predaka, mojih roditelja i rodbine. Sve njihove grijehe i propuste predajem Isusu na križu. U njihovo ime opraštam sve nanesene uvrede i molim za oproštenje svih, od njih, nanesenih uvreda. Isto tako, molim za oproštenje svih mojih grijeha i propusta. Ja opraštam svima koji su me uvrijedili. Neka nas sve Presveta Krv Kristova opere i oslobodi od grijeha; neka s nas skine okove nepraštanja, proklinjanja i svake vrste grijeha.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 17:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
"Nitko ne može zakonito izricati zaklinjanja nad opsjednutima, osim ako je od mjesnog ordinarija dobio posebnu i izričitu dozvolu.
Neka mjesni ordinarij dade tu dozvolu samo prezbiteru koji se odlikuje pobožnošću, znanjem, razboritošću i neporočnošću života." (ZKK 1172)


O tzv. "privatnim egzorcizmima" fra Zvjezdan Linić je rekao:

Čovjek koji se time bavi mora osjećati da to ne radi na svoju ruku, da to nije ništa privatno...
• Ali ima vjernika koji to rade upravo na svoju ruku i bez svećenika!
- To je malo neoprezno s njihove strane. Poznati su ’privatni egzorcizmi’ vjernika gdje se oni služe nekim formulama koje su bliske obredu egzorcizma. Ja im to ne preporučujem jer izlazi iz normalnoga vjerničkoga konteksta.


Imaš sve o tome na linku http://www.zupavelikamlaka.hr/index.php ... -EGZORCIMU

http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=704


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 17:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
Fra Zvjezdan Linić:
Ne igrajte se egzorcizmom

No ljudima jasno treba reći o čemu je riječ. Čvrsto vjerujem da postoji zlo, đavo kao duhovna sila, da su vidljivi i nevidljivi svijet povezani jer nije sva stvarnost ono što vidim. Vjera prvih kršćana upozorava na vjerovanje u vidljivi i nevidljivi svijet koji nije ništa manje stvaran ako ga ja ne vidim. I čvrsto vjerujem da u tom nevidljivom svijetu, nošen Biblijom i riječju Božjom, to mogu definirati.
Postoji li razlika između opsjednuća, tj. kad je netko u napasti i zaposjednuća kad je u vlasti zloga?Nisam prihvatio točno neki rječnik kojim bih to definirao. Recimo, kad nekoga muče prisilne misli, nikako da izađe iz njih, kao i prisilne radnje koje traju neko vrijeme, ne bih rekao da je to kompletno opsjednuće đavolsko. Premda katkad đavo pusti čovjeka na miru. No, ima ljudi koji su opsjednuti đavlom, ali žive takvim stilom života da se to i ne pokazuje. Pa odreagiraju tek kada pokrenu neki duhovni proces.

Reagiraju na sveto?

Kad svećenik moli otklinjanje, onda moli i za zaštitu svih prisutnih. Ja to jako ozbiljno shvaćam jer đavo može na duhovnom planu to iskoristiti.
Kad požele molitvu, pomoć Božju, kad požele sakramente, onda se to može manifestirati i lakše dijagnosticirati. Ako čovjek živi raspušteno, pokvareno i kriminalno, nije daleko od opsjednuća jer đavo vlada njime. Ali kada se netko želi tomu oteti ili traži duhovnu pomoć u vjeri, onda se to može jače očitovati.

Ali ima vjernika koji to rade upravo na svoju ruku i bez svećenika!
To je malo neoprezno s njihove strane. Poznati su ’privatni egzorcizmi’ vjernika gdje se oni služe nekim formulama koje su bliske obredu egzorcizma. Ja im to ne preporučujem jer izlazi iz normalnoga vjerničkoga konteksta. Bolje je to prepustiti stručnjaku. To se može usporediti s time kao kad neka baba načini pobačaj na selu ili to učini liječnik. I jedno i drugo je zlo, ali ovo može biti opasno po život.

Kakvih posljedica to može imati za čovjeka koji ima problema?

Možda mu i mogu malo pomoći, ali ja se više bojim za one koji to rade jer mogu imati negativan efekt prema sebi. Nisu dovoljno zaštićeni i upućeni i sami mogu doći pod utjecaj zloga. Opsjednuti često moraju biti i fizički sputani kad se za njih moli. I to zbog toga da ne naude sebi i bližnjima.

Govori se o peterostrukoj snazi?

Da. Kad svećenik moli otklinjanje, onda moli i za zaštitu svih prisutnih. Ja to jako ozbiljno shvaćam jer đavo može na duhovnom planu to iskoristiti.

Kako?

Ne bih rekao da će prijeći iz jednog u drugoga, ali duhovno može nauditi. To su duhovne silnice kod kojih nema pravila.

viewtopic.php?p=166091


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 18:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Opet, ponavljam ne govorim o egzorcizmu.
O egzorcizmu znam puno i ne želim pisat o tome.
Obred koji vrši ovlaštena osoba od biskupa, svećenik ili molitve protiv zla koju moli vjernik za zaštitu.
Uzmi u ruke knjigu "Kako spoznati zamke zla" i imaš zadnju trećinu knjige molitve protiv zla. Molitve koje su namjenjene svima. (nema ih u pdf verziji koja je na netu)
Sveti Pavao nam govori: “Tko god zazove ime Gospodnje bit će spašen.”
Đavla ne može istjerat ni jedna osoba niti egzocist. To radi Isus.
Prema tome neznam čemu toliko polemike oko neke molitve.
Dotična molitva nije iz obrednika egzorcizma. Da je ne bi bila prikladna.
Ako se moli sa vjerom i razlogom...
Postoje mnoge stvari koje su kontradiktorno kako stoji u katekizmu i kako je u praksi (pozivam se na o.Amortha, patera Camilio, naš Bolobanić, otac J. Manjackal) da utjecaj predaka na nas nema utjecaj. Praksa je pokazala da ima.
Možeš se držat slijepo nauka ili se zapitati kaj su ovi gore navedeni u krivu?
Poanta je u tome što danas na fakultetima budući svećenici samo površno uče o Đavlu.
Da ne velim da ima kardinala koji negiraju njegovo postojanje...
Tako da treba dobro paziti po nekim pitanjima i provjeriti i drugu stranu.
Molitva Oče naš ima u sebi egzorcizam u dijelu "i ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla" ili zloga. Koga moliš da te čuva od zla?
E pa tog istog moliš kad te zli napastuje ili uznemirava da prestane.
U čije ime?
Dakle, osoba koja to moli vjeruje da Krist može i da hoće maknut napasnika.
Anđeli su također moćni u molitvama zaštite.
Treba se i njima moliti.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 19:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
Ti ili se pravis naivan,ili si zaista..To sto ti znas mnogo o ergocizmu nemam nista protiv..To sto ne zelis pisati tvoja stvar..Mnogo se pravis pametan,pises ovdje sto sam u predhodnim citirala ...Znaci ne cistas kako pise..Zasto bi ja trebala uzeti knjigu "Kako spoznati zamke zla" nije samo hrvat katolik,katolici su u cijelom svijetu..Za mene je Vatikan zakon..

Citat:
Sveti Pavao nam govori: “Tko god zazove ime Gospodnje bit će spašen.”

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'"

Tebi ako ne pase ,i to je tebi polemika ,preskoci moje postove i nemoj ih citati..Ja se drzim Nauka KC,to je za mene zakon..a ti kako hoces.Da li povrsno buduci svecenici uce na fakultetima o Djavlu ili ne..to nije nase ,da vodimo brigu o tome..A tek,ima Kardinala koji negiraju Djavla...aauuuu..
(Tako da treba dobro paziti po nekim pitanjima i provjeriti i drugu stranu.)Mislis reci drugi to trebaju,ti ne ?Zasto se ti brines koga ja molim da me cuva od zlog? Meni je Bog na prvom mjestu...Istina je nisam svetica,grijesnica sam ..Ali volim svoju KC ,i branim ono sto je meni sveto..Nisam balavica mnogo sam prosla i iskusila...Nisam skolovana,nisam teolog da bi isla u puno dublje objasnjavanje..
Za sve pitam svecenika,ako mi nesto nije jasno...Oholost je nasa velika prepreka u mnogo cemu..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 19:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Misli o meni što hoćeš. Da sam naivan ili glup (pa se pravim pametan ). Necu vise pisat o ovoj temi pa to govori valjda nešto drugo o meni nego riječi kojima si me ti opisala. Žao mi je samo što važeš nauk vjere sa činjenicama koje jesu kako jesu a tiču se nekih od najjstručnijih osoba kad je tema đavao. Govoriti protiv neke osobe u negativnom kontekstu na temelju različitih stavova nije ok. Možeš pobijati moje mišljenje ali nazivat me naivcem ili da se pravim pametan je nespretno da ne kažem bezobrazno. Di sam je tebe ičim prozvao? Ohladi malo, razmisli i gledaj široko. Možda uvidiš da moja uvjerenja i nisu tako kriva, a sigrno su protiv onog kojeg zovu knezom ovog svijeta i koji bi htio najviše od svega posvađat nas na ovom forumu. Ja mu neću to dozvoliti.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 21:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
OK..Billy..
Nemam namjeru se svadjati,a ni ne vidim nikoga da nas zeli posvadjati..ako smatras da su moje rijeci preostre i uvredljive..
Molim te oprosti.. :twisted:

Mirnu i laku noc ti zelim..
Bog te blagoslovio ,cuvao u miru i ljubavi..

:q4: smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2013 21:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Sve je ok.
Laku noć i božji blagoslov tebi.
:b112: :b112:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov: Re: ...
PostPostano: 22 svi 2013 17:53 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
moya napisao:
DANI napisao:
asaravan pise pazimo da nekome molitvom ne narusimo mir u kuci, kako se moze molitvom nekome narusiti "mir u kuci"? :D
..ako je u toj kući odveć nemir...i ako moliš za osobu koja je ispunjena njime...ona se ta osoba može uznemiriti još više..pa napraviti pravi nered...tu triba biti oprezan...
DANI napisao:
imas ti i pravo tako sam nesto i mislila samo sam htjela biti sigurna.JA IMAM JEDAN TAKAV SLUCAJ TAKO NI SAMA NEZNAM DALI DA MOLIM ILI NE
asaravan napisao:
Slažem se s tobom Rebeka ali ima i sotona jake veze s nekim ljudima,ja sam na žalost i na možda radost (da vidim i progledam)imala nedavno iskustvo di smo htjeli moliti za jednu curu ali nam je rečeni NE! njeni će ukućani imati probleme,i zato sam ponukana tim iskustvom odlučila ovu temU i otvorit da vam kažem da možemo moliti za eto psovače ali za ljude koji su zlim opsjednuti nesmjemo dok nam se ne dozvoli,dali bi ti molila za spas a znala da to utječe negativno na 3-4 ljudi oko te osobe ,ja bih od dva zla birala manje,nebih molila za jednu a 3-4 izložila neredu i strahu od te osobe...ISUSE POMOZI NAM....


Zbog ovog teksta sam vratila ovu temu....Dvije zenske osobe zatrazile su pomoc u molitvi od mene i drugih molitelja..
Jedna je molila za obracenje muza,koji je kockar,nevjeran,alkoholicar,tuce je..ne daje joj novac..itd....???

Druga je nocu razgovarala sa pokojnom majkom.....i molila se svojoj majci..?????
( nije se molila za nju,nego(?) ...ni ja ne znam kako?
Obratila se za savjet ,jer vise nije sigurna koliko je to ispravno i dobro.Umrla joj je majka i ona je jako potistena i tuguje..Moli se svojoj majci i trazi pomoc od nje,i majka joj "govori" kroz snove odgovarati i komunicirati s njom..Tako nesto po mojem nije bilo uredu ," da se obraca majci kao svecu"rekla sam joj da prestane moliti na takav nacin...Pokusala je ,ne moliti se majci ali nije mogla....( ne znam zasto)No,njoj to fali..Kaze,majka joj treba i dalje..???? Poslje je odustala od mojeg savjeta pomoci ,jer nisam podrzala ono sto je ona ocekivala...Ona ne vidi nista loso u tome..,cak vidi da nisam u pravu..
Ja osobno smatram da je ona isla mnogo dalje ,da je zazivala duhove .ali da mi nije htjela priznati...
Zato zelim da pismo o tome...

Fra Smiljan: Ne javlja vam se baka s onog svijeta, to su zli duhovi

Je li uopće moguće komunicirati s mrtvim dušama?
Duhovna stvarnost postoji i prema tome mi možemo komunicirati s tom duhovnom stvarnošću.

Ako nekome s onoga svijeta odgovara baka ili djed, i to točnim odgovorima, to nisu oni?
To nikada nisu ti baka ili djed, jer Bog je u više navrata u svojoj objavi rekao da su duše pravednika u Božjim rukama i da se njih nitko ne može dotaknuti. Kada se netko “pojavi” ili se čuje nečiji glas, to nikada nije glas onoga koga se zazivlje, nego je to glas zlih duhova koji mogu “znati” mnoge odgovore na postavljena pitanja ili čak prenijeti neku poruku. I vrlo su uspješni u imitaciji glasa osobe koja se zaziva.

Koliko je to opasno za ljude koji to rade?

Ako je netko samo jednom bio kod zazivanja duhova, čitav život može imati zbog toga teškoća! Kada mi netko u sakramentu svete ispovijedi kaže da je zazivao duhove ili da ih zaziva te da ima noćnih mora ili drugih problema, pomolim se za tu osobu i molim Gospodina da je oslobodi.

http://www.vecernji.ba/vijesti/fra-smil ... nak-470120


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2013 18:09 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
Jedna je molila za SPAS BRAKA , obracenje muza,koji je kockar,nevjeran,alkoholicar,tuce je..ne daje joj novac..itd....???

Zena je u braku vise godina ima dvoje male djece..Sama je toliko iznemogla da vise nema snage moliti..Mnogi su vidjeli njen vapaj i poceli moliti molitvu "Molitvu U Ime Isusovo "..
kratko vrijeme poslje toga -Situacija se strasno pogorsala ,njen muz je skroz ( postao drugi ,jos gori) Nemoguce je za izdrzati ...ocajna je.???
Znam da jedino Dobri Bog zna sta stoji iza ovoga sega...Kako pomoci?

To je bio povod ,da pisemo o tome...Znam da se ne slazemo u svemu,da smo razlicitog misljenja ,da svatko zastupa svoj stav..I bas to je dobro da iznosimo ovdje,jer mnogi nas citaju ...a neki i sami traze odgovore...


Fra Smiljan

Čuje se da ima vjernika koji sami mole molitve egzorcizma?

To apsolutno nije dopušteno, to je zloporaba. Egzorcizam ne može moliti čak ni svaki svećenik, nego samo oni koji dobiju izričitu dozvolu ordinarija. Netko se može moliti za neku osobu da je Gospodin blagoslovi, pomogne joj i da je oslobodi, ali ne može moliti molitve egzorcizma.

Ali ne smije moliti tzv. imperativni obrazac egzorcizma?

Svaki vjernik može moliti molitve u kojima moli da Gospodina oslobodi konkretnu osobu od utjecaja Zloga, ali u Isusovo ime, uime Crkve i svetaca zapovijedati zlim duhovima da nekoga napuste, može moliti samo svećenik koji ima izričitu dozvolu svoga biskupa.


http://www.vecernji.ba/vijesti/fra-smil ... nak-470120


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr