www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 18:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 25 pro 2013 19:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo ti razlog sve tvoje muke: neuredna sklonost i navezanost na stvari i stvorenja što te odvaja od jedine Istine.

Kažem ti mudrost: SHVATI ŠTO JE LJUBAV I SHVATIT ĆEŠ SVE!

Još te nešto pitam - zar stvarno misliš da je tebi teže nego što je to bilo ISUSU, koji je Bog i Stvoritelj a ti si samo jedno bijedno i nevrijedno stvorenje?

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od Ildefonz na 26 pro 2013 08:06.
PostPostano: 26 pro 2013 13:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Nije to vise cura, imati ne imati... vjerujte da iman sada placu 1500 eura i da mi se vrati cura ili dode neka bolja... ne bi me usrecilo nimalo... zato jer sam toliko pregazen da mi ne bi znacilo nista... ja trazim nesto sto ne znam ni sam sto trazim...

@ribar -----Evo ti razlog sve tvoje muke: neuredna sklonost i navezanost na stvari i stvorenja što te odvaja od jedine Istine.

I ne samo to brate ja sam prije svega nevjerovatno ohola osoba, imam neuredne sklonosti, bio sam navezan na osobu tj djevojku sto me dodatno pojelo, bahat sam, dijalog s naggarom jasno ocrtava koliko planem, koliko sam agresivan sto me kostalo u zivotu masno... jos netko je napisao da mi je tesko ponizit se... ja bi isao korak dalje i rekao da cim dozivim ponizenje odmah idem u protunapad...

I sad vi kazite da za osobu takvih osobina ima spasa? Ma ljudi moji nema, nema... i ne nisam ja jadnik koji kuka po forumu, crpi tuđu energiju... to sam radio samo zato jer zelim svim srcem ici za Kristom... sto mislite da ja ne mogu proboliti tu djevojku, zainatit se pa radi sebe i radi nje dokazati i pokazati tko je u pravu, naci bolju od nje, ljepsu zgodniju... ma mene je zivot opeka dobrano, ja sam cvrst kao stjena samo sta je ta stjena napravljena od rana iz proslosti, oholosti i bahatosti...a ja ne zelim vise takav biti... ne zelim da kad idem u grad da mi se ljudi dive ili da se boje " opasan lik ", da imaju strahopostovanje...ugodan je to put ali poplocen put u pakao daleko od Boga...
Ali zar je zivot jedna zena? Zar je zivot bilo koja djevojka... ma nije meni toliko stalo do toga... kao da ja ne mogu naci nekoga za povremena druzenja i zdravo...najmanji problem... nego znam ja gdje to vodi... ne zelim okrenuti Bogu leđa...
A nemam vise niti obraza da Mu se molim i da Mu se obracam... jer stvari koje sam ja radio za sam Bozic nisu dobre stvari i sama cinjenica da se nisam udostojio ici za Bozic na Misu iako sma prije toga isao skro svaki dan na Misu, zornice... govori sama za sebe...
Mislim da cu se uhvatiti treninga a Bogu necu okrenuti leda... samo sada Ga ne zelim bas blizu sebe... jer ne da nisam dostojan nego nesto puno gore... :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 14:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Kartuzijanac napisao:
A nemam vise niti obraza da Mu se molim i da Mu se obracam... jer stvari koje sam ja radio za sam Bozic nisu dobre stvari i sama cinjenica da se nisam udostojio ici za Bozic na Misu iako sma prije toga isao skro svaki dan na Misu, zornice... govori sama za sebe...
Mislim da cu se uhvatiti treninga a Bogu necu okrenuti leda... samo sada Ga ne zelim bas blizu sebe... jer ne da nisam dostojan nego nesto puno gore... :)

..prekritičan si prema sebi..
..želiš biti savršen...

..a to je nemoguće...ovdje za na zemlji...

..zato svoju agresivnost prema samom sebi..
..usmjeri u nešto drugo..
..pozitivno..
..tu energiju uloži..
..u neki svoj hobi..
..ili za pomoć ..ljudima u tvojoj okolini..
..kojima je možda potrebna..

..npr...odeš nekoj bakici u susjedstvu nacijepati drva...

.svaki dan je borba..
.ne može se jednim potezom ...steći mir..do kraja zemaljskog života..
..već te život mjesi ..svakodnevno...
..da budemo dobar materijal za nebo... :D

..TI si u stvari ...dobra osoba..
..ali imaš loš marketing...
..i ono što je sigurno..
..NE možeš biti dvoličan..
..jer " što ti je na umu, to je i na drumu" :D

..a to je dobar put ka svetosti...
..jer Bogu su uvijek dragi..jaki likovi..
..nego li ..mlitavi...bljutavi..

..samo spusti loptu na zemlju..
..previše si fokusiran na sebe...
..sve to pojednostavi...
..malo slušaj..život oko sebe..
...ljudi...prirodu..
..možda ti ..tišina...
..u tvojoj nutrini...
..zaiskri novim sjajem..
.. :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 15:14 
Odsutan

sad ćeš se uvatit treninga?
prije si se uvatio molitve.
a da se, za promjenu, uvatiš nekog posla?
nezaposlen si, ne?
:roll:
27 godina. sjediš doma i kukaš.
ako nemaš posla u svom gradu, traži posao negdje dalje. s 27 godina sjedit doma i kukat kako je cijeli svijet kriv za tvoje probleme i ništa ne radit?
moli i radi i bit će sve u redu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 17:42 
Odsutan

srećica napisao:
sad ćeš se uvatit treninga?
prije si se uvatio molitve.
a da se, za promjenu, uvatiš nekog posla?
nezaposlen si, ne?
:roll:
27 godina. sjediš doma i kukaš.
ako nemaš posla u svom gradu, traži posao negdje dalje. s 27 godina sjedit doma i kukat kako je cijeli svijet kriv za tvoje probleme i ništa ne radit?
moli i radi i bit će sve u redu.

Jes da treninga...
Posao... ne nije izlika samo da malo stavimo posao na papir, dakle ovako...
Zivi u malome gradu gdje svak svakoga gura, gdje moji poznanici iz okolnih sela dobivaju posao u policiji sa 3 razreda srednje skole, naravno tatica ce srediti... gdje moji poznanici po gradu imaju pravni fakultet zavrsen s 5.0 i preporukama isti mole zadarske pravnike da ih prime stazirati besplatno... BESPLATNO... za usporedbu moja draga bivsa djevojka je na trecojgodini istog fakulteta vec su je zvali 2 poznata zadarska pravnika za staziranje i preuzimanje posla...zasto? zato jer je kcer od poznatog zadarskog gradevinara, naravno, bravo za nju :b112:
Pa jos malo frendica 3 razreda srednje skole, brat nogometas tatica dobar sa covjekoom koji drzi pola grada pod svojom vlascu... ista djevojka radi kao televiziska voditeljica u kuci koju drzi spomenuti covjek...
Ajmo dalje jednostavnije poslove....
Prijatelj radi kod covjeka koji je jak dobar s njegovom mamom 2 sata dnevno za 20 kuna doslovno... hocemo jos... prijatelj mi nudi posao cjepanje drva... dva metra drva izcjepati 30 kuna??!! Jos preko preporuke!!!
Hocemo jos?
Ajmo baustela, tj gradevinski radnik... radio kod 5-6 gazdi... doslovno kod svakoga sam morao prijetiti sakama,policijom, inspekcijom da izvucem krvavo zaradene novce...
Draga srecice nije ti ovo Zagreb!! Pa da i je cujem da i u Zagrebu nista preko poznanstva veze...
Tako je bravo skoro 400 000 nezaposlenih ja doma sjedim i nista ne radim...
Volio bi i ja biti zensko pa otici kod poslodavca na " kavu " i dobiti posao, volio bi i ja biti tatin i guzonjin sin, voziti bmw-a i imati siguran posao jer tatica je tu...
E pa kod mene je drugacije, nikoga nemam sve moram sam, moram trpiti svakakve izrode da me gledaju s visoka kad dodem pitati za posao, nema veze sto sam 10 puta vrijedniji, pametniji, sanzniji od tatinog sina ipak tatin sin je tatin sin...
Reci mi gdje ti zivis?! U Švicarskoj ili Luksemburgu?

E da znaš što mogu? Mogu se vratiti treneru kojem je bitna samo zarada i profit da se koljem po Hrvatskim Ultimate fight organizacijama u kojim ima svega samo ne postenog sporta... guranja prstiju u rebra, guranja prstiju u oci, nedopustenih poteza... ugriza koje sudac naravno ne vidi... za sto za 2000 kuna koje cu potrositi na bolnicke troskove...
Okakvom mi poslu da razgovaramo...?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 17:59 
Odsutan

izgovori, samo izgovori. uvijek su ti drugi krivi.
preseli se. u Zagreb, inozemstvo, bilo gdje.
posla ima ako ga tražiš i ako se ubijaš tražeći. internet je prozor u svijet, traži posao u inozemstvu, bilo gdje.
moj susjed ima 60 godina. našao je posao kao pomoćni kuhar. da, sa 60 godina.
jesi probao tražiti posao na brodu, platformi, negdje u inozemstvu?
ništa te ne drži u toj maloj sredini. nisi vezan obiteljskim vezama, djecom koja ti tu pohađaju školu. slobodan si i izbori se za sebe.
ili nastavi sjedit i kukat i krivit cijeli svijet i Boga i razmišljati o glupostima.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 18:03 
Odsutan

Tako je dobro si rekla slobodan si i izbori se za sebe. U tome i lezi poanta, nece sici nikakav svetac niti Bog s oblaka i dati ti srecu, zadovoljstvo i mir ako ga sam ne stvoris... ma vec i razmisljam da ja to lagano uzmem u svoje ruke... kaniti se lizanja oltara svaki dan i klecanja pred praznim zrakom ili zidovima vlastite sobe... od toga nema nista od toga zivota nema!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 18:11 
Odsutan

vjeru si pogrešno shvatio. ti si prestao živjeti, a to nije cilj. upravo obrnuto.
trebaš moliti i raditi, moliti i boriti se, biti hrabar u životnim borbama, svjestan da je Isus s tobom.
što si ti napravio? ti si pobjegao u molitvu, pobjegao od života, sakrio se pod dekicu, a molitva ti je bila dekica. to nije ono što kao vjernik trebaš činiti. od tebe se traži da živiš, da budeš hrabar i da djeluješ. nema bježanja i skrivanja.
čemu glupe misli kako je netko dobio posao preko veze. svijet je pun nepravdi, nije tvoje da o tome razmišljaš...
istog trena prekini takve misli, ništa ti dobrog neće donijeti, osim ogorčenosti, a ogorčenost je prvi korak prema grijehu. ubij te misli u začetku i idi dalje, kao da se ništa nije dogodilo. moli se i radi. istovremeno :)
sretno :D
bit će sve OK :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 18:32 
Odsutan

Trebam ja uzeti ipak stvari u svoje ruke... jer od ovog svega srece nema... a pocet cu tako sto cu zene izbaciti iz glave i sve sto je povezano s njima... jer na zalost danasnje cure su sve odreda katastrofa nad katastrofama... a problem je u tome sto muskarca goni pozuda i uzitak zeni sto ove itekako debelo iskoristavaju... bas gledam po facebooku... covjece to sve princeze nista ne rade, cekaju sponzora da ih financira a one ce treptati okicama i mrdati guzom... bas dopisivam se s odredenim curama pa ljudi moji trebate vidjeti te razgovore... to zamislja vjencanja kao princeza kate william, to govori da nece odustati od svojih principa i onog sta traze makar ostale same... oko cega je sebe razaram... oko neke djevojke... pa di mi je pamet?!!
Uzas sto su danasnji ocajni muskarci napravili od danasnjih cura...
Ali neka iscupat cu ja sebi to srce sklono curama i sve vezano za njih... polako krenuti a kad krenem... imat cu ja sve sto sada one zele... ali kasno ce biti... nijedna vise meni se pribliziti nece... jer nista covjeka ne moze unistiti kao zena.
Dok se ja ne rijesim tog zla mira imati necu....umjesto da sam od samog pocetka prihvatio normalan razlaz s curom, ja sam se zakukuljio u nekakvu nadu koja se temelji na vjeri i Bogu... dati ce Bog imaj vejere... i sto sam dobio vec 6 mj nista, bas nista... popovi mi govore da je nad menom prokletstvo... slusao sam svaki dan na Misu, molitva ovo ono... i sta samo TONEM, SVAKI DAN TONEM SVE DUBLJE I DUBLJE... A ĐUBRAD I SMEĆA OKOLNA SE NASLAĐUJU...
Svemu tome okrenuti leda, prestati kukati, neke stvari iscupati iz srca i krenuti dalje... ali ovaj put svatko tko mi stane na put bit ce pregazen... i to je to... nema druge i nema drugog puta... sve je to cisto zavaravanje... kad si dobar i pobozan jadnik si nitko e ne ferma 2 % kad si mangup onda si zanimljiv... prije sam bio mangup svima sma bio zanimljiv sada sam jadnik, klošar koji kuka ovdje...
Bas ima u zajednici jedan momak tip se puše glumi mangupa... svima je zanimljiv pogotoo curama... kome su zanimljivi dobri i pobozni nikome!!!
Ali osveta je moja i ja cu je vratiti na svoj nacin... polako ali sigurno... sve mirnim putem... doci ce mace i macori na vrata ali ovaj put ce ta vrata ostati zatvorena... zeljet ce a nece moci... pokusavat ce ali nece naci nacina...
i trebao bi stati pisati ovdje vise... poceti od toga...Bog je prvo sebi stvorio bradu a onda drugima... to je zakon i gotovo!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]