www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 14:23

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 23 kol 2012 22:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 14 lip 2010 07:08
Postovi: 52
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ČUDESNI SAT MOLITVE

SADRŽAJ
PREDGOVOR...2
ČUDESNI SAT...3
POHVALA ... 5
POTPUNO PREDANJE .... 7
MOLITVA POTPUNOG PREDANJA ... 7
POKAJANJE.... 8
MOLITVA POKAJANJA .... 8
OPROŠTENJE ...... 9
MOLITVA OPROŠTENJA .... 10
IZLIJEVANJE DUHA SVETOGA .... 11
MOLITVA ZA IZLIJEVANJE DUHA SVETOGA.11
BIBLIJSKO RAZMIŠLJANJE .... 12
ZAGOVARANJE .... 13
MOLBENICA..... 14
ZAHVALA .... 15
ZAHVALNA MOLITVA ... 15
LINDA SCHUBERT ... 16





PREDGOVOR
Na svojim putovanjima po svijetu, govoreći svećenicima, redovnicima i svjetovnjacima stalno pozivam osobe da mole. Slušao sam bezbrojne pripovijesti o čudesnim preokretima u beznadnim prilikama kada kršćani ozbiljno započnu moliti. Za vrijeme duhovnih obnova koje održavam za svećenike na temu o "Moći ozdravljenja svetoga reda" ohrabrujem svećenike da budu svakodnevno vjerni jednom satu svete molitve. Ja sam pozvan da provedem najmanje dva sata na dan u molitvi. Ne bih mogao izvršiti posao za kojega me je Gospodin pozvao bez ovoga vremena njemu posvećena. Biskup Fulton Sheen, vjerojatno jedan od važnijih katoličkih svećenika u povijesti Amerike, kod svoga svećeničkog ređenja zavjetovao se da će provesti jedan sat na dan pred Presvetim Sakramentom. Bio je vjeran ovoj obvezi sve do dana svoje smrti. Sestra Briege McKenna, O.S.C., koja svaki dan provede tri sata u molitvi, ima jedno od najmoćnijih otajstava za ozdravljenje svijeta. Složit ćete se da su oni koji doista rade za Gospodina uporni u svagdašnjoj molitvi. Oni znaju koliko su nemoćni bez milosti Božje. Kada umremo i budemo u prisutnosti našega Gospodina, uvjeren sam, da se nećemo nikada pokajati zbog vremena provedenog u molitvi. Vjerujem da će ova knjižica "ČUDESNI SAT" biti od velike pomoći ne samo početnicima nego i onima koji su u čvrstom hodu s Gospodinom i "bore se" da nađu vrijeme za molitvu. To je jedan vrlo uravnotežen i uspješan pristup molitvi kojega vruće preporučujem. Neke od predloženih molitava u ovoj knjižici su sažete iz knjiga koje sam napisao a upotrebljavaju se s mojim odobrenjem. Neka vas sada naš Gospodin Isus Krist blagoslovi s novim darom molitve.
o. Robert De Grandis, S.S.J. New Orleans, LA


ČUDESNI SAT

"Ni jednu uru nisi mogao probdjeti?" (Mk 14,37)
Imaš li problema s ustrajnošću u molitvi? Ja ponekad imam duga razdoblja vremena i život bogat i pun molitve, a zatim se smanjuje i kroz mjesece se moram boriti da ponovno postignem onu intimnost i bliskost s Gospodinom. Ova knjižica nastala je na kraju dugog razdoblja duhovne suše kada sam se stidjela kako zbog manjkavosti molitve tako i zbog nekog snažnog protesta moleći Gospodina da mi pomogne. Jednog jutra probudih se i povikah Gospodu: "Ja moram imati jedan kvalitativan sat s Tobom! To mogu postići samo s tvojom milošću. Molim Te, molim Te, pomozi mi !" On, ne samo da mi dade jedan sat bogat i pun milosti, nego mi pokaza i jednostavan program za jedan sat svakog dana koji bi me morao uvesti u najdublje intimnosti s Njime i ponovno osnažiti na mome kršćanskom putu. Sjetila sam se stare izreke: "Korak po korak nastaje šetnja"! Što na to kažeš: "Pet minuta po pet minuta, putuješ cijeli sat" ? Razdijelio sam jedan sat u 12 dijelova po pet minuta, kako je to pokazano na prethodnom crtežu. "Jahve, zorom glas mi već čuješ, zorom ti već lijem molitve u nadi čekajuć" (Ps 5,4). Između jednog i drugog dijela možeš izmoliti molitvu "Oče naš" ili kakvu drugu molitvu po vlastitom izboru. Pozvala bih katolike i sve one koji štuju Majku Isusovu da umetnu jednu ZDRAVO MARIJU između selekcija kao jedan intermezo. Ohrabrila bih one koji mole s karizmatičkim darom jezika, da upotrijebe i taj oblik molitve u različitim momentima za vrijeme ovog sata molitve. Prekrasno je započeti dan s Gospodinom moleći u prve jutarnje sate prije početka posla. Imati određeno vrijeme i mjesto za molitvu pozitivne su blagodati; bilo ujutro, u podne ili navečer. Bilo bi idealno da se molitva izmjenjuje od onih uobičajenih oblika do spontanih molitava u susretu s Bogom kroz cijeli dan. Predivno je ako možemo postići jednu slobodu jer je Gospodin tako stvaran da imamo "razgovornu molitvu" s Njime u datim okolnostima svih naših aktivnosti. Molitve i razmišljanja ove knjižice su prilog i sugestija da ti pomognu započeti. Što ih više mogneš usvojiti i pripustiti se Duhu Svetomu da te spontano vodi kroz same tvoje riječi, bit će za tebe znakovitije. Moći ćeš tada očekivati izvanredno razbuđivanje i trajno produbljivanje svoga duhovnog života po ovom svagdanjem »čudesnom satu« molitve. Jedna prijateljica, Ginny, koja je ispitivala prve sažetke ove knjižice komentirala je to ovako: »Ovo će pomoći da mnoge osobe poruše neke ograde i udalje se od loših stvari u mnogim zonama svojega života." Kada sam to pokazala jednoj drugoj prijateljici Nancy ona reče: "Molili smo da to netko učini." Odlomci za posljednje proučavanje na kraju svakog dijela bili su njezina ideja. Ja te pozivam da se približiš molitvi s jasnom otvorenošću i očekivanjem. Dođi sjećajući se svih načina po kojima ti je Bog pomagao u prošlosti i iščekuj da ti On pomogne još više u budućnosti.
Smatraj "čudesni sat" kao preljubazni "susret moći" sa svojim Ocem nebeskim. To je čas čišćenja, temeljite posvete, to je čas rasta u shvaćanju puta Božjega. Dođi, prihvati i očekuj njegovu ljubav. Dođi spreman da iskusiš njegovu dobrotu i njegovo milosrđe. Dođi s popustljivim srcem koje jednostavno govori: "Gospodine, izmijeni me". Dođi, da budeš preobražen, slobodan, izliječen i osnažen. U ovom ateističkom svijetu i svijetu nekršćanske prakse nužno su potrebne osobe spremne na molitvu. Ja vjerujem da Bog sada poziva svoj narod na intenzivniju molitvu više nego je to ikada prije činio. Kad bismo samo mogli shvatiti neizmjerni Božji plan za naš život i važnost naših molitava, zaustavili bismo se i odmah premislili naše prioritetne potrebe. Život je prekratak a prevažan da ga se protrati u besmislu. Dok ovo pišem, sjećam se svoga svaka, Harvell Smitha (komu posvećujem ovu knjižicu) koji je poginuo u jednoj avionskoj nesreći u Caraibiu.
Možda je imao jednu ili dvije minute da pregleda svoj život s Bogom prije smrti. Nitko od nas ne zna koliko još ima dana, tjedana ili mjeseci ovog dragocjenog života. Godine 1984. pretrpjeh mastectomiju tumora (izrezivanje žlijezda) na prsima i susretoh se s mogućnošću smrti. Odlučila sam promijeniti pravac svoga života i stvorih odluku da neću spiskati ni jednog trenutka u uzaludne stvari. Želiš li se danas pridružiti meni i dati novo obećanje da postaneš osoba molitve? Bog će te za to blagosloviti. Uzmi Bibliju, jednu bilježnicu za zabilješke i olovku i nađi jedan miran prostor. Sada, pođi sa mnom u jedan "sat moći" koji će promijeniti tvoj život. "Ljubezni Oče nebeski, molimo da Duh molitve siđe sada na nas. Uvećaj našu želju za Tobom i našu želju za spasenjem svih osoba svijeta. Molim s psalmistom: "Kao što košuta žudi za izvor vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom. Žedna mi je duša Boga, Boga živoga, o kada ću doći i lice Božje gledati?" (Ps 42,2-3). Dođi, Duše Sveti ! Želim susresti Boga. Molim Te, nauči me moliti. U ime Isusa, Amen.
Izmoli (OČE NAŠ)

POHVALA

"Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo!" (Ps 103,1).
U svakom dijelu Svetoga Pisma, Bog potvrđuje važnost pohvale. Vjerujem da imamo mnogo toga naučiti o iznenađujućoj otajstvenoj snazi te ponizne aktivnosti. Kada hvalimo Boga, pokazujemo da prepoznajemo njegovu vrhovnu vlast i autoritet u našem životu. Kroz pohvale, konstatiramo da smo slabi a da je On jak. Pohvala stvara prostor u našem srcu da se prihvati volja Božja i prepozna apsurdnost svakog pokušaja manipuliranja Bogom u molitvi. On je Gospodar. Taj veličanstveni Stvoritelj, koji nas toliko ljubi i šalje Isusa da umre za nas kako bismo zadobili mjesto u njegovoj obitelji, zaslužuje naše klanjanje i našu pohvalu. Njegova ljubav prema nama nadilazi naše shvaćanje. Ima nešto u osobama koje hvale Boga. Imaju u očima blistavo svjetlo koje odsijeva nečim što je iznad njih samih. Osobe koje izriču pohvale osobe su vjere. Sam njihov život potvrđuje svijetu da se pouzdaju u ljubeznog nebeskog Oca. One znaju da On voli svoju djecu i zato iščekuju brojne odgovore u molitvi. Prava i vlastita "žrtva" pohvale uvodi nas u prisutnost Gospodnju kad se angažiramo iako je ne osjećamo. Osobe koje hvale Boga otkrivaju da ovaj čin srca (a katkada samo volje) jest vrlo zdrav za tijelo, za um i duh. Pohvala nas uvodi u jedno zdravo duševno ponašanje. Pohvala povećava našu mogućnost življenja i rasta u ljubavi i zdravlju. Pohvala nas uvodi u bogatstvo života za koji nas je stvorio Gospodin. Hvalimo Boga u svakoj stvari! Čitaj naglas sljedeće pohvale i dopusti im da otvore tvoj duh i privedu te u kraljevstvo čudesnoga. Kroz sljedećih pet minuta zaboravi sebe samoga i usredotoči se na Boga. On je veličanstven! (pet minuta).

POHVALE

Hvala Ti, Gospodine Isuse! Hvala Ti Isuse, Ti si moj život, moja ljubav. Hvala Ti Isuse, Ti si ime iznad svakog imena. Hvala Ti Isuse, Ti si Emanuel, Bog s nama. Hvala Ti Isuse, Ti si kralj kraljeva. Hvala Ti Isuse, Ti si kralj stvaranja. Hvala Ti Isuse, Ti si kralj svemira. Hvala Ti Isuse, Ti si Gospodar gospodara. Hvala Ti Isuse, Ti si Svemogući. Hvala Ti Isuse, Ti si Krist. Hvala Ti Isuse, Ti si Krist, kralj. Hvala Ti Isuse, Ti si Jaganjac Božji. Hvala Ti Isuse, Ti si lav iz plemena Judina. Hvala Ti Isuse, Ti si zvijezda jutarnja. Hvala Ti Isuse, Ti si naš pobjednik i naš štit. Hvala Ti Isuse, Ti si naša snaga i naša pjesma. Hvala Ti Isuse, Ti si Put života našega. Hvala Ti Isuse, Ti si jedina istina. Hvala Ti Isuse, Ti si pravi Život. Hvala Ti Isuse, Ti si čudesni Utješitelj. Hvala Ti Isuse, Ti si knez mira. Hvala Ti Isuse, Ti si svjetlost svijeta.
Hvala Ti Isuse, Ti si živa Riječ. Hvala Ti Isuse, Ti si naš Otkupitelj. Hvala Ti Isuse, Ti si Mesija. Hvala Ti Isuse, Ti si Pomazanik. Hvala Ti Isuse, Ti si Svetac Izraelov. Hvala Ti Isuse, Ti si dobri Pastir. Hvala Ti Isuse, Ti si vrata ovcama. Hvala Ti Isuse, Ti si Gospodin vojska. Hvala Ti Isuse, Ti si Stijena svih vremena. Hvala Ti Isuse, Ti si moj Zaklon. Hvala Ti Isuse, Ti si Spasitelj svijeta. Hvala Ti Isuse, Ti si čvrsti Toranj. Hvala Ti Isuse, Ti si Gora utočišta. Hvala Ti Isuse, Ti si kruh života. Hvala Ti Isuse, Ti si Izvor svake svetosti. Hvala Ti Isuse, Ti si Voda živa. Hvala Ti Isuse, Ti si pravi Trs. Hvala Ti Isuse, Ti si moj Zaručnik, moj Stvoritelj. Hvala Ti Isuse, Ti si naša Jakost. Hvala Ti Isuse, Ti si Osloboditelj. Hvala Ti Isuse, Ti si naša Pobjeda. Hvala Ti Isuse, Ti si naše Spasenje. Hvala Ti Isuse, Ti si naša Pravda. Hvala Ti Isuse, Ti si naša Mudrost. Hvala Ti Isuse, Ti si naše Posvećenje. Hvala Ti Isuse, Ti si naše Opravdanje. Hvala Ti Isuse, Ti si Vrata. Hvala Ti Isuse, Ti si veliki JA JESAM. Hvala Ti Isuse, Ti si Veliki Svećenik. Hvala Ti Isuse, Ti si Kamen ugaoni. Hvala Ti Isuse, Ti si Temelj sigurni. Hvala Ti Isuse, Ti si naša Radost. Hvala Ti Isuse, Ti si Dio baštine naše. Hvala Ti Isuse, Ti si moje ozdravljenje i Punina života. Hvala Ti Isuse, Ti si naš Savez. Hvala Ti Isuse, Ti si Obećanje Očevo. Hvala Ti Isuse, Ti si Vječni. Hvala Ti Isuse, Ti si Bog Preuzvišeni. Hvala Ti Isuse, Ti si Janje žrtvovano. Hvala Ti Isuse, Ti si Sudac pravedni. Hvala Ti Isuse, Ti si miomirisni Balsam iz Gileada. Hvala Ti Isuse, Ti si snažni Vojnik. Hvala Ti Isuse, Ti si moja Obrana. Hvala Ti Isuse, Ti si obećani Zaručnik. Hvala Ti Isuse, Ti si moja Strpljivost. Hvala Ti Isuse, Ti si Stvarnost sigurna. Hvala Ti Isuse, Ti si Onaj koji proviđa. Hvala Ti Isuse, Ti si Uskrsnuće i Zivot. Hvala Ti Isuse, Ti si Alfa i Omega. Hvala Ti Isuse, Ti si Početak i Svršetak. Hvala Ti Isuse, Ti si Izvor, Vodič i Cilj svega što postoji. Hvala Ti Isuse, Ti si sve ono što trebam. Hvala Ti Isuse, Ti si sve ono što želim. Hvala Ti Isuse, Ti si dostojan svake hvale.
Izmoli (OČE NAŠ)

POTPUNO PREDANJE

"Bi li danas još tko htio dragovoljno što priložiti svojom rukom Jahvi ?" (1 Ljet 29,5)
Naše ozdravljenje i naše osnaženje započinju kada se potpuno predamo Isusu. Općenito, osjećamo da je On najjači kada mu se predamo i kada smo pred Njim u osjećaju slabosti. U tvom duhovnom životu nema ništa važnije nego reći "DA" Isusu cijelim svojim srcem i cijelom svojom dušom, a zatim dopustiti Duhu Svetom da realizira značenje tog "DA" u tvom životu. Možeš u to biti siguran sto po sto: Bog te ljubi (usp 1 Iv 4,16) i bit će stalno s tobom; i svi njegovi planovi za tvoj život su dobri. Zatim se otvorimo; potpuno se predajmo i jednostavno dopustimo sami sebi da budemo uvedeni u dubine ljubavi Gospodnje. Naš će život tada zadobiti više pravog reda. Želiš li reći Isusu "DA"? Ti si možda i više puta kazao "DA" u svom životu pa ipak On te danas zove da pođeš mnogo dalje u dubinu. Jednom, nakon što sam više puta izmolila sljedeću molitvu, Gospodin me je pitao: "Želiš li to doista, Linda?" Uzdrmana odgovorila sam: "Da, Gospodine" a On me onda privukao k sebi još čvršće. Sada moli srcem. Moli svojim riječima, spontano, ne kao ritual, nego predajući sama sebe Bogu (...5 minuta).

MOLITVA POTPUNOG PREDANJA

Ljubezni Oče, danas se potpuno predajem Tebi. Predajem se svim srcem svojim i svom dušom svojom. Molim Te, dođi mi u srce na najintimniji način. Danas ti kažem "DA". Otvaram Ti sve tajne svoga srca i molim Te,"dođi", Isuse. Ti si Gospodar svega mojeg života. Ja vjerujem u Tebe i prihvaćam Te kao svojega Gospodara i Spasitelja. Ne zadržavam ništa. Duše Sveti, privedi me istinskom obraćenju, osobi Isusa Krista. Sve potpuno predajem Tebi: svoje zdravlje, obitelj, imanje, svoje zanimanje, svoje sposobnosti, svoje odnose s drugima, rasporedenost svoga vremena, uspjehe i neuspjehe. Predajem sve i sve napuštam. Potpuno predajem svoje shvaćanje stvari kako ih ja vidim, predajem svoja opredjeljenja i svoju volju. Potpuno predajem Tebi obećanja koja sam izvršio i ona koja nisam izvršio. Predajem Ti svoje slabosti i svoje snage. Predajem Ti i svoja uzbuđenja, svoje strahove, svoje nesigurnosti, svoju spolnost. Posebno Ti potpuno predajem.....(nastavi s predanjem drugih zona sve dok ti to Duh objavljuje). Gospodine, potpuno ti predajem cijeli svoj život, prošlost, sadašnjost i budućnost. U bolesti i u zdravlju, u životu i u smrti ja pripadam Tebi. (Ako znaš neku pjesmu o potpunom predanju, zatvori oči i pjevaj je sada. Možeš također sastaviti neku pjesmu, improvizirajući pjevati je Gospodinu). "Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem. Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji. Daj mi samo svoju ljubav i milost,
i to mi je dosta." (Molitva Sv. Ignacija Lojolskog)
Izmoli (OČE NAŠ)

POKAJANJE

Što vise budeš otvoren Duhu Svetom, više ćeš biti svjestan onih prostora svojega života gdje se Isus još nije posvema objavio u tebi. Zajedno s ovom sviješću, pridoći će temeljita spoznaja o milosrdnoj Isusovoj ljubavi onako kako se izrazio na križu na Kalvariji. Zatim, hvali ga! Jednom je netko komentirao da nakon počinjena grijeha, jednostavno možemo "trčati Bogu, vičući, sagriješio. sam!, i nastaviti živjeti". Korisno je to da se prisjetimo da ne smijemo ostati blokirani i paralizirani u grijehu. Gospodin želi da mu se približimo. Grijeh ima moć da nas zadržava i da blokira bujicu ljubavi Božje. Kada se osjećamo u grijehu, mi se skrivamo. Pokajanje ima moć da nas iznova podiže i da oslobodi bujicu ljubavi Božje. »Ako u svjetlosti hodimo kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha" (I Iv 1,7). Kada se nalaze pred grijehom i u grijehu, jedan od najvećih darova što KATOLICI (i oni koji pripadaju druigim Crkvama koje priznaju sakramente) mogu obavi sakrament POMIRENJA, napose kada je pokajanje istinsko i proizlazi iz srca a nije samo obredno i površno. Mnogi bivaju ozdravljeni duhovno, pa čak i fizički, po ovom moćnom sredstvu milosti. Ovo je, dakle, kratki trenutak za ispit savjesti; da zamoliš Gospodina da ti otkrije grijehe još neispovjedane i da stvoriš čvrste odluke. Gospodin te može pozvati da razgovaraš sa svećenikom ili s mudrim i povjerljivim prijateljem. Može te pozvati da nadoknadiš nešto ako si nekomu nanio štetu. Budi poslušan Duhu Svetom, ako te potakne da nešto učiniš. Neće od tebe tražiti ništa a da ti neće dati snagu da i uspiješ. Dok moliš sljedeću molitvu, ne savjetujem ti da čeprkaš po svim svojim grijesima i padovima, nego da se pripustiš vodstvu Duha Svetoga. Nemoj se zadržavati na pojedinostima molitve, nego je iskoristiti formiranjem osjetljivije savjesti ( ... 5 minuta).

MOLITVA POKAJANJA

"... vratite se k meni svim srcem svojim ... " (JI 2,12).
Ljubezni Oče, pokajao sam se za sve načine kojima sam te vrijeđao, svjesno i nesvjesno. Griješio sam mislima, riječima i djelima. Griješio sam u onome što sam radio i u onome što sam propustio učiniti. Dolazim pred Tebe i molim te za milost iskreno raskajanim srcem. Ti poznaš moje najintimnije tajne. Danas ti otvaram svoje srce i molim te pokaži mi gdje sam spriječio bujicu tvoje ljubavi. Oprosti mi, Oče, sve moje grijehe, moje krivice i moje padove. Iskreno se kajem za svako skretanje s tvojega puta i što nisam birao život. Kajem se zbog manjka vjere pa sam djelovao u strahu umjesto s vjerom. Nisam vjerovao u tvoju dobrotu i tvoju očinsku ljubav prema meni. Molim Te da mi oprostiš grijehe protiv čistoće, razvratnosti, bludnosti, preljuba, besramnih knjiga, filmova, videovrpci i kaseta i seksualnog maštanja. Napose se kajem......Prezirem sve te čine i vraćam se k Tebi.
Kajem se od svega srca za grijehe abortusa ili što sam druge ohrabrivao da abortiraju. Oprosti mi, Gospodine. Kajem se za svako nekontrolirano i neprimjerno ponašanje: piće, droga, hazardne igre, seks, hrana i svaka druga mana, napose.....Hvala, Oče, što me oslobađaš. Kajem se što se nisam brinuo za svoje fizičko i duševno zdravlje: neuravnoteženost u ishrani, u odmoru i tjelesnim vježbama, možda nezdravo prigušivanje emocija. Danas obećajem da ću se brinuti o sebi. Žao mi je što sam vrijeđao druge osobe. Kajem se za svaki čin krađe, laži, prijevare, pronevjere. Osjećam grižnju savjesti što nisam u dobru podržavao druge i što sam ih odbacivao. Osjećam grižnju savjesti zbog mlakosti i svakog neprikladnog i neobazrivog ponašanja. Žao mi je što sam mrmljao, što sam izdao tajnu i što sam zlorabio povjerenje drugoga. Kajem se zbog zavisti, mržnje, srdžbe, manjka praštanja, ljubomore, kritiziranja i krivog suđenja drugih. Kajem se što nisam prihvaćao ljubav na način na koji mi je darovana, što sam odbijao izvore ljubavi. Posebno molim oproštenje za..... A sada stavljam pred Tebe sve za što se najviše stidim, stvari što sam skrivao; neke osobne navike, tajne grijehe, sve što sam prije odbijao da ti povjerim. Pred Tebe stavljam sve čega sam se najviše stidio; ponajprije Gospodine, ne skrivam ih više pred Tobom, niti pred samim sobom. Danas je dan mojeg ozdravljenja i oslobođenja. Oče ljubezni, što ti još trebam donijeti? (Ostani miran i osluškuj što ti Duh govori). Za sve ove uvrede danas Te molim za oproštenje. Prihvaćam tvoje oproštenje i sudjelujem na tvom oproštenju s drugima. Hvala Gospodine, Amen. Izmoli (OČE NAš)
OPROŠTENJE "Kad ustanete na molitvu, otpustite, ako što imate protiv koga, da i vama Otac vaš koji je na nebisima, otpusti vaše prijestupke." Kada je Isus u središtu našega života, možemo očekivati njegovo pomirenje i sa samim sobom i s drugima. Duh Sveti neće dopustiti da se riješimo nevolja svojim silama u našim rastrganim odnosima niti se očekuje da opraštamo svojim snagama. To će učiniti sam On po nama ako mu to dopustimo. Odluči se izmiriti s osobama svojega života. Pokušaj opraštajući im osloboditi i njih jer tako ćeš osloboditi i sama sebe. Život je previše kratak a odviše dragocjen da ga spiskaš ostajući svezan u lance manjkom oproštenja. Odbaci ih danas. Nećeš se za to pokajati. Oproštenje započinje odlukom a osjećaji će nadoći kasnije. Ovdje ćeš naći molitvu koja obuhvaća neke temeljne stvari života a koja će ti pomoći da se sjetiš srdžbi, gorčina i pokopanih osjećaja koji moraju biti oslobođeni snagom oproštenja. (Polako se prisjećajući svega pokušaj sljedeću molitvu učiniti svojom. Zaustavi se mirno na svim dijelovima i dopusti Duhu Svetom da ti pomogne sjetiti se osoba i posebnih okolnosti). (... pet minuta).

MOLITVA OPROŠTENJA

"U Njemu, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti. Nju preobilno u nas uli zajedno sa svom mudrošću i razumijevanjem" (Ef 1,7-8).
Ljubezni Oče, želim oprostiti svima u svom životu uključivši i sebe samoga jer si Ti meni oprostio. Zahvaljujem Ti, Gospodine, za tvoju milost. Oprosti mi sve moje grijehe, krivice i moje slabosti; napose mi oprosti..... Oprosti mi jer nisam savršen; svjestan sam svojih slabosti ali sada odlučujem da ću prema sebi biti mnogo kritičniji i najgori neprijatelj. Danas ostavljam sve stvari koje su me sputavale i oslobađam se tog ropstva. Izmirujem se sa samim sobom snagom Duha Svetoga. Opraštam svojoj majci za svaki manjak osjećaja i ljubavi što mi nije pokazivala u svom životu svjesno ili nesvjesno. Napose joj opraštam.....Danas joj opraštam za sve zlostavljanje svih vrsta. Opraštam joj za svaku nezgodu u kojoj mi nije pokazivala istinsku majčinsku ljubav, potpunu i zadovoljavajuću. Danas je oslobađam ropstva i izmirujem se s njom. Opraštam svom ocu za svaki manjak osjećaja i ljubavi što mi ga nije pokazivao u mom životu svjesno ili nesvjesno. Opraštam mu napose.....Danas mu opraštam za sve zlostavljanje, grubosti, povrede i uskraćivanja. Opraštam mu danas što mi nije pružio istinsku potpunu i zadovoljavajuću očinsku ljubav. Danas ga oslobađam ropstva i izmirujem se s njime. Opraštam svom zaručniku (zaručnici) za svaki manjak osjećaja i ljubavi što mi ga nije pokazivao(la) u zajedničkom životu. Napose opraštam.....Za sve povrede naših odnosa danas opraštam svom zaručniku/zaručnici. Oslobađam danas svoga zaručnika (svoju zaručnicu) od ropstva i izmirujemo se. Opraštam svojim sinovima za sve uvrede, napose opraštam.....Danas ih oslobađam ropstva i pomirujem se s njima. Blagoslovi ih Gospodine. Opraštam svojim sestrama i svojoj braći za svaki manjak osjećaja i ljubavi. Napose im opraštam...... Opraštam svojim roditeljima za sve zlostavljanje, napose za..... Opraštam svojim pradjedovima za sve negativno djelovanje koje sada utječe na moj život i otežava mi da živim u slobodi sinova Božjih. Danas ih oslobađam ropstva i izmirujem se s njima, u ime Isusovo. Opraštam svim svojim prijateljima za svaki manjak osjećaja i ljubavi, napose za..... Opraštam im za svaku zlorabu našega prijateljstva i što su me udaljavali od pravog puta. Danas ih oslobađam ropstva i pomirujem se s njima snagom Duha Svetoga. Opraštam svojim sadašnjim i prošlim službenicima i potčinjenicima za svaki manjak poštovanja i ljubavi. Napose im opraštam.....Danas ih oslobađam svakoga ropstva i pomirujem se s njima u ime Isusovo. Opraštam svim svojim nastavnicima za svaki manjak osjećaja i sve zlostavljanje. Napose im opraštam..... Opraštam svećenicima i svim predstavnicima Crkve. Napose im opraštam..... Oslobađam ih sve u ime Isusovo.
Opraštam svim članovima društva što su me na neki način vrijeđali. Opraštam onima što su me uvrijedili kriminalnim djelovanjem i što su nanosili zlo mojoj obitelji. Opraštam svim osobama iz politike što su odobravali zakone koji su se protivili kršćanskim vrednotama. Opraštam svim nečasnim i anonimnim izvorima zla i uznemiravanja u mom životu. Oče nebeski, sada te molim da udijeliš milost oproštenja onoj osobi što me je najviše uvrijedila. Toj osobi kojoj mi je najteže oprostiti, ja sada želim oprostiti, iako se još osjećam rasrđenim i povrijeđenim. Izmirujem se također s onim članom svoje obitelji, onim prijateljem i onom vlašću što me je najviše uvrijedila. Gospodine, ima li još netko kome trebam oprostiti? (Ostani u osluškivanju). Hvala, Oče ljubezni, što me oslobađaš. Sada zazivam blagoslov na one koji su me vrijeđali. Gospodine, danas učini štogod posebno za svakoga od njih. Hvala, Gospodine. Slava Ti. Amen.

IZLIJEVANJE DUHA SVETOGA

Na Duhove (usp. Dj 2) učenici se posvetiše ustrajnoj molitvi sve dok Duh Sveti ne siđe na njih u obliku gorućih jezika te ispuni njihove živote i dade im hrabrosti i vlast da svjedoče svijetu. Prvotna je svrha ovog izlijevanja ili "krštenja u Duhu Svetome" osposobljenje kršćana da Isusa nose u svijet. Prva posljedica toga je osjetno iskustvo ljubavi Isusove (zagrljaj neba). Zahvalimo mu svaki dan, neprestano, za potpuno izlijevanje Duha Svetoga u naše živote. Osnaženi Duhom možemo mijenjati svijet. Jedan svećenik reče o svom služenju nakon izlijevanja Duha: "Sada, ono što činim, funkcionira." Prema Dj 2, ovo je pravo kršćanstvo. Kada moliš slijedeće zazive, izmjeni ih na takav način da ih učiniš svojima. (...pet minuta).

MOLITVA ZA IZLIJEVANJE DUHA SVETOGA

"Primit ćete snagu Duha Svetoga, koja će sići na vas, i bit ćete mi svjedoci ... sve do kraja zemlje" (Dj 1,8).
Dođi, Duše Sveti, i krsti me ognjem svoje ljubavi. Ja sam se usredotočio posvema na sebe samoga i sada želim biti ispunjen tvojim Duhom. Treba mi tvoja snaga u mom životu. Molim Te, dođi i sada me ispuni. Gospodine, ja vjerujem kada se potpuno pripustim Tebi da postajemo jedan. Ti si trs a ja sam jedna loza trsa. Sve što Ti jesi jest u meni. Moj život izvire iz Tebe.
Ja vjerujem kada se potpuno prepustim Tebi da ćeš me uslišiti. Zato Te molim, izlij na mene svoju snagu, svoju mudrost, svoju moć ozdravljenja, ... itd. da zadovoljim potrebe ovoga časa. Sada se potpuno predajem Tebi da primim tvoje darove posvećenja kako ih nabraja prorok Izaija u 11,2: mudrost, umnost, savjet, jakost, znanje i strah Gospodnji. Trebaju mi svi ovi darovi u
mom životu da mogu napredovati kao kršćanin. Ja se potpuno predajem i molim Te, da izliješ svoje darove objave i služenja kao što su nabrojeni u 1. Kor 12: mudrost, znanje, vjera, dar liječenja, čudotvornost, prorokovanje, razlučivanje duhova, dar jezika, tumačenje jezika. Samo tvojom snagom i vođen tvojim Duhom, moj život bit će plodonosan. Dođi, Duše Sveti. Dođi, Duše Sveti. Želim sve što je obuhvaćeno u tvojem najvećem daru: ljubav. "... ali od svih najveća je ljubav!" (1 Kor 13,13). Obnovi me, oblikuj me, ispuni me, upotrijebi me. Daj mi prilagodljivost u služenju tvojim darovima da objavim tvoju ljubav i tvoje milosrđe. Otvori me, Gospodine. Neću ograničavati tvoje darove da spoznam svoje sposobnosti. Duše Sveti, razvij moje sposobnosti. Snažno djeluj u meni. Želim da se ostvari svaki plan kojega Bog ima za moj život. Trebam Te, snažni Duše Božji, da se izvrši taj plan. Dođi, Duše Sveti, dođi. Dok Ti kroz mene djeluješ da služim drugima, znam da strujiš u meni ozdravljajući i moj život. Hvala Ti što obuzimaš i dubine mojega života svojom zanosnom ljubavi. Hvala što pereš i čistiš svaku ranu i svaki ožiljak prošlosti koji još ima moć vladanja mojim mislima i iscrpljivanja moje fizičke i emocionalne slobode. Hvala Ti što donosiš svjetlo u tamne zone a toplinu u hladnoću tmina moje duše. Samilosni Duše Sveti, hvala ti što nas privodiš da oplakujemo neoplakano, hvala ti za tugu neobjašnjenu, za bol zbog izgubljenog, za traume, strah, duševne rane tako žalosne što bijahu "žive pokopane". Duše mudrosti, hvala ti što dolaziš na iskonski izvor bilo kojeg kroničnog pada. Slatki Duše Sveti, hvala ti što slijediš moje godine sve do sada i sučeljavaš se zajedno sa mnom, s mojom prošlošću. Hvala što me podsjećaš da Isusova ljubav stalno bijaše tu da smanjuje razliku između ljubavi koju sam trebao i ljubavi koju sam primio. Zahvali Duhu Svetom što utječe na tvoj život i podsjeća te na sve žalosne uspomene koje treba izliječiti. Kada one nadođu jednostavno reci: "Duše Sveti, ja sve te žalosne uspomene povjeravam Tebi da ih Ti izliječiš. Hvala ti što i zlo okrećeš na dobro (usp. Rim 8,28). Hvala Ti, Isuse". Neka ovo bude prilika za obilnije izlijevanje Duha Svetoga iz ruke u ruku i da se tvoj emotivni život oslobodi. Hvala, Duše Sveti, za tvoju prisutnost koja slobodno struji u meni i kroz mene. Hvala što si moj prijatelj, moj učitelj, moja okrepa, moj utješitelj, što zagovaraš za mene i ispunjaš me neizmjernim darovima. Hvala ti napose za...(nastavi spontano zahvaljivati). Zatvori oči i pjevaj "Dodi Duše Presveti" i1i neku drugu pjesmu sa zazivima Duha Svetoga. Amen.
Izmoli (OČE NAŠ)

BIBLIJSKO RAZMIŠLJANJE

Dok sam prelistavala Bibliju jednoga jutra zaustavio mi se pogled na stranici proroka Jeremije 40,4 na riječima: "Evo, sada driješim okove s ruku tvojih". Odmah sam shvatila da mi Gospodin govori i da me oslobađa da dovršim težak plan što se odnosi na sažetak teksta za kojega sam neprestano molila. Očito, uzela sam izvan konteksta originalni biblijski tekst, ali unatoč toga bijaše očito da je Gospodin upotrijebio ovaj redak da mi progovori. I dok su dani prolazili počela sam doživljavati novu slobodu u pisanju. U izravnom kontaktu s nadahnućem Duha Svetoga, Sveto pismo je jedno od najvažnijih sredstava koje imamo za komunikaciju s Gospodinom. Dok se hranimo Biblijom dostižemo spoznaju o naravi Boga. I dok provodimo vrijeme na Riječi Božjoj primamo ulivene darove vjere, nade i ljubavi. Razmišljajući određeno vrijeme sa Svetim pismom pod vodstvom Duha Svetoga otvaraju se putovi duhovnog komuniciranja. Vrijeme molitve može postati neobičan doživljaj, napose ako se to pretvori u naviku laganog
i spontanog dijaloga s Gospodinom. Vjerujem, ako se uvježbaš govoriti s Njime u konverzaciji preko dana, ovaj dio tvoga "ČUDESNOG SATA" dat će najbolje plodove. Kada započneš ovaj dio, reci jednostavno "Gospodine, molim te, govori mi danas po svojoj riječi." Otvori Bibliju, malo je prelistaj, dopusti da se tvoja pažnja zaustavi na jednoj riječi ili izrecii. Kada napokon nešto privuče tvoju pažnju, razmišljaj o njenom značenju. Pitaj Gospodina zašto je baš ta riječ privukla tvoju pažnju. Možda će ti izreka "svim srcem" iznenada progovoriti. Pitaj: "Duše Sveti, što me želiš poučiti po ovoj riječi?" Zabilježi svoja razmišljanja u svoju bilježnicu i nastavi nadalje meditirati. To je vrlo važan dokument tvoga duhovnog puta. (... pet minuta). Izmoli (OČE NAŠ) 9. ČEKAJ DA GOSPODIN PROGOVORI "Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj" (Ps 37,7). Iskoristi jednostavno ovo vrijeme i slušaj Gospodina kako će te ohrabriti? Kako će te utješiti? Kako će te voditi? Ostani u šutnji i slušaj. Moli: "Gospodine, nauči me da budem dobar slušatelj". Ovo je jedan od najosobitijih trenutaka "ČUDESNOG SATA". Gospodin nam kakže: "Moje ovce slušaju moj glas ..." (Iv 10,27). Ako kao kršćani doista želimo napredovati u svom odnosu s Gospodinom, moramo naći jedan miran prostor, daleko od bučnog rastresanja i jednostavno osluškivati glas našega Gospodina. On nam želi govoriti i više nego ga mi želimo slušati. On je Bog ljubavi, a ljubav žarko želi komunicirati. Uzmi olovku i bilježnicu i drži ih u ruci i čekaj da On progovori. Prethodni dijelovi pripravili su ovaj ugodni čas. Smiri se u svojim mislima, tvoje je srce otvoreno, tvoja savijest očišćena i ti si posvećen Gospodinu. I ako si kao i većina od nas, trebaš riječ ohrabrenja od Gospodina. Reci sa Samuelom: "Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša" (I Sam 3,10). Malo pomalo kada ti riječi i misli navru prolaziti kroz glavu, pribilježi ih u bilježnicu. Vrlo je vjerojatno da je Gospodin koji ti dariva riječ ljubaznog ohrabrenja, nade i ozdravljenja. Ti ćeš rasti u sposobnosti da ga slušaš dok ti bude govorio preko svagdanjih briga i malo pomalo ti ćeš provoditi korisno vrijeme u molitvi čitajući Sveto pismo. Napokon, jasno je također da za ljubav nisu nužne riječi. Bog te može ljubiti i kroz šutnju. ( ... 5 minuta).
Izmoli (OČE NAŠ)

ZAGOVARANJE

"Preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude" (1 Tim 2,1),
Jedan od najvećih darova što ga možemo darovati jedni drugima jest dar molitve. Ovo je trenutak da se moli za druge osobe. Moli za narode i upravitelje država, za pastire i one na vlasti. Moli za one što nemaju krova nad glavom, za pobačenu djecu, za bolesne i za umiruće. Moli za one kojih se nema tko spomenuti u molitvama. Moli i za svoje neprijatelje. Moli za svoju obitelj, moli za prijatelja i kolege. Moli iznad svega Duha Svetoga da te podsjeti na osobe. On će to sigurno
učiniti. Vjerojatno će ti njihova imena dolaziti na pamet kroz cijeli dan dok te Duh ne učini spremnim za molitvu jer Gospodin stalno traži one koji su voljni moliti. Kada se sjetiš njihovih imena, jednostavno ih preporuči Gospodinu. Moli da ih pomogne, da ih privede svijesti o njihovom dostojanstvu, da im oprosti, da ih zahvati svojom ljubavlju, da ih oslobodi svojom snagom za njihovo dobro. Moli jednostavnom vjerom, kao dijete koje se obraća svom ocu znajući da će mu on dati ono što želi. Mogao bi moliti: "Gospodine, što treba ova osoba?" Često ćeš se sjetiti potreba u datim okolnostima. Kada se to dogodi, reci jednostavno: "Gospodine, Oče, molim te, priteci u pomoć u toj potrebi". Moli pobožno, iz dubine srca. Moli: "Oče, učini da ono što ti želiš bude ispunjeno u njihovom životu." On te je potaknuo da moliš; zato možeš biti siguran da će se nešto od tih potreba ispuniti. Možeš moliti također da druge osobe obavljaju svoj "ČUDESNI SAT" molitve da i njihove molitve budu uslišane ! "Mnogo može žarka molitva pravednikova svojom upornošću" (Jak 5,16).
Izmoli (OČE NAŠ)

MOLBENICA

"Pristupajmo, dakle, smjelo Prijestoiju milosti, da primimo milosrđe i milost za pomoć u pravi čas" (Heb 4,16)
Ovo je moment da moliš Gospodina da te usliši u tvojim potrebama. Neka ti postane navika da moliš Gospodina za potrebne stvari preko cijeloga dana, primjerice mjesto za parkiranje, zeleno svjetlo na semaforu, dobrohotnost službenika u uredu, itd. To izgrađuje slobodno, ozbiljno i uzajamno djelovanje s Gospodinom a pomoći će ti da ga lakše s pouzdanjem zamoliš kada se nađeš u težim potrebama. Bojiš li se da će te potrebe biti uslišane? Imaš li kakav težak problem? Zabrinutost za zdravlje? Imaš li poteškoća s kakvom razdražljivom osobom? Ne bi li bilo dobro da prikažeš Gospodinu svoje namjere za duže vrijeme svojega života? Budi precizan. Pribilježi molbenice i prošnje, kao i ciljeve, tako da kada ti budu uslišane naša vjera poraste. "Ištite, i dat će vam se ! Tražite i naći ćete ! Kucajte i otvorit će Vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se" (Mt 7,7-8). (... pet minuta).
Izmoli (0ČE NAŠ)

ZAHVALA

"Sačuvajmo i dalje milost i njome štujmo Boga kako mu je ugodno" (Heb 12,28) U zadnjih pet minuta svoga "ČUDESNOG SATA" obrati se Gospodinu i štuj ga sa zahvaljivanjem. Posluži se ovom molitvom kao odskočnicom i nastavi sa spontanim zahvaljivanjem.

ZAHVALNA MOLITVA

"S radošću zahvaljujući Ocu koji vas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti" (Kol 1,12),
Zahvaljujem Ti, ljubezni Oče nebeski, za izvanrednu milost ovoga "ČUDESNOG SATA" u kojoj sam bio s Tobom. Zahvaljujem Ti što si me uveo u molitvu i što si mi dao osjetiti glad i žeđ za Tobom. Zahvaljujem Ti za radost potpunog predanja, za kajanje i za oproštenje. Zahvaljujem Ti što si mi poslao Duha Svetoga kao učitelja, vođu i savjetnika. Zahvaljujem Ti što si me iznova ispunio Duhom Svetim i što si me obasuo darovima Duha. Zahvaljujem Ti što si mi poslao svoje službenike. Zahvaljujem Ti za plodove Duha koji djeluje u meni: za ljubav, radost, mir, strpljivost, dobrohotnost i samokontrolu. Zahvaljujem Ti što si me ohrabrio da Te molim u potrebi i što si mi pomogao da shvatim želje svoga srca. Zahvaljujem Ti za predivan dar pohvala. Zahvaljujem Ti što si polomio u meni moć starih navika i što si me priveo temeljitijem obraćenju. Zahvaljujem Ti za milost što sam Te mogao slušati, rasti u vjeri u Tebe i što sam Ti mogao pristupiti. Zahvaljujem Ti za tvoj plan o mom životu jer si me stvorio s preciznom svrhom, jer si mi dao osjećaj vlastitog dostojanstva. Zahvaljujem Ti jer me ljubiš bez uvjeta, što me nisi nikad zaboravio i ostavio. Nije za Tebe bilo važno što sam činio. Zahvaljujem Ti jer si prisutan u svim trenucima mojega života, onim ugodnima i onim težima i što me po njima privodiš zrelosti i temeljitoj vjeri. Zahvaljujem za tvoju živu riječ koja mi obnavlja snagu i jakost. Zahvaljujem Ti što me izvodiš iz obeshrabrenja i pomažeš da otpočimam s radošću. Zahvaljujem Ti što me uzdižeš nakon pada. Zahvaljujem Ti što me čuvaš u savršenom miru i što je moj um usidren u Tebi. Zahvaljujem Ti što mi čniš da se sve stvari okreću na dobro kada u Tebe polažem svoje pouzdanje. Zahvaljujem Ti što me uvodiš u prostore spasenja i zaštićuješ od strelica napadača. Zahvaljujem Ti što si mi dao svoje anđele da se brinu za mene i da me vode na svim mojim putovima. Zahvaljujem Ti što me blagoslivljaš kada izlazim i kada ulazim u svoj stan. Zahvaljujem Ti što me vodiš i daješ mudrost. Zahvaljujem Ti za tvoju dobrotu i tvoje milosrđe koje me prate gdje god hodam. Zahvaljujem Ti za milost pouzdanja u tvoju mudrost a ne svoju. Zahvaljujem Ti što mi omogućuješ da napustim sve loše misli i da mislim samo na ono što me ozdravlja i ohrabruje. Zahvaljujem Ti što si mi dao dar jezika da mogu komunicirati ozdravljenje i ljubav. Zahvaljujem Ti za obilje tvoje ljubavi koja odgoni svaki strah. Zahvaljujem Ti jer se boriš za mene protiv mojih neprijatelja izmirujući me čak i s njima. Zahvaljujem Ti za milost da danas izabirem život. Zahvaljujem Ti jer me osposobljuješ da svoje srce stavljam u Tvoje. Zahvaljujem Ti jer mi darivaš duh moći, ljubavi i zdravu pamet. Zahvaljujem Ti što mi omogućuješ da stalno triumfiram u Kristu Isusu i što mjenjaš prokletstvo u blagoslove. U Tebi sam više nego
pobjednik. Zahvaljujem Ti što me osposobljuješ da mislim tvoje misli i da čvrsto hodam po tvojim putovima. Zahvaljujem Ti što si otvorio vrata raja i udijelio svoje nebeske blagoslove. Zahvaljujem Ti što proviđaš u svakoj mojoj potrebi prema svojem bogatstvu u slavi. Zahvaljujem Ti što mi osiguravaš svoju blagonaklonost kao i onu prema mojem bližnjemu. Zahvaljujem Ti što me štitiš od tjelesne bolesti, mentalne i duševne isto tako i što mi udjeljuješ dobro i u časovima mojih problema. Zahvaljujem Ti što mi darivaš duh mudrosti i znanja da upoznam veliku nadu na koju sam pozvan. Zahvaljujem Ti što obasjavaš moje srce i moj um svjetlom s neba. Zahvaljujem Ti što mi objavljuješ neizmjernu i neograničenu snagu Božju koja je raspoloživa u meni. Zahvaljujem Ti za milost što mogu hodati u oproštenju, vjeri i ljubavi. Zahvaljujem Ti za svoju vjeru koja na izvanredan način raste u meni. Zahvaljujem Ti što otvaraš moje ruke potrebnima, što otvaraš moje oči da zapazim potrebe svoje braće i sestara, što otvaraš moje uši na njihov glas, što otvraš moje srce da ljubi povrijeđene i zalutale, što otvaraš moje usne da govore o tvojoj ljubavi, što širiš moje ruke da prihvate druge u ljubavi. Iznad svega zahvaljujem Ti za..... Zahvaljujem Ti za sve blagoslove života; za pretke, za obitelj, za prijatelje, nastavnike, profesore, svećenike i Crkvu. Zahvaljujem za sve koji su mi pomogli za vrijeme puta. Blagoslovi ih, Gospodine! Zahvaljujem Ti za njihovu vjeru, njihovu slobodu, njihove pozdrave i njihov posao. Zahvaljujem Ti za znanost, umjetnost i za medicinu, za bicikle, za satelite i za svaki materijalni napredak što poboljšava kvalitet života. Zahvaljujem Ti za čudesni dar svoga života, upravo onakav kakav jest. Ja ga prihvaćam kao neprocjenjivi dar od Tebe. Zahvaljujem Ti za dar veći od svih: za tvog Sina Isusa.
"Hvala Bogu na njegovu neizrecivom daru" (2 Kor 9,15).

LINDA SCHUBERT
(Linda Jane Vander Ploeg) Rođena je 7. studenog 1937. u Los Angelesu, u Kaliforniji, USA. Provela je svoje prve godine s obitelji na imanju svoje bake, uz obalu, na vrhuncima gorskih obronaka sjeverne Kalifornije. Tu je njezin otac, Holanđanin, imao "Bear Trap Lumber Company" (Skladište otpadnih dijelova). Odrasla je bez ikakvog kršćanskog odgoja. Prva iskustva koja je stekla o Isusu bijahu osjećaji preostali u srcu iz vremena kada je imala oko pet godina; kada se, naime, ljuljuškala u jednoj staroj ljuljački obješenoj na jednom starom hrastu i pjevala jednu pjesmicu dragu djeci "Isus me ljubi". S tom se ljubavlju susrela u mnogim iskušenjima nakon što je obitelj izgubila ranč i premještala se iz grada u grad po Kaliforniji gdje je njezin otac tražio posao kao građevinski poduzetnik. U mladoj dobi Linda je naučila da se brani od nevolja života izgrađujući zaštitne zidove oko svoga srca. Kada gleda unatrag na mnoge svoje pogreške koje je počinila u tijeku svojih godina, ona veli: "Iako su moje pogreške bile legendarne, ljubav Božja bila je još legendarnija. Nije bilo važno, kada sam bježala daleko od Njega, On mi nije dao nikada otići". Premda je stupila u Katoličku Crkvu 1965, nije doživjela obraćenje srca k osobi Isusa Krista dok joj nije umro voljeni sin RANDY 1977. Tada je pala na koljena i molila molitvu potpunog predanja s Pat Robertsonom u televizijskom programu "700 Club". U tom trenutku ona je shvatila u dubini duše "Mene Isus ljubi". Otada, sasvim nova ljubav za kršćansku zajednicu i za Katoličku Crkvu počela se razbuktavati. Shvatila je da ona sama nikad ne bi mogla pobijediti u svojim osobnim bitkama. Gospodin joj je dao riječ koja je ostala njezin poseban "moto života: "Stavio sam pred tebe život i smrt, blagoslov i prokletstvo; Biraj, dakle, život ..." (Pnz 30,19).
Spoznaje da je Duh Sveti njezin utješitelj, savjetnik i najbolji prijatelj, onaj koji ju je priveo obilju života kojega je ona izabrala da živi. Shvatila je da se s Njime ne treba skrivati i sam sebe
zatvarati u zidove. Danas je Linda odgovorna svjetovnjakinja u pokretu KATOLIČKA KARIZMATIČKA OBNOVA u Kaliforniji. Vrlo je aktivna kao spisateljica i nastavnica, a napose zauzeta u poslovima širenja otajstva molitve. Njezina knjižica iz osobnog svjedočanstva "You Showed Me the Face od My Father« (Pokazao si mi lice mojega oca) zahvatila je život mnogih osoba. Od 1985. do danas sudjelovala je s o. Robertom De Grandis, S,S,J, u pripravljanju knjižice: Obnovljeni u Duhu Svetom, Pristupanje životu, Ostati u Duhu, Međuljudsko liječenje, liječenje slomljena srca, Molitva za čudesa, Dar čudesa, Dođi Slijedi me, Zauvijek izmjenjen (gdje su donesena njezina iskustva), i novo prilagođeno izdanje Ozdravljenje po Misi. Druge različite knjige o. De Grandisa su u pripremi. Linda je provela svoje služenje na Filipinima, u Irskoj, Sjevernoj Irskoj, u Kanadi i po različitim dijelovima Sjedinjenih Država Amerike.

Imprimatur: Pierre DuMaine, Bishop of San Jose, USA January 24, 1992


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2012 21:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 24 tra 2009 21:44
Postovi: 3249
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 14 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
U tom trenutku ona je shvatila u dubini duše "Mene Isus ljubi". Otada, sasvim nova ljubav za kršćansku zajednicu i za Katoličku Crkvu počela se razbuktavati. Shvatila je da ona sama nikad ne bi mogla pobijediti u svojim osobnim bitkama. Gospodin joj je dao riječ koja je ostala njezin poseban "moto života: "Stavio sam pred tebe život i smrt, blagoslov i prokletstvo; Biraj, dakle, život ..." (Pnz 30,19).

Ovo me tako dotaklo.Koliko istine u ovim riječima!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 stu 2012 21:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 14 lip 2010 07:08
Postovi: 52
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sve na veću Slavu Božiju!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 20:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Dali netko moli po ovoj knjizici mozda?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 26 pro 2013 22:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 15 ožu 2011 16:49
Postovi: 1617
Lokacija: severna Bačka
Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
http://www.youtube.com/results?search_q ... +dio&sm=12
više mi paše....
no, to je već stvar , osobna,


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 14:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 17 kol 2013 17:30
Postovi: 73
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molila sam par puta to..plakala ko dijete :) puno sam se lakse kasnije osjecala..:)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 pro 2013 00:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
tina89 napisao:
Molila sam par puta to..plakala ko dijete :) puno sam se lakse kasnije osjecala..:)


Da, meni se cini isto tako jaka.hmm neznam ni sam
Drago mi je da je jos neko zamijetio :D
Jas sam je uzeo u verbumu


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 4 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr