www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 15:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 tra 2007 16:47 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tko je za vas pravi prijatelj???
U ovoj temi možete reći sve što mislite da je bitno ili nebitno za prijateljstvo... :)

Evo moje price:
Za mene je pravi prijatelj onaj tko me razumije, tko mi pomaže, onaj koji me brani! Meni osobno nije važno koliko je moj prijatelj bogat i siromašan. Najvažnije je kakva je ta osoba iznutra! Čak i nije važno da li je taj tvoj (moj) prijatelj ružan ili lijep. VAžno je njegovo srce iznutra i njegova nutarnja ljepota. Mnogi kažu da ne postoje muško - ženska prijateljstva! Ja tvrdim suprutno. DA POSTOJE. Osobno imam puno ženskih prijateljica kao i prijatelja. Sigurno da je moguće prijateljstvo između muškarca i žene. Pa Bog je imao prijateljicu Magdalenu, koja je bila "zločesta" :wink: - Bog ju je prihvatio.
Tako ljudi kažu ako ima žensku prijateljicu da mora s njom biti - voditi ljubav, i da se mora udati za njega. NE TO NIJE ISTINA!!! Zašto se ti moraš oženiti za prvu prijateljicu?? Pa ne moraš - to sve ovisi i kakva je ta muška osoba!
Naravno prijatelji imaju i dobre i loše strane!
Prijatelj nije onaj koji se danas s tobom druži a sutra te već ogovara.
Osobno imam jednog "prijatelja" ministranta kojeg nisam baš toliko poznavao dok nije krenuo u srednju školu sa mnom u razred. Ovako smo se poznavali i bili dobri. Otkad sam krenuo s njim u razred promjenio sam mišljenje. Puno toga sam saznao o njemu, kao npr. da psuje, da je svake subote pijan u gradu, da iskorištava, ruga se drugima itd.
To me nekako rastužilo" jer nisam mislio da je on takav, a još je i ministrant kao i ja. On nikad nije spreman pomoći. Pod testom kad ga pitaš neko pitanje on kaže da ne zna ili da nije još gotov, a laže. On pita sve ali nikome ništa ne želi reći, zato jer on želi ispasti u svemu najbolji i želi se isticati. Meni to nije prijatelj. Iako mi nije baš drag, idem s njim u školu, prihvatio sam ga takvog kakav on jest! Bog je prihvatio i sve griješnike, pa tako možemo i mi nešto!!
Pravi prijatelj je onaj kojem se uvijek možeš obratiti, i kojemu se možeš povjeriti.

Eto to je moja kratka priča, a vi komentirajte i pišite vaše priče!!
Radost vam i mir Uskrsloga Gospodina!!
Mir vama!!! BVB!!! :) :) :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2007 17:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isus Kaze :"Blago onima,koji su cista srca,jer ce Boga gledati."(Mt5,8)
Covjek se mora najprije ocistiti od svih neurednih stvari,tada moze Boga gledati.
Tvoj prijatelj Toni,sigurno ima drugaciju familiju,i drugacije roditelje nego ti,a tko zna sta je on primio od svojih roditelja,i tko su mu ustvari roditelji.
On je u Crkvi,i ministrant a ipak u tvojim ocima ,drgugaciji nego sto bi trebao biti..Onj je dadnik,u nekoj oskudici ljubavi,ili losog zivota njegovih roditelja,jer najcesce ono sto okom vidimo to je "Fasada",koja cini covjeka iz vana,a sta je unutra...to mi ne znamo?
Dali si kada pitao tvog prijatelja,sta ga tjera na psovku(mozda roditelji,ili bar jedan psuje u kuci).a isto tako mozda netko od njegovih je bio pijanac,i on nosi gene,koje ne moze sprijeciti,alkohol je bolest...on prividno rijesava napetost,i samo na iugled rjesava zapreke..
Neodgovorno je sa njegove strane ako vec u pocetku ne odkloni,i bude kraj tome..?On ce postati alkoholicar..i tada ce osjecati stid i griznju savjesti,a nista nece promjeniti....ON TREBA POGLEDATI U OCi,
jer s tim psovkom i picem,on zeli biti velik i pravi,(mozda kao tata)
tko se potrudi za srce puno ljubavi,za cisto srce..moci ce da se susrete s Bogom.
Cistoca srca,i ljubav puni oci svjetlom i bistri um.
Tko ima cisto srce taj ozbiljno shvaca ljubav...
Tko se prepusta strastima ,ne razmislja o ljubavi(mozda ima i deficit ljubavi)ono sto nije primio ,ne moze davati....
A mi smo inace narod,da uvjek vidimo onako kako zelimo da vidimo,pa cesto samo fasada,a ne onako kako bi trebali da vidimo...
Mozda mu Isus daje sansu,da je upznao tebe,i da je u crkvi i u skoli s tobom,a sada je na tebi,"dali ti ljubis svog bliznjeg" i svog prijatelja,
zelis li mu pomoci(on sigurno nema lako)a mozda ima i opravdanje za takvo ponasanje...pa savjetujem ti Toni, POMOZI MU....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2007 17:34 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Vjeruj mi da ja svima pomognem kad god sam u mogučnosti, ja sam sretniji kad nekom pomognem, jer znam da je i Bog koji nas gleda isto sretniji! :) :)

- Ne, nije mu tata pijanac niti je bio, mama mu idto ide u Crkvu i čita u Crkvi, ali je ista kao i on - nikome ne želi pomoći - tako ljudi kažu koji je poznaju, iako ja ne znam, ali i ljudi mogu pričati krivi, ali tako kažu, pa kad svi tako kažu možda je to i istina!
Mislim da je veći čovjek onaj koji je spreman pomoći!!
Bog vama! :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2007 19:21 
Odsutan

Uvjek je lakse pomagati,nego taziti da ti netko pomogne..
Uvjek je lakse dati savjet drugome,nego sebi..
Nema veze sto on ne zeli pomoci,pokazi mu ti..da si spreman da ga saslusas,da zelis da mu budes pravi priljatelj...jer i ako ga ostavis,i pronadjes drugog prijatelja,nije toliko vrijedno..koliko ako tom covjeku
otvoris oci,jer cesto puta drustvo cini cudo,kako dobro tako i loso...
Dali zna vas svecenik za to,ideli k njemu na ispovjed???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2007 22:05 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Ne ne zna!
Ali zašto da idem na ispovjed kad ja njemu nisam ništa nažao učinio!!!
Još mu i pomažem!!
Možda imam krivo mišljenje ali mislim kad bih to rekao da bi to bilo nešto kao da ga izdajem!!
Meni bi to tako izgledalo, mozda imam krivo viđenje!!
BVB!!! :) :) :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2007 11:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Prijatelji se u nesreći prepoznaju - stara narodna, ali se potvrdila u dosta situacija...

Osobno prema svima nastojim biti prijateljica, a do drugih je da to prihvate ili ne...

Prijateljstvo je dar, kao i ljubav!

BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2007 15:22 
Odsutan

Toni,nisam mislila na tebe dali ides na ispovjed,nego na tvojeg prijatelja.
Koji psuje,koji trosi alkohol,i koji ujedno i ministrira,ja polazim od toga,da ga svecenik pozna,ako ga pozna..?
Sve sto je stvoreno postoji samo zato sto je Bog u svojoj vjecnoj mudrosti i ljubavi to tako htio,to je Bozja volja,i cin Bozje ljubavi..
Tako Bog ljubi i tvog prijatelja,ne samo tvoga,nego i moga...
Ja se cijeli zivot susrecem sa takvima,i gorima,koji cak nisu ni upoznali Isusa,i vjeru..koji kud i kamo joz teze stvari rade...
Vise puta sam pokusala,da upzorim..pogotovo s ljudima s kojima radim,i
provodim vise vremena(jer sam takoreci 9sati u firmi,+2sata,putovanja)
nego s mojim muzom kod kuce..On dolazi poslje 17sati,vecera ,popricamo
nesto ako ima uradimo sitnicu,i u 8,15 ode na spavanje..
Znaci ja svakodnevno provodim s muzem 3-4 sata..
Itekako je vazno s kim djelis radno mjesto,bio on tvoj prijatelj..ili ne,
ali vise se s njim zajedno ,nego s prijateljem...
Isus ne nudi covjeku kao put,istina,zivot i svjetlo.Tko ga prihvati,imace puninu zivota,istine i svjetla i ostace na putu zivota i mira.
I onaj koji to ne zeli,i sam sebe postavi na neko gdrugo mjesto,on se nalazi u tami,bez puta,bez zivota,i bez ljubavi i istine..
Zato i nasi prijatelji,cesto zalutali krivim putem,trebaju nasu pomoc,da se vrate...Bez razlike ,kakav on bio..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2007 16:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
MENI JE PRIJATELJ ONAJ KOJI JE UZ MENE, A NE IZNAD MENE. ONAJ KOJI ME VOLI ZBOG ONOG STO JESAM,A NE ZBOG ONOG STO BI MOGLA BITI...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2007 19:10 
Odsutan

Moj prijatelj se zove ... Vikica :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2007 19:29 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..ja nemam prijatelja..
..a oni , imaju mene..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]