www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 18:32

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 23 lip 2014 10:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Želim s vama podijeliti ovu predivnu pobožnost. Možda neki već i jeste članovi..Ja sam primila škapula prošle godine u 9. mjesecu...Pa evo, malo o tome svemu..da upoznate. Škapular vam mogu podijeliti svećenici koji su dobili ovlaštenje od poglavarice časnih sestra KSI ili sama Poglavarica.
Ako poželite pristupiti, evo kontakt informacije:
Samostan Sestara Kćeri Srca Isusova Tg Hrvatstkih branitelja 8A Lasinja |
tel./fax:+385 47 884 333 |
web: http://www.ps-srcaisusova.com |
e-mail: pssi@ps-srcaisusova.com
kcerisrcaisusova@ka.t-com.hr

BILO IH JE TROJE KOJI SU “ČUVALI “STRAŽU…

Počasna Straža ima svoj početak na Golgoti, svoj temelj u rani Presvetog Srca Isusova, svoje uzore u prvim «počasnim stražama» koje su okružile osamljeni Križ na Kalvariji, kad je Srce Isusovo bilo probodeno kopljem.

Počasnu stražu je činila Presveta Djevica, sv. Ivan i sv. Marija Magdalena

Bl. Maria de Jesús D-Martiny

Bilo ih je, dakle, troje koji su „čuvali“ Stražu i razmatrali otajstvo otvorenog Srca za spasenje čovječanstva. I počevši od tog trenutka, jedinstvenog u povijesti, Duh Sveti je pobuđivao u Crkvi tisuće i tisuće duša okrenutih prema Onome koga su proboli, kako bi Mu iskazivali čast, ljubav i zadovoljštinu za ono što je učinio za nas.

Tako je na poticaj jedne ponizne redovnice iz Družbe pohoda Marijina u mjestu Bourgen Bresse (France) godine 1863. rođena Počasna straža Presvetog Srca. Zamisao ne bi nikada zaživjela zbog mnogih strašnih prepreka da u tome nije aktivno i mudro sudjelovala Marija Deluil-Martiny, koja nije postala prvom vatrenom članicom nego vatrenom laikinjom-apostolom i glavnom promicateljicom Počasne straže.

Straža bogoubojica sipala je ironijom i bogohuljenjem. Isusa su razapeli, „i sjedeći ondje, čuvahu ga“ (Mt 27,36).

U neposrednoj blizini raspetog Isusa bdjela je jedna druga straža; prostrta ničice u klanjanju, u suzama i ljubavi; postojana u vjernosti, odanosti i žrtvi: bila je Magdalena koja mnogo ljubljaše; bio je Ivan, ljubljeni učenik; bila je Marija, Isusova majka.

Tko može opisati utjehu koju je Isus primio od te prve hrabre Počasne straže tijekom tri sata svog raspeća?

Magdalena je svoje miomirise i suze položila pod Isusove noge. Isus joj je dao svoju predragocjenu Krv, od jučerašnje grešnice učinio je podnožje svog oltara i postolje svog prijestolja; jer Pilat je napisao: Raspeti je bio KRALJ! REX IUDAEORUM. (Mt 26,37)

Ivan, jedini od dvanaestorice, hrabro je slijedio svog Učitelja, a Isus mu je povjerio svoju majku i pridružio ga toj prvoj svečanoj Misi Kalvarije koju je On, vječni Svećenik, slavio na slavu svog Oca i za spasenje svijeta, uz prisutnost Djevice, svoje suradnice u djelu otkupljenja. To je razlog zbog kojeg su Ivan i Marija stajali s obje strane žrtvenog oltara.

Bezgrješnoj Djevici bio je povjeren naraštaj duša, jer je pristala da Isus svoj život žrtvuje za nas: u osobi Ivana Ona je postala našom Majkom! Marija nas je posinila pod drvetom boli. Ali najviša nagrada prvoj Počasnoj straži na Kalvariji bila je prisustvo otvaranju Isusovog Srca. Prvi su razmatrali to Srce prepuno nježnosti, kopljem probodeno, i prinijeli su Mu prvine pobožnosti koje danas ispovijedaju Njegovi ponizni tješitelji. Marija, Ivan i Magdalena su dakle prvi i u isto vrijeme savršeni znak Počasne straže.

Ovo je POLAZIŠTE Počasne straže: ona počinje na Kalvariji. I nakon dvije tisuće godina Počasna straža nastavlja veliko i sveto bdijenje troje Isusovih tješitelja da bi ga bez prekida nastavila sve do kraja vremena. Ona trajnima i neprekidnima čini svjedočanstva zahvalnosti, ljubavi i odanosti koja se posvuda prinose

Srcu Isusovu, te im na osobiti način daje poseban karakter zadovoljštine koju zahtijevaju nezahvalnost i današnji grijesi.

Što se tiče RAZLOGA njezinog POSTOJANJA, tko ga nije primijetio? Svijet ide u propast…,izraz je koji svaki dan slušamo, stvarnost koju dodirujemo rukom u našem okruženju: u obitelji, školi, na poslu. Moralne ruševine su posvuda. Ali tko će spasiti čovjeka od njegovih neizlječivih rana? Ranjeno Isusovo Srce! „Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna–radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše“ (Iz 53,5).


Zadnja izmjena: Ivona; 23 lip 2014 10:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 10:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Počasna Straža

„Ruganje mi slomilo srce i klonuh; čekao sam da se tko sažali nada mnom, ali ga ne biti da me tko utješi, ali ga ne nađoh“ (Ps 69,21).

Zašto izabrati sat Počasne straže?

Kako bi se odgovorilo na to Isusovo bolno jadanje, ustanovljena je Počasna straža. Članovi koji je tvore trude se kroz svoju pobožnost i ljubav tješiti Isusovo Srce, ispunjeno bolima zbog zaborava i nezahvalnosti ljudi radi kojih je On toliko trpio! Kako li tako nježno ljubi upravo one od kojih je toliko malo ljubljen!

Ustroj Počasne straže

Članovi Udruge prihvaćaju jedan sat u danu (onaj koji im najviše odgovara).Na početku tog Sata Prisutnosti, bez da išta mijenjaju u svojim poslovima, u duhu odlaze na Mjesto ljubavi, pred Svetohranište; tamo prikazuju Isusu svoja djela, svoja trpljenja, svoje misli, svoje osjećaje i želju koju osjećaju – tješiti Njegovo Srce svojom ljubavlju. Za vrijeme Sata Prisutnosti članovi Udruge nastoje malo više misliti na Isusa, vrše barem jedan čin ljubavi; i ako mogu, prikazuju jednu žrtvu. Ali ništa, apsolutno ništa nije propisano niti se zahtijeva: traži se jedino dobra volja, a svatko će slijediti poticaje vlastitog srca ili vlastite pobožnosti da posveti taj blagoslovljeni sat. Ako članovi Udruge zaborave svoj sat Straže, pozivaju se izvršiti ga u vrijeme kad postanu svjesni tog zaborava.

Isusovo Srce će izlijevati čilost na čilost; blagoslove na blagoslove, na vjerne i samilosne duše koje će prema Njemu vršiti ovo sveto poslanje odanosti i ljubavi!

U trenutku kad sat započinje, na trenutak se sabrati, učiniti znak križa, u duhu krenuti, praćen svojim Anđelom pred Svetohranište; ponizno u duhu i srcu kleknuti pred Isusa, izmoliti molitvu Prikazanja Sata Prisutnosti. Sve se ovo može učiniti u kratko vrijeme; i ako se nalazi u prisutnosti drugih osoba, bez da itko od njih primijeti.

Započevši sat straže na ovaj način, potrebno ga je nastaviti mirno, slobodno bez ikakvog uznemiravanja, vršeći vlastite uobičajene dužnosti pod božjim pogledom, kao da se obavljaju u društvu najljubljenijeg oca.

Podsjetit se s vremena na vrijeme da smo straža Svetohraništa, upravljajući pogled vlastitog srca prema Isusu, toliko nježnom, toliko punom ljubavi, tako napuštenom u Njegovom svetištu! Prikazati Mu s vremena na vrijeme čin ljubavi ili kratku molitvu.

Ne zaboravite jadne grešnike, što smo svi mi, niti potrebe Svete Crkve i svijeta: u njihovu korist ponekad mislima i bez da to drugi primijete izmoliti molitvu Predragocjeno Prikazanje Krvi i Vode poteklih iz Rane Srca Isusova. Naposljetku, našem Gospodinu prikazati malenu žrtvu, npr. suzbijen znatiželjni pogled, suzdržana živahna riječ, svladan trenutak bijesa.

Sat Prisutnosti završiti molitvom Oče naš i Zdravo Marijo na nakane Svetog Oca.

Počasna straža Presvetog srca Isusova ima za cilj prikazati Bogu predragocjenu Krv Srca Isusova probodenog na križu.

Po ovom žrtvovanju, po ovom prikazanju Isusove Krvi, mi ostvarujemo naše svećeništvo.

Bl. Marija od Isusa Deluil-Martiny


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 10:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Cilj počasne straže

CILJ Počasne straže je odgovoriti na ove tri velike boli Srca Isusova kroz trajnu pobožnost iskazivanja utjehe, zadovoljštine i ljubavi, sažeto kroz:

Sat straže
Predragocjeno Prikazanje,
Jedinstvo sa tajno žrtvovanim spasiteljem.

Prvistupanj: S MAGDALENOM, Počasna straža svih vremena tješi i daje zadovoljštinu za sve uvrede nanesene Isusu u Njegovom božanskom Očinstvu, padajući na koljena pred Njegove noge kao djeca puna poštovanja i ljubavi, kako bi oplakivala vlastite grijehe i grijehe svoje braće.Radi se o pokajničkoj ljubavi, djetinjoj zahvalnoj ljubavi, prostrtoj pred ranjenim Isusovim Srcem.

Prava vježba se očituje u Satu Straže (zvanom također i sat Prisutnosti pred Srcem Isusovim) tijekom kojega se, posvećujući se svojim uobičajenim poslovima, nastoji te poslove obavljati s više vjernosti, hrabrosti, bratske ljubavi i sabranosti.

Drugi stupanj: Sa svetim IVANOM, povlaštenim u ljubavi, Počasna straža (posebno duše svećenika) daje zadovoljštinu zbog napada nanesenih našem Gospodinu u njegovom božanskom Kraljevskom dostojanstvu, prinoseći Njegovom ranjenom Srcu osjećaje gorljivosti, velikodušna potpuno odana djela. To je ljubav zadovoljštine, postojana pred Kristovim probodenim bokom, koja prihvaća Krv i Vodu što su potekli z Rane Njegova Srca, te od tog čistog prinosa, tog predragocjenog kaleža tvori oružje zadovoljštine i apostolata u korist Crkve, duša i povratka naroda pod žezlo ljubavi Isusa Krista.Vježba ovog stupnja je otajstveno i trajno prinošenje kaleža blagoslova.

Ne prinosimo Bogu samo naša djela, riječi, misli, poslove, radosti i boli…, koliko god bili savršeno ostvareni. Već ovaj prinos naše svakodnevice sjedinjujemo sa Isusovim Žrtvom na slavu Ocu i za spasenje svijeta. Taj predragocjeni prinos može se učiniti prema pravilima Počasne straže ili prema jednostavnim zanosu srca.

Treći stupanj: S MARIJOM, Počasna straža (a na osobiti način duše svećenika i posvećenih osoba) tješeći Isusa Krista, Svećenika i Žrtvu zbog rana koje prima u svom Svećeništvu, sjedinjuje svoje žrtvovanje s onom trajnom žrtvom Spasitelja, postajući jedna i ista žrtva s Njim.Herojska je to ljubav koja se uspinje sve do žrtvenog oltara, koja proslavlja najuzvišeniju ljubav i koja surađuje s Njim za spasenje svijeta.Poseban zadatak predstavlja jedinstvo sa trajno žrtvovanim Spasiteljem.

Podjela u tri stupnja ne uključuje formalno razlikovanje među članovima Straže; ona jedino naznačuje različite prakse koje svaki član može vršiti slijedeći njezinu osobitu privlačnost.

PLODOVI ovih vježbi su uistinu plodovi života. U prvom stupnju moli se i zadobiva veća mržnja prema grijehu, veće kajanje za vlastite krivice, nježna, djetinja Isusu zahvalna ljubav.

U drugom stupnju stječe se više velikodušnosti, gorljivosti, odanosti Bogu i dušama, duh zadovoljštine i duševno raspoloženje svojstveno apostolima.

U trećem stupnju dublje se uranja u duh žrtve i žrtvovanja, usko se sjedinjuje sa životom i značajkama žrtve Isusa, našeg Spasitelja.

SVAKODNEVNO PRIKAZIVANJE JEDNOG SATA

Duhovni pokret Počasne straže presvetog Srca Isusova se zaslugom blažene Marije od Isusa Deluil-Martiny (koja je bila i njegova prva ravnateljica) se brzo proširio po cijeloj kugli zemaljskoj. Kucala je na vrata redovničkih kuća i odatle se širila iskra. Okupljala je ljude oko Isusa u svetohraništu kako bi ga ljubili, častili i davali Mu zadovoljštinu zbog zanemarivanja i uvreda svake vrste. S inicijativom je upoznala biskupe, a također i kardinale, koji su je podržali i predstavili u svojoj sredini. Tako je u prve tri godine u Stražu bilo uključeno već 78 biskupa, te više od 98.000 vjernika. Bila je ustanovljena u 25 biskupija. Da Isus ne bude više nikada sam, Marija je 1873. godine osnovala družbu Kćeri Srca Isusova (klauzurne sestre posvećene klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu) i postala sestra Marija od Isusa…Papa Ivan Pavao II. ju je proglasio blaženom godine 1989.

Počasna straža se posebno proširila svugdje po svakodnevnom prikazivanju jednog sata u danu na Slavu Srca Isusova, uz vršenje svih obveza staleža kojemu osoba pripada.

„Počasna straža Srca Isusova tjera me na pomisao nasljedovati Isusa u Njegovoj ljubavi prema Ocu i čovječanstvu; potiče me da tu ljubav uprisutnjujem i činim djelatnom u vlastitom okruženju, posebno u radu u služenju najsiromašnijima… Za vrijeme mog Sata osjećam se u zajedništvu molitve sa svima; tada to postaje jedan zajednički prinos i životna snaga za moju braću i sestre, posebno za one koji proživljavaju teške trenutke.“

Bl. Maria de Jesús D-Martiny


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 10:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Zaštitnici počasne straže

Izabere se jedan točno određeni sat u danu, u kojem se iz dana u dan može intenzivnije iskazivati štovanje Srcu Isusovu i moliti na neku posebnu nakanu – osobnu, obiteljsku, domovinsku, Crkvenu, papinsku…U zajedništvu sa sljedećim svetim zaštitnicima svake ure.

0-1 i 12-13; Blažena Djevica Marija
Za crkvu, svetog oca, biskupe, crkvene redove, bogoslove, sjemeništarce, redovničke kandidate i kandidatice, za laike i beznandne situacije.

1-2 i 13-14 Sveti Josip i Svi Sveti
Za narode i one koji njima upravljaju, za različita tijela uprave, za mir i slogu.

2-3 i 14-15 Pravednici Zemlje
Za sve velike političke, građanske i društvene ustanove, za vjerska obilježja zakona i morala, za poštivanje svetog dana – nedjelje.

3-4 i 15-16 Serafini
Za obitelj- za očeve i majke i njihovu djecu, za gospodare i sluge, njihove uzajamne dužnosti, za kršćanski brak i njegove svete zakone, za vremenite poslove

4-5 i 16-17 Kerubini
Za obrazovanje i odgoj mladih, za učitelje koji su im posvećeni, za obrazovne ustanove, za izbor karijere i zvanja

5-6 i 17-18 Prijestolja
Za posao, kršćanski prihvaćen i obavljen, za radnike, vremenita poduzeća, za putnike

6-7 i 18-19 Gospodstva
Za ožalošćene, za siromašne, bolesne, zatvorenike, za one koji su izloženi kušnji, napasti.

7-8 i 19-20 Sile
Za širenje vjere i obraćenje onih koji se klanjaju idolima, za misijska djela i osobe koje su posvećene misijama.

8-9 i 20-21 Vlasti
Za obraćenje grešnika i svih onih koji su daleko od prave vjere, u naknadu za sva bogohuljenja i svetogrđa.

9-10 i 21-22 Poglavarstva
Za umiruće, za konačnu ustrajnost i za bolesnike, za slobodu kršćanskog umiranja.

10-11 i 22-23 Arkanđeli
Za duše u čistilištu, osobito za pokojne članove počasne straže.

11-12 i 23-24 Anđeli
Za kraljevstvo Srca Isusova, za euharistijska djela i za sve one koji su određeni davati slavu Presvetom Srcu Psusovom, za napredak i širenje Počasne straže Srca Isusova, za vjernost i jedinstvo njenih članova..

Imena svih članova udruge Počasne straže su napisana u određeni sat oko Srca Isusova.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 10:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
ŠKAPULAR SMRTNE MUKE SRCA ISUSOVE I SUĆUTNOG SRCA MARIJINA

Porijeklo ovoga škapulara (platneni sažetak dijela redovničke uniforme, habita, dvije kr­pice sa slikama, povezane vrpcom), obavijeno je okolnostima koje upućuju na osobito djelo božanske Providnosti.

Jedna sveta osoba, duhovno vođena od o. Calage, isusovca, a kasnije i od o. Roothana, ge­neralnog poglavara Družbe Isusove, primila je 1848. od Gospodina posebno rasvjetljenje glede škapulara. Božanski joj je Učitelj poka­zao, da će isti biti obogaćen zaslugama unu­tarnjih boli Srca Isusa i Marije, te zaslugama Kristove predragocjene Krvi.

Ovaj će škapular biti osobita zaštita protiv duha raskola i krivovjerja, koja će u posljed­njim vremenima (2 Tim 3) činiti razdore u Crkvi. Biti će moćni štit protiv sila pakla; privlačit će mnoge koji će ga nositi s vjerom i pobožnošću.

M sgr. Robert, biskup Marseilla, te generalna poglavarica sestara Kćeri Srca Isusova, pre­dali su ovu pobožnost kardinalu Mazelli, isu­sovcu, prijatelju i dobročinitelju Družbe. On je Dekretom od 4. travnja 1900. odobrio ovaj škapular. Ovo je odobrenje traženo isključivo za Druž­bu Kćeri Srca Isusova, te za osobe pridružene njihovom Institutu, no prošireno je na sve kršćane od Kongregacije za Obrede.

Evo izvatka iz Dekreta odobrenja:

„…Škapular se sastoji od dva dijela, koji su bijeli, laneni, spojeni su zajedno uzicom ili trakom. Na jednom od ova dva dijela, predstavljen je amblem dva Srca: Isusovo Srce, ukrašeno uobičajenim znamenjem, te Bezgreš­no Srce Marijino, probodeno mačem.

U podnožju ovih Srdaca nalaze se oruđa Muke, a drugi dio škapulara nosi sliku svetoga Križa, načinjenu od sukna crvene boje…

Njegova je Svetost, nakon primitka savjeta Svete Kongre­gacije za Obrede, odobrila škapular, s vlasti­tim mu obrascem blagoslova, kojim se mora služiti u postavljanju rečenog škapulara.”

Oprosti udijeljeni škapularu

(Kako donosi Pismo svete Pokorničarne, od 12. listopada 1974.)

Potpuni se oprost dobiva uz uobičajene uvjete (ispovijed, pričest, molitve na nakanu sv. Oca pape, neprivezanost na grijeh):

na dan polaganja škapulara,
na svetkovinu Presvetog Srca Isusova,
na Božić, Uskrs, Uzašašće, Bezgrešno Za­čeće i na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina.

(Iako Pismo ne spominje tzv. djelomične opro­ste, Sveta Pokorničarna podsjeća, da se mogu dobiti brojne zasluge pobožnošću vjernika, kako to naučava II Vatikanski Koncil).


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 10:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Udruga Duše žrtve

Blažena Marija od Isusa Deluil Martiny utemeljila je družbu Kćeri Srca Isusova 1873. godine. U njezinom dobro promišljenom planu bila je želja da se osobama u svijetu, a koje teže za savršenošću, omogući da sudjeluju u duhu i milostima samostanskoga života koji je utemeljila.

Godine 1904. Nastala je Udruga „Duše žrtve“ kao grana družbe Kćeri Srca Isusova. Kardinal Richelmy iz Torina podijelio im je uskoro crkveno odobrenje. Udruga se brzo širi i danas broji oko 260.000 članova različitih drštvenih slojeva. Na čelu udruge su se nalazili sv. Papa Pio X. mnogi svećenici, redovnice i redovnici.



Svrha Udruge

Posebni cilj udruge jest duhovna povezanost s družbom Kćeri Srca Isusova u njihovome nastojanju da se u ljubavi, bez pridržaja, predaju Presvetim Srcima Isusa i Marije, za svetu Crkvu i svećenstvo. Posebno čine zadovoljštinu za bezbrojne uvrede i poruge protiv Boga i svete Crkve.

Iz tog jedinstva s božanskom voljom struji dušama žrtvama sva snaga za vjerno ispunjavanje dužnosti svoga zvanja. Zato duše žrtve nikad ne zaboravljaju koliko je Otkupljenje stajalo našeg Gospodina i da oni, žrtvujući se, čineći zadovoljštinu i služeći, i u svome tijelu dopunjuju što nedostaje mukama Kristovim, za njegovo Tijelo, za Crkvu(Usp.Kol 1,24.).

Uvjeti primanja

Odluka da se ustraje u tom duhu
Upis u knjigu Duše žrtve koja se nalazi blizu oltara kao simbol sjedinjenja sa Srcem Isusovim, koje se stalno žrtvuje.
Preporuča se moliti sedam posljednjih Isusovih riječi na Križu.Time se Duše žrtve pridružuju Kćerima Srca Isusova koje tu molitvu obnavljaju sedam puta svakog dana s prikazivanjem predragocjene Krvi u čast sedam izlijevanja Krvi Isusove.

Duše žrtve u pravilu prime i škapular smrtne muke Isusove i bešćutnog srca Marijinog.

Odredbe o oprostima


Potpuni oprost uz opće uvjete na:

dan primanja
blagdan Srca Isusova
blagdan Srca Marijina



Pristupnicu za upis u udrugu Duše žrtve, možete skinuti sa naše stranice, ili se upisati direktno kod Časnih sestara Kćeri Srca Isusova. Upisnica koja nosi potpis nadstojnice samostana u kojem je izvršeno primanje vrijedi kao potvrda primanja u Udrugu Duša žrtvi.

Duhovne koristi

Božansko Srce jamči Dušama žrtvama koje mu se sasvim predaju, posebnu zaštitu u životu i u smrti, a imaju udjela i u molitvama, dobrim djelima i žrtvama družbe Kćeri Srca Isusova.

Članovi Udruge duše žrtve bi trebale svakodnevno moliti Čin prikazanja, sedam posljednjih Isusovim riječi na križu i dragocjeno prikazanje.

Čin Prikazanja


„Ecce venio“ Evo dolazim“ Evo me, dobri i slatki Isuse, božansko Janje, koje se bez prestanka žrtvuješ na našim oltarima za spas svijeta. Hoću se s Tobom sjediniti, s Tobom trpjeti, žrtvovati se kao ti sjedinjen s Kćerima Srca Isusova.Prinosim Ti, stoga, muke, gorčine, poniženja i križeve kojima me je obasula Tvoja providnost. Prinosim Ti ih na nakane na koje samo sebe prinosi i žrtvuje preslatko Srce Tvoje. O, da bi moja neznatna žrtva pala poput blagoslova na Crkvu, svećenike, moju domovinu i moju braću grešnike! Dostoj se primiti je po rukama Blažene Djevice Marije, naše posrednice, zajedno sa žrtvama Njezinog neokaljanog Srca. Amen.

Sedam posljednjih Isusovih rijeći na Križu

Oče, oprosti im, jer neznaju što čine!
Još danas ćeš sa mnom biti u raju.
Ženo, evo Ti sina. Evo ti Majke.
Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?
Žeđam.
Svršeno je.
Oče, u Tvoje ruke predajem duh svoj.

Dragocjeno prikazanje


Vječni Oče, primi kao žrtvu pomirnicu za potrebe svete Crkve i u naknadu za ljudske grijehe, predragocjenu Krv i Vodu, što je potekla iz rane Božanskog Srca Isusova i budi nam milostiv. Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 lip 2014 19:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 15 ožu 2011 16:49
Postovi: 1617
Lokacija: severna Bačka
Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Oprosti na uplitanju u post...
ovaj video mi onako baš podsticajan...
https://www.youtube.com/watch?v=V-I8GQfq_xs
1.Ivona
2.cirenac
3.?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2015 09:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 lis 2011 08:24
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
http://ps-srcaisusova.com/glasnik/

Na ovom linku možete preuzeti glasnik Počasne straže Srca Isusova!
Do sada su izišla 3 broja...Pa možda nađete nešto korisno za sebe...ili vas potakne na ovu lijepu pobožnost! BVB :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 6 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr