www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 23:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 sij 2015 10:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
Ana L. napisao:
Nisu jos javili hagioterapeuti.

Probaj naci broj na internetu pa zovi,neznan kako to ide u Zg i kolika je guzva ali probaj i telefonom ako imaju taj kontakt,
to ti je najbolja novogodisnja odluka :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 sij 2015 19:32 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
novi1 napisao:
Ana L. napisao:

Probaj naci broj na internetu pa zovi,neznan kako to ide u Zg i kolika je guzva ali probaj i telefonom ako imaju taj kontakt,

novi, ana ne cuje.
al mozda ana da ih mama nazove?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 sij 2015 19:47 
Odsutan

perokvrzica napisao:
novi1 napisao:
Ana L. napisao:

novi, ana ne cuje.
al mozda ana da ih mama nazove?

Je, istina,sorry Ana, neka ti netko nazove ako ti nisu odgovorili na mail,jako vazno je da stupis u kontakt s njima

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 sij 2015 22:01 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Koju molitvu za ljubav najčešće molite?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 sij 2015 23:07 
Odsutan

Kate napisao:
Koju molitvu za ljubav najčešće molite?

Ja devetnicu sv.Josipu,
ali i za duse nasih poginulih branitelja jer sam procitao na ovom forumu ili medjugorje.info da ja molim za njih i molim usput njih da mi izmole zenu i da je ta mocna molitva

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 sij 2015 17:06 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Ana, kako je?
Jesu se javili hagioterapeuti?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 sij 2015 21:13 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
Hitno je, jel tko zna dal ima kakav posao u Zg za mene?gluha sam osoba.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 sij 2015 21:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Ana L. napisao:
Hitno je, jel tko zna dal ima kakav posao u Zg za mene?gluha sam osoba.

po novom zakonu mislim da sad imaš šanse da se zaposliš jer su firmi obavezne da zaposle određeni postotak invalida, pa možda da odeš na Zavod za zapošljavanje da se javiš, možda koja firma traži osobu kao ti, jer si recimo u nekoj prednosti, jer je tvoj hendikep gluhoća, pa će te možda poslodavci radije zaposliti nego li osobe s drugim invaliditetom

09.07.14 u 09:44
Obveza zapošljavanja invalidnih osoba

Novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13) propisuje da su SVI poslodavci (dakle i obrtnici) koji zapošljavaju najmanje 20 radnika dužni zaposliti određeni broj osoba s invaliditetom.

U prilogu je informacija iz obvezama iz ovog zakona i popratnog pravilnika. Propisana je kvotna obveza, a kvota invalidnih osoba koje treba zaposliti vezana za djelatnost. Kvota se može ispuniti zapošljavanjem ili zamjenski. Ako se kvota ne ispuni poslodavac je dužan nakon 01.01.2015. plaćati novčanu naknadu u visini 30% minimalne plaće za svakog invalidnog radnika iz svoje kvote kojeg nije zaposlio. Zbog toga tijekom 2014. poslodavci s 20 radnika ili više trebaju se organizirati da reguliraju svoj status.

Poslodavci, bez obzira na broj radnika, kod kojih je osoba s invaliditetom već zaposlena, dužni su prijaviti podatak o invaliditetu radnika u sustav HZMO-a putem obrasca M-3P na način da u obilježju 22. – Status osobe s invaliditetom, zaokruže taj podatak i upišu podatak o datumu promjene (koji ne može biti raniji od datuma stjecanja svojstva osiguranika prema uspostavljenoj prijavi osiguranja-tiskanici M-1P). Ako je datum nastanka invaliditeta kasniji od datuma stjecanja svojstva, upisuje se datum nastanka invaliditeta.

Takvi poslodavci, koji su u vrijeme stupanja na snagu pravilnika o očevidniku invalidnih osoba koji vodi HZMO, već imali zaposlene invalidne osobe, dužni su te osobe prijaviti u HZMO u razdoblju od 1.05.2014. do 31.10.2014. U protivnom, te osobe neće se moći ubrojiti u kvotu od 1.01.2015., već naknadno, računajući trenutak kada su takvu prijavu podnijeli nakon 1.01.2015.

Poslodavci koji osobe s invaliditetom zapošljavaju nakon stupanja na snagu pravilnika o očevidniku invalidnih osoba koji vodi HZMO (nakon 15.04.2014.), zaposlene invalidne osobe prijavljuju u sustav HZMO-a putem obrasca M-1P, na način da se u za to predviđeno mjesto na obrascu, pod obilježjem 15. – Status osobe s invaliditetom, upisuju podaci o činjenici invaliditeta.

Na zaposlene invalidne osobe primjenjuje se opći propisi (Zakon o radu) sa slijedećim izuzecima:

najmanje trajanje otkaznog roka propisano općim propisom o radu za osobu s invaliditetom dodatno se uvećava za mjesec dana, osim ako je otkaz skrivila ta osoba.
osoba s invaliditetom ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje pet tjedana.
poslodavac je dužan osigurati odgovarajuće oblike razumne prilagodbe u vezi s prilagođavanjem radnog mjesta, radnog vremena, dužine trajanja i načina praćenja prilagođavanja, stručnog nadzora te ocjenjivanja radnih sposobnosti individualnim potrebama osobe s invaliditetom koja se zapošljava.

Poslodavci koji zapošljavaju invalidne osobe pod određenim uvjetima imaju pravo i na poticaje putem Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (vidjeti na http://www.fond.hr/index.php?option=com ... &Itemid=61 ). Prije zapošljavanja invalidne osobe treba sa Zavodom za zapošljavanje vidjeti da li je moguće ostvariti i sufinanciranje kroz neku od mjera Zavoda za zapošljavanje.

U prilogu:

Zapošljavanje osoba s invaliditetom (kvotna obveza)
Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13)
Pravilnik o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom (NN 44/14)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 sij 2015 21:52 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
Znaci u zavod da idem pitati ima li posla u zg?ako kazes da iman sanse.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 sij 2015 12:25 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Ana L. napisao:
Znaci u zavod da idem pitati ima li posla u zg?ako kazes da iman sanse.

da hodi u Zavod..

..i da..budi malo agresivnija.. :D ..nemoj se sramiti...traži svoja prava..
..koristi sve što možeš.. :D
.možda ako imaš i socijalne uvjete..
..ako ti je otac branitelj..
..malo se informiraj..koja prava još možeš iskoristiti..
..mislim da ćeš zaposliti.. :b112:

..a kad se zaposliš..od prve plaće..
..dužna si mi ćevape i pivo.. :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]