www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 10:22

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 11 vel 2015 00:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Molitva za nutarnje iscjeljenje:

Gospodine Isuse, zahvaljujemo ti za tvoju prisutnost punu ljubavi i za tvoju spremnost da nas dotakneš, da nas oslobodiš i da nas izliječiš. Mi te pozivamo da uđeš u naš život od trenutka našeg začeća pa sve do danas. Gospodine Isuse, mi u svojim srcima vjerujemo da nas dotičeš i liječiš. U toj vjeri želimo ti zahvaliti i slaviti te za prekrasno iskustvo tvog dodira, oslobođenja i izlječenja. Isuse, zahvaljujemo ti, Isuse, hvalimo te, Isuse, slavimo te, Isuse, klanjamo ti se. Aleluja, Aleluja, Aleluja! Gospodine Isuse, tebi ništa nije nemoguće, smiluj nam se, sažali se nad nama, pošalji nam svoju snagu, pošalji nam svoje ozdravljenje. Hvala ti, Isuse, slavimo te, Isuse, hvalimo te, Isuse, Aleluja, Aleluja, Aleluja !

Zatvorite oči i gledajte Isusa kako stoji pred vama. Marija, Lazarova sestra, reče Isusu: "Dođi i vidi, Gospodine. " Budi poput Marije i reci mu : " Dođi , Gospodine, Isuse, dođi u moj život , prođi sa mnom kroz moj život i vidi što mi se dogodilo u životu." Možda patiš od tuge, straha i tjeskobe. Predaj sve te osjećaje Isusu i on će ti stvoriti novo srce i novi um. Život s Isusom je radostan i bez straha . Kad je Isus s tobom, koga se trebaš bojati ? Ti si Božje dijete i Bog ti govori po proroku Izajiji : ‘Ne boj se, jer ja sam te otkupio, imenom sam te zazvao, ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam ; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Prođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće ." Možda patiš od osjećaja manje vrijednosti. Nemoj se osjećati manje vrijednim od drugih jer si Isusu ti dragocjen , on te voli i prihvaća takvog kakav jesi . Zašto bi se ti trebao uspoređivati s drugima i osjećati manje vrijedan ? Zamoli Isusa da od tebe otkloni sve što uzrokuje taj osjećaj manje vrijednosti. Također, nemoj stvarati u drugima osjećaj manje vrijednosti loše govoreći o njima ili pokazujući im njihove slabosti i mane. Možda su u tebi još uvijek ljutnja, gnjev, mržnja , nepraštanje. Zbog tih emocija živiš bez radosti, mira i osjećaš se bolestan. Ne gledaj na druge, pokušaj zadržati svoj nutarnji mir. Možda su drugi o tebi širili laži i neistine , možda su te kritizirali i osuđivali, pa si se sablaznio. Shvati, najvažnije je da ugodiš Bogu, a nevažno je što drugi misle i govore o tebi. Sve situacije i ljude koji su ti uzrokovali takve osjećaje predaj Isusu i zamoli ga da te izliječi. Možda imaš osjećaj krivnje jer si t učinio nešto loše, možda si nešto zaboravio, možda nešto propustio, možda se zbog tvog nepriličnog ponašanja dogodilo nešto nepredviđeno i smatraš se za to odgovornim. Imaš osjećaj, da se to , samo da si reagirao drugačije, uopće ne bi dogodilo. Nemoj osjećati krivnju, sve je u Božjoj ruci i on ima plan. Reci Isusu što se dogodilo i zašto se osjećaš krivim i zamoli ga da te on od toga oslobodi..

Gospodine Isuse, pozivam te sada da se sa mnom vratiš u vrijeme dok sam bio u majčinoj utrobi. Gospodine, ako se tada nešto dogodilo što još dan danas ima utjecaja na moj život, sada te molim da me od toga izliječiš. Gospodine, zahvaljujem ti i slavim te zbog tvog dodira i ozdravljenja.

Vrati se nazad s Isusom na mjesto gdje si rođen. Isus je tamo i očekuje da se rodiš. Hvala ti, Isuse zbog tvoje prisutnosti u trenutku mog rođenja. Hvala ti što si me primio u svoje ruke, što si mi zaželio dobrodošlicu u ovaj svijet i što mi jamčiš da me nikada nećeš ostaviti samog. Vidi svoju majku i liječnike i medicinske sestre koji joj pomažu. Što god da se dogodilo u toj situaciji, nikoga nemoj mrziti. Oprosti svima i zamoli Isusa da i njih spasi. Zamoli Isusa da te izliječi od svake moguće rane koju su ti možda svojom nemarnošću nanijeli liječnici i medicinske sestre.

Pođi s Isusom kroz svoje djetinjstvo. Možda nisi dobio potrebnu ljubav od svog oca ili majke i možda si zbog toga patio. Nemoj mrziti svoje roditelje, možda ti zbog problema ili teških okolnosti nisu mogli iskazati svoju ljubav. Jednostavno im oprosti i reci poput Isusa: " Oče, oprosti im jer nisu znali što čine." Isuse, sada te pozivam u dane svog školovanja i moju mladost. Gospodine, iscijeli rane koje su uzrokovali nerazumijevanje, sukobi s drugima zbog kojih sam se povukao iz društva i sagradio ograde od svojih bližnjih. Gospodine Isuse, dođi u trenutke kad sam se osjećao usamljen i odbačen od drugih. Pokaži Isusu konkretne situacije i ljude koji su ti prouzročili nevolje. Nemoj se ljutiti niti ikoga mrziti, nego predaj sve Isusu i zamoli ga izliječi tvoje nutarnje rane . Pokaži Isusu svoje učitelje, posebno one s kojim si imao problema. Oprosti ako su ti nanijeli nepravdu, možda to nisu učinili namjerno. Zamoli Isusa da ih blagoslovi i spasi. pokaži Isusu svoje kolege iz razreda, one koje si volio, ali i one koji su ti iz zavisti, suparništva ili drugih razloga nanosili nepravdu. Reci Isusu sve čega se sjećaš ili ono što se sada uznemiruje. Možda te netko seksualno iskoristio, silovao ili te tvoj dečko ili djevojka ostavio, možda si gledao pornografiju i možda si počinio grijeh bluda i možda ti je sada zbog toga žao. Povjeri Isusu sve što se dogodilo, svoje misli i osjećaje , reci Isusu sve čega se sjećaš ili ono što te još uvijek boli ili uznemiruje. Pokaži Isusu također svoja kriva prijateljstva, loše društvo koje te zbog loših okolnosti odvuklo u grijeh ili loše navike. Možda si počeo pušiti i piti i malo po malo su te loše navike zarobile. Sad više ne možeš prestati i tu si bespomoćan. Donesi svoje cigarete i alkohol pred Isusa i pokaži mu svoju spremnost da prekineš s tim lošim navikama. Isus će te osloboditi i dat će ti snagu da ponovno ne padneš u iste loše navike. Možda imaš lošu naviku samozadovoljavanja , bludničenja ili preljuba. Predaj sve Isusu i vjeruj da će te Isus osloboditi i izliječiti te. Možda si oženjen/ udana. Reci Isusu sve što se dogodilo, povjeri mu svoju radost i sreću, ali također svoje probleme i patnje. Pokaži mu probleme sa svojim roditeljima ili sa roditeljima svog bračnog partnera ili s rođacima. Pokaži mu svoje bračne probleme , poteškoće sa svojim supružnikom, svojom djecom i svoje novčane poteškoće. Povjeri Isusu sve svoje tuge, brige i nutarnje rane i zahvali mu za svu njegovu ljubav i izlječenje koje ti daje.

Možda si svećenik ili redovnik/redovnica. prikaži Isusu sve što se dogodilo od tvoje odluke da mu predaš svoj život pa sve do današnjeg dana. Pokaži mu sve ljude koji su te pratili na tvom putu , one koji su ti donosili radost , ali i one koji su te razočarali i prouzročili ti žalost.

Gospodine Isuse , predajem ti svoju dušu, svoj um i svoje srce. Svojom predragocjenom krvlju operi moju svijest, podsvijest i nesvjesni dio mog uma, moju maštu i volju. Svojom dragocjenom krvlju operi moje sjećanje i moje srce. Gospodine, zahvaljujem ti i slavim te zbog svega što si mi učinio.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Slavimo Gospodina! Aleluja!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 vel 2015 13:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Molitva za izliječenje sjećanja



Blagoslovljen Bog i Otac naš koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom u Kristu Isusu. Hvala, jer nam tvoja Riječ jamči da nitko na ovom svijetu nije slučajno, nego je plod tvoje vječne ljubavi i ima slavnu sudbinu; jer smo pozvani biti tvoja djeca, sveti i besprijekorni, na slavu i hvalu tvoje milosti (Ef 1,3). Hvala ti Oče što si poslao svoga Sina da obnovi naš život i svoga Svetog Duha da ga osvijetli. Gospodine moj, Isuse Kriste, želim otvoriti tebi sva vrata mog bića i moga postojanja. Unatoč tome što je moj život gomila ruševina, znam da polazeći od toga Ti možeš preurediti cijeli moj život, praveći od njega pjesmu ljubavi, beskonačno slavlje. Jer, onaj koji je u Tebi, Kriste Isuse, "novo je stvorenje: staro uminu, novo, gle nasta" (2 Kor 5,17). Ti si rekao: "Neću vas ostaviti kao siročad, doći ću vama" (Iv 14,18). I vratio si se, ponovno vratio, uskrišen, moćan da obnoviš naše živote. Slavim te, jer za Tebe nema ograničenja vremena i prostora; za Tebe je sva moja prošlost sadašnjost. Dostoj se, Gospodine, proći sa mnom kroz moj život, od početka pa sve do danas. Neka Tvoj pogled ljubavi i Tvoja spasenjska nazočnost prodru u svaki kut moje prošlosti i u svako područje kojemu je najpotrebnije tvoje izlječenje i oslobođenje. Neka Duh Sveti oblikuje sve moje uspomene, svjesne i nesvjesne, u trenutke milosti, mira i utjehe. Zazivam Te, po Tvojoj slavi u Tvoje sveto ime. Amen.

Gospodine, prikazujem ti trenutke mog postojanja prije poroda. "Ti si me Gospodine satkao u krilu majčinu. Hvalim te što si me stvorio tako čudesno, djela su tvoja predivna" (Ps 139,13-14). A sada Isuse, pomozi mi vratiti se u mislima u početke mog života i oživjeti s Tobom sva iskustva koja su negativno utjecala na mene. Prikazujem ti svoje roditelje u točnom trenutku mog stvaranja (začeća), da ih Ti blagosloviš i posvetiš novi život koji si stvorio preko njih. Ako je bilo nekih problema u njihovom odnosu, kakvog osobnog ili međusobnog sukoba, izliječi ga Gospodine. Gospodine, oslobodi me njegovih posljedica. Božanski Spasitelju, prođi sa svojim pogledom ljubavi, ispunjajući svaki trenutak spasenjskom milošću, svaki dan, svaki mjesec proveden u majčinoj utrobi. Ako je slučajno moj život obilježen strahom, odbačenošću, nemirom, žalošću, nesigurnošću, tjeskobom, ...oslobodi me, Gospodine, od ovih negativnih osjećaja u njihovom korijenu. Oslobodi moj duh od svega što nije u skladu s Tvojim Duhom ljubavi, radosti i mira. Hvalim te Isuse jer to već činiš, jer Tvoj Duh ispunja dubine mog bića, obnavljajući moj život u njegovoj izvornosti.

Prikazujem ti, Gospodine, dan moga rođenja, zahvaljujući ti što si mi darovao život. Daj da sad mogu osjetiti Tvoju stvarnu nazočnost i nazočnost Tvoje majke u teškim trenucima života koji su pratili moje rođenje. Kada dođe trenutak da napustim majčinu utrobu i kad se opirem Ti si blizu. Pomozi pobijediti moje strahove i daj mi hrabrost da se odvažim s povjerenjem ući u nepoznati svijet. Koliko puta će se ponoviti ovo iskustvo tijekom moga života sve dok se ne sretnemo u kući Očevoj! Hvala za sve ovo, Gospodine. Možda je u trenutku rađanja bilo problema i moj je život bio u opasnosti, i to je u meni prouzročilo tjeskobu i strah. Možda je moje rođenje stavilo u opasnost zdravlje i život moje majke i osjećam se krivim za to. Možda su moji roditelji očekivali dječaka, a ne djevojčicu, ili obratno, ili su možda očekivali ljepše dijete i još nosim posljedice toga. Molim te, Isuse da za trenutak zamisliš moju malu figuru u rukama Tvoje blagoslovljene Majke i moje Majke. Ovo će biti dovoljno da me izliječi od svih mojih trauma i da me ispuni radošću i mirom.

Prikazujem ti Isuse sjećanja i iskustva moga ranog djetinjstva. Blagoslovi moje roditelje. Nadoknadi kako možeš najbolje žrtve koje su učinili za mene. I izliječi im svaku ranu koju sam im prouzročio kada nisam znao odgovoriti na njihovu ljubav i poštivati ih kako sam trebao. Ponekad sam trebao ljubav, brigu i pažnju moje majke, ali ona nije bila tu da mi to dadne, Ti znaš razlog, ili ona nije bila sposobna da mi dadne ono što mi je trebalo. Predstavljam ti, Gospodine, ovu veliku prazninu u mom životu da je ti ispuniš najboljom ljubavlju od svih majki: neuvjetovanom, besplatnom, nježnom i postojanom ljubavlju, koju samo jedna majka kao Marija može dati. Daj mi također sigurnost da me nitko i ništa nikad neće moći odvojiti od ove ljubavi i od ove Majke. Ponekad sam imao potrebu osjetiti nazočnost mog oca, želio sam sjediti na njegovim koljenima, biti podizan u zrak njegovim snažnim rukama. Jedan važan dio mog bića je ostao prazan. Danas ti ga prikazujem da Tvoja velika ljubav Oca ispuni sve. Daj da razumijem i osjetim da sam za tebe važna, zanimljiva i vrijedna osoba, da vidim u sebi Tvoju sliku i da razumijem da si mi odredio da dijelim s Tobom sretnu vječnost. Hvala, Gospodine, za moju braću, moje sestre, i druge osobe koje čine dio mog života; prikazujem ti svakoga od njih po imenu da ih Ti blagosloviš. Ako je bio ili još traje kakav ozbiljan sukob u našim odnosima, Ti si tu da nas pomiriš, izliječiš i stvoriš nove veze istinskog prijateljstva. Blagoslovljen budi Gospodine jer to već činiš.

Isuse, moj Spasitelju, prikazujem ti godine mog djetinjstva i mladosti. Blagoslovi moje prijatelje i odgojitelje. U Tvoje ime želim iskreno oprostiti onima koji su me odbacili, ismjehivali, ranili i posebno... Daj da se sjetim bez gorčine najbolnijih scena moje prošlosti, da ih mogu ponovno proživjeti s Tobom, vjernim i jakim Prijateljem koji sve razumije. Tvoja nazočnost sve preobražava u milost; sve ono što boli liječi i ispunja ljubavlju i nadom. Učini da moja prošla iskustva naprave od mene zrelu osobu, koja razumije mlade i tolerantnu sa svima. Hvala. Hvala, Isuse jer ti mijenjaš moj život.

Nastavi se sjećati svoje prošlosti, zamišljajući bolne događaje svoga života i povjeravajući ih spasiteljskom Isusovom djelovanju. Oprosti svim osobama koje su te ranile i slavi Gospodina jer je dobar i jer je vječno njegovo milosrđe.

Gospodine Isuse, Ti nas pozivaš "Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti" (Mt. 11,28). Ti si uvijek blizu siromašnih u duhu i onih koji pate. Kao odgovor na Tvoj poziv, želim staviti pod Tvoje noge svaki teret koji me priječi da te spremno i radosno slijedim. Oslobodi me. Gospodine od onoga što me paralizira i zarobljava; oslobodi me svega onoga što me priječi da se otvorim drugima i da ih ljubim kao braću.


Stavljam pred Tvoje noge svoje strahove: strah da budem odbačen, strah da budem odbačen i kažnjen od Boga koji kažnjava, strah koji osjećam u odnosima s drugima i strah da ostavim kriv utisak o sebi pred drugima, moje strahove u susretima s određenim situacijama, mjestima, životinjama i tminama... Oslobodi me nemira i straha da se suočim s nesigurnom budućnošću i teškim situacijama. Ako si Ti sa mnom koga da se bojim?


Stavljam, također, pod Tvoje noge svoju nesigurnost i samoodbačenost nakupljenu tijekom životnog vijeka; sumnju da ću biti prezren i odbačen od drugih, sumnje o sebi samom, kompleks manje vrijednosti, prezir koji ponekad osjećam prema samom sebi i životu. Hvala Isuse, jer me ti do dna poznaješ i ljubiš me onakvog kakav jesam. Tvoje prijateljstvo me čini novom osobom.
Hvala Isuse jer si Ti Jaganjac Božji koji oduzima grijehe svijeta. Tebi mogu povjerljivo prići, znajući da mi opraštaš uvijek, da me ispričavaš i braniš. Oslobodi me, posebno od grižnje savjesti prouzročene zabludama i seksualnim zloupotrebama. Očisti sve što je nastrano.

Prikazujem ti, Gospodine, sve trenutke žalosti i samoće mog života, sva stanja depresije koja poznajem. Ti si jedini koji ih možeš raspršiti. Dođi, ispuni svjetlošću, mirom, snagom i ljubavlju svu prazninu koju nađeš u meni, ispuni me Duhom Blaženstava.
Gospodine, dolazim Tebi da poraste moja vjera i nada. Oslobodi me obeshrabrenosti, duhovnog umora, trošenja, rastresenosti. Obuci me u snagu svoga Duha, jer "kada sam slab, onda sam jak" (2 Kor 12,10) tvojom milošću. Zahvaljujući Tvojoj ljubavi u svemu ćemo biti pobjednici (Rim 8,37).
Hvala Gospodine za zakon ljubavi i oproštenje koje si nam dao, to je zakon koji nas spašava od osude i kazne. Ti znaš da želim ljubiti i oprostiti kako Ti zapovijedaš. Stoga te molim da me oslobodiš osjećaja agresivnosti, razdražljivosti, srdžbe, kivnosti, mržnje... Ne dopusti da zlo nadvlada dobro; učini da ljubav pobijedi mržnju, da dobro uvijek pobijedi zlo (Rim 12,21).
Gospodine Isuse, Ti si svjetlost koja nas pohađa s visine "da obasja one koji stoje u tmini i sjeni smrtnoj i upravi noge naše na put mira" (Lk 1,79). Proglašavam te Gospodarom i Gospodinom moje podsvijesti. Zaposjedni je svojom svjetlošću, ispuni svojim mirom. Uzdižem te za Gospodara i Gospodina svih mojih obrambenih mehanizama, posebno... Učini da padnu pod dahom Tvoga Duha. Nauči me živjeti kao Ti: otvoren pred Bogom, razoružan pred ljudima, naoružan samo za duhovnu borbu.

Konačno, Isuse, želim podložiti Tvom Gospodstvu i osloboditeljskom djelovanju Duha sve moje mane: duhan, seks, droga, igre na sreću… Ti si Sin Božji. "Ako nas Ti oslobodiš, bit ćemo uistinu slobodni" (Iv 8,36). "Krist nas je oslobodio da ostanemo slobodni" (Gal. 5,1).

Zaključak: Gospodine Isuse, predajem ti ključeve moga života, moje volje da se ostvare na meni obećanja Očeva: "Poškropit ću vas vodom čistom da se očistite. Očistit ću vas od svih vaših nečistoća i od svih kumira vaših. Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa.. Duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe. I nastanit ćete se u zemlji koju dadoh vašim ocima, i bit ćete moj narod, a ja ću biti vaš Bog." (Ez. 36,25-28).

1 Oče naš 1 Zdravo Marijo 1 Slava Ocu


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 vel 2015 13:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Molitva za unutarnje iscjeljenje:


Isuse molim te uđi u moje srce i oslobodi me od onih žalosni uspomena koje su me opteretile, Ti me znaš bolje negoli ja samu sebe. Zato te molim da uneseš svoju ljubav u svaki kutak moga srca. Gdje god u meni otkriješ ranjeno dijete, blago me dotakni, izlijeći i oslobodi.

Prođi kroz moj život sve do momenta kad sam začet(a) i oslobodi moje krvno i duhovno naslijeđe koje je moglo opteretiti negativno taj trenutak. Blagoslovi moj početak razvoja pod majčinim srcem, i ukloni sve što me je ranilo kroz ovo vrijeme. Nadoknadi razliku ljubavi koju sam trebala od one koju sam primila. Isuse, molim Te okruži moje rano djetinjstvo svojim svjetlom i ozdravi sjećanja koja su me sputala.

Ako sam trebao(la) više majčine ljubavi, pošalji svoju Majku Mariju da mi providi ono što mi nedostaje. Ako sam trebao(la) više očeve ljubavi i sigurnosti, pokaži mi da sam bio(la) voljen(a) od Tebe na drugi način. Privini me k sebi da osjetim zaštitu Tvojih jakih ruku. Obnovi moje povjerenje i snagu da se hrabro suočim s poteškoćama u ovom svijetu, jer ja znam da će me ljubav moga Oca podići ako ja posrnem i padnem.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 vel 2015 14:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
MOLITVA ZA ISCJELJENJE RANA

Isuse , zahvaljujem ti što si sada tu. Kažem ti : Dobro došao. Lijepo je što postojiš.
Isuse , pogledaj sada na mene , ovdje gdje sjedim pred tobom. Ti me poznaješ.Želim Isuse da me sad dotakneš i iziječiš, da me oslobodiš i učiniš zdravim za zadatke u životu, Isuse Kriste prvo te molim ozdravi sve moje uvrede koje sam naslijedio od mojih predaka ,Molim te Isuse svojom krvlju i svojim uskrsnućem raskini sve negativne utjecaje mojih predaka. Hvala ti. Iskorijeni svaku bolest , ovisnost i grijeh , moj Isuse.
Isuse , ti znaš da želim svojim precima od srca oprostiti.

Sada te molim , Isuse , dođi u trenutak moga začeća.
U trenutak u kojem sam začet u utrobi majke.Ti si bio sa mnom. Ti si me želio.
Rekao si : Živi. Hoču da živiš. Ti si me htio i radovao mi se. Hvala ti. Moje začeće u utrobi majke bio je predivan , radostan događaj. Hvala ti. Isuse , sad želim oprostiti svima koji su bili protiv mene u trenutku začeća. Želim im od srca oprostiti. Jer važno je da si me ti htio , Isuse. Tvoj Otac je moj otac i majka. Ti si me htio .Hvala ti.
A sada me Isuse potpuno oslobodi negativnih misli i negativnih sječanja. Ti si bio sa mnom svih devet mjeseci koje sam proveo u utrobi moje majke. Ti si bio sa mnom , bez obzira na to je li me majka željela , je li bila bolesna ili je morala teško raditi.
Bio si sa mnom bez obzira i na to je li mrmljala protiv mene. Ti sve znaš. Bio si sa mnom i uvijek mi govorio : Živi. Ja sam za tebe. Hoću da živiš. Želim da postojiš. Hvala ti. Ti si se radovao mom dolasku na ovaj svijet. Ja sam željeno dijete. Imam pravo na život. Hvala ti. Isuse , želim od srca oprostiti svima koji su mi u tih devet mjeseci učinili nešto nažao.
Svima opraštam , Isuse. Ti si moj Gospodin. Ti si me želio. Oslobodi me Isuse svakog samosažaljenja. Očuvaj me od svake depresije. A sada Isuse ozdravi trenutak mog rođenja. I tada si bio sa mnom. Ako je porod bio i težak , ti si mi govorio : Da , želim da živiš. Živim zato jer si ti tako htio. Isuse , opraštam svima koji su me pri porodu možda šokirali, ili bili protiv mene , ili me odbacili ili možda bili grubi. Opraštam im od srca , Isuse. Blagoslovi ih. Važno je jedino da si me ti htio. Nije važno jesu li me željeli moji roditelji ili bilo tko drugi. Ti si me želio.

Sada ti Isuse predajem moj život do sedme godine , a osobito prve tri godine života. Ti si bio sa mnom. Htio si me .Ti si me uvijek čuvao , i kad se možda dogodio neki šok ili bolest. Možda sam bio u bolnici ili u rodbine ili bake i djeda umjesto u roditelja. No ti si bio sa mnom.Hvala ti .Ti si me želio. Ti si uvijek bio sa mnom. Nikad nisam bio sam.No , to tada nisam znao Isuse.Sada znam. Sada si ti u mom djetinjstvu. Nikad nisam bio sam .Uvijek si bio sa mnom.To je lijepo Isuse. Zbog toga opraštam svima koji nisu imali dovoljno ljubavi za mene , koji su prema meni bili strogi.Opraštam im , jer imam tebe za oca i majku.

A sada ti Isuse predajem moj život do petnaeste godine života. To je vrijeme kada sam od djeteta postao dječak/ djevojčica.
Ti si bio sa mnom u školi.Ti si me htio.Ti si mi se radovao. Uvijek , uvijek si bio sa mnom. Moja je prošlost ispunjena tvojom prisutnošću. To je tako lijepo Isuse. Ti si bio sa mnom. Hvala ti Opraštam svima koji su me povrijedili u tom razdoblju mog života , Isuse. Opraštam im od srca. I oni su samo ljudi.

Možda me moji roditelji nisu mogli voljeti , jer i sami nisu bili voljeni, ili su i sami patili od pomanjkanja ljubavi i nježnosti. Razumijem ih.No ti si me volio i to je sad važno. Sada ti Isuse , predajem moj život od petnaeste do dvadeset i pete godine ,
kada sam išao u srednju školu , fakultet , sklopio brak.

Predajem ti svoju djecu , svoj posao. Dajem ti svoju bolest , poteškoće , razočarenja , sumnje , očaj. Uvijek si bio sa mnom Isuse. Ti si me tješio , jačao , štitio , čuvao. Opraštam svima koji su me u tom razdoblju mog života povrijedili. Blagoslovi te ljude. Sada ti predajem moj život sve do današnjeg dana. Ti poznaješ svaki trenutak mog života. Znaš za bolesti , posao, djecu. Sve što sam doživio. Ti znaš o mom odnosu prema tebi , i onda kad je taj odnos bio prekinut. Ispuni sad cijelu moju prošlost svojom prisutnošću. Tvoja ljubav i nježnost uvijek su bile sa mnom. I svima od srca praštam : svome bračnom drugu , roditeljima , djeci , kolegama , prijateljima. Opraštam.

Želim biti potpuno slobodan Isuse , potpuno slobodan od svega negativnog i slobodan za pozitivno , za ljubav. Predajem svoj život u tvoje ruke. Smijem biti takav kakav jesam. I znam Isuse , ti me voliš. Hvala ti što mi daješ radost i sigurnost. Ja sam tvoj miljenik. I ljudi me vole. Dubine svakog čovjeka me vole. Ti si moj prijatelj , Moj Bog , moj Gospodin. Hvala ti što si mi sve oprostio , što me sada liječiš i oslobađaš.

izvor: Vlč. Tomislav Ivančić preuzeto sa: http://www.rastimougospodinu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=83


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 vel 2015 14:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Molitva za nutarnje ozdravljenje i iscjeljenje

Svaki vjernik unutar sebe kuša i duhovni život i život po tijelu. Kršćanin mora usmrtiti djela tijela (v. Rim 8,13) i živjeti svoj život po Duhu Svetome. „Tijelo“ znači sva zla maštanja i sjećanja, boli, rane, negativni osjećaji, razočaranja, frustracije, osjećaji krivnje, odbačenosti, zatim naslijeđene grešne navike, stečene zle navike, povođenje za krivim primjerima itd. Kad se takva djela provlače kroz naš život, ne možemo živjeti po Duhu. Tada je potrebno oslobođenje i unutarnje ozdravljenje.
Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle nasta! (2 Kor 5,17)

Što trebaš učiniti?
Prikaži Gospodinu 'staroga' sebe sa svim svojim problemima. Provedi neko vrijeme u molitvi i dobro ćeš vidjeti sve svoje nedostatke.
Vjeruj da je Isus sve tvoje grijehe u svom tijelu uznio na križ (v. 1 Pt 2,24).
Pozovi Isusa u svoj život i zamoli ga da prođe i ozdravi tvoj život od začeća sve do sada.
Dok moliš, vjeruj da te Gospodin dotiče i ozdravlja (v. 1 Iv 5,14-15) i slavi ga za prekrasno iskustvo nutarnjeg ozdravljenja.

Moli ovako:
Isuse, molim Te da uđeš u moje srce, da dotakneš sva moja životna iskustva koja trebaju ozdravljenja. Ti me poznaješ bolje od mene samoga. Izlij zato svoju ljubav u svaki djelić moga srca. Gdje god otkriješ ranjeno dijete, dotakni ga, utješi i oslobodi ga. Pođi sa mnom kroz moj život od trenutka moga začeća. Očisti me i oslobodi od svih negativnih utjecaja koji mogu doći iz toga vremena. Blagoslovi me kao malo dijete u majčinoj utrobi odagnaj sve zapreke koje su možda postojale u vrijeme kad me majka nosila. Usadi u mene duboku želju da budem nanovo rođen i iscijeli svaku fizičku ili emocionalnu traumu koja mi je mogla naškoditi za vrijeme rađanja.

Hvala Ti Gospodine što si bio sa mnom i prihvatio me u svoje ruke u času moga rođenja, što si Ti želio moj život na ovoj zemlji i već mi onda govorio da me nikada nećeš ostaviti ni zapustiti. Isuse, molim Te osvijetli cijelo moje djetinjstvo svojim svjetlom i dotakni sva ona sjećanja koja priječe da budem potpuno slobodan. Ako sam trebao više majčine ljubavi, pošalji svoju majku, Mariju, da nadoknadi sve što nedostaje. Zamoli je da me drži, čuva, poljubi, da mi priča priče i ispuni sve praznine koje samo majčina ljubav svojom toplinom može dati. Gospodine, možda je dijete u meni bilo lišeno prave očinske ljubavi. Oslobodi me tako da mogu reći ABBA, Oče, svakim dijelom svoga bića. Ako mi je trebalo više očinske ljubavi, sigurnosti i spoznaje da sam voljeno i željeno dijete, molim Te čvrsto me zagrli.

Dopusti mi da osjetim sigurnost u Tvojim snažnim rukama. Obnovi moje povjerenje i hrabrost da se uzmognem suočiti sa svim kušnjama ovoga svijeta, znajući da će me Očevo okrilje uvijek čuvati od pada. Prođi kroz moj život, Gospodine, i utješi me u svakom onom trenutku kada ljudi prema meni nisu bili ljubazni. Ozdravi rane od onih susreta i osoba koje su unijele strah u moje biće, ili možda učinile da se povučem u sebe i sagradim barijere prema drugim ljudima. U trenucima kad sam se osjećao usamljen, ostavljen i odbačen od ljudi, podigni me svojom ljubavlju i daruj mi sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljudi su me odbacili, govoreći ružne riječi u vrijeme dok sam bio nevino dijete. Osjećao sam se tužno i napušteno. Dođi Gospodine i ozdravi me. Prikazujem Ti svoje nagone i grešne navike, svu moju pokvarenu i zlu narav i molim Te da me očistiš i opereš, o Gospodine Isuse, predajem Ti cijeloga sebe, svoje tijelo, razum i duh, i zahvaljujem Ti što me obnavljaš. Hvala Ti, Gospodine.

Ako si u prilici, bilo bi dobro otići na duhovnu obnovu koja uključuje molitve za nutarnje ozdravljenje.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 12 vel 2015 21:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE SAMOG SEBE:

(može se upotrijebiti blagoslovljeno ulje, gdje je običaj da se blagoslivlja)

Oče pomazujem se ovim uljem u ime Isusa Tvoga Sina. On je lijek za sve moje bolesti. Učini da kroz sveto ulje osjetim snagu ozdravljenja Tvoga Svetog Duha koja se izljeva na mene po smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Kao što ovo ulje prodire i ozdravlja, neka Tvoj Sveti Duh obuhvati cijelo moje biće i otkloni svu tminu, grijeh, zle i negativne osjećaje i ispuni me potpuno snagom ozdravljenja. Oče, ozdravi me u tijelu, duši i duhu na Tvoju slavu i čast. Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 23 vel 2015 12:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
MOLITVA ZA UNUTARNJI MIR:

Bože, daj mi milosti da u miru prihvatim
stvari na koje ne mogu utjecati,
hrabrost da promijenim stvari
koje se mogu promijeniti
i dar mudrosti kako bih mogao
razlikovati dobro od lošeg.
Podari mi milost da mogu živjeti dan po dan,
uživajući u svakom pojedinom trenutku,
prihvaćajući teškoće na koje naiđem kao put prema miru.
Prihvaćajući poput Isusa
ovaj grešni svijet takav kakav je,
ne onakav kakav bih ja htio da bude,
vjerujući da je u Tvojoj moći da sve upraviš prema dobru.
Predajem se Tvojoj volji,
kako bih mogao biti sretan u ovom životu
i postići vječnu sreću s Tobom u Nebu.

Amen.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 24 vel 2015 12:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 902
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Molitva za unutarnje ozdravljenje

Gospodine Isuse, ti si došao da ozdraviš ranjena i tjeskobna srca.
Molim te da ozdraviš traume koje izazivaju nemire u mom srcu; molim te,
na poseban način, da ozdraviš ono što je uzrok grijehu. Molim te da uđeš
u moj život i ozdraviš me od duševnih rana koje su me snašle u djetinjoj dobi
i od onih rana zadobivenih tijekom cijeloga života. Gospodine Isuse, tebi su
poznati moji problemi, sve ih stavljam u tvoje Srce. Molim te, u snazi one
velike rane otvorene na tvom Srcu, da ozdraviš male rane na mom srcu.
Ozdravi rane u mom sjećanju, da ništa od onoga što mi se dogodilo ne bude
izvorom boli, tjeskobe i zabrinutosti. Hoću oprostiti svima onima koji su me
uvrijedili; pogledaj na one nutarnje rane zbog kojih nisam sposoban oprostiti.
Ti, koji si došao izliječiti srca slomljena, ozdravi moje srce. Ozdravi, Gospodine,
one moje intimne rane koje su uzrok tjelesnim bolestima. Darujem ti svoje srce,
primi ga, Gospodine, očisti ga i daj mi osjećaje tvoga Božanskog Srca.
Pomozi mi da budem ponizan i blag. Udijeli mi, Gospodine, ozdravljenje od boli
koja me pritišće zbog smrti dragih osoba. Daj da mogu ponovno zadobiti mir i
radost zbog sigurnosti da si ti Uskrsnuće i Život. Učini me vjerodostojnim
svjedokom tvoga Uskrsnuća, tvoje pobjede nad grijehom i smrću, tvoje
prisutnosti kao Živoga među nama. Amen.
Zdravo, Marijo...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 25 vel 2015 16:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 23 ožu 2011 19:11
Postovi: 409
Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
MOLITVA SV. TEREZIJI MALOG ISUSA U DUŠEVNOJ TJESKOBI

O mila sv. Terezijo, evo me pred tobom, da tražim utjehe i svijetla svojoj bijednoj duši.

Pogledaj, Mala Svetice, na moju dušu! Osamljenost je straši,pustoš je opkoljuje, napasti je progone: ona se nalazi u duhovnoj tami i zapuštenosti. -Ti znadeš i sama, koliko duša trpi u ovakvome stanu, jer si i ti, iako premila zaručnica Kristova, kadikad uzdisala, da je Isus zadrijemao na dnu lađice tvoga srca. -Pomozi mi, mila Zagovornice, u ovoj duševnoj tjeskobi.

Ako je volja Isusova, da ovo trpim i nadalje, tada neka se vrši njegova sveta volja, ali onda se još usrdnijim molbama obraćam tebi, da me ne zapustiš. Budi ti uza me; bodri me na ustrajnosti; šapći mi o svijetlu i miru; što dolaze iza tamne noći. Ti mi budi pratilica i tješiteljica. - Amen

(OČE NAŠ - ZDRAVO MARIJO - SLAVA OCU )


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 09 ožu 2015 14:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 lis 2013 23:37
Postovi: 308
Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
ZAZIVI ZA NUTARNJE OZDRAVLJENJE

Pročitati Iv 4, 16-26

Isuse, sine Davidov, smiluj mi se!
Vjerujem, Gospodine, pomozi mojoj nevjeri!
Gospodine, daj nam uvijek toga kruha!
Gospodine, daj mi te vode da ne žeđam nikada!
Gospodine, bolestan je onaj koga ljubiš!
Gospodine, ako hoćeš možeš me očistiti!
Gospodine, nauči me moliti!
Gospodine, reci samo riječ i ozdravit će duša moja!
Isuse, Ti imaš riječi života vječnoga!
Učitelju, zar ne mariš što ginemo!
Gospodine, daj da progledam!
Gospodine, umnoži nam vjeru!
Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!
Gospodin moj i Bog moj!
Isuse, sjeti me se u Kraljevstvu svome!
Gospodine, ostani s nama!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 6 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr