www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 tra 2024 19:48

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 srp 2017 08:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstv ... o-1045318/

To su plodovi međugorja...naravno netko tko je teški formalist i birokrata taj će kao farizej i pismoznanac tražiti valjda i za ovakva svjedočenja neku formalnu potvrdu da bi povjerovali da li se nešto dogodilo ( ovoj ženi koja svjedoči npr.)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 21 srp 2017 10:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 25 kol 2016 09:59
Postovi: 397
Lokacija: Dolina suza
Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Ja ne kuzim stvarno zasto Vatikan proglasit birokratskom ustanovom?.
Dao sam listu od 1500 pravih i navodnih kako i laznih ukazanja samo u 20.stoljecu.
Izjave pojedinih vidjelica izravno se kose sa katekizmon i naukom KC(zamislite samo koliko bi to uzdramalo KC kad bi se priznalo,imate na netu citavi niz primjera takvih razgovora sa vidjelicama)
Crkva je oduvijek imala "problema" sa ukazanjima koja su trajala duzi niz godina i prema vise osoba,imate primjer zadnjeg priznanja Gospe u Ruandi,koja usput receno je izmedju ostalog prorokovala masakr koji se zbio 15god nakon prvog ukazanja,sto mislim da je izvojevalo priznanje,s druge strane Gospa iz Medjugorja nije prorokovala Domovinski rat(sto doduse nije presudno)
Takodjer su najproblematicnija pitanja o vidjenjima i dandanas kao i porukama tocno u odredjeno vrijeme kroz dugi niz godina(papi Franji posebno),sto nije bio slucaj u ostalim svetistima.
Jako puno je pitanja koja nisu samo birokratska,mislim da je i Medjugoranima od znacaja da se pokusaju rijesiti.
Sto se tice cuda u Medjugorju,ne zaboravite da je vjera ta koja ozdravljuje,a ne mjesto,Isus bezbroj puta naglasava vaznost vjere u ozdravljenjima,nikad nije ukazivao na pojedina mjesta da su svetija od drugih(osim Hrama ili recimo potoka Siloama,al taj potok ima drukciju konotaciju).
Al osobno vjerujem u Medjugorje kao Gospinu objavu,al problematicno mi je sto se sve desava nakon objave,sto nije nebitno(recimo u Kibehu pola svjedocanstava vidioca su priznata pola nisu),tako da i vjerujem i razumijem zasto Vatikan ima puno problema s Medjugorjem.
Slijepo priznavanje Medjugorja bez adekvatne provjere dovelo bi RKC u sferu protestantizma(gdje je vjera potcinjena osjecajima i iskustvima)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 27 srp 2017 08:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
http://www.dnevno.hr/vjera/iz-zivota-cr ... a-1027850/

MEĐUGORJE NAJBOLJE EVROPI POKAZUJE KOJI JE PRAVI PUT...!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 27 srp 2017 09:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Belive napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
francesco1 napisao:
tu je lista svih priznatih ukazanja http://www.miraclehunter.com/marian_app ... tican.html
za većinu katolika su neka potpuno nepoznata.Da li to neznanje ometa njihovo spasenje?.Tebi je Međugorje centar vjere,meni nije, a obojica se možemo spasiti po Mariji,jasnije?
tu ti je lista svih pravih i navodnih ukazanja,kojih ima nemalo, stoga je logično da se Vatikan ne bavi samo s medjugorjem.
http://www.miraclehunter.com/marian_app ... index.html


ti znaš šta je meni centar vjere??
možda si ti više puta bio u međ. od mene?

Nisi mi odgovorio na ranije :

šta to znači što je komisija utvrdila:
prvi mjesec je bila Gospa,ali poslije nije???
Znači, ipak se priznaje da je bila....znači da se Gospa ukazala


pO TEBI KOJE SU ONDA KONZEKVENCE UTVRĐENJA DA SE GOSPA UKAZALA BAREM PRVI MJESEC??
Da li je onda pošteno da se njeno ukazanje prizna ( nevažno je koliko je trajalo)?


Zanimljivo je citat vasa prepucavanja no ja imam jedno pitanje - tko i gdje je rekao/kazao/zakljucio/donio sud o tome da je komisija utvrdila da je Gospa bila prvi mjesec?

Koliko ja znam (krhko je znanje) Vatikan iskljucivo "istrazuje" taj prvi mjesec, a za ostalo ga nije ni briga jer su to narodno receno "prikrizili" u startu.


Nije istina ovo što ti kažeš: vatican je istražio sa 13 glasova ZA,: 1 protiv i 1 suzdržan da je prvih sedam dana bilo Gospino ukazanje! ZNAČI NE ISTRAŽUJE, NEGO JE DONIO ODLUKU da je UKAZANJA ( SEDAM NJIH) BILO!!

http://www.dnevno.hr/vjera/iz-zivota-cr ... o-1025767/

...Vatikansko povjerenstvo za Međugorje koje predvodi kardinal Camillo Ruini utvrdilo je kako je prvih sedam ukazanja Blažene Djevice Marije u tom mjestu autentično, ali je izrazilo sumnju u autentičnost kasnijih ukazanja, tvrdi ugledni talijanski vatikanist Andrea Tornielli u dnevniku La Stampa, a prenosi Bitno.net...

Povjerenstvo je tako, piše vatikanist, dalo pozitivno mišljenje o autentičnosti prvih ukazanja – 13 glasova za, jedan protiv i jedan suzdržan. Navodi kako su utvrdili da u svjedočanstvima vidioca “nije bilo nikakva vanjska utjecaja”. Nadalje navodi kako su ustrajali u svom svjedočanstvu iako im je prijetila komunistička policija i bili im ugroženi životi. Povjerenstvo je također odbacilo teze o “demonskom podrijetlu” ukazanja.

------------------------
I šta imaju za reći sada oni koji su negirali ukazanje ili čekali neku odluku....da li je po vama ikakvog ukazanja bilio...barem 1 put?
Ako je bilo šta imate u vezi toga reći ili zaključiti??
Šta vama znači ta odluka povjerenstva...ustrajete i dalje na vašem mišljenju ili...?

Eto , budite do kraja pošteni i iskreni kao prije , pa recite šta sada mislite o Gospi iz međugorja?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 27 srp 2017 15:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Belive napisao:
Dobar dan vam gosp. Hrki!
Super što pozivate na istinu.
Pa hajdemo biti do kraja iskreni i otvoreni kad vas već toliko zanima moje mišljenje.

Prvo – dnevno.hr? Što stvarno mislite da će jedan članak s dnevno.hr (koji ne navodi nijedan relevantni izvor već činjenice i informacije postavlja na rekla-kazala) promijeniti moje mišljenje?
Pa očekivala sam od jednog pravnika veći kritički odnos prema informacijama i podatcima na koje nailazite.
Članak u kojem piše umjesto Međugorje – Mešugorje – i navode nadasve nerazumljive rečenice: „Predložili sud a župe prijeđe pod izravan nadzor Svete Stolice a Mešugorje postane “pontifikalno svetište”.
(A već smo imali priliku vidjeti kakvim se trčarijama od vijesti bave).
Pitanje je jsano - Gdje je Papino očitovanje, Papin dokument kojim Međugorje se priznaje svetištem?
Nigdje, jer još ne postoji.

Drugo – kažete (citiram):
ZNAČI NE ISTRAŽUJE, NEGO JE DONIO ODLUKU da je UKAZANJA ( SEDAM NJIH) BILO!!
Ne, nije Vatikan (dakle nije Papa) već je Povjerenstvo tako glasovalo – na Papi je da dade zadnju riječ i odluči.

Tri - Pitate nas: I šta imaju za reći sada oni koji su negirali ukazanje ili čekali neku odluku....da li je po vama ikakvog ukazanja bilio...barem 1 put? Ako je bilo šta imate u vezi toga reći ili zaključiti?? Šta vama znači ta odluka povjerenstva...ustrajete i dalje na vašem mišljenju ili...? Eto , budite do kraja pošteni i iskreni kao prije , pa recite šta sada mislite o Gospi iz međugorja?
Mislim da je osobno moje mišljenje od početka jasno.
Dok Papa ne kaže drugačije, za mene je Međugorje mjesto vjere, mjesto obraćenja, ali ne i ukazanja.
Razlog je sasvim jasan – vjera i djela – živi onako kako govoriš, neka tvoja djela stoje iza tebe, iza svakog trenutka tvoga života.
Ja, osobno (dakle kažem da je ovo isključivo moje mišljenje) ne vjerujem ljudima koji se ponašaju onako kako se ponašaju vidioci. Jednostavno, tako je. Činjenica je da su svi oni sagradili „karijere“ da ukazanjima, da iza svih stoje samo takvi marketinški stručnjaci i trikovi da se ja zapitam neke stvari. Samo to. I nitko i ništa taj moj osjećaj da to nije onako kako bi trebalo biti ne može promijeniti.

Četiri – ja stvarno ne mogu još uvijek pojmiti vaše upiranje. Jer katoličanstvo je istina, pa čemu onda trčanje pred rudo – istina se uvijek otkrije. Prije ili kasnije, tako da nema potrebe za ovakvim istupima i ispadima.
Znate, mislim da ste ipak malo kulturniji od forumaša Salvandusa (tako se zvao, ako se ne varam) koji je izbačen s foruma, a u zadnje vrijeme me sve više podsjećate na njega – što, barem za mene, ne bi bio kompliment.

I da, gore sam se krivo izrazila i priznajem svakako pogrešku.
Toliko od mene na ovoj temi do nekih novih saznanja.
Pozdrav iz vruće Dalmacije.


Pa dnevno.hr prenosi šta kaže ugledni vatikanist ( osim toga šta imaš protiv dnevno.hra...jel ti bolji nacional, globus...koji ti je bolji tjednik kod nas???...najlakše je docirati s visoka i pljuvati po domoljubnim, desnijim novinama!)
Znači o radu povjerenstva i rezultatima ne piše neka nepoznata baba manda sa ulice , nego poznati novinar...vjerujem da zna šta piše.. ti ako imaš drugačija saznanja pozovi se na njih... tko ti brani

Kada bi mi svi čekali odluke sa žigom i protokolima udarenim na papirima i da se to javno objavi, mogli bi čekati do sudnjeg dana...valjda ti je jasno da to nećeš vjerojatno nikada vidjeti...tko sam ja da se meni daju takvi dokumenti na uvid...toliko o kritičkom odnosu prema informacijama
Očigledno je da kod nejih postoje dvostruki aršini...kada se prenese da je papa franja nešto negativno rekao o međ. onda se ne traži posebna provjera, izvor, fotokopija dokumenta sa žigovima i urudžbenim brojevima...
ali kada se piše pozitivno o međ. od najvišeg kolektivnog tijela koje odlučuje onda se traži da ja ili dnveno.hr imamo faksimile istih...ha,ha.. :a1490: :b112: ...mislim da to još nema ni kardinal bozanić

i nemoj mi molim te s visoka docirati i pričati o kulturi...nisam bio nimalo nekulturan...ako je tebi prenošenje ovoga članka, i argumentiranje / pobijanje one tvoje krive teze da povjerenstvo još odlučuje o tim prvim ukazanjima, da nije odlučilo ...ako je tebe to toliko pogodilo, i ako ti je to nekulturno , onda šta ja tu mogu...očito je kod tebe jaka oholost i egotrip da ne možeš otrpiti da si nešto krivo rekla, napisala , prenaglila se ili imala krivo mišljenje
ali to je tvoj problem... ja , zbog toga tebe neću prozivati da si nekulturna isl, a još manje sugerirati da si blizu salvandusa koji je baniran!???
mislim , da ti pamet stane :a1430:...sad nam je salvandus neka relevantna i referentna točka


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 srp 2017 08:41 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstv ... a-1014809/


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 28 srp 2017 08:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
http://www.dnevno.hr/vjera/iz-zivota-cr ... o-1015003/


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/p ... a-1014066/


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 01 ruj 2017 13:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1412
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Peltrasius napisao:
KOME to smeta Međugorje???????!!!!!!!


i ja se pitam...da TT ne postaje kat.info?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2017 19:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 lip 2014 22:48
Postovi: 1297
Lokacija: juzno od mjest gdje sjevera nema
Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
Peltrasius napisao:
KOME to smeta Međugorje???????!!!!!!!


i ja se pitam...da TT ne postaje kat.info?


"Generealizacija", tj. poistovjecivanje pojedinca (usp. "jednika"), sa nekim opšte-narodnim (usp. "socijalnim")
negativnim kontekstom jest, jelte, nesto sto su UDBAsi radili, za vrijeme diktature. Stoga, dakle, napusi se, jel, vec, dakle, znas, koga, tj cega, jer izglea, sasvim si napusen, kuzis kralju?


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 04 lis 2017 09:01 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pridružen: 04 lis 2017 08:57
Postovi: 6
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bio nekoliko puta i lepo je meni u Međugorju, ali vidiocima ne vjerujem.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 26 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr