www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 sij 2021 22:29

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 stu 2020 22:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 10 lip 2008 20:55
Postovi: 4341
Lokacija: Santa Fe (New Mexico)
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 71 zahvala
Razlozi zbog kojih ne razlučujemo ispravno stvari. Način na koji ih se može dobro upoznati


Razlog zbog kojega ne razlučujemo ispravno sve navedene stvari, zajedno s brojnim drugima, jest to što im odmah na njihovu prvom pojavku pristupa­mo ili s ljubavlju ili s mržnjom. Njima zatamnjen razum ne može ih ispravno prosuditi za ono što one jesu. Ti, da se i tebi ne bi dogodila ova varka, budi pažljiva koliko više možeš u držanju svoje volje očišćene i slobodne od neurednog osjećaja prema bilo kakvoj stvari. I kada se nađeš pred kakvim objektom, prije nego ga poželiš ili odbaciš, promotri ga dobro s razumom i nastoj ga proniknuti više sa zrelošću nego s mržnjom, ako se radi o nečemu što je protivno našim naravnim nagnućima, ili s ljubav­lju, ako ti donosi radost. Jer tada je razum, budući da nije strašću zapriječen, slobodan i jasan; može spoz­nati istinito i proniknuti unutar zla koje se krije ispod lažnog zadovoljstva i u dobro koje je prikrive­no prividom zla. No ako se je volja već prije usmjerila s ljubavlju prema nekoj stvari ili je s gnušanjem odbija, razum je ne može dobro upoznati jer ga onaj osjećaj koji je već prisutan zatamnjuje te čini da stvar prosudi različito od onoga što ona jest i kao takvu, predstavljajući je volji, ona se još žarče nego prije pokreće u ljubavi ili u mržnji prema toj stvari protiv svakog zahtjeva i zakona razuma. Uglavnom, razum biva zatamnjen tim osjećajem i tako zatamnjen dotičnu stvar iznova prikazuje volji kao još poželjniju ili odbojniju. Stoga, ako se ne opslužuje pravilo o kojem rekoh (a koje je u ovoj vježbi od najveće važnosti), ove dvije toliko izvrsne i plemenite moći, razum i volja, kao u nekakvu vrtlogu idu, bijedno iz tame u još gušći mrak te iz pogreške u još veću. Pazi se dakle, kćeri, sa svakom vrstom budnosti od bilo kojega neurednog osjećaja prema bilo kojoj stvari koju prije nisi dobro ispitala i svjetlom razu­ma, a osobito onim milosti, molitve i suda tvoga duhovnika, prepoznala za ono što ona jest. Držim da se moraš osobito paziti u nekim izvanjskim djeli­ma koja su dobra i sveta, i to više nego u nekim dru­gima jer u njima, kao takvima, postoji veća opasnost zablude i nesmotrenosti s naše strane. Naime, zbog kakve situacije vremena, mjesta i mjere, ili iz obzira prema poslušnosti, ponekad ti mogu nanijeti ne ma­lu štetu, kao što se to zna za mnoge koji su u svetim i hvalevrijednim vježbama upali u opasnost. Lorenzo Scupoli "Duhovni boj"

_________________
I'll keep the candles burning,
Let your body melt in mine.
I'm livin' in my, livin' in my dreams!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2020 20:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 10 lip 2008 20:55
Postovi: 4341
Lokacija: Santa Fe (New Mexico)
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 71 zahvala
Kopitar: ignoriraj lista od 31.8.2020. do 31.11.2020.
Filomena: ignoriraj lista od 24.4.2013. do 24.4.2023.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.


Danas ti je istekla kazna Kopitaru! Pričekaj samo sekundu da te i službeno skinem s liste.

Filomena: ignoriraj lista od 24.4.2013. do 24.4.2023.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.Evo. Gotovo.

Što se kaže: pamet u glavu Kopitaru! Pripazi što pišeš da opet ne bi završio tamo gde si do sada bio. :-|

kopitar napisao:
Rekao sam za moj slučaj gdje mi je sam župnik odobrio jednu vrstu kontracepcije tz. mirena i koja nije abortivna..

Kojom vlašću!? Kojom vlašću ti je župnik to odobrio?! Možeš li ovde ponudit imalo suvisli odgovor na ovo pitanje?! Da probam pogodit tko ti je to odobrio?! Može Kopitaru?! :lol: Nemoj sad ništa pisati, daj da sam probam pogodit. Jovan Ćulibrk i Vojislav Bilbija. Jesam pogodio?! :lol:

Kaže pismo, citiram;

Jr 17,9 Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?

Vidi sad ovo;

kopitar napisao:
Rekao sam za moj slučaj gdje mi je sam župnik odobrio jednu vrstu kontracepcije tz. mirena i koja nije abortivna... ali čovjek ne razumije i poziva na strogo pridržavanje crkvenog učiteljstva i ako time može biti ugrožen nečiji život.
Stoga mislim da ko god ima ovakav problem obavezno razgovara sa svojim župnikom a ne da želeći glumiti sveca posluša nekakav drugačiji savjet i dovede u opasnost život svoje supruge.

Zamisli sa koliko podlosti je ovo sastavljeno. Ali meni nemereš prodavati ovakve priče. Znači, kontracepcija nije dozvoljena, ali pošto ti nemereš bengati svoju suprugu, a da pritom njezin život ne bude ugrožen, župnik ti je odobrio kontracepciju. Drugim riječima, kontracepcija je ovde uvedena da sačuva život tvoje supruge, a ne kako bi netko zlobno mogao pomisliti, da zadovolji vaše grešne požude. :roll: Nevjerovatno u šta je čovjek sposoban uvjerit samog sebe. :roll: Jednostavno nevjerovatno. Ni pod cijenu života Kopitaru! Jesi razumio?! Ni pod cijenu života glasi nauk katoličke Crkve. Tome se nisi nadao?! :lol: Zato si probao proturit ovde svoj altruizam. :lol: :lol: Jesi kad razmišljao da prestaneš sa benganjem supruge, ako ti je toliko stalo do njezinog života?! I to je jedna od opcija. Ne čini ti se?! :lol:


Dok čekam na tvoj odgovor, dopusti da mi društvo prave ovi raspjevani susjedi sa istoka. :lol:_________________
I'll keep the candles burning,
Let your body melt in mine.
I'm livin' in my, livin' in my dreams!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 19 pro 2020 08:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 10 lip 2008 20:55
Postovi: 4341
Lokacija: Santa Fe (New Mexico)
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 71 zahvala
Jedna druga stvar, od koje treba čuvati razum, kako bi mogao dobro rasuđivati


Druga stvar od koje moramo braniti razum jest znatiželja. Naime, ispunjajući ga sa škodljivim, is­praznim i nepristojnim mislima, činimo ga slabim i nesposobnim da nauči ono što se odnosi na naše istinsko mrtvljenje i savršenstvo. Stoga ti trebaš biti kao mrtva u svemu što se odnosi na istraživanje nenužnih, premda dopuštenih, zemaljskih stvari. Ogradi svoj razum što više možeš te neka ti bude drago učiniti ga i ludim. Male i velike novosti i promjenjivosti ovoga svijeta neka za tebe budu kao da ne postoje, a ako ti se ponude, odupri im se i odbij ih od sebe. U želji da razumiješ nebeske stvari, nastoj biti umjerena i ponizna, ne želeći znati drugo doli Krista raspetoga (usp. 1 Kor 2,2; Gal 6,14; 1 Kor 1,23), svoj život i smrt te ono što te se pita. Sve drugo udalji od sebe i učinit ćeš nešto što se veoma sviđa Bogu koji sebi dragima i ljubljenima smatra one koji od njega žele i traže ono što dostaje kako bi ljubili njegovu božansku dobrotu i činili njegovu volju. Svaka druga želja i traženje jest ljubav prema sebi, oholost i đavolska prijevara. Ako budeš slijedila ove upute, izbjeći ćeš mno­gim zasjedama jer lukava zmija, videći da je u onima koji nastoje napredovati u duhovnome životu volja snažna i jaka, pokušava oboriti njihov razum kako bi zagospodarila ili njime ili voljom. Stoga često običaje dati im uzvišene osjećaje, žive i neobične; osobito ih u najvećem stupnju daje osobama oštrije­ga i dubljeg duha koje se lako uzohole kako bi, zao­kupljene radošću i razmatranjem onih točaka u koji­ma se zavaravaju da uživaju Boga, zaboravile očisti­ti srce i potruditi se u upoznavanju samih sebe te u istinskom mrtvljenju. Uhvaćeni tako u zamku oho­losti, od vlastitog razuma prave idola. Odavde slije­di da malo po malo, a da i ne primijete, uvjere sami sebe da im nije potreban nikakav savjet ni pouka jer su već naviknuti u svakoj prigodi uteći se idolu vla­stita suda. Ova je stvar velika opasnost i teška za izliječiti jer je opasnija oholost razuma nego volje. Budući da se oholost volje očituje vlastitom razumu, lakše će se jednoga dana pokoriti kome treba. No, tko je dubo­ko uvjeren da je njegovo mišljenje bolje od drugih, od koga i kako bi mogao biti ozdravljen? Kako će se podvrgnuti tuđemu sudu koji se ne drži toliko do­bar kao vlastiti? Ako je oko duše, a to je razum, s ko­jim se je trebala upoznati i očistiti rana oholosti volje, bolesno, slijepo i puno te iste oholosti, tko će ga moći izliječiti? I ako svjetlo postane tama te red zakaže, što će biti od ostaloga? Stoga se ti na vrijeme suprotstavi tako opasnoj oholosti prije nego što ti prodre do same koštane srži. Otupi oštrinu svog intelekta, spremno se pod­loži tuđemu sudu, postani luda iz ljubavi prema Bo­gu i bit ćeš mudrija od Salomona. Lorenzo Scupoli "Duhovni boj"

_________________
I'll keep the candles burning,
Let your body melt in mine.
I'm livin' in my, livin' in my dreams!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 08 sij 2021 12:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1575
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 23 zahvala
Fran26 napisao:
Jedna druga stvar, od koje treba čuvati razum, kako bi mogao dobro rasuđivati


Druga stvar od koje moramo braniti razum jest znatiželja. Naime, ispunjajući ga sa škodljivim, is­praznim i nepristojnim mislima, činimo ga slabim i nesposobnim da nauči ono što se odnosi na naše istinsko mrtvljenje i savršenstvo. Stoga ti trebaš biti kao mrtva u svemu što se odnosi na istraživanje nenužnih, premda dopuštenih, zemaljskih stvari. Ogradi svoj razum što više možeš te neka ti bude drago učiniti ga i ludim. Male i velike novosti i promjenjivosti ovoga svijeta neka za tebe budu kao da ne postoje, a ako ti se ponude, odupri im se i odbij ih od sebe. U želji da razumiješ nebeske stvari, nastoj biti umjerena i ponizna, ne želeći znati drugo doli Krista raspetoga (usp. 1 Kor 2,2; Gal 6,14; 1 Kor 1,23), svoj život i smrt te ono što te se pita. Sve drugo udalji od sebe i učinit ćeš nešto što se veoma sviđa Bogu koji sebi dragima i ljubljenima smatra one koji od njega žele i traže ono što dostaje kako bi ljubili njegovu božansku dobrotu i činili njegovu volju. Svaka druga želja i traženje jest ljubav prema sebi, oholost i đavolska prijevara. Ako budeš slijedila ove upute, izbjeći ćeš mno­gim zasjedama jer lukava zmija, videći da je u onima koji nastoje napredovati u duhovnome životu volja snažna i jaka, pokušava oboriti njihov razum kako bi zagospodarila ili njime ili voljom. Stoga često običaje dati im uzvišene osjećaje, žive i neobične; osobito ih u najvećem stupnju daje osobama oštrije­ga i dubljeg duha koje se lako uzohole kako bi, zao­kupljene radošću i razmatranjem onih točaka u koji­ma se zavaravaju da uživaju Boga, zaboravile očisti­ti srce i potruditi se u upoznavanju samih sebe te u istinskom mrtvljenju. Uhvaćeni tako u zamku oho­losti, od vlastitog razuma prave idola. Odavde slije­di da malo po malo, a da i ne primijete, uvjere sami sebe da im nije potreban nikakav savjet ni pouka jer su već naviknuti u svakoj prigodi uteći se idolu vla­stita suda. Ova je stvar velika opasnost i teška za izliječiti jer je opasnija oholost razuma nego volje. Budući da se oholost volje očituje vlastitom razumu, lakše će se jednoga dana pokoriti kome treba. No, tko je dubo­ko uvjeren da je njegovo mišljenje bolje od drugih, od koga i kako bi mogao biti ozdravljen? Kako će se podvrgnuti tuđemu sudu koji se ne drži toliko do­bar kao vlastiti? Ako je oko duše, a to je razum, s ko­jim se je trebala upoznati i očistiti rana oholosti volje, bolesno, slijepo i puno te iste oholosti, tko će ga moći izliječiti? I ako svjetlo postane tama te red zakaže, što će biti od ostaloga? Stoga se ti na vrijeme suprotstavi tako opasnoj oholosti prije nego što ti prodre do same koštane srži. Otupi oštrinu svog intelekta, spremno se pod­loži tuđemu sudu, postani luda iz ljubavi prema Bo­gu i bit ćeš mudrija od Salomona. Lorenzo Scupoli "Duhovni boj"


Odličan je ovaj Scupoli... čitao sam prije godinu/dvije ovu knjiigu :D

_________________
Dođi Duše Sveti
Dođi po moćnim zagovoru
Bezgrješnog Srca Marije
Svoje Preljubljene Zaručnice
amen


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 08 sij 2021 12:36 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 kol 2017 10:12
Postovi: 617
Podijelio: 27 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: U braku
Ali koja je svrha čitati brdo knjiga i postati ih a nikakve promjene, niškoristi...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 sij 2021 08:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1575
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 23 zahvala
Prebacujem post sa jedne druge teme na ovu koja je primjerenija...Fran26 me je upitao:

Jel i ovde Bonifacije na dobrom tragu i jel i ovde ukazuje na teologiju novog vremena?! Jel to ta teologija novog vremena, citiram;


Bonifacije napisao:
... prelazim na glavno pitanje oko kojeg su se stoljecima lomila koplja u nasoj svetoj Crkvi. To pitanje glasi ovako:Moze li covjek svojim vlastitim snagama,bez nadnaravne pomoci Bozje milosti,ciniti ono sto Bog od njega trazi i tako postici vjecno spasenje? A odgovor je i vise nego jednostavan: Sigurno da moze jer Bog od covjeka ne trazi nemoguce stvari.

Bonifacije napisao:
Svaki covjek moze i bez milosti Bozje sveto zivjeti i tako postici vjecno spasenje.

Bonifacije napisao:
Tako je Katolicka crkva stoljecima ex cathedra proglasavala da se nitko izvan te Crkve ne moze spasit,ali buduci da je taj nauk sigurno pogresan nitko nije duzan u njega vjerovati.

catholicus napisao:
Ne vidim nista lose u monoteletizmu jer ako je Krist samo jedna osoba onda je prikladno reci da ta jedna osoba ima samo jednu volju,ali ipak dvije naravi."
---------------------------------------------------------------

Ja ću ti odgovoriti ,ali i ti ćeš meni kako smo se jučer dogovorili odgovoriti na moja pitanja , ono iskreno, bez zavlačaenja i muljanja...i bez da se ništa ne odgovori!
Jel ok...ne želim o nečemu raspravljati a da se ne da odgovor...ok?

_________________
Dođi Duše Sveti
Dođi po moćnim zagovoru
Bezgrješnog Srca Marije
Svoje Preljubljene Zaručnice
amen


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 sij 2021 08:24 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1575
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 23 zahvala
Pitanja za Frana26:

1)Pretpostavljam da znaš da su mnogi sveci i mistici KC bili osuđeni ili stvaljeni na index od strane KC, a da bi poslije bili proglašeni svecima KC!?
Kako to objašnjavaš? Kako se to može događati da takvi (po tebi sigurno heretici) budu proglašeni svecima?
Nabrojati ću samo neke koji su svima znani a bilo ih naravno još puno više: sv. sestra Faustina Kowalska, sv. Padre Pio , sveta Ivana Orleanska
To su obično bili mistici koji su imali Božanske ili Gospine objave, viđenja, lokucije isl...vidioci koji su imali objave...nešto slično kao Marija Valtorta o kojoj smo pričali

2)Ako ćeš iskreno odgovoriti bez izvrdavanja, stajalište će ti pretpostavljam biti barem slično momu. Onda ti postavljam ovo pitanje:
ako vidimo da KC- isntitucinalna KC može često pogriješiti, posebica kada su u pitanju ljudi koji imamju objave, ako povučemo analogiju, paralelu, šta možemo zaključiti u vezi Epa o Bogočovjeku od Marije Valtorte
Može li i kod tog slučaja KC pogriješiti , staviti njen ep na popis zabranjenih knjiga , kao što je npr. stavila i Dnevnik Fuatine kowalske,a danas je jedna od najčitanijih katoličkih knjiga!

imao sam još poneko pitanja, ali ne mogu se sjetiti...ako se sjetim staviti ću ih
Sada imam posla...odgovori na tvoja pitanja ću ti ubrzo dati na ovoj temi

_________________
Dođi Duše Sveti
Dođi po moćnim zagovoru
Bezgrješnog Srca Marije
Svoje Preljubljene Zaručnice
amen


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 sij 2021 10:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1575
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 23 zahvala
Frane , pitao si:

Jel i ovde Bonifacije na dobrom tragu i jel i ovde ukazuje na teologiju novog vremena?! Jel to ta teologija novog vremena, citiram;


Bonifacije napisao:
... prelazim na glavno pitanje oko kojeg su se stoljecima lomila koplja u nasoj svetoj Crkvi. To pitanje glasi ovako:Moze li covjek svojim vlastitim snagama,bez nadnaravne pomoci Bozje milosti,ciniti ono sto Bog od njega trazi i tako postici vjecno spasenje? A odgovor je i vise nego jednostavan: Sigurno da moze jer Bog od covjeka ne trazi nemoguce stvari.

Bonifacije napisao:
Svaki covjek moze i bez milosti Bozje sveto zivjeti i tako postici vjecno spasenje.

Bonifacije napisao:
Tako je Katolicka crkva stoljecima ex cathedra proglasavala da se nitko izvan te Crkve ne moze spasit,ali buduci da je taj nauk sigurno pogresan nitko nije duzan u njega vjerovati.

catholicus napisao:
Ne vidim nista lose u monoteletizmu jer ako je Krist samo jedna osoba onda je prikladno reci da ta jedna osoba ima samo jednu volju,ali ipak dvije naravi."
---------------------------------------------------------------

Čovjek se ne može svojim vlastitim snagama i bez milosti Božje sveto živjeti- zaključci su to crkvenog sabora iz Orange , 5.st. ako se dobro sjećam
Svetom življenu prethodi milost...mi možemo sveto živjeti uz suradnju sa milošću

Što se tiče spasenja izvan Crkve, Crkva je stoljećima o tome proglašavala...prije 7-8 godina o tome sam više pisao...sad se ne sjećam da li to bilo učenje ex cathedra kako to tvrdi Bonifacije...ali je o EENS Crkva stoljećima govorila

Ne znam da li je Catholicus ista osoba kao Bonifacije...ako je , onda on griješi
Ne slažem se sa pristašama monoteletizma... Isus je po učenju KC imao dvije volje kao i dvije naravi...jer ako ima dvije naravi, morao je imati i dvije volje...ja tako mislim kao i službeni nauk KC

eto dao sam ti svoja mišljenja u vezi tih tvojih podpitanja

Sad je red na tebi :D

_________________
Dođi Duše Sveti
Dođi po moćnim zagovoru
Bezgrješnog Srca Marije
Svoje Preljubljene Zaručnice
amen


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 sij 2021 14:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 19 srp 2006 14:41
Postovi: 1575
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 23 zahvala
Franica...di si? :o

_________________
Dođi Duše Sveti
Dođi po moćnim zagovoru
Bezgrješnog Srca Marije
Svoje Preljubljene Zaručnice
amen


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 13 sij 2021 14:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 10 lip 2008 20:55
Postovi: 4341
Lokacija: Santa Fe (New Mexico)
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 71 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
Franica...di si? :o

Ovde sam jargane moj! Bez brige. :) Pročitao sam odgovore i tvoja pitanja. Sve kaj si napisao zvuči pošteno. Svakako ti odgovorim danas ili sutra. Mojom greškom došlo je do toga da nisam precizirao na koje pitanje tražim odgovor. Ti si odgovarao na pitanje, citiram;

Fran26 napisao:
Jel i ovde Bonifacije na dobrom tragu i jel i ovde ukazuje na teologiju novog vremena?! Jel to ta teologija novog vremena...

I onda sam ispod naveo šta forumaš Bonifacije piše. Jel?! Tak nekak je bilo, citiram;


Bonifacije napisao:
... prelazim na glavno pitanje oko kojeg su se stoljecima lomila koplja u nasoj svetoj Crkvi. To pitanje glasi ovako:Moze li covjek svojim vlastitim snagama,bez nadnaravne pomoci Bozje milosti,ciniti ono sto Bog od njega trazi i tako postici vjecno spasenje? A odgovor je i vise nego jednostavan: Sigurno da moze jer Bog od covjeka ne trazi nemoguce stvari.

Bonifacije napisao:
Svaki covjek moze i bez milosti Bozje sveto zivjeti i tako postici vjecno spasenje.

Bonifacije napisao:
Tako je Katolicka crkva stoljecima ex cathedra proglasavala da se nitko izvan te Crkve ne moze spasit,ali buduci da je taj nauk sigurno pogresan nitko nije duzan u njega vjerovati.

catholicus napisao:
Ne vidim nista lose u monoteletizmu jer ako je Krist samo jedna osoba onda je prikladno reci da ta jedna osoba ima samo jednu volju,ali ipak dvije naravi.


Da. Evo Hrkane, još jednom se ispričavam što je došlo do nerazumjevanja. Pitanje na koje sam ja želio odgovor slijedi u drugom postu, gdje kaže, citiram sam sebe;

Fran26 napisao:
Ono šta mene zanima Hrkane, jel se mi možemo složit oko toga da je tip koji piše pod nickom Bonifacije heretik?! To mene zanima ako ti nije problem na to odgovorit.


Evo još jednom da ne bude nikakve zabune, jedno jedino pitanje za tebe Hrkane: Jel se mi možemo složit oko toga da je tip koji piše pod nickom Bonifacije heretik?!


p.s.

Da! Bonifacije i Catholicus su ista osoba.

_________________
I'll keep the candles burning,
Let your body melt in mine.
I'm livin' in my, livin' in my dreams!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 96 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr