www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 11:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 lip 2007 18:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Danasnja mladez ili zarucnici trebaju bolju pripremu za brak nego
zarucnici u prijasnjim vremenima.Nekada su u obitelji zivjeli tri do cetiri
narastaja,pradjedovi,djedovi ,roditelji i djeca..i tako se mnogo trauma i problema rijesavalo..medjugeneracijski,obiteljskim se ambijentom usmjeravalo prema rijesenjima.U takvim kucama jedni drugom pomazu.
Danasnja mladez ima veliku slbodu,tezi za samostalnosti..i zivotu...udvoje..Mladic i djevojka..gdje postaju bracni drugovi,i pocinju sami da zive..Znaci imaju velike sanse da uzivaju,ali i odgovornost je
puno veca,jer u zajednicama se uvjek priskakalo u pomc..
Tako i neko pravilo tradicije..muskog i zenskog posla,jos uvjek nisu
rijeseni,jer cesto u kuci gdje se drugacije zivjelo,majka je radila to,
otac je radio to, a sada moramo dijeliti sve...hm....malo tesko...
Tako da u danasnje vrijeme,i zena postane muskarac i muskarac zena u poslu.Zena ne moze postati muskarac,i obratno..ali vrsta posla pokazuje
da su danasnje zene punodalje osle..i da mogu sve vise i vise..
Muskarac i zena su razliciti Bog ih je tako stvorio..Mozemo reci da je zemaljska obitelj stvorena prema uzoru na nebesku.Duznost je cijeniti svakog i muza i zenu,voljeti,jedno drugog uciti,jedno drugom pomagati,
djeliti sve zajednicki,svatko od svog bogatstva i sposobnosti,izrazavati medjusobnu ljubav,postovanje i vjernost.
Suvremeni brak treba puno razumjevanja i ljubavi,to je skola koje prijasnje generacije nisu mogle nauciti.U takvim situacijama i muz i zena trebaju dopustiti da je i jedno i drugo mijenja,da se prilogadjavaju novim potrebama i novim poslovima.Da budu napredni,to znaci da zive u skladu
s novim potrebama,novim situacijama i da budu sposobni rijesavati probleme koje nose nova vremena.Kad muz izena jedno drugom postanu najvredniji,najvazniji kad shvate da je njihovo nebo u tome da budu jedno
za drugo,da jedno u drugom uzivaju,da jedno drugom pomazu,da jedno drugo tjese i zasticuju,da se ne dijele nego da se spajaju,tako ce biti mnogi problemi rijeseni koje donose suvremeni brakovi..
Biti moderan znaci zivjeti u skladu s vremenom,a i Bog je uvjek sa svakim vremenom..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lip 2007 21:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
rebeka, saberi svoje postove i objavi knjigu...
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lip 2007 21:29 
Odsutan

Lucija duso draga..to je samo praksa,zivotno iskustvo....borba zivota,
borba ljudskog zivota,i vjere...godine cine svoje,danas bi puno stvari drugacije postupila,a joj..joj koliko sam samo gluposti napravila,
moga sam da imam lakse,a ja sam birala uvjek teze...
jer sam puno stvari gledala kako su za mene dobre,a i drugi imaju pravo da i oni gledaju kako je za njih najbolje..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2007 21:21 
Odsutan

sve više je vjenčanja u crkvi ali bez mise... :roll:[/quote]

ako to ima to mi onda nije nikako jasno..kako svecenici mogu pristati na takvo sto..po mom misljenju se nebi smjelo sklopiti vjencanje bez Sv. Mise..to mi je isto kao da sklopi gradjanski brak bez maticara..ma ustvari jos gore..
kazem ako se to radi to nije uredu nikako...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2007 19:58 
Odsutan

Svaka je ljubav stvaralacka.Trenutci kada se dvoje ljudi koji su spoznali da se vole,odluce da zive zajedn,to im je najznacajni trenutak zivota...
Velik je i meizreciv misterij ljubavi,sakramenat ljubavi izmedju zene i muskarca,koji se za cijeli zivot "predaju"vjerno do kraja zivota.
To je tolika tajna da bracna ljubav izmedju muza i zene u biblijskom govoru "znak"(simbol,slika) Bozje ljubavi prema njegovom narodu.
Tako je Krscanski brak nerazrijesiv i jedinstven,osobito zato sto je on sakramenat,tj.sto je vidljivi "znak" Bozje ljubavi i vrijednosti sto se na toj ljubavi i vjernosti temelji..Svaka je ljubav stvaralacka.
To vrijedi za ljubav muza i zene koji su pozvani da sudjeluju u stvaranju novih zivota odgovornim radjanjem djece,oni su pozvani da se ne zatvaraju u svoj "krug"nego da u zivljenju bracne i obiteljske ljubavi postaju sve sposobniji za "otvorenost" drugima:angazmanom u zajednici u kojoj zive svojim radom u svojoj profesiji.
Svaki covjek je jedinstven,poseban,drugaciji.Svaki covjek i svaka zena imaju nesto,sto drugi nemaju,ono sto njih cini drugacijima..
Zivot kazu mudri ljudi pocima kada sunce dotakne zemlju..
Kad covjek daruje ljubav moze nastati nesto novo i drugacije.
"Nas svijet danas i nas narod trebaju SRETNIH LJUDI" koji su sretni svojom srecom usreciti druge..Da bi covjek bio sretan mora biti u miru sam sa sobom.Da bi obitelj bila sretna mora postojati mir,mir koji nosimo u sebi...
Majka Tereza kaze"Mi ne cinimo nikakve velike stvari,mi samo cinimo male stvari s velikom ljubavi"
Tako treba biti i s brakom...
TAJNA USPJEHA U BRAKU I TAJNA LJUBAVI JE KAD VOLIMO I CINIMO SITNE ;MALENE SVAKIDASNJE STVARCICE IZ VELIKE LJUBAVI..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2007 22:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Jedina formula u ovim nasim vremenima da uspije brak, ta ljubav izmedju dvoje ljudi koji postaju jedno, ta veza u kojem je muskarac glava zeni, a muskarcu Isus Krist, je da se oboje stvorenja mole Bogu i mole Djevicu Mariju za zagovor pred Bogom.
Promislite na kome je veca odgovornost - na muskarcu ili zeni!?
Onaj tko vjeruje u Boga, taj pozna istinu. Onaj tko pozna istinu, trpi za onoga koji je ne pozna.
Sirok i lagan je put onome tko ljubi Isusa Krista, u patnji, nevolji i u tuzi.
Ako se pitamo kako rijesiti svakodnev ne probleme, napasti i teskoce, bolesti i grjesne navike, evo vam najkraceg Puta:
"Boze, daj mi Duha svojega da uzmognem ispuniti Tvoju svetu volju..., da se uzmognem oduprijeti zlom duhu tijela i svijeta..., da uspijem ostati svet kako je Tvoja volja da budem svet..., da tezim savrsenstvu u svim svojim djelima...."
Ljubim vas sve!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2007 22:18 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..jegra faze ko kolijevka praha

..sve je nula..
..osim faze..
..a iz jezgra faze..
..faze u nule , odlaze..
..brzo, često i opetovano..

..jezgra faza.."z.p.e" skriva
..jer svaki izlet..
..u tkanje nula..
..tkanje..hladnom vatrom dariva..

..hladna vatra..
..prostor tvori..
..dok po tkanju nula..
..hitro puzi..i prah stvori..

..iz tri nule i tri faze..
..nasta prva materija baze..
..pa se umnoži ..
..i svijet..posloži..

..hladna vatra..
..ispod tkanja skrivena..
..puku se ko :

.1. praznina
.2. svjetlost
.3. gravitacija..

..u spektru..otkriva..

..iz primarnog stanja..
..sekundar je pun..neznanja..

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2007 22:21 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..na krivoj temi sam...pardonček...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2007 22:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
naggar napisao:
..na krivoj temi sam...pardonček...

nista zato, vazda netko bdije

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2007 10:37 
Odsutan

jedina formula u ovim našim vremenima, da uspije brak, je ta da muškarac i žena svoju ljubav i poštovanje učine neprolaznima u prolaznom svijetu, a to mogu jedino ako Boga mole da im posveti živote i jedino ako mole za Božju volju, jedino ako zajedno dišu u Kristu Gospodinu našemu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]