www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 12:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2007 18:48 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ma gdje bi mi bez ove moderne tehnike :D ..nakon sto sam si umal odrezala jagodicu luk rezem samo u rezacu za povrce..al definitivno jedan od boljih proizvoda je perilica za posuđe..svaka joj cast :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2007 19:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Šta bi bilo ivana da si živjela prije 100 godina......haha

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 00:56 
Odsutan

ma salim se ja malo..snasla bih se ja nekako i prije 100 godina-mozda bi mi koji prst tu i tamo falio al prezivjela bih :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 17:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Da bi ucinili brak kvaletetnijim,humanijim,zadovoljnijim i sretnijim i tako unaprijed sprijecili bracne "oluje",treba u braku mijenjati svoj odnos,prema sebi ,bracnom partneru i samom bracnom odnosu..
Mjenjati sebe i bracnog partnera je nemoguce, ali mijenjati odnose,svoj odnos prema sebi, prema partneru i braku je itekako moguce i ostvarivo..
Cesto nas sprecava razlicitos,mozda prgavi karakter jednog,i gutanje drugog..I tako obecamo dacemo se promjeniti,a ostanemo isti ili cak postanemo i gori...Sigurno da se necemo pomaknuti ni truna ,ako imamo problem s komunikacijom..Tko cesto zelimo da zivimo sretno i zadovoljno,
jedno prihvaca a drugo ..i tako nikako ne ide..Tu se pojave i svadje ,koje cesto ranjavaju,pa i bole,tako ta frustracija u kojoj se nadjemo osjetimo da smo uvrijedjeni,postajemo uskraceni u sto sta toga,pojavi se sutnja..
mozda i osveta..I tako prica i tempo zivota ide uvjek po istom redu..
to je recep koji mozes predvidjeti..
"Zivimo mirno svako u svojem svjet s svojim mislima"
Ne djele se,moza jedan zeli a jedan ne zeli..i tako s sutnjom cesto smatramo da je ta strana zadovoljna,"a cesto ta strana guta,i nije u stanju
da se supostavi"Tu stvarno pomaze "ispravna komunikacija"
Rad na bracnom odnosu je i rad ba samom braku,rad na bracnom dijalogu
kojim se daje "sansa"da shvate kako nije na nikakvu koris braka,ta mucna situacija..Dobra komunikacija je garancija da preuzme sve terete
bracnoga zivota,i treba pravilno koristiti .A cesto se krivo korist na krim mjestu i u krivo vrijeme..A kako nitko ne zeli zivjeti u bracnom paklu,tako zajednickim naporom obostrano traziti zadovoljavajucu kvalitetu..
komunikacije,odnosa...zivota u obitelji kompletno...ako mislimo da ne zivimo (mrtvi brak)
Ovo je sve za svaki brak,a brak s vjerom znamo da je prastanje,i ljubav
na prvom mjestu,darivanje i pomaganje,tjesnje i "Molitve zajednicke"
doprinose da se tako daleko ne stigne,a i kad se otudji,postoji mogucnost da se vrati....i da ponovno urodi plodom..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 17:56 
Odsutan

Sve je to dobro Rebeka.....ako oboje hoće komunicirati i izgrađivati svoj brak......ali ima slučajeva.....kada je ženama jako teško......
pogotovo ako muž pije.....pa psuje....pa nezna šta radi.....pa maltretira na sve moguće načine-----ima žena koje cijeli život tako trpe.....nisu svi svjesni toga i takvog načina izgrađivanja....lako je sa pametnim čovjekom razgovarati.......
nije sve jednostavno.......jedino u svemu tome preostaje molitva....i opet molitva....i predati se Božjoj volji.....zaprti svoj križ i nosi......

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 17:26 
Odsutan

marija-nada napisao:
lako je sa pametnim čovjekom razgovarati.......
......

:b112: :b112: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 19:55 
Odsutan

Kada me je Isus dotaknuo.......oprostih ja.......s čovjekom koji mi je uzeo mojih najljepših 20 godina.....smijem se,,,,,radujem,,,,,razgovaram,,,,,,
on to vidi........vidi novu mene....dok sam cijelo vrijeme dok sam bila bolesna bila tužna,,,potištena..jadna..sve se to vidjelo na mom licu...nisam prihvaćala takav život.......ali ja odagnah sve...što god on radio ili ne radio....ne želim se vraćati nikada......nije to više tuga,,,jad,,,,ja živim u Kristu.......po Kristu i to je kod mene u mislima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 20:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Namjerno nisam navela probleme u braku,"navela sam u bracnom paklu"
jer tako mislim da ima onih koji na razlicite nacine pate..pa da ne navedem samo jedne,a druge napisala sam tako..Ima brakova gdje
komunikacija,makar dobra komunikacija ne proradi cijeli zivot..a opet "prihvate",i ne prave tragediju..jer znaju "Za koga zive."i trpe..
Samo razlika je u trpljenje,jer je i ono razlicito..neko nam dodje ,i kojem smo sami kumovali,a neko nam natovare drugi...A to dolazi do toga,jer je tesko pronaci dva identicna bracna druga ,da se bas u svemu slazu...
jer obicno "Bog spari lonac i poklopac"pa ti kazi tu...sta je sta...
a kuhanju jela koriste obadvoje..?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 srp 2007 22:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja bih rado dodala koju recenicu sto se tice braka!!! puno toga sam naucila. Brak je SAVEZ SA BOGOM,obecajmo pred Njim da muza i zenu nista rastaviti nece, osim smrti!!! Kada se covjek razvede NESMIJE IMAT DRUGOG PARTNERA!!! MORA ostati sama ili sam!!! Jedino ako partner umre, onda nemora!! sexualne odnose SAMO u braku,jer je to od Boga dano i to se MORA imati u braku jer je onda blagoslovljeno!!! I nemojte zaboraviti da su pilule abortus!!! Jer sa VJERSKE STRANE DIJETE DOBIJE ODMAH BOZIJI UZDAH;A NE TEK NAKON 3 MJESECA!!!! DRZITE SE SVEGA STO VAM BOG GOVORI; NEMOJ DA MORAMO ODGOVARATI ZA GLUBOSTI ZA KOJE CEMO SE POKAJATI!!!!! I NEZABORAVITE MOLITI SE!!! TO NAM JE SVAGDASNJA HRANA!!!!!!!! BVB!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 srp 2007 17:06 
Odsutan

Hrvatica napisao:
I nemojte zaboraviti da su pilule abortus!!! Jer sa VJERSKE STRANE DIJETE DOBIJE ODMAH BOZIJI UZDAH

pilule jesu grijeh jer sprijecavas mogucnost zaceca..ali abortus nikako nisu jer ne dolazi do zaceca..zena za vrijeme uzimanja pilula nema ovulaciju..tek toliko da razlikujete pojmove...btb

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]