www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 13:43

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 ruj 2007 21:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 kol 2007 20:16
Postovi: 237
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tako je..Po svojoj grešnosti nismo ništa zaslužili, a Gospodin nam toliko daje


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2007 11:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 09 srp 2007 12:56
Postovi: 2335
Lokacija: Gdje je blago, tamo je i srce..
Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Moje malo ovotjedno čudo...
Na poslu imam jednu kolegicu koja mi neprestano tupi da što toliko slušam Crkvu, da su to samo ljudi i da njihove riječi nipošto ne mogu biti te koje kroje vjeru i naše vjerničke stavove. Npr. kad sam joj objašnjavala sa crkvenog stajališta zašto Crkva ne odobrava umjetnu oplodnju, to joj se činilo suludim. Uglavnom, nije baš nešto naklonjena Crkvi niti ide na misu.

I upravo ona me u četvrtak pozvala da idem s njom na svetu misu za stradale u požaru na Kornatima. Pozvala je i onu kolegicu koja mi se obratila za pomoć jer je imala problema s onom "iscjeliteljicom" (a kolegica koja ju je pozvala to ne zna). I tako, dođosmo nas tri na prekrasnu svetu misu... To nam je bio tek drugi susret izvan posla... I to je organizirala upravo kolegica koja se često sa mnom prepirala baš oko Crkve.

Jako sam sretna zbog takvih stvari. Vidjela sam da su obje bile jako dirnute misom, sve je bilo prekrasno i sigurna sam da će ih to potaknuti da češće odlaze na svetu misu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2007 14:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 10 kol 2007 20:16
Postovi: 237
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
što se tiče umjetne oplodnje, ja zbilja razumijem ljude koji u to ne žele vjerovati.I ja sam bila dio toga.Gospodin nam je podario dijete bez umjetne oplodnje..ali kada si u situaciji da silno želiš imati dijete, a ne možeš, jednostavno u tome ne želiš vidjet ništa loše, mada ti srce ne da mira, al to ne priznaješ.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2007 19:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 22 tra 2007 15:52
Postovi: 961
Lokacija: ZAGREB
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
nesto sam u zadnje vrijeme u losem odnosu sa svojom mamom.. i tuzna sam zbog toga dosta jer imam nekako osjecaj kao da me ne voli vise tako jako kao prije.. ta njezina vrijedanja, prijetnje, nerazumijevanje... tesko mi je nekako sve to palo.. a sada sam flegma jer se ne zelim oko toga zamarati.. predala sam sve isusu u ruke..
danas na misi.. plaem.. i srce mi zeli iskociti od boli... a onda odjednom kraj mene se stvori moja Majcica!!! sa takvim osmijehom na licu.. a kraj nje njezin sin... moj Gospodin! I ona stala meni s lijeve strane, a moj prijatelj, moj cuvar meni s desne strane.. Vratio mi se osmijeh! I tako smo isli doma... sretni zagrljeni, a ja u sredini izmedu njih!
da... to je moje malo danasnje cudo!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2007 19:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 27 tra 2006 13:33
Postovi: 5164
Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
[. i srce mi zeli iskociti od boli... a onda odjednom kraj mene se stvori moja Majcica!!! sa takvim osmijehom na licu.. a kraj nje njezin sin... moj Gospodin! I ona stala meni s lijeve strane, a moj prijatelj, moj cuvar meni s desne strane.. Vratio mi se osmijeh! I tako smo isli doma... sretni zagrljeni, a ja u sredini izmedu njih!
da... to je moje malo danasnje cudo![/quote]

..Lijepo..

..Ljubi svoju mamu, isto..
..jer ona i tebe, ljubi, tako..
..mada to , često ne izgleda , tako..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2007 19:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 24 lis 2006 19:46
Postovi: 2079
Lokacija: dalmacija
Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Ne znam dal je ovo što ću napisati čudo..ili moja podsvjest...snovi..il moja pusta čežnja i želja...

Već odavno razmišljam o počivanju u Duhu...mislim da je to normalno..
Al..

Danas usnih san...
Ja kao doma...a u goste mi slučajno dođe zozy( :grlim te: :D )..
I nas dvi u mojoj kao sobi...Ja u ruci imam krunicu...I ona mene pita šta sam kao tamo nešto objesila u sobi...jel to krunica..
Ja velim..ne..krunica je u mojoj ruci..
Tako me radost držala što je došla kod mene..
I ja pođem naprijed..i kao da se tlo obruši ispod mene...i ja nonšalatno skliznem na pod u ležeći položaj...i doživim taki mir,tako balgostanje,nešto neopisivo..a ona dođe do mene..i pita me i priča..a ja sve čujem i ništa ne mogu da joj odgovorim..nemam uopće vlast nad tijelom..Ja se tako dobro osjećam da ne bih da to ikada prestane..
I shvatim da je to Milost Božija..Jel ja to počivam u duhu!!!..Bože koje radosti...I zozy shvati šta se dešava i ostavi me..
I ja polako dođem sebi..i podignem se...sva ozarena i sretna..
i ona mi kaže..Jesi to počivala...A ja sva sretna-jesam zozy..to mi je bio prvi put.. :grlim te:

Bili to snovi..il moja podsvjest..il šta već...
Ja sam se predivno osjećala...divno iskustvo..
BVB


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2007 18:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 02 vel 2006 23:15
Postovi: 709
Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
I ja usnuh san. Sretoh u njemu svog starog prijatelja i brata - joakima. Mi se znamo već dosta dugo sa TT-a. Obojica smo tu stigli među prvih 10-ak članova. Za njega su mnogi naredni članovi držali da je svečenik a ja sam znao da je profesor, učitelj vjeronauka, etike, sociologije, filozofije i psihologije ali njegova svestranost mu je dozvoljavala da zamjenjuje radne kolege iz tjelesnog, glazbenog, likovnog .. On vam je čovjek s navršenih 40-ak godina, visok, elegantan, naglašenih bicepsa, tricepsa i kvadricepsa, malo duže kose, visok, blagog izraza lica, mirnog i blaženog pogleda. Uvijek je bio na raspolaganju svima, samo ne dirajte mu njegovu privatnost i jedinu mu RKC. Iako je obiteljski čovjek i jako puno radi preko godine ipak si svake godine odvoji po mjesec dana apsolutnog mira za sebe i obitelj pa ode na more, duge šetnje, plivanje, krstarenje, ribarenje, meditiranje .. Zapravo, mi se još nismo upoznali, ja sam ga takvog zamišljao a očekivao sam ga srest, ako mu okolnosti budu dozvoljavale na promociji Humanitarne udruge TT-a u hotelu "Papaya", gdje smo bili glavni gosti Hrvatskog katoličkog radija u programu uživo među 600-700 uzvanika. Međutim, on je bio spriječen i nisam bio u mogućnosti među ovom masom mladih sresti sebi jednog sličnog, doduše za glavu višeg. I onda, prije nekoliko dana, sjedeći s društvom ma željezničkom kolodvoru, ispijajući piće i čekajući vlak, ugledam jednog plavokosog mladića, nasmijana lica s okruglim dioptrijskim naočalama, kako podiže sa stola oronulog i nemoćnog starca i držeći ispod ruke izvodi van. Upita me Vjeko: znaš li tko je to? To ti je naš joakim sa TT-a. On ti navrati povremeno ovdje, pokupi par staraca, razveze ih po domovima, bolnicama a neki završe i kod njega kući. Ma nemoguće Vjeko, taj dječarac nema ni 16-ak godina, on nema ni vozački ispit. Moguće, moguće - odgovori Vjeko: on ih ne vozi nego ima krila i leti s njima iznad ceste do određenog mjesta. Kraj tako lijepog i stvarnog sna.
Pouka: baš i ne znam (možda vi), iako baš ne vjerujem u snove i ne pridajem im na važnosti, svakako ću drugi puta očekivajući joakima, gledati više u lopatice jer se istaknutije moguće razvijaju u krila. Ma, nije važno, zapravo bih najviše volio da se možemo sresti na "mjestu" gdje bih i ja mogao letjeti a joakim mi je već na TT-u, kao i mnogima drugima načinio uzlaznu pistu na tom Putu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2007 21:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 18 tra 2007 12:33
Postovi: 390
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
svakako ću drugi puta očekivajući joakima, gledati više u lopatice jer se istaknutije moguće razvijaju u krila.
:a1490: :lol:

damire, da znas da mi je bilo na momente tesko pratiti sto je san a sto java. lijep ti je san, predivno preneseno, ni pouka nije za zanemariti... kao ni tvoje literarne sklonosti. bas ti hvala :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2007 23:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 13 vel 2006 13:38
Postovi: 1753
Lokacija: Ljubi i čini što hoćeš!
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vau…vau moj dragi prijetelju…hvala Bogu da je to bio samo san….Pitam se, koji čovjek može biti indiferentan na ovakove riječi,pa bile one i u "snu",ili pak trenutak povišenog pozitivnog senzibiliteta prema subratu…Prije svega želio bih svekolikom pučanstvu kazati,da joakim nije baš takav anđeo kako si ga usnuo,on je bio grešnik,i griješi i dan danas(ne ubraja mu se to priznanje u olakotnu okolnost- nikako :lol: )ali sigurno znadem i tvrdim, da on doista želi biti "čovjek-anđeo" s Božjim dopuštenjem,čije srce želi iz dana u dan biti sve bolje i otvorenije za svakoga,da želi ljudima biti na pomoć i od pomoći,da uživa kada su drugi sretni i radosni,jednostavno rečeno,voli biti na korist i činiti dobro svakome.

Da li u tome uspijeva i koliko,sam Bog dragi znade,ali ono što je njemu najvažnije-to je, da je svjestan uvijek svoje grešnosti,svoje ograničenosti,svojih slabosti i da znade da kao takav bez Boga,bez svoga prijatelja i brata Isusa Krista-je nitko i ništa,a da je s njim sve.To za sada mogu reći, ide poprilično dobro,iako mi moj dobri Bog,da se ne bih previše uzoholio i uspavao pošalje i kušnje i napasti,i brige i problema(kao i svima Vama),te mogu kazati da mi tada ne daju ni milimetar uzmaka ni odmaka..i dobro je to tako,hvala Bogu….

No,pustimo sad mene,nego u biti ponukalo me na ovo pisanje nešto što me jako dotaklo i dirnulo…kažeš.. "Obojica smo tu stigli među prvih 10-ak članova"…da dragi moj prijatelju,joakim je "rođen" baš tu na TT,nikad prije nisam bio, niti želio, niti sam bio od toga kova d a idem po forumima,ali u ono vrijeme sjećam s e kao i danas,zaigralo mi srce kada sam vidio te mlade ljude koji svojom mladošću i spontanošću žele širiti Isusovu Riječ i dijeliti ljubav među sobom…sjećam se svih onih ne prospavanih noći,"biju" ponekad i žestoki boj sa neistomišljenicima(svak čast kulturnim diskutantima,u odnosu na "teške" i mnogo puta neargumentirane polemičare) kojima je jedino bio cilj diskreditirati i omalovažavati RKC,pa ajmo reći i ovaj forum.

Hvala Bogu i tu smo zajedničkim snagama uspjeli se othrvati mnogim nedaćama i zamkama…došlo je tu i do naizgled sitnih razmirica između nas nekolicine(i to je ponekad potrebno da čovjek uvidi i preispita sebe) koje su nažalost prerasle u stavljanju osobnih ambicija iznad samoga Gospodina,ali i to je bilo potrebno…kroz kušnje i napasti čovjek postaje daleko jači i trezveniji…sve je to bilo bolno iskustvo za mene ali i za mnoge ostale članove…

Mene iako nisi vidio,znadeš u dušu jako dobro,Ti znadeš koliko držim i nastojim držati do svake svoje napisane riječi…pa i onda sam po osobnoj savjesti činio,ne gledajući polarizirano na bilo koju stranu,donio moralnu odluku sam sebi,o kojoj uopće ne vrijedi razmišljati,jer ona je bila tog trenutka splet i koloplet mog kompletnog bića,ali na takav način da ne povrijedim nikoga…naravno da je to bilo sasvim nemoguće i vjerujem da su se možda neki našli povrijeđeni, ali nažalost i uvrijeđeni…ako sam i ja dijelom u tome sudjelovao,iako bez namjere,iskreno molim oprost za svaku nanesenu ran,bilo kome,bilo svjesno ili nesvjesno...no i to je za ljude,i na takav način se raste i postaje bolji i čovjek i vjernik....

Život ide dalje,bura i oluja i nevera će uvik biti,no važno je znati da poslije ograne i sunce i bude bonaca,pa je dobro tada svoj brod okrenuti u smjeru pravoga vjetra,što ja svim svojim silama nastojim…Da dobro si kazao,joakim ti izuzetno drži do svoje privatnosti,on ne voli da bude u tome istaknut…ono što je smatrao da treba o sebi kazati,kazao je u nekoliko topica,ali najvažnije o sebi je rekao i uvijek će tako govoriti,po svojoj pisanoj riječi,po svojim stavovima i po svojoj velikoj ljubavi koju gaji prema svojoj Katoličko Crkvi.

On ti damire707, voli biti u zadnjim redovima,osluškivati i promatrati i ako osjeti da ga nutrina tjera tada uzima "pero"(tastaturu)i piše…i kad piše tada mu je jedino bitno da to slovo na ekranu nekoga dotakne,pomogne,obraduje,da taj netko osjeti ljubav onoga koji to piše i ljubav Onoga u čije ime piše…zato smatram,da veće koristi od joakima ima,ukoliko tako djeluje,što ne isključuje mogućnosti,ako Bog dade u svoje vrijeme, da se i u stvarnom svijetu nađemo,družimo,sastanemo,popijemo koju(dužan si mi onu pivicu :lol: )…

Još samo na kraju bih rekao…bio je joakim na nekim drugim forumima,imao je joakim i velike ovlasti po forumima,piše i pisati će joakim svugdje gdje mu Njegov Gospodin naredi,ali nikada više se joakim neće, niti može vezati i navezati na bilo koji forum,osim na onaj s kojeg je potekao u kojem je "rođen"…a to mogu iskreno kazati,bilo to nekome drago ili ne, to je moj Tebe Tražim portal i forum u kojem sam od prvih dana,a kao što vidiš i do dana današnjega…

Da me krivo netko ne bi shvatio,nije se joakim prometnuo u razmetnog sina,prokockao sve "imanje",pa se vratio "domu" svom-ne,joakim nikada ni nije otišao iz toga doma,on je uvijek svojim duhom,krajičkom oka svoga i povremenom riječju vazda bio sa svojima i starim i svim novim članovima! Eto, vidiš li ti kako ja ne mogu stati...Želih se samo iskreno zahvaliti Tebi, i svima na toplim riječima koje mi uputiše neki od vas, a ono ja razveza do "sutra".

Želio bih još samo kazati, ukoliko mi dopustiš, a znam da hoćeš, da iznad svega cijenim svoju slobodu koju mi je darovao dragi Bog, pa tako i u toj slobodi sve činim i tako se ravnam, tako da me bilo koja situacija i mišljenje ili provokacija, ili ne daj Bože kakova zlonamjernost ne može i neće izbaciti iz te moje kolotečine života u kojem želim služiti Bogu i ljudima koji me okružuju i na ovaj virtualni, a za nas vjernike i duhovan način.

Ukoliko osjetim na bilo koji način da sam nekome na teret i balast koji se ne uklapa u sustav, joakim diže svoja "jedra", te je uvijek spreman u svoj svojoj slobodi se povući i ići tamo gdje će ga Providnost uputiti...

Stoga neka nam je svima znano, ukoliko nekome pomažemo, činimo to iz srca i ljubavi prema bližnjemu svome i Bogu našemu, a ukoliko iz bilo kojeg ili kojih razloga to nismo u mogućnosti činit - nemojmo odmagati, ni na koji, gledajući ljudski, način. Jer ne zaboravimo – naš Bog u kojega vjerujemo i po čijim zakonima nastojimo i želimo živjeti i živimo, sve vidi i sve znade – Njemu se ništa sakriti ne da…. a za sve ćemo svi jednog dana morati položiti račun – na što smo i na koji način upotrijebili darovane nam talente...stoga,ravnajmo se uvijek po onim Isusovim riječima..."besplatno primiste – besplatno dajte"...

Dragi moji TT-ovci,neka vas sve skupa čuva i zagovara i svojim plaštem štiti Presveta Bogorodica Marija, neka Gospodin izlije obilje svoga blagoslova, te neka Vas čuva i sačuva u svemu, ma gdje god bili i što god da radili.

Vaš brat u Kristu-joakim

S poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!

Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2007 23:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 13 vel 2006 13:38
Postovi: 1753
Lokacija: Ljubi i čini što hoćeš!
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 13 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr