www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 00:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2007 16:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
JA ISTO SE ZELIM PRIJAVITI I MOLITI ZA SIROMASNE DUSE.
Moja mama kaze kako je dobro postiti prvi ponedjeljak u mjesecu za duse u cistiliste,o kruhu i vodi.
Svojom molitvom i postom mozemo osloboditi mnoge siromasne duse iz cistilista.Zato molimo i postimo za njih.
VJERU IMAJTE VJERU.BOG JE LIJEK I LIJECNIK

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2007 22:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
A kako sam ja mimoišla ovaj dio???????????????
Prijavite me za suradnju s dušama!!
Znaju one nama itekako pomagati!!!!!
-------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM ,O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA................................

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 08:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
:D Pa čujte, ja to nisam znao..
pitao sam se ima li smisla i činilo mi se da je to tako...,ali ako sam u krivu onda mi je drago :D
Onda ni moje molitve valjda neće ostati neuslišene. :D

Eto ljudi samo nastavite i Bvb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 16:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

engel i maranatha!!!!
Dobro nam došle u ovaj mali klub duša u čistilištu!!!
Ovo je djelo samih duša u čistilištu koji preko naših anđela čuvara potiču nas na molitvu!!

Drago nam je svima danas je sve više bogu hvala!!!
Svi mi molimo molitvu sv.Matilde ali svako od nas može moliti koliko hoče i želi tako i ti engel i svi postite ako možete i koliko hočete!!!!

Duše če biti sretne a molitve če biti korisne i njima i nama!!!!

Dobro nam došli!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 16:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Fernando dobro nam došao!!!

Pridruži se i ti nama ako hočeš pa češ i ti okusiti radost koju i mi kušamo!!!

Dobro nam došao!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 16:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Evo malo da se podsjetimo nauka vjere o Čistilištu...

- u čistilištu se nalaze duše onih koji umriješe bez teškog, smrtnog grijeha, ali još moraju ispaštati dio vremenite kazne, koja nije do kraja izvršena na zemlji
- duše trpe zbog privremenog lišenja gledanja Boga (a to je velika bol za dušu), te druge bolne kazne
- muke duša u čistilištu nisu iste za sve duše, nego se razlikuju u pogledu trajanja i jačine prema dugu vremenite kazne, koju svaki treba isplatiti, dati zadovoljštinu za taj dug pa kad se duše očiste i zadovolje te dugove, onda se puštaju da uđu u raj

Drugi Sabor u Lyonu (1274), a zatim i Sabor u Firenzi (1439) kažu:
"Ako ljudi umru bez smrtnog grijeha, a to znači u ljubavi prema Bogu, a na duši imaju još duga koji treba ispaštati, za koji treba trpjeti, a koji nisu zadovoljili na zemlji, a sagriješili su činom, djelom, propustom, mišlju, riječju, moraju u čistilište za te grijehe, vremenite kazne za njih trpjeti."

Drugi Vatikanski Sabor ponovno ističe odluke i nauk Sabora u Niceji, Firenci i Tridentu. Čistilište će prestati postojati nakon Općeg Suda.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 16:18 
Odsutan

Ako ne smeta,a vjerujem da će biti na korist,evo jedne molitve za naše Duše koje trpe u čistilištu...

Molitva za oslobođenje duša u čistilištu

Osjećaji Prežalosne Gospe kada je primila mrtvo Tijelo svoga Božanskoga sina u svoj naručaj....

O neiscrpivi Izvore istine, kako si se osušio!

O mudri Učitelju, kako si zanijemio!

O sjaju vječnoga svjetla, kako si utrnuo!

O prava Ljubavi, kako je Tvoje lijepo lice postalo iznakaženo!

O previsoko Božanstvo, kako se meni daješ gledati u velikom siromaštvu!

O ljubavi moga srca, kako je velika Tvoja Dobrota!

O vječna naslado mojega srca, kako su prekomjerne i mnogovrsne bile Tvoje boli!

Moj Gospodine Isuse Kriste, Ti imaš jednu i istu narav s Ocem i Duhom Svetim, smiluj se svim stvorovima, a osobito dušama u čistilištu!
Amen!

Zatim se moli: 5 puta Vjerovanje; 1 put: Zdravo Kraljice, Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu na nakanu Sv. Oca i jedanput Pokoj vječni.

Inače,Papa Inocent XI dao je oproštenje za 15 duša iz čistilišta, svaki puta kad se izmoli ova molitva...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 stu 2007 08:50 
Odsutan

Iz molitvenika za duše u čistilištu koji su izdali oci Kapucini iz Rijeke 1914. god.

Razlozi radi kojih se treba žrvovati za duše u čistilištu i za njih moliti:

Prvo - Morate radi Boga, kojemu su ove duše mile, jer ih On ljubi, ne samo što su Njegove kćeri, kao i sve druge, nego radi toga, što su Mu služile na zemlji, što su Ga ljubile; što Ga i dan danas mnogo ljube, ali koje On jer je pravedan, ne može pozvati k sebi, dok ne zadovolje i za najmanju svoju pogrešku.

One su određene, da iskazuju svome Bogu javnu počast u nebu, a ovu čast, koja je krivnjom zakašnjena, možete vašim molitvama pospješiti. One su određene, da se sjedine s anđelima i svecima, da Ga hvale i ljube; u vašoj je dakle moći, da doprinesete i da svojoj uzvišenoj zadaći što prije udovolje. One su određene, da tješe Presveto Srce Isusovo radi uvreda, koje Mu nezahvalnost i zloća ljudska prouzrokuju. Toga one radi nekoliko pomanjkanja ne mogu još da učine, uložite dakle sve, da njima taj blagoslovljeni i na uvijek sretni čas što prije osvane. Zar ćete još oklijevati?

Drugo - Vi to morate učiniti radi samih duša. To od vas zahtijeva osjećaj ljubavi i poštovanja. Jao! one podnose strahovite boli, što se ne može opisati; boli jedne posebne naravi, čije najmanje boli nadvisuju sve ono što čovjek na ovoj zemlji može podnijeti.

To traži od vas pravednost. Možda se između onih, koji trpe, nalaze oni, koji su osuđeni vađom krivnjom, koji su s vama griješili, koje je vaš primjer naveo da sagriješe.

To od vas zahtijeva poštovanje. Što zar nemate u Čistilištu nijedne duše, koja vam je mila? - Možda oplakanu sestru, brata, oca, a možda i vlastitu majku.

Treće - Za njih se morate moliti, jer je to vaša korist. One sigurno neće biti nezahvalne za veliku sreću i blaženstvo, koje ćete joj svojim molitvama isposlovati. One će dakle moliti za vas. Sam Isus neće zaboraviti slave i blaženstva, što ste im svojim molitvama pospješili; On će biti s vama milosrdan, nagraditi će vas i naplatiti stostruko za sve, što njima učinite.

Oh! kako spokojno umire onaj, koji je za svoga života molio, trpio za korist duša u čistilištu. Velika nam je također i to milost, što nam je dozvoljeno, da molimo milosti, pa bilo duševne ili tjelesne, po zagovoru duša u čistilištu.

"Često sam" - piše sv. Katarina iz Bologne - "postigla po zagovoru duša u čistilištu ono, što nisam mogla postići utičući se drugim svecima."

"Sveta Brigita uvjerava, da kad svojim molitvama oslobodimo koju dušu iz Čistilištam učinimo Isusu, njenom Zaručniku, tako ugodnu stvar, kao da je On sam oslobođen."

Onaj koji ne može "platiti", da se služi sv. Misa, neka je barem pobožno sluša na korist duša u čistilištu. Drugo moćno sredstvo za spas duša u Čistilištu jest Krunica, jer je obdarena sa toliko oprosta.

Služimo se dakle jednim i drugim sredstvom kao sa dva nepresušiva vrela, kojima ćemo gasiti strašan oganj, koji muči siromašne duše naših milih pokojnika.

Slika Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 stu 2007 17:01 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Slika

Prijatelji duša u čistilištu na forumu TT:

1. Benedikt
2. Luki
3. toya
4. moya
5. martina2
6. rebeka
7. damir707
8. berno
9. Marijeta
10. Hrvoje Hrki
11. Miriam
12. fiducia
13. DANI
14. ani
15. zozy
16. ela bredi
17. Igor
18. Templar
19. Aleluja
20. velika
21. katica
22. teja11
23. rozi5
24. ivana7
25. nina22
26. vikica
27. joakim
28. zuki_1
29. Slavica
30. engel
31. maranatha
32. ???

Slika

Dobrodošlicu želim i engel i maranathi :b41:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2007 14:06 
Odsutan

Evo me s odlukom da molim za duše u čistilištu...
Bože moj pomozi mi da molim s ufanjem, ljubavlju, vjerom za drage duše...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]