www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 srp 2025 13:21

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 14:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
zozy napisao:
Ranije napisah:
Citat:
Meni npr i Isus dragi i anđeli govore u srcu, znaš onaj glas iznutra za kojeg si svjestan da nije tvoj.

Ponekad kad u tom stanju zatvorim oči vidim ih...

A značilo bi da ih ja tako vidim u svojim mislima, onakve kakve sam ih ranije opisala... nije valjda da mi ne dopuštaš malo pjesničke slobode. :wink:

Ne bih da se dalje objašnjavam, ja znam na što sam mislila, žao mi je ako si skontao drugačije.

Ne kontam zašto bi npr. tebi ili bilo komu konkretno bilo važno jel ja vidim ili ne vidim anđele i da ih i vidim zašto bih to uopće bilo bitno...Ja ne sumnjam u njihovo postojanje, zašto je važno vidim li ili ne???? :wink:

Poletjet ću o Bože, poletjet ću.....aleluja slava Isusu poletjet ću....[/quote]

važno je , možda vrlo važno 8)

jer iz tvog prvog posta se dalo zaključiti da ih jasno vidiš ( jedan ima oklop, drugi ne, jedan blještaviji, jedan u bijeloj haljini , ali manji itd :!: )i da često i jasno komuniciraš s njima
I da , ti oni rekoše čak i točno svoja imena itd

iz toga se jasno dalo zaključiti kako ih JASNO i VIDLJIVO doživljavaš, zato sam i potpitivao da nam pojasniš preciznije

jer , ako netko tvrdi da komunicira sa anđelima koje vidi ili jasno čuje , to je primjer OBJAVE, to je već mistika, duboko proročko-mistična teologija i tu trebamo biti jako precizni i oprezni :wink:

zato sam i naglasio da valjane objave imaju jako rijetke osobe
ali kod tih osoba su objave , vizije jako jasne i nedvosmislene

te vizije , se daju od Boga sa većim ciljem, za Crkvu općenito, za očuvanje čistoće vjere , doktrine isl.

to su vizije koje Bog daje posebnim dušama da naglasi neko otajstvo vjere KC , da ukaže na negativnosti u vjerskom životu svijeta ili crkve u cjelini, da se obrani uloga BDMarije, da se obrane sveti sakramenti KC koje je ustanovio Isus , Duh sveti isl.

međutim, ovo su teška vremena ezoterije, spiritizma i new age-a koji dobivaju veliki publicitet i medijsku popraćenost u svijetu
spiritizam je bio jak u 19. i 20.stoljeću , danas je to ezoterija i new age

i u protestantskim zemljama jako se "brije" na new age , neku novu spiritualnost i vjerovanja
u zadnje vrijeme mnogo se priča i o ANĐELIMA , mnogo se i piše
radila je i Opra svoj show na tu temu

i sve više ljudi se javlja da viđaju anđele, da komuniciraju s njima , da vide , čuju ovo ,da vide i čuju ono
ali o tome se svemu piše i govori na jedan površan , jako pogrešan način, njuedžovski :twisted:
nema tu potvrda doktrina i vjerskih istina, nema tu u biti Kristovih objava na dobrobit ljudi i njegove Crkve

zato mi katolici ili barem mi koji se smatramo katolicima moramo biti jako oprezni i precizni kada govorimo o anđelima i njihovim porukama, o onome šta mi vidimo , čujemo ili SAMO osjećamo u "komunikaciji" sa anđelima :D
pogotovo ako piše JAVNO na nekom forumu, pa pogorovo na TT-u koji je jako čitan i praćen

jer kad vidioci iz međugorja tvrde da imaju viziju, da su u ekstazi i da komuniciraju sa Gospom oni su jako precizni i jasni
njihove poruke koje primaju su za dobrobit cijelog svijeta i vjere u cjelosti
Gospa ( analogija našem slučaju -anđelima) je jako vidljiva i životna, ona nije plod neke njihove emocionalnosti, neke nezdrave ekstaze, ili bolesnog stanja
oni je vide zbog dopuštenja Neba ( Boga) ,a ne zato što su se sami doveli u neko kvazi stanje ekstaze ( da li zbog droge, alkohola, prizivanja duhova , duševne bolesti itd)

zato, budimo do kraja jasni, anđeli su isto jedno veliko otajstvo, misterij i vjerska istina , kod koje moramo biti jako jasni i precizni :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 14:54 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dragi prijatelju ne rekoh nigdje da imam viziju već naprotiv to negirah par puta, a što se tiče svih opasnosti vezanih za vizije, new age, ezoteriju i slično, vrlo dobro sam upoznata s tim.
Nemoj se uvrijediti al još jednom ponavljam da si malo preozbiljno shvatio ono što sam pisala.

U biti izgleda da me nitko drugi nije shvatio u na taj način osim tebe...

Mislim da je sad sve jako dobro razjašnjeno tako da se ne trebaš bojati da će netko krivo nešto razumjeti.
:D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 15:01 
Odsutan

zozy napisao:
Dragi prijatelju ne rekoh nigdje da imam viziju već naprotiv to negirah par puta, a što se tiče svih opasnosti vezanih za vizije, new age, ezoteriju i slično, vrlo dobro sam upoznata s tim.
Nemoj se uvrijediti al još jednom ponavljam da si malo preozbiljno shvatio ono što sam pisala.

U biti izgleda da me nitko drugi nije shvatio u na taj način osim tebe...

Mislim da je sad sve jako dobro razjašnjeno tako da se ne trebaš bojati da će netko krivo nešto razumjeti.
:D :D :D

možda je tako :D

(zozy citat)

Ne kontam zašto bi npr. tebi ili bilo komu konkretno bilo važno jel ja vidim ili ne vidim anđele i da ih i vidim zašto bih to uopće bilo bitno...

Ja ne sumnjam u njihovo postojanje, zašto je važno vidim li ili ne????

Poletjet ću o Bože, poletjet ću.....aleluja slava Isusu poletjet ću....

možeš malo pojasnit ovu zadnju rečenicu , tvojeg citata od prije 2-3 posta

šta si sada u nekom posebnom stanju, ekstazi ili šta...??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 15:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
:grlim te: :grlim te: :grlim te: Ma meni je danas jako lijep dan zato pjevam.

Ako pogledaš sve postove koje sam pisala danas vidjeti ćeš npr. da sam na temi S Matijom i Josipom za Betlehem stavila cijelu tu pjesmu odmah jutros al evo je ponovno. Jednostavno osjećam se tako, nije nikakva ekstaza, ništa nadnaravno, samo čista ljubav koju mi Krist daje i moje srce koje Kristu želi klicati

Poletjet ću

Jednog dana kad završim put, poletjet ću,
Ostavit ću svoje brige sve, poletjet ću,
Poletjet ću ooo Bože poletjet ću,
aleluja, slava Isusu, poletjet ću.

Ti ćeš tad izaći Bože moj, poletjet ću
A ja s braćom tebi pjevat ću, poletjet ću
Poletjet ću, ooo Bože, poletjet ću,

Kad se svrše teške kušnje sve, poletjet ću.
Slobodan ko ptice nebeske, poletjet ću.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 15:15 
Odsutan

zozy napisao:
:grlim te: :grlim te: :grlim te: Ma meni je danas jako lijep dan zato pjevam.

Ako pogledaš sve postove koje sam pisala danas vidjeti ćeš npr. da sam na temi S Matijom i Josipom za Betlehem stavila cijelu tu pjesmu odmah jutros al evo je ponovno. Jednostavno osjećam se tako, nije nikakva ekstaza, ništa nadnaravno, samo čista ljubav koju mi Krist daje i moje srce koje Kristu želi klicati

Poletjet ću

Jednog dana kad završim put, poletjet ću,
Ostavit ću svoje brige sve, poletjet ću,
Poletjet ću ooo Bože poletjet ću,

Ti ćeš tad izaći Bože moj, poletjet ću
A ja s braćom tebi pjevat ću, poletjet ću

Kad se svrše teške kušnje sve, poletjet ću.
Slobodan ko ptice nebeske, poletjet ću.

Bogu hvala i Blaženoj Djevici Mariji da je tako :D :grlim te:

možda te neki drugi dan još malo priupitam za "tvoju komunikaciju s anđelima" ako te ne smeta
to mi je jako zanimljivo, pogotovo ,kako da kažem , nemam baš prikladnu riječ , " detalji" ( ali ne privatni i osobni) :wink:
za sada toliko

btb :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 15:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
hrvoje, ohladi malo...zozy je samo razigrana poput djeteta, morao bi malo više pročitati njene postove pa bi vidio da je u nje vjera kao u djeteta, onakva kakvu Isus od nas traži.
Pošto te iznimno cijenim zbog tvog velikog teološkog znanja, mudrosti i puno darova Duha Svetoga koje si primio Božjom milosti, a vidim i da puno znaš o anđelima, baš me hrvoje zanima tvoje mišljenje o "anđelima ljudima". Naime, zanima me da li postoji mogućnost da anđeli mogu poprimiti ljudski oblik i ponekad nas spasiti iz nekih situacija, pa čak i živote i mi smo uvjereni da su to ljudi jer su u potpunosti bili ljudi, a onda su na tajanstven način nestali. Ne znam da li je to iz new-age literature, ali mislim da sam čitala nešto o tim stvarima i to me jako zanima. Posebno stav naše RKC o takvim pojavama. Jer meni se tako nešto dogodilo i ja sve ove godine znam da je to bio anđeo...ali ne usudim se o tome baš pričati.
Baš me zanima tvoj stav, a naravno i od ostalih braće i sestara.
Voljela bih vam to ispričati.
hrvoje Btb :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 16:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
I ja sam radoznala,pa mene zanima isto kao i Hrvoja..
Draga Zozy..ako mozes objasni,kako si dosla do te spoznaje...

Za mene Crkva priznaje andjele kao cuvare ljudi,i ujedno preporucuje da se molimo njima...a da komuniciramo s njima..hm..i tako svatko ima svog andjela cuvara,i on ima svoju ulogu djelovanja..ime...hm..
ON je "Gore" i on djeluje "odozgo"I ONDA KAD NISMO SVJESNI...
i moj andjeo cuvar je jedini vjerni zastitnik...

Zozy,smatram da si duzna da das odgovor ,Hrvoju...jer ovo ne pisemo samo za njega,i on tebe nije pitao samo za njega...nego za sve nas...
Ne boj se opisi svoju "SPOZNAJU"kako si dosla do nje...
tu nebi smjelo biti nikakve uvrede,jer nikoga se ne napada...

Mora postojati ,neki odlucujuci dogadjaj ili trenutak za to....
ne vjerujem da to imas od djetinjstva...
VJERUJ I SVJEDOCI...SVOJU RKC..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2007 16:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika

Legenda kaže kako je Bogu, nakon stvaranja svijeta, prišlo nekoliko anđela. Prvi ga je upitao: Kako si to učinio? Drugi: Zašto si to učinio? Treći: Mogu li ti pomoći? Četvrti: Koliko to vrijedi? Prvi je anđeo bio znanstvenik, drugi filozof, treći altruist, a četvrti trgovac. Peti je anđeo, prepun divljenja, promatrao stvoreni svijet. Na koncu je zanosno počeo pljeskati. Bio je to anđeo mistik.

Autor nepoznat

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 08:19 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Potpuno razumijem Zozy.... :P

U nje je čvrsta vjera baš kao u djeteta, ona je zaista ponovno rođena u Duhu.

Što se tiče naše komunikacije s anđelima čuvarima - ma kako bi bi to moglo biti loše, na koji god način bilo: naš "monolog" svom anđelu, naše tepanje njemu i naše zamišljanje njegovog imena, izgleda, pa i "nebeske, vojne opreme"...

Zadnjih nekoliko tjedana intenzivno osjećam nazočnost svog anđela čuvara. Iako je moje ime Mihaela i oduvijek se za pomoć obraćam arkanđelu Mihaelu, ipak osjećam i nazočnost svog osobnog anđela čuvara - to ipak nije arkanđeo Mihael - on nam dođe kad zaista upadnem u veliku nevolju i ne dopuštam svom anđelu čuvaru da me sačuva od grijeha...
Kako osjećam tu nazočnost? Nikakvim viđenjima, ne osjećam nikakva "strujanja", ne čujem zvukove...ali tako OSJEĆAM da je on STVARAN, da mu i ja mogu dati ime (no, ne osjećam potrebu za time) i da će on biti presretan da ga nazivam bilo kako (ma kako da se stvarno zove, neće mi zamjeriti ako ga ja nekako drukčije nazovem... :wink: )...

Osobitu potrebu za molitvom i veliku radost što sam napokon postala svjesna koliko se mogu pouzdati u ljubav i stvarnost svog anđela čuvara sam dobila ove godine na njihov blagdan (Anđeli čuvari). Evo jednog svježeg primjera anđeoske intervencije... sigurna sam da je to bio on...

Rano, hladno jutro...
Pješice sam išla prema poslu...
Razmišljala sam o anđelu, svom anđelu čuvaru i počela sam mu pjevati pjesmu Anđele, volim te (ona pjesma Isuse, volim te - ali ja sam ovaj puta umjesto imena Isusovog stavila Anđele...) i tako mu ja pjevam, sretna i razdragana...i kad sam mu pjevala "Anđele, ti si tu, više od sveg drugog ti si tu..." - poslušajte što se dogodilo u tim sekundama -

...hodala sam kolnikom izuzetno prometne Slavonske avenije u Zagrebu i u tom trenutku se jedan automobil naglo i spretno isključio iz prometa i nekako skrenuo na kolnik :shock: :shock: - ja sam samo produžila misleći pa što je ovome...tad sam začula sretan glas iz automobila koji me zove "Mihaela! Mihaela!"....ja onako začuđeno odšetam do auta i vidim unutra momka kojeg sam vidjela samo tri puta u životu (on je vrlo, vrlo sretna i nasmijana osoba, baš drukčiji od drugih) i kaže on meni: Ma evo, vidio sam te i samo sam te htio pozdraviti!"

Meni je to sve bilo tako neobično...Samo me pozdravio, opet se nekako uključio u promet i odjurio...

Sigurna sam da me to moj anđeo pozdravio preko njega...

I puno je drugih takvih okolnosti gdje mi se događa trenutačna pomoć kad se obratim svom anđelu čuvaru...I sve to samo u zadnja 2 mjeseca...
otkad mu se jako obraćam...Više nema ni jutra ni noći da ga ne pozdravim...da ne naslonim glavu na njegovo rame...

Moja melodija za zvono na mobitelu je već neko vrijeme refren pjesme toše Proeskoga "Bože, brani je od zla"...namjestila sam tako da zvono započinje riječima

"Šalji anđele čuvare jer je duša duše moje...
Bože, brani je od zla kad ne mogu ja..."

Kad god to čujem, meni to zvuči kao molitva.... i zamolim u tim trenucima Boga, našeg voljenog Oca, da šalje vojsku anđela svim ljudima...

Draga Zozy, potpuno razumijem tvoje osjećaje prema svom Danielu... :P :P :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 08:42 
Odsutan

vikica napisao:
hrvoje, ohladi malo...zozy je samo razigrana poput djeteta, morao bi malo više pročitati njene postove pa bi vidio da je u nje vjera kao u djeteta, onakva kakvu Isus od nas traži.
Pošto te iznimno cijenim zbog tvog velikog teološkog znanja, mudrosti i puno darova Duha Svetoga koje si primio Božjom milosti, a vidim i da puno znaš o anđelima, baš me hrvoje zanima tvoje mišljenje o "anđelima ljudima". Naime, zanima me da li postoji mogućnost da anđeli mogu poprimiti ljudski oblik i ponekad nas spasiti iz nekih situacija, pa čak i živote i mi smo uvjereni da su to ljudi jer su u potpunosti bili ljudi, a onda su na tajanstven način nestali. Ne znam da li je to iz new-age literature, ali mislim da sam čitala nešto o tim stvarima i to me jako zanima. Posebno stav naše RKC o takvim pojavama. Jer meni se tako nešto dogodilo i ja sve ove godine znam da je to bio anđeo...ali ne usudim se o tome baš pričati.
Baš me zanima tvoj stav, a naravno i od ostalih braće i sestara.
Voljela bih vam to ispričati.
hrvoje Btb :D

Bog Vikice,

šta reći?
i ja neznam ništa o anđelima ljudima
gledao sam samo film Dogma ( američki new ageovski film 8) :D ) gdje je bio taj slučaj
ali koliko znam , da je KC osudila taj film i da je bilo nekih prepirki oko toga, jer iako je taj film bio komedija-parodija, moguće da je Crkva skužila da se na taj površan , prizeman način kod široke mase( pogotovo mladih) žele progurati na velika vrata i mnoga krivovjerja ili možda i ismijavati vjeru kod ljudi

u stvari nije mi ni jasno u potpunosti tvoj pojam "anđeli- ljudi"
mi možemo za nekoga tko je dobar , tko je altruist, tko ti daje dobar savjet , tko ti često pomaže reći da je (poput) anđela čuvara, da je anđeo koji nam pomaže
ali to je samo metafora

smatram da anđeo neće poprimati obličje običnih ljudi , pa djelovati
oni su duhovna bića i nema (barem ja ne znam) primjera iz učenja crkve da su se pretvarala u ljude
možda Bog , nekada svojom svemogućnošću , napravi da nam neki svetac se ukaže u ljudskom obličju i pomogne
mislim da anđeli ipak ne poprimaju ljudski oblik -točnije oblik suvremenog čovjeka (arkan. mihael se pojavljivao ali u oklopu , s mačem itd)

ispričaj nam svoj slučaj , pa možda malo bolje shvatimo što misliš i kakav si imala slučaj
zasada, nemogu ništa konkretnije reći :(

neka nam i cijenjena sestra Rebeka kaže svoja saznanja jer ona je duboko u ispravnom nauku i "realna na zemlji" i pravovjerna je braniteljica svih priznatih doktrina i vjerovanja svete nam KC
Naravno i npr. Joakim bi imao sigurno šta više reći
:D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]