evo i moje xy svjedocanstvo... doduse malo cudo, ali opet svjedocanstvo i dan vrijedan uspomene u mom srcu...
proteklo je nekoliko dana unatrag otkako sam bil au losijim odnosima sa svojim tatom. A to nam je oboma tesko padalo jer se jaaaako volimo.. ja sam mu provorodena jedina kcer, a on meni tata kojeg ne bih mijenjala ni za sto na svijetu. Uvijek, ali uvijek je bio uz mene, na mojoj strani, nekad cak i bespotrebno.. pa dobio zbog toga i po nosu od mame i ostalih...
No dosla je i ta kusnja.. Nekako je odustao od svake nedjeljne mise.. Kao da sam ga ja zamijenila.. Ne krivim ga, ljudi ga zovu sa svih strana, pa izlet u Zagorje, pa daj napravi ovo, napravi ono. Ode na misu kad stigne, svaka druga nedjelja, eventualno svaka treca... no zato, zamolila sam Boga da mu to ne uzme za grijeh, jer sam ga ja zamijenila, ja cu moliti za njega, jer on to zasluzuje...
i eto, moja prva zamjerka je bila da kako se mogao udaljiti od Boga? a On je ozdravio njegovu kcer? Voljela bih da isto tako i mamu natjera u crkvu, kao sto je natjerao mene i brata.... dosta sam zbog toga bila tuzna. ali opet, shvacala sam ga... Posao..
i Krenula je svada... on me pitao s kim sam u vezi.... (koliko god rijetko isao u crkvu, ne bi mogao podnijeti da mu je kcer u vezi sa muslimanom..)
pokusavala sam to prikriti nekih mjesec dana dok ne vidim gdje ta veza ide, sve do prekjucer.. Tata me procitao; doduse kad me tako izravno pitao, nisam mu mogla ni slagati u oci!
i kazem njegovo ime:Sefa, s njim sam u vezi!!!
Da jesam li ja normalna? Da prekinem vise s njim! Njega je sram na poslu i strah da mu netko od kolega ne sazna tu gorku istinu!
-Ali tata, on nije kriv sto je Albanac!
-ne kceri, mi smo krscani i samo ces sa krscanima biti!
-Ali tata, on me voli, uz mene je bio kad sam bila bolesna, ljuta, tuzna, u svadi.. tjesio me.... I ja sam svjesna da se necu moci udati za njega, zbog te razlike (za koju mi je nevjerojatno zao), ali da zelim uzivati s njim u vezi.. Smatram da imam pravo na svoju srecu kakva god bila... Ne radim nista lose... I dalje volim svog Boga, idem u Crkvu i ne osjecam da se moja vjera smanjuje..
-Kceri, ILI ON ILI MI!!! BIRAJ!!!
-Tata, veceras necu spavati doma! Idem kod prijatelja, prijateljice, ne znam gdje... samo... nemogu ovu noc provesti doma...
-I tu je krenulo... Rekao je da ce me premlatiti na mrtvo ime, da cu u bolnici zavrsiti, a on u zatvoru.. ali da iz kuce necu izaci... (AJME MENI, MOJ TATA NIKAD MENI NIJE TON PODIGAO, A KAMOLI RUKU!!!)
koliko me to samo bilo pogodilo....
doslo mi je... da odem.. samo da odem.. negdje, gdje je mir.. u neku kapelicu, crkvu, pred kamenita vrata- i placem!!!
uzela sam Bibliju, privinula je na sebe i ispustila takav jecaj da mi i sad suza tece.. "Kriste, molim te pomozi.. Pokazi mi put! pomozi da se sve sredi! ja dalje nemogu i ne zelim... bez svog tatice... ali i on mora shvatiti da ja imam svoj zivot i svoju srecu..."
i odjednom osjecam, kao da ta biblija postaje Isusovo rame!!! Uistinu!!!
Imala sam osjecaj kao da me netko tjesi!!!

Znala sam!!! da je dosao.... i odmah sam mirnije legla u krevet.. doduse, jos tuzna, ali mirnija...
i svane drugi dan.... (to je bilo jucer...).. otisla sam s deckom na kavu, da razgovaramo... -predlozio je da tati kazem nesto lijepo, neku poruku posaljem ili nesto.. da mu dam do znanja da mi je stalo do njega....
-"TATA VOLIM TE I NE ZELIM DA SE LJUTIS NA MENE!" -sms
-zvoni mobitel, na displayu pise :Tata: ,,,, kaj da se javim,, ili ne.. ma ipak hocu... i ja se javim....
LJUDI MOJI..... ON JE TAKO JECAO, ON JE TAKO PLAKAO DA MU JE DOSLO DA SE UGUSI..... I NIJE PROSAO NI TRENUTAK I KRENULE SU I MOJE SUZE...
:kceri moja, ja tebe toliko volim,, ja sad placem, i ja jesam osjetljiv, priznajeem... ali...
-Tata? Nemoj plakati molim te....
-evo kcer,i ja sam tu na autocesti, idem iz karlovca... skoro sam sudar napravio koliko su mi se oci zamaglile od suza...
-Tataaaa neee!! Nemoj molim te. smiri se... stani malo... odmori i rijesit cemo sve doma..
--i napokon.. dolazi doma....

tako sam mu poletila u zagrljaj!!!!! Kao Bogu dragomu, Isusu mojemu.... I krenuli smo opet plakati!!! on me grli, ljubi, govori koliko me voli, a i ja njega... (U sebi zahvaljujem mom Isuseku)

znam da je to njegovo djelo! hehe
i sad malo humora--dok smo se tako grlili, plakali i tjesili...
dode baka: "Zeljko!!! Pa kaj je ovo sad? A kaj s ti pijan? Ana? Si trudna? Ko je vrml? kaj ste oboje pijani?"
a tata joj veli-joj baka,,,, nist ti ne kuzis....
ETO..... IMALA SAM TOLIKO VJERE U BOGA, I ISUSA, MAJKU MARIJU, A DOSLO MI JE DA SE LJUTIM NA NJIH.... NO HVALA BOGU, LJUBAV JE PREVLADALA I MOLILA SAM DA SE SVE RIJESI... ZAHVALILA BIH ELI BREDI, KOJA MI JE PONUDILA SVOJ STAN U SLUCAJU DA ODEM IZ KUCE NA TU NOC. I SVIM OSTALIM PRIJATELJIMA (koji nisu ovdje sa foruma), UISTINU.. MOLILI SU ZA MENE, MOG TATU, MOJU OBITELJ....
I NAPOKON!!!!! OSJECALA SAM I PRIJE TE SVADE DA OVO NIJE BOZIC KOJI ZELIM...
I PROSLA JE SVADA.... I TEK SADA OSJECAM PRAVO ZNACENJE BOZICA.. TAJ MIR, KOJEG NIJE BILO PRIJE "RATA". OCITO DA SE MORA SVE RIJESITI, I RECI SVE STO IMA ZA RECI A ONDA CE TEK U MOME SRCU BITI MIR! slava Isusu sto mi je pomogao rijesiti problem!