www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 srp 2025 15:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 08:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga sestro u Kristu , ti si već sa milošću Božjom izabrala pravi put da izađeš iz te situacije :b112: . Tako nastavi. Kada ti je teško :twisted: imaš nas :h2: koji ćemo te saslušati, pomoliti se za tebe :a1250: i ako možemo savjetovati :c4:
Neka ti ovaj dan bude radostan i blagoslovljen
:b206:
smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 13:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo da vam kažem još koju dok djeca spavaju:

zozy napisao:
Mila sestrice trinity, svakako je najvažnije da oprostiš u potpunosti.
Nekad mislimo da smo oprostili, a opet kod sljedeće konfliktne situacije dajemo si za pravo da se opravdamo za neki svoj postupak time što smo ranije nešto oprostili.
Dok god ima gorčine i tuge, potpunog oproštenja još nema.
Vjerojatno će morati proći i određeni period da oprostiš potpuno, no ne odustaj i moli Boga da ti da milost da možeš oprostiti i početi graditi svoj brak ispočetka.

Da...točno. Zato kažem da mislim da sam oprostila iako iz ovih razloga kažem da nisam sigurna. Doista bih voljela da istinski oprostim, da nikad to ne spomenem u negativnom kontekstu, da nikad to ne nabijem namjerno na nos. Moj muž bez obzira na sve nije to zaslužio.

S obzirom na to kako se on ponaša u trenutnoj situaciji, ja još više imam volje i snage za boriti se. Sretna sam što imamo milost da su nam oči otvorene, da smo svjesni zla koje nas je snašlo i koje nas kroz mene i moje napasti želi i dalje razarati. To je dobro jer kad god netko od nas dvoje padne drugi "nekim čudom" :D bude sjesno toga pa dižemo jedan drugog.

zozy napisao:
Kako već rekoše ranije ostali....okrenite se više Bogu....idite što češće na sv. Misu, blagujte Tijelo Kristovo, počnite zajedno moliti za vaš brak, za vašu ljubav, za vašu obitelj....zapamti da ste vi jedno tijelo.....ovaj križ koji prolazite možda se baš morao dogoditi da potražite Krista, da mu se predate i posvetite i da tako budete sretniji nego ikada.

Eto to nam je i bio prvi korak. Idemo na hagioterapiju i ta mi toliko pomaže da ne mogu biti sretnija i zahvalnija zbog toga. Osim toga par dana nakon što sam saznala otišli smo zajedno na Sv. ispovijed i od tada se redovno pričešćujemo. Molimo zajedno krunicu. I dogovorili smo i da odemo početkom rujna u Tabor kod patera Linića na seminar. Osim toga dogovorili smo se da ćemo uvijek u tjednu barem jedan dan naći vrijeme samo za nas dvoje. Bez djece, prijatelja, rodbine. Samo on i ja. Do sad smo svaku nedjelju ujutro otišli negdje sami. Za sada je to vrlo kratko, tek dva, tri sata jer ne možemo dulje razdvajati se od bebice zbog dojenja.
Nadam se da će s vremenom ipak sve sjesti na svoje mjesto.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 13:35 
Odsutan

Draga sestrice želim ti dobrodošlicu.... :grlim te: :grlim te:

I zahvaljujem Bogu na tvojoj hrabrosti...
Lijepo je da ste otvoreno razgovarali o svemu..da se molite zajedno i idete na Misu..
Neka Bog blagoslovi vaš brak i vašu dječicu....neka vam da još snage i hrabrosti....i ljubavi..

:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 14:02 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga naša - dobro nam došla!! :grlim te:

Ja uvijek kažem: "Na muci se vide junaci!"
I sretna sam što i u ovako teškim okolnostima postoje ljudi koji reagiraju kršćanski poput tebe, pa i tvog muža.
Ja sam sigurna da će, uza sve divne lijekove od Boga koje oboje uzimate, sve opet biti u redu. Sve će Bog kod vas preobraziti u Dobro jer ste se uistinu, kako vidim, oslonili na Njega i molite Ga za pomoć, za pomoć da sačuvate ovaj sveti sakrament koji vas veže.

U mojoj jako bliskoj okolini je bračni par kod kojih se dogodio preljub. Prije skoro 20 godina. Nažalost, ta strana koja je bila prevarena još uvijek nije oprostila, iako se ova druga strana odavno pokajala i iskupila za grijeh, u međuvremenu je postala i pravi vjernik. I dandanas osoba koja nije oprostila skoro u svakoj svađi ovu drugu podsjeća na njen najveći grijeh, na ono čega se neizmjerno srami i što je odavno trebalo biti oprošteno... Kad sam vidjela koliku patnju i jednoj i drugoj osobi stvara to neprestano podsjećanje na taj prastari grijeh...Na tom sam primjeru rano uvidjela da je NUŽNO potpuno oprostiti...
..Oprostiti tako da se ni ne sjećamo da smo imali nešto za oprostiti..(znam, znam da zvuči gotovo nemoguće...ali Bogu je sve moguće...)
..Treba oprostiti tako da u toj osobi koja nas je u jednom trenutku izdala nikad više ne gledamo tu osobu koja nas je izdala...
Velike su posljedice neoprosta kod takvih situacija. U ovoj situaciji koju znam - prevarena osoba pati od nesanica otad, nema baš povjerenja u ljude i nikako da se približi Bogu.
Druga je sav svoj život predala Bogu i strpljivo podnosi ta neprestana podsjećanja i okrivljavanja, iako u noj više nema ni traga te osobe od prije 20 godina koja je prevarila.

Razlozi za prevaru mogu biti toliko mnogobrojni da gotovo nema i smisla o tome raspravljati. Lukav je Sotona i najvjernijima i najnevinijima ponekad uspije postaviti zamku. Isto tako, mislim da je loše ako se neprestano o tome razgovara, pogotvo se ne bi smjelo ni o kakvim detaljima jer vidim da to stvara još gore rane.
Sad se samo treba koncentrirati na ono pozitivno, a to je da tvoj muž čini sve kako bi se iskupio i kako bi ti pokazao da nikad više neće učiniti nešto takvo. Vidi se da te jako voli čim ide s tobom na hagioterapije, čim ste bili zajedno na Ispovijedi, idete na Misu... Razmišljaj o tome, koncentriraj se na to - na tu Ljubav koju on ima prema tebi.. I koja će sad još rasti! :D

Svi smo mi grešni, lako upadamo u nevolje i ponekad nas je tako lako zavesti i stoga moramo imati srce što sličnije Isusovom..Srce koje oprašta i ljubi...A ja sam sigurna da je tebi, draga Trinity, naš voljeni Otac dao takvo srce.... :grlim te:

Isto tako, nekoliko meni posebno dragih svećenika ima stav da - ako ikad prevarimo svog bračnog druga - nemojmo mu to priznati (ako ne može saznati). Oni kažu neka mi svojim životom i Ljubavlju prema prevarenom bračnom partneru nekako nadoknadimo tu Ljubav koju smo oskvrnuli grijehom i nekom vlastitom pokorom okajemo taj težak grijeh. Neka mu budemo osobito dobri i požrtvovni do kraja života.
U početku mi se učinilo čudnim da svećenik daje takav savjet - nije li to laž...
No, danas se slažem s time i mislim da je dobro da svog bračnog druga sačuvamo od te boli i da sami okajemo svoj veliki grijeh, ukoliko smo sigurni da naš bračni drug to neće saznati na drugi način.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 15:36 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Nije lako...jako je teško...i sama prođoh kroz takva razdoblja..ne jedanput..više puta..
rekli su ti dobro...sve oprostiti Ljubavlju velikom i ogromnom ..
prvo radi sebe...tako ćeš imati mir..onda i radi njega.. a tu su i djeca vaša.. koja vas vole i potrebni ste im oboje..
(možeš mi pisat na pp ako te više zanima)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 18:52 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

čitajući ovo ....prisjetila sam se jednog pisma ovdje...koje me jako dojmilo u vrijeme dok sam čitala...

...samo u Duhu...može se razumjeti ...oprostiti ...i preboljeti...
...i sebi....i drugome...
...zato pustimo Duha Svetoga ...u naša srca...
On čini djela čudesna i velika...
...On stvara Novi Život na ruševinama...
...On PRAŠTA U NAMA...KAD MI NE MOŽEMO...
..On je jači ...on svih zamki kojima smo podlegli...
...On je doista Životvorac....Dah LJubavi Božje ...

trinity... blagoslovljena si već u samoj želji da oprostiš...
...i ta želja dovoljna je da Gospodin blagoslovi tvoj brak
...i stostruko više nego prije...
..Tvoja je vjera djelotvorna....nije samo riječ...
...baš kao i Isusova vjera u ljude...
...nije li Petar...koji je tvrdio da Ga ljubi...zanijekao tu ljubav...
...a kasnije je čitavim svojim bićem svjedočio ...i život položio za tu ljubav...
...Tvoj je muž bio slab....ništa slabiji od svih njih...
...a na toj slabosti ....Gospodin pokazuje svoju jakost...kad se slabost predaje...
...svakoga dana šapni Isusu da blagoslovi vaša nastojanja...
...i prigrli svoga muža čitavom dušom svojom...
...i ...blagoslovljena nek bude tvoja obitelj....

http://www.skac.hr/dopisivanja.php?Zast ... ije&ID=102

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 19:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
ela bredi napisao:

Isto tako, nekoliko meni posebno dragih svećenika ima stav da - (ako ne može saznati). Oni kažu neka mi svojim životom i Ljubavlju prema prevarenom bračnom partneru nekako nadoknadimo tu Ljubav koju smo oskvrnuli grijehom i nekom vlastitom pokorom okajemo taj težak grijeh. Neka mu budemo osobito dobri i požrtvovni do kraja života.
U početku mi se učinilo čudnim da svećenik daje takav savjet - nije li to laž...
No, danas se slažem s time i mislim da je dobro da svog bračnog druga sačuvamo od te boli i da sami okajemo svoj veliki grijeh, ukoliko smo sigurni da naš bračni drug to neće saznati na drugi način.

Ne bih se ja s ovim slozila...u podpunosti...Sve zavisi iz kojih je oklolnosti doslo do nevjere...i sta je bio razlog za to...
Priznati bi trebao svatko i uvjek...jer smo se zakleli na vjernost...a u braku je najpotrebnija "istina",da bi ljubav mogla funkcionirati..
POVJERENJE JE VELIKA STVAR U BRAKU...Zato,onoga koga ljubis, i ako zas da on ljubi tebe...ne bi trebali presutiti ..taj grijeg..i priznati...No..kako znamo da u braku ne cvijetaju uvjek ruze...i da bi nekima njihovo priznanje ,nastetilo vise nego sto bi im koristilo...?????
onda se moze "presutiti"..da ne bi,ne daj Boze doslo jos i do rastave braka,ili zlostavljanja....
Ima dosta stvari u bracnom zivotu,gdje su supruznici razliciti...
pa iz nekog opravdanog razloga ,moze se zasutjeti...ne reci...ako se zna da bi donijelo vise stete nego koristi, ali uvjek se treba imati na umu...
dali tim postupkom "stetimo" bracnom drugu...bez obzira o cemu se radilo...ISTINA+LJUBAV+PRASTANJE....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 kol 2008 20:28 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
trinity napisao:
Imamo dvoje male djece, pripremali smo se na kršćanski brak i pokušavali živjeti kršćanski... gdje je sve otišlo niz brdo neznam ni ja sama.

Upravo vidim u tvom postu odgovor: SAKRAMENT VJENČANJA je ujedno i Božji blagoslov braka. Razmisli.

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 21:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
rebeka napisao:
ela bredi napisao:

Isto tako, nekoliko meni posebno dragih svećenika ima stav da - (ako ne može saznati). Oni kažu neka mi svojim životom i Ljubavlju prema prevarenom bračnom partneru nekako nadoknadimo tu Ljubav koju smo oskvrnuli grijehom i nekom vlastitom pokorom okajemo taj težak grijeh. Neka mu budemo osobito dobri i požrtvovni do kraja života.

Ne bih se ja s ovim slozila...u podpunosti...Sve zavisi iz kojih je oklolnosti doslo do nevjere...i sta je bio razlog za to...
Priznati bi trebao svatko i uvjek...jer smo se zakleli na vjernost...a u braku je najpotrebnija "istina",da bi ljubav mogla funkcionirati..
POVJERENJE JE VELIKA STVAR U BRAKU...Zato,onoga koga ljubis, i ako zas da on ljubi tebe...ne bi trebali presutiti ..taj grijeg..i priznati...No..kako znamo da u braku ne cvijetaju uvjek ruze...i da bi nekima njihovo priznanje ,nastetilo vise nego sto bi im koristilo...?????
onda se moze "presutiti"..da ne bi,ne daj Boze doslo jos i do rastave braka,ili zlostavljanja....
Ima dosta stvari u bracnom zivotu,gdje su supruznici razliciti...
pa iz nekog opravdanog razloga ,moze se zasutjeti...ne reci...ako se zna da bi donijelo vise stete nego koristi, ali uvjek se treba imati na umu...
dali tim postupkom "stetimo" bracnom drugu...bez obzira o cemu se radilo...ISTINA+LJUBAV+PRASTANJE....

Draga moja Rebeka talijani imaju poslovicu" Occhio non vede cuore non duole" koja u prevodu znači " oko ne vidi , srce ne boli". Zamisli koliko ima divnih brakova u kojima je netko posrnuo i vratio se na pravi put bez da je ovako strašno povrijedio voljenu osobu jer joj nije ispričao preljub.
Mislim da kada te voljena osoba tako povrijedi ti mu možeš oprostiti i gledati zaboraviti i potisnuti to ali dosta jedna nepažnja, kašnjenje ili drugi problemčić tvoja sumnja izlazi na površinu. Nadam se da će naša draga Trinity izaći iz te situacije zbog jake vjere i ljubavi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2008 22:03 
Odsutan

Trinity divno je što ima ljudi poput tebe..Ono što je najlakše je sve razoriti, no treba se boriti, treba opraštati, treba ljubiti..To je jako teško.Posebno je teško ljubiti kada smo povrijeđeni..Ali ti si velika, Božja.Ono što u tvojim postovima vidim je beskrajna ljubav i vjera u Boga, a tako i u život sa svojim suprugom i djecom.
Osjećam da ćeš uspjeti, posebno jer si svoju ruku pružila Isusu, kao i tvoj muž, a On je najveći liječnik..i posebno blagoslivlja ovakve s velikim srcem poput tebe..Nemaš se čega bojati.Sve Božanske sile su s tobom kao i svi mi..Bog te ljubi i ti to prepoznaješ..Bog ti oprašta, i ti opraštaš dalje..Kakvog li blagoslova krije ta tvoja duša i u najvećim kušnjama..Ja sam presretna kad vidim tvoju snagu i ljubav prema svojoj obitelji.Ima nade za sve nas kad postoje ljudi poput tebe!! Bog neka te čuva i blagoslovi zajedno sa cijelom tvojom obitelji.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]