www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 00:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 06:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
* Jesi li ikada organizirao zabavu ili domjenak, a nitko nije došao? Ili, ljudi dođu i ostanu kratko vrijeme jer imaju »pametnijega« posla? Možda si organizirao rođendansku zabavu za svoje dijete pa si vidio razočaranje u očima djeteta jer nitko nije došao. Takvo što opisano je u današnjemu evanđelju. Što Bog čini? Bog nas traži. Bog nas želi na svadbenoj gozbi i želi pun stol; Božji je stol priređen za svakoga. Bog izlazi i ide u središte života tražeći različite vrste ljudi, a ne samo jednu vrstu. Ako kažemo da, onda na sebe preuzimamo život koji je i Krist živio. To je odjeća. Ima ljudi koji kažu »da«, a žive »ne«. Ako idemo na Božju gozbu, na euharistiju, to znači promjenu u našemu životu. Božji je poziv pun ljubavi, ali i zahtjevan, a još manje ga osjećamo kao teret ako se sjetimo da je Božji poziv uvijek nova prilika koju nam daje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: tvoj put
PostPostano: 12 lis 2008 09:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala Ti Gospodine što mi uvijek daješ novu priliku,jer prečesto mrmljam protiv svakodnevice a zaboravljam da sam izabrala Tvoj Put.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 13:13 
Odsutan

Cesto puta organiziramo neka slavlja ,a nismo svjesni toga da si Ti prisutan u nasoj gozbi s nama.Zaboravljamo obuci svoje slavljenicko odjelo i prepustiti se Tvome Milosrdu.Ti nas poznajes Gospodine,oprosti nam nase slabosti i ucvrsti nasu slabu vjeru.Daj nam jakost i snagu da zajedno s Tobom zivimo i radimo sve u poniznosti kako bi zasluzili svi jednog dana biti u Tvome Kraljestvu slave na nebesima i s Tobom se gostiti i uzivati u vjecnoj radosti.Daj da nas Euharistija osnazi i ojaca kako bi te vec sada za zivota ljubili i bili dostojni Tebe i Oca Tvoga na nebesima.Ucvrsti Gospodine nasu vjeru i podaj nam svima snagu da pristupamo punom stolu Tvojih darova koje si za nas priredio i da zajedno uzivamo u toj Gozbi cista i iskrena srca onakovi kakove nas Ti zelis imati pored sebe.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 20:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kraljevstvo je nebesko kao kad neki kralj pripravi svadbu sinu svomu. Posla sluge da pozovu uzvanike na svadbu. No oni ne htjedoše doći. Opet posla druge sluge govoreći: 'Recite uzvanicima: Evo, objed sam ugotovio. Junci su moji i tovljenici poklani i sve pripravljeno. Dođite na svadbu!'

Ova svadba opisana u evandjelju slika je zajednistva s Bogom na koju smo svi pozvani. A koko to obicno biva u nasem zivotu ,tako je bilo i u ono vrijeme vise vrsta gostiju.. Prvi su bili oni, koji se nisu odazvali iz bilo kojeg razloga i sto ne mora da znaci da je odmah nesto loso .Neki su dosli tek toliko,da ich se vidi..to su oni drugi,koji su dosli bez svadbenog ruha.Znaci ,nisu spremni ,nisu pripravljeni..dolaze bez svadbene rdosti..A znamo da ako si pozvan na ples,ili bilo kakvu festu ,da idemo onako kako to dolikuje.,pa tako i ako si pozvan na svadbu, ponesi svadbeno ruho. Bolje je da ne idemo ,ako ne zelimo da sudjelujemo onako kako to pripada..Nema nikakve koristi doci,a ne sudjelovati. biti prisutan srcem i dusom ,i istinskim zivotom.Tako se cesto vidi prisutno u nasem svakidasnjem zivotu,kada smo pozvani na Sv.Misu…na Gozbu..Mnogi dolaze samo da obave nedjeljnu duznost .Jako malo je radosti i iskrenog zajednistva,onog pravog slavlja,kakvo bi trebao biti.Danasnji svijet trazi festu, istinsko dobro raspolozenje.Malo se pokazuje da smo doista gosti,onakvi kave nas Gospodin ocekuje,bojim se da mozda neki puta ne shvacamo pravo slavlje i smisao slavlja.
Oni posljednji ,to su oni treci koji su od srca dosli iskrena srca,puni vjere ,cine sve i druge zabavljalju i cine radosnijima.Oni su tu za drugoga,da s njima podjele radost..Pitajmo se i mi idemo li uvjek spremni na Gozbu, Sv.Misu,nosimo li svoje svadbeno ruho,u cega smo zaodjenuti .Obuceni onako kao izabranici Bozji, ponizni ,strpljivi
, dobrostivi, skruseni blagi , a iznad svega svega imamo li dosta prave ljubav za svakoga brata i sestru...

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2008 05:53 
Odsutan

13.listopada

sve može tko vjeruje

MK 9
14Kada dođoše k učenicima, ugledaše oko njih silan svijet i pismoznance kako raspravljaju s njima. 15Čim ga sve ono mnoštvo ugleda, iznenađeno brže pohrli pozdraviti ga. 16A on ih upita: "Što to raspravljaste s njima?" 17Odvrati netko iz mnoštva: "Učitelju, dovedoh k tebi svoga sina koji ima nijemoga duha. 18Gdje ga god zgrabi, obara ga, a on pjeni, škripi zubima i koči se. Rekoh tvojim učenicima da ga izagnaju, ali ne mogoše."

19On im odvrati: "O rode nevjerni! Dokle mi je biti s vama? Dokle li vas podnositi? Dovedite ga k meni!" 20I dovedoše ga k njemu. Čim zloduh ugleda Isusa, potrese dječakom i on se, oboren na zemlju, stane valjati i pjeniti. 21Isus upita njegova oca: "Koliko je vremena kako mu se to događa?" On reče: "Od djetinjstva! 22A često ga znade baciti i u vatru i u vodu da ga upropasti. Nego, ako što možeš, pomozi nam, imaj samilosti s nama!" 23Nato mu Isus reče: "Što? Ako možeš?

Sve je moguće onomu koji vjeruje!" 24Dječakov otac brže povika: "Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!" 25Vidjevši da svijet odasvud grne, Isus zaprijeti nečistomu duhu: "Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i da nisi više u nj ušao!" 26Zloduh nato zaviče, žestoko strese dječaka te iziđe, a on osta kao mrtav te su mnogi govorili da je umro. 27No Isus ga dohvati za ruku, podiže ga i on ustade.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2008 12:50 
Odsutan

19On im odvrati: "O rode nevjerni! Dokle mi je biti s vama? Dokle li vas podnositi? Dovedite ga k meni!" 20I dovedoše ga k njemu. Čim zloduh ugleda Isusa, potrese dječakom i on se, oboren na zemlju, stane valjati i pjeniti. 21Isus upita njegova oca: "Koliko je vremena kako mu se to događa?" On reče: "Od djetinjstva! 22A često ga znade baciti i u vatru i u vodu da ga upropasti. Nego, ako što možeš, pomozi nam, imaj samilosti s nama!" 23Nato mu Isus reče: "Što? Ako možeš?

Sve je moguće onomu koji vjeruje!"

Koliko smo samo puta bili nevjerni i nesigurni u Tvoju pomoć Gospodine?

Molimo Te da danas u naša srca uliješ vjeru, tvoj dar, s kojom ćemo te moći slijediti i koja će nam biti vodilja u životu jer kako sveti Pavao kaže: Sve mogu u ONOME koji mi daje snagu.. daj nam vjere da možemo vjerovati duboko i istinski u svaku Tvoju riječ i LJUBAVI da možemo prihvatiti tu vjeru otvorenih srdaca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2008 18:53 
Odsutan

Sve je moguće onomu koji vjeruje!" 24Dječakov otac brže povika: "Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!" 25Vidjevši da svijet odasvud grne, Isus zaprijeti nečistomu duhu: "Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i da nisi više u nj ušao!" 26Zloduh nato zaviče, žestoko strese dječaka te iziđe, a on osta kao mrtav te su mnogi govorili da je umro. 27No Isus ga dohvati za ruku, podiže ga i on ustade.

Covjek danasnjice, pa i svaki od nas, cesto se nalazi u situaciji djecakova oca. Tko to od nas ne bi mogao zavapiti 'Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!'
"Zalostan i tezak slucaj". Zalostan jer su sve osobe u njega ukljucene obavijene patnjom: djecak zahvacen teskom bolescu, njegov otac koji je zalostan i shrvan zbog djecakove bolesti, ucenici zalosni jer nisu mogli nista uciniti i Isus, zalostan zbog pomanjkanja vjere, ali i ljut, jer njegovo propovijedanje i ucinjena cudesa nisu donijeli zeljeni ucinak, tj. nisu ucvrstili vjeru ni kod ucenika ni kod mnostva okupljenog naroda..
Ovaj slucaj je ocito tezak: ucenici nisu mogli nista uciniti,To je tako lijepi primjer,da potrazimo sebe,sta smo mi spremni uciniti ,u nasim bolestima i padovima.... Ipak, u svoj toj sumornoj situaciji pojavljuje se svjetlo, djecakov otac, koji pokazuje svu svoju ocinsku brigu, spreman je sve uciniti da pomogne svome sinu.I sama sam godinama prolazila ,i prolazim jos uvjek u slicnim stvarima i situacijama ..gdje mi je potrebna,mnogo veca i jaca vjera..Otac,on ne odustaje nakon neuspjeha ucenika, vec se obraca Isusu: '…ako što možeš, pomozi nam, imaj samilosti s nama.' Nato mu Isus reče: Što? Ako možeš? Sve je moguće onom koji vjeruje.' Dječakov otac brže povika: 'Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!' Mnogi danas u suvremenom i modernom vremenu ,reci ce da vjeruju. Vjeruju da Bog postoji, ali to vjerovanje ne mora nuzno utjecati na zivot, tj. onaj tko vjeruje da Bog postoji, ne mora i zivjeti po toj istini. Jedino i pravo je nasa vjera i prepustanje Bogu, prihvacanje da budemo u njegovim Ocinskim rukama,ali stvarno u Njegovim rukama..Kada smo s njime, kod njega, onda postajemo jaci,kada je ON uz nas do te mjere da mozemo svladati apsolutno sve i jacega od sebe cak i demona.Bez obzira o kakvoj se bolesti radi,ili o kakvom je zlu rijec ,kada smo s Njim , postajemo jaci jer se na nas prelijeva Bozja snaga,vjera pouzdanje , ona koju Isus upotrebljava u korist bolesnog djecaka govoreci,a koji govori i danas nama. 'Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i da nisi više u nj ušao!' Te Isusove rijeci su cudotvorne. Da Isus, cini i danas cudesa.O Isuse pomozi mojoj nevjeri. Vidimo da, djecak biva oslobodjen od svoje patnje.Isus uslisava ocevu molbu , Isus uzima djecaka za ruku i podize ga na novi zivot. Samo je "snaga molitve i vjere" pomogla.. Naucimo i iz ovog dogadjaja kako dok ima vjere i molitve, ima i nade za novi i bolji zivot. .Postoje ljudi koji vjeruju da Bog postoji, ali zive kao da ne postoji. Vjerovati u Boga znaci svoju egzistenciju staviti u njegove ruke; znaci "skociti" u njegovu stvarnost. O Isuse Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!"
To je vjera povjerenja i predanja. Vjerovati u Boga znaci biti svjestan cinjenice da nas ON poznaje i ljubi na nacin koji nadilazi sve ljudsko poimanje . Vjerovati u Boga znaci zivjeti u uvjerenju da mogu vrsiti svoju ljudsku zadacu,u miru , opustena, sigurna da me nista na svijetu ne moze rastaviti od Bozje ljubavi prema meni ..
VJERUJEM! GOSPODINE, POMOZI MOJOJ NEVJERI!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 06:25 
Odsutan

Lk 11,37-41:

37Dok je on govorio, pozva ga neki farizej k sebi na objed. On uđe i priđe k stolu. 38Vidjevši to, farizej se začudi što se Isus prije objeda ne opra. 39A Gospodin mu reče: "Da, vi farizeji čistite vanjštinu čaše i zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti. 40Bezumnici! Nije li onaj koji načini vanjštinu načinio i nutrinu. 41Nego, dajte za milostinju ono iznutra i gle - sve vam je čisto."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 20:11 
Odsutan

IvanaMo napisao:
Lk 11,37-41:

37Dok je on govorio, pozva ga neki farizej k sebi na objed. On uđe i priđe k stolu. 38Vidjevši to, farizej se začudi što se Isus prije objeda ne opra. 39A Gospodin mu reče: [b]"Da, vi farizeji čistite vanjštinu čaše i zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti.
40Bezumnici! Nije li onaj koji načini vanjštinu načinio i nutrinu. 41Nego, dajte za milostinju ono iznutra i gle - sve vam je čisto." [/b]

Bog Isusa Krista nadilazi naše predodžbe o njemu. Ponekad nam se čini kako bi on već jednom trebao uvesti brže i oštre sankcije prema onima koji u njega ne vjeruju, a i prema onima koji kažu da vjeruju ali im to djela ne dokazuju. Objavitelj Boga, Isus iz Nazareta, govori i svjedoči o Bogu kao o onome koji neće smrti grješnika, već da se obrati i da živi..Cesto ,smo i mi farizeji koji jednako razmisljamo..Vazno nam je provod,uzivanja u ovom zemaljskom dobru...
40Bezumnici! Nije li onaj koji načini vanjštinu načinio i nutrinu.
Uh,to tako lako zaboravljamo...???

41Nego, dajte za milostinju ono iznutra i gle - sve vam je čisto."

Da nasa nutrina,ona je ogledalo duse,ona je ono sto imamo za ponuditi Gospodinu...Jos ,ako nam i ona nije cisti...sta onda imamo da ponudimo Isusu...Svjesni smo koliko je cistoca vrijedna,svjesni smo koliko moramo ciniti ,da bi se odrzali u toj cistoci,da nas srce ne povuce za pohlepom i oholosti..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2008 06:37 
Odsutan

Lk 11,42-46:

42"Ali jao vama, farizeji! Namirujete desetinu od metvice i rutvice i svake vrste povrća, a ne marite za pravednost i ljubav Božju. Ovo je trebalo činiti, a ono ne zanemariti."
43"Jao vama farizeji! Volite prvo sjedalo u sinagogama i pozdrave na trgovima. 44Jao vama! Vi ste kao nezamjetljivi grobovi po kojima ljudi ne znajući hode."
45Nato će neki zakonoznanac: "Učitelju, tako govoreći i nas vrijeđaš." 46A on reče: "Jao i vama, zakonoznanci! Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]