www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 srp 2020 12:21

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 stu 2008 09:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 23 stu 2008 23:28
Postovi: 1225
Lokacija: MOLVE
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
U Molvama je prije godinu dana pronađen kip svetice i mučenice, ujedno zaštitnice mladih i majki te bračnih parova svete Filomene. Sa 13g car Dioklecian odrubio joj je glavu jer se zavjetovala Bogu i nije se htjela udati za njega, tako je postala sveticom i mučenicom. Ja i moja obitelj, petero malenih u obitelji zajedno sa mnom i suprugom izrađujemo slike, sviječice i KRUNICE SVETE FILOMENE, ali nam je veliki problem prezentirati i proširiti krunicu svete Filomene jer mnogi još nisu saznali za pronalazak njenog kipa kao i za zaštitu te male ali močne zagovornice. Molili bi sve zainteresirane za pomoć ! Ako krunicu žele kupiti ili slike ili molitve sv. Filomeni da nam se jave, pomoć nam je itekako potrebna jer radi samo suprug a mi u kući izrađujemo krunice koje su prekrasne i unikatne. Izrađujemo ih od drveta, 13 crvenih zrnaca za 13 g njene mučenićke smrti i 3 bijela zrnca za njenu čistoću. Krunice nema u Hrvatskoj jer do sada se nije znalo ni za njezin kip, tijelo joj je pokopano u Italiji u Munjanu. 10.08. se slavi sv Filomena, kip je zaista prekrasan, kao i krunice , unikatne su . MOLIMO DA NAM SE JAVITE I TAKO NAM KUPNJOM I MOLITVOM KRUNICE POMOGNETE. Sa krunicom dajemo i plastificiranu sličicu sv. Filomene i uputu sa molitvom krunice. Neka Vas sve blagoslovi dobri Bog i svojom zaštitom čuva sveta Filomena.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 24 stu 2008 23:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 23 stu 2008 23:28
Postovi: 1225
Lokacija: MOLVE
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sveta Filomena

grčka princeza, djevica i mučenica (10.1.291.-10.8.304)

Kip sv. Filomene koji se nalazi u molvarskoj crkvi jedini je kip te svetice u Hrvatskoj. Sv. Filomena je zaštitnica mladih, a posebno čistoće i djevičanstva.

U molvarskoj Župi kip sv. Filomene bio je godinama zatvoren u podnožju pokrajnjeg oltara koji je posvećen sv. Antunu. Kip je 1900. godine nabavio tadašnji župnik vlč. Blaž Tomašić koji je iz Tirola naručio uz kip svete Filomene još četiri kipa ostalih svetaca iz prvih kršćanskih vremena (sv. Lucija, sv. Barbara, sv. Florijan i sv. Rok).

Nakon 1965., kada je sveta Filomena uklonjena iz kalendara, i oltar koji se nalazio u Molvama bio je zatvoren i zaboravljen. Tako je ostalo sve do 2005. kada je fr. Ivan, dok je radio u školi, dovodio djecu u crkvu i objašnjavao im o oltarima, svecima i slikama koje krase našu crkvu. Slučajno i malo radi znatiželje otvorili smo oltar u kojem se nalazio kip sv. Filomene u ležećem položaju. Nakon toga sve se brzo odvijalo. U župu je došao novi župnik fr. Martin koji se također zainteresirao za sveticu te je skupa s fr. Ivanom odlučio da oltar otvorimo i damo vjernicima na štovanje.

Dana 26. veljače 2008. godine molvarski župnik fr. Ivan Poleto je iz talijanskog grada Mugnana dell Cardinale u kojem se nalazi Bratovština sv. Filomene i njezino veliko svetište, donio relikvije sv. Filomene te je nabavljen za Župu i novi relikvijar. Od relikvije smo dobili komadić ostatka iz sarkofaga u kojem se čuva tijelo svetice, a koji se danas čuva u njenom svetištu u Mugnanu dell Cardinale. Relikviju njezine kosti dobit ćemo kada čuvar svetišta u Mugnanu don. Giovanni Brachi posjeti Molve.


Kratak životopis sv. Filomene
Sv. Filomena je kći jednog kralja koji je vladao u maloj državi u Grčkoj. Majka je bila kraljevske loze. Bili su pogani. Kako nisu mogli imati djece, prinosili su žrtve raznim poganskim bogovima, no nisu ništa postigli. U njihovoj je palači stanovao jedan pokršteni liječnik iz Rima. Potaknuo je kralja i kraljicu da se krste obećavši im potomstvo. Oni su prihvatili kršćanstvo i ispunila im se želja. Kćer su dobili 10. siječnja 291. pos. Kr. Kod rođenja su joj dali ime Lumena, da bude simbol vjere koje je bila plod. Na krštenju su je nazvali Filomena, jer je toga dana postala dijete vjere. Odgojena je od najranije dobi u kršćanskoj vjeri. U dobi od pet godina prima prvu svetu pričest. I od tada je svakodnevno na svetoj misi pod kojom prima redovito svetu pričest. Rastući u dobi i milosti učini zavjet čistoće i djevičanstva – darujući sav svoj život Isus Kristu. Često je u pobožnosti promatrala Isusovu Muku.
Kad je Svetoj Filomeni bilo 13. godina, bilo je to 304. godine, njezini su roditelji bili pozvani u Rim na audijenciju kod cara Dioklecijana. Baš nešto prije toga je car Dioklecijan dao ubiti svoju vlastitu ženu, sv. Serenu, koja je postala kršćanka. Grčki kraljevski par poveo je sa sobom i svoju kćerku, princezu Filomenu. U Rimu, očekujući termin audijencije, grčka kraljevska obitelj je potražila kršćane i bila na svetoj misi te su primili svetu pričest.
Kada su došli na red za prijem kod cara Dioklecijana stupili su pred njega u strahu da car ne objavi rat Filomeninom ocu. Dok je Filomenin otac iznosio razloge svojih opravdanja i isprika, car Dioklecijan je zapazio i promatrao samo mladu Filomenu. Na kraju prijema car Dioklecijan je izjavio: Dajem ti svu moć mojega carstva, i ne tražim drugo nego ruku tvoje kćeri. Roditelji su s radošću prihvatili carev prijedlog te su tražili od Filomene da i ona prihvati Dioklecijanovu prosidbu. No, Filomena je rekla da to nikako ne može prihvatiti. Rekla je roditeljima: Zar želite da zbog ljubavi jednog čovjeka prekršim zavjet koji sam prije dvije godine dala Isusu Kristu? Moje djevičanstvo je posvećeno Bogu i ja više ne mogu raspolagati sobom. Otac joj je to osporio: Ti si tada bila premlada da učiniš takav zavjet. Uz strašne prijetnje otac je naredio Filomeni da prihvati ponudu.
Hrabra djevojka nije se pokolebala. Tada su je roditelji molili na koljenima: Dijete naše, smiluj se svojem ocu i svojoj majci, smiluj se svojoj domovini i našim precima. Kći im je odgovorila: Ne mogu, djevičanstvo koje sam zavjetovala Bogu nadvisuje vas, domovinu, nadvisuje sve ostalo. Maja domovina je Nebo. Očajni roditelji odveli su je pred cara. Car ju je htio pridobiti obećanjima, laskanjima pa potom i prijetnjom. Bačena je u tamnicu u lančane verige. Car bi ju posjećivao i nagovarao u tamnici da mu postane ženom. No ona je ostala postojana u svojoj odluci i žarka u molitvi Isusu i Blaženoj Djevici Mariji. Sedmog, a potom i tridesetog dana zatočeništva, doživjela je viđenje Bogorodice u nebeskom sjaju kako u naručju drži Božansko Dijete. Gospa je rekla: Trpjet ćeš još tri dana u ovoj tamnici, a nakon zatvora od četrdeset dana napustit ćeš ovo mjesto patnje! Budi hrabra kćeri moja! Ti znaš da te ja posebno ljubim. Ime si primila kod svetoga krštenja, dokaz da si slična mom Sinu i meni. Ne boj se, bit ću uz tebe. Kad je Nebeska Majka otišla, ostao je u tamnici nebeski miris.
Da prisili svetu Filomenu na popuštanje naredio je Dioklecijan i javno mučenje. Naredio je da joj se skine sva odjeća te da ju golu svežu na stup. Bičevanje se izvodilo pred dvorskim odličnicima. Krv je tekla iz cijelog tijela koje je postalo jedna rana. Od teških ozljeda kod mučenja Filomena je izgubila svijest te su ju polumrtvu ponovno zatvorili u tamnicu. Očekivali su smrt. U tamnici su se pojavila dva anđela te izlili na mučenicu balzam. Čudesno ozdravljena osjećala se osnažena. Cara su izvijestili da je djevojka ozdravila. Kako Filomena nije pristala na nove ponude, car je naredio da se djevojci veže sidro oko vrata te ju bace u rijeku Tiber. To je i učinjeno pred velikim mnoštvom. No u času izvršenja kazne, dva anđela su odriješila konop. Sidro je potonulo, a anđeli su Filomenu prenijeli na obalu. Nakon ponovnih muka uslijedilo je ponovno ozdravljenje. Nije uspjelo ni pogubljenje strijelama u dva navrata. Zato su joj odrubili glavu.

Relikvije sv. Filomene
Tijelo sv. Filomene bilo je pokopano u rimskim katakombama svete Priscile na cesti Solaris. Crkva taj mučenički dan spominje 10. kolovoza. A bilo je to godine 304. Punih 1.500 godina bila je u tami, a onda 9. kolovoza 1802. izlazi na svjetlo. Župnik župe mjesta Mugnano dell Cardinale, u blizini Napulja, krenuo je u Rim po relikvije jednog sveca da bi ih stavio u oltar crkve koja je trebala biti blagoslovljena i posvećena, jer je tada trebalo imati relikvije sveca u oltaru. Kad je stigao u Rim, gdje su se čuvale relikvije, zastao je kod jednih i baš njih tražio. O relikvijama nisu puno znali osim da je ranokršćanska mučenica. Uzeo je relikvije i krenuo prema Mugnanu. Molio se da bar nešto dozna o toj mučenici. Trebao je stići 8. kolovoza u Mugnano, ali to nije bio i Božji plan. Uz probleme na putu stigao je 9. kolovoza 1805. navečer. Ujutro je trebalo početi slavlje i posveta. U toj noći tri osobe na tri različita mjesta imaju objavu mučenice. Objavila je svoj život, ime, kao i način mučenja i smrti.
Objasnila je da je u Mugnano stigla baš tada, jer je 10. kolovoza bio njezin dan prelaska u nebo. Od tada su počela čuda, ozdravljenja, obraćenja na njezinu oltaru.


Štovanje sv. Filomene
Tih godina, kada se vratila u svjetlo dana, na zemlji je živio i djelovao Ivan Maria Vianney, poznatiji kao sveti arški župnik, koji je sv. Filomenu vrlo štovao i, kako je zapisano u njegovim spisima, sva čuda pripisivao je njezinu zagovoru i poticao narod na njezino štovanje. Mnogi tadašnji svećenici, a danas sveti i blaženi, po njegovu su poticaju u problemima zazivali njezin zagovor. Papa Lav XII. posvetio je jednu crkvu u njezinu čast, papa Grgur XVI. imenovao ju je zaštitnicom živuće krunice, papa Pio IX. zahvaljuje na njezinu zagovoru prilikom izbora za papu i kao zahvalu proglašava je zaštitnicom Marijine Djece, papa Lav XIII. njezinu bratovštinu u svijetu uzdiže u nadbratovštinu, odobrava pojas i daje oproste 15. prosinca uz obične uvjete, kao i za sve potpune oproste, za one koji ga nose kao i one koji su u bratovštini. Papa Pio X. nadbratovštinu uzdiže u Univerzalnu nadbratovštinu sv. Filomene i kao zaštitnika imenuje arškog župnika, kao i zaštitnikom svih župnika, a Filomenu proglašava suzaštitnicom.
Osim arškog župnika štovali su je: sv. Anthony Mary Claret, sv. Euphrasi a Pelletier, sv. Francis Xavier Cabrini, sv. John Neumann, sv. Madeline Sophie Barat, sv. Peter Chanel, sv. Peter Julian Evmard, Blažena Anna Maria Taigi, Blažena Pauline Jaricot, Blaženi Damian Devasteur, kao i mnogi drugi.
Mnoge su crkve i oltari podignuti u njezinu čast. Kod nas su 1912. kapucini iz Rijeke izdali molitvenik Ave Marija u kojem imaju misu u njezinu čast. Sluga Božji biskup Stadler za Uskrs piše njezinu poslanicu, a poljanu kod Sarajeva i u Bosanskoj Posavini naziva poljanom sv. Filomene, gdje se izgrađuju samostani Služavki Malog Isusa.
Njezino štovanje raste sve do 1961. kad se upleću sile zloga koji je usmjeren da to uništi, a nakratko i uspijeva. Dovodi se u pitanje i njezina vjerodostojnost. Slavila se 10. kolovoza, a od 1965. ispisana je iz kalendara što je stvorilo pomutnju među vjernicima.
Neki sklanjaju njezine oltare, neki su ih zazidali u crkvama, pogotovo u komunističkim zemljama. Međutim sv. Padre Pio rekao je za nju da je ona Svetica Svjetla trećeg tisućljeća, a papa Ivan Pavao II. je na pitanje o njoj rekao: Zbrka je djelo Sotone, a Filomena je u raju. Nastavite moliti i štovati sv. Filomenu i ne unosite zbrku među pukom. Kao što je rekao Padre Pio, sv. Filomena se opet vraća. Tako se ponovno vratila i u naše mjesto.
Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2009 22:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 15 vel 2009 14:56
Postovi: 691
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Neznam Jeronima zasto ne mogu slati privatne poruke .Htjela sam ti odgovoriti na poruku ali ne ide neznam zasto.voljela bi ti odgovoriti ali ne ide.Hvala BTB :b41: smajlic5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2009 22:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 15 vel 2009 14:56
Postovi: 691
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
MOLVE U PODRAVINI

Usred plodne, ravne Podravine
na brežuljku od davne davnine
usred Molva crkvica malena
Majci Božjoj bijaše posvećena.
Sa svih strana njoj hrlili ljudi
i prosili na pomoć nam budi.
Ali eto strašnih ratnih dana,
došo Turčin iz dalekih strana,
pali, ruši, gazi plodno polje,
ljude, žene i dječicu kolje.
Narod bježi a župnik ostao,
kip Marijin tajno zakopao.
Za Turčinom plač i jauk osta,
crkva, selo razvalina posta.
Mrtva našli ljudi svećenika,
pokopali u grob mučenika.
Prošla ljeta, selo podigli
i crkvicu opet sagradili,
al sva srca rastužila bijeda,
jer s oltara Marija ne gleda.
U žalosti gorko zaplakaše;
gdje Nebeski kip je Majke naše?
Kraj crkve je pastir paso stado,
dobro dijete molilo se rado.
Jednog dana dijete ugledalo,
blago (vol) nogom zemlju kopat stalo.
Na tom mjestu svjetlo je zasjalo,
pa sve selo došlo radoznalo.
Rukama su zemlju razgrtali
i od sreće tad su proplakali;
kip Marijin mili izvadili,
na oltar ga opet postavili.
Opet narod sa svih strana leti
pred Marijin ovaj prijesto sveti.
U ljepoti ona divno sjaje,
potrebnima ona pomoć daje.
Iz ropstva sužnje izbavila,
od propasti mnoge je spasila.
Tu su mnoge žene se molile
i sretne su porod isprosile.
Bolesni su zdravlje zadobili,
žalosni su tu se utješili.
Primili su grešni oproštenje,
duši svojoj nebesko spasenje.
O Marijo, ti i nas obrani,
da nam duše đavao ne rani,
daj pomozi svima potrebnima,
daj utjehu svima žalosnima.
Molimo te Majko vječnog sjaja,
sve nas vodi put nebeskoga raja.


narodna


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 11 ožu 2009 21:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7079
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Status: U braku
Slika


Molitva u čast svetoj Filomeni

O sveta Filomeno, ljubljena kćeri Nebeske Kraljice. Majka se tvoja raduje ljepoti tvojoj; hvali se milošću snage tvoje i veseli se palmama i vijencima koje ti, natječući se nude svi narodi !

O sveta Filomeno, narodi ti kliču, zbog tvojih stalnih dobročinstava i tvog imena koje oživljuje u dušama najslađu nadu. Ljubljena svetice, pokaži svoju moć i dođi nam u pomoć. O plemenita djevice i hrabra mučenice, učini osobito to da dok razmišljamo o otajstvima vjere poput tebe ostanemo vjerni Isusu Kristu.AmenSlika
(molitvu sastavila blažena Paolina Filomena Jasricot.)

MOLITVA KRUNICE SVETE FILOMENE
Na samom početku krunice sv.Filomene moli se

Pozdravljam te, sveta Filomeno, draga moja zaštitnice, budi moja zastupnica kod svog Božanskog Zaručnika.Molim te zauzmi se za mene, sada i na času smrti moje.Amen.

Krunica ima 13 crvenih zrnaca na kojima se moli Zdravo Marija
i zaziv Sv. Filomeno moli za nas, a tih 13 zrnaca predstavljaju 13 godina mučeničkog života svetice.

tu su i tri bijela zrnca koja predstavljaju njezinu čistoću a na njih se moli
OČE NAŠ.
Na medaljici se moli slijedeće Zdravo, Slavna sveta Filomeno,koja si hrabro prolila krv za Krista, blagoslivljam Gospodina za sve milosti koje ti je darovao za života, a posebno na času smrti.
Hvalim i slavim Gospodina za čast i moć kojom te okrunio i molim te, izmoli mi milost....od Boga. Amen.

Slika

Slika

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 14 ožu 2009 04:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 11 vel 2009 23:13
Postovi: 34
Lokacija: Cista Provo
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
draga sestro rebeka,
javljam se na tvoj post o krunici Sv.Filomene,ne da se pravim pametna,ne da kritiziram nego jednostavno da te ispravim.neznam otkud tebi i još jednom članu ovog foruma ovaj prevod krunice i molitvi koje se mole.Ne želim polagati nikakvo pravo na bilo koga,samo bi htjela ako se nekoga želi upoznati sa nekom molitvom da to bude točno i provjereno.Znam da znaš,jer si već komentirala,da u Hrvatskoj postoji njena bratovština koja ima odobrenje od biskupa za širenje njene pobožnosti,tj da se ispravno sve odvija,a ko će je uzeti za zaštitnicu,moliti joj se,širiti istinu i upoznavati ljude sa njom ja Volja Božija.
Molitvenik Sv.Filomene je preveden sa italijanskog sa njenom krunicom i izdat u Hrvatskoj,može ga se nabaviti u Zagrebu na Kaptolu u knjižari svetog Antuna.
Moram ti reći da ovo nije njena krunica i da se tako ne moli
Na njenoj krunici je uvijek križ na koji se prvo moli Vjerovanje,dar da dobijemo dar vjere, zatim se mole tri Očenaša na bijela zrnca, Presvetom Trojstvu da zahvalimo na moćima udjeljenim svetici, iza toga se na 13 crvenih zrnaca moli:
Pozdravljam te Sv.Filomeno,draga moja zaštitnice,budi moja zastupnica kod svog Božanskog zaručnika.
Molim te zauzmi se za mene,sada i na času moje smrti .Amen
Miljenice Isusova i Marijina ,moli za nas koji se tebi utječemo.Amen
Zatim se na Njenoj medaljici moli zaziv - Zdravo slavna Sveta Filomeno...........
A za članove bratovštine koji su dužni svaki dan moliti njenu krunicu ima kraći oblik
Na križ - Vjerovanje
na 3 bijela - Oče naš
Na 13 crvenih - Zdravo Marijo ,a iza svake zaziv -Sveta Filomeno,moli za nas.
Na Njenoj medaljici - Zaziv
Ovo je krunica kako je sama Svetica objavila da se moli,što su sveci molili po odobrenju Pape Grgura XVI ,koji je odobrio njeno štovanje.
Mila sestro,mislim da znate da je njena Bratovština u Cisti Provo,pa sve što vas zanima,slobodno se obratite,rado ćemo svima pomoći,na koji način možemo.
Inače kad pišete ,molila bi vas za još jednu stvar,ako je nešto što se tiče njenog štovanja ili informacija o Sv.Filomeni da objavite ako ne želite adresu bratovštine u Hrvatskoj,onda službene stranice svetišta u Italiji
www.philomena.it ,stranice su na par jezika,pa članovi mogu skoknuti i do njih i vidjeti kako stvarni izgleda njena krunica,kako se moli i sve drugo.
Volim te i noisim u srcu i molitvama :grlim te: :b232:
Neka vas sve dragi Bog blagoslovi a Sveta Filomena prati svojim moćnim zagovorom,
Bvb

_________________
Nitko ne smije biti toliko uronjen u molitvu da ne može čuti vapaj svoga brata. (sv. Augustin
Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2009 17:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 25 tra 2007 18:26
Postovi: 3589
Podijelio: 108 zahvala
Zahvaljeno je: 111 zahvala
Vjeroispovjest: Rimokatolička
Status: U braku
Ja sam mišljenja da je svaka molitva dobra..kako god čovjek molio i što god molio..bitno je da moli i ljubi bližnjeg svoga....

i Gospodin to čuje..
Božji blagoslov..

_________________
_______________________________________
Slika
_______________________________________
dragocjena si u Mojim očima i Ja te ljubim..DOĐI
ŽIVIO PAPA FRANJO


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2009 01:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 tra 2008 21:01
Postovi: 1407
Lokacija: Negdje,.. daleko,..
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Vjeroispovjest: RKT
Ja nekad molim, onako po potrebi, kako mi dodju osjecaji, rijeci, misli, potrebe,... i mislim da najvise svoje molitve upravljam Svemogucem Isusu, u Ime Njegovo,... ili nasoj dragoj majcici,.. zagovorinici kod Isusa,.. ali,.. ponekad,.. se spomenem nekog sveca, da me zagovara kod Gospodina,.. jer vjerujem da Mu je blizu,... grijesim li ako mu se obratim svojim rijecima????

Isusu se obracam svojim rijecima... zar ne bi smjela iskrenog srca i nekom svecu???

malo mi je sporno ovo razmisljanje, da postoji samo jedna formula molitve,... ne uzmite mi ovo za zlo,.. samo kao pitanje,.. jesam li u krivu po vasemu????

_________________
Blagoslivljaj Jahvu, duso moja,
i sve sto je u meni, sveto ime njegovo!
Blagoslivljaj Jahvu, duso moja,
i ne zaboravi dobrocinstva njegova,...

Slika


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2009 09:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 25 tra 2007 18:26
Postovi: 3589
Podijelio: 108 zahvala
Zahvaljeno je: 111 zahvala
Vjeroispovjest: Rimokatolička
Status: U braku
Ma kakvi u krivu..
Molitva treba izvirati iz srca ..kako god se moli..
treba moliti i onako kako nas je naša Crkva naučila..ali i svojim riječima..
Isusu je to sigurno jako drago..
tako da sigurno ne stoji..moraš moliti točno ovako ili onako..
:grlim te: :grlim te:
Maty.. :b206:

_________________
_______________________________________
Slika
_______________________________________
dragocjena si u Mojim očima i Ja te ljubim..DOĐI
ŽIVIO PAPA FRANJO


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2009 21:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7079
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Status: U braku
Bez obzira kako bilo da bilo i ja sam za to,ako vec postiji ..

orginal,molitve Krunice sv.Filomene...da ju objavimo, i da ispravimo...

Na njenoj krunici je uvijek križ na koji se prvo moli Vjerovanje,
dar da dobijemo dar vjere,
zatim se mole tri Očenaša na bijela zrnca, Presvetom Trojstvu
da zahvalimo na moćima udjeljenim svetici,

iza toga se na 13 crvenih zrnaca moli:
Pozdravljam te Sv.Filomeno,draga moja zaštitnice,budi moja zastupnica kod svog Božanskog zaručnika.

Molim te zauzmi se za mene,sada i na času moje smrti .Amen

Miljenice Isusova i Marijina ,moli za nas koji se tebi utječemo.Amen


Zatim se na Njenoj medaljici moli zaziv - Zdravo slavna Sveta Filomeno...........
A za članove bratovštine koji su dužni svaki dan moliti njenu krunicu ima kraći oblik
Na križ - Vjerovanje
na 3 bijela - Oče naš
Na 13 crvenih - Zdravo Marijo ,a iza svake zaziv -Sveta Filomeno,moli za nas.
Na Njenoj medaljici - Zaziv
Ovo je krunica kako je sama Svetica objavila da se moli,što su sveci molili po odobrenju Pape Grgura XVI ,koji je odobrio njeno štovanje.
Mila sestro,mislim da znate da je njena Bratovština u Cisti Provo,pa sve što vas zanima,slobodno se obratite,rado ćemo svima pomoći,na koji način možemo.

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr