www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 srp 2025 12:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 stu 2008 06:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Lk 20,27-40

Pristupe mu neki od saduceja, koji niječu uskrsnuće. Upitaše ga: "Učitelju! Mojsije nam napisa: Umre li bez djece čiji brat koji imaše ženu, neka njegov brat uzme tu ženu te podigne porod bratu svomu. Bijaše tako sedmero braće. Prvi se oženi i umrije bez djece. Drugi uze njegovu ženu, onda treći; i tako redom sva sedmorica pomriješe ne ostavivši djece. Naposljetku umrije i žena. Kojemu će dakle od njih ta žena pripasti o uskrsnuću? Jer sedmorica su je imala za ženu."

Reče im Isus: "Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća. A da mrtvi ustaju, naznači i Mojsije kad u odlomku o grmu Gospodina zove Bogom Abrahamovim, Bogom Izakovim i Bogom Jakovljevim. A nije on Bog mrtvih, nego živih. Ta svi njemu žive!" Neki pismoznanci primijete: "Učitelju! Dobro si rekao!" I nisu se više usuđivali upitati ga bilo što.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 stu 2008 06:40 
Odsutan

* Isus izbjegava probleme koji su opisani u događaju sažimajući da je Bog - Bog živih, a detalje toga pitanja ostavimo nakon smrti i povjerimo ih u ruke živoga Boga. Gdje god je stvaran život, kao u roditeljstvu i dijeljenju života, ljubavi i pravednosti, tamo je Bog prisutan. Bog je živ tamo gdje su ljudi svjesni jedni drugih, svjesni potreba i radosti. Bog je onaj koji je poslao Isusa da bismo i mi mogli imati život u punini.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2008 07:25 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Isus je svojim učenicima ponavljao čudnu rečenicu: »Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan« (Lk 21,34). Upozorenje je točno. Alkohol je narkotik: otupljuje naše srce i usporava naše pokrete. Razuzdanost se može prodati kao zabava i smijeh, no sutrašnji mamurluk nam pomaže da razumijemo onu Nietzscheovu izreku: »Majka svih razuzdanosti nije radost nego nedostatak radosti.« Radost i umjerenost idu skupa. Kada nam je srce radosno, dobro se osjećamo u vlastitoj koži i ne trebamo si razarati mozak alkoholom i drogama. Sv. je Toma Akvinski primijetio da je radosno srce siguran znak umjerenosti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2008 07:30 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Mt 25,31-46

"Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva. Tada će kralj reći onima sebi zdesna: 'Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.' Tada će mu pravednici odgovoriti: 'Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?' A kralj će im odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!' Zatim će reći i onima slijeva: 'Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!' Tada će mu i oni odgovoriti: 'Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?' Tada će im on odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.' I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2008 07:39 
Odsutan

* U Isusu smo svi postali braća i sestre na sliku Božju. Što to znači? To je velik čin vjere tako da ćemo sljedećih nekoliko tjedana upijati da je Bog postao čovjekom radi nas, jedan od nas: rodio se, živio, trpio i umro kao i mnogi drugi. Stvarni Bog se može naći u stvarnim ljudima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2008 07:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bio jedan kralj, kaže priča, koji je ostao bez potomstva. Obznani stoga kako će kraljevstvo predati najizvrsnijem u ljubavi prema Bogu i ljudima. Među mnogima, osjeti se u srcu potaknut i jedan siromašni mladić kandidirati se. Kako nije imao novca za put, a ni prikladne odjeće, podnio je teška poniženja proseći okolo. I onda krenuo. Pred ulaskom u kraljev dvorac susretne siromaha izgladnjela kako se smrzava od hladnoće. Ganut, dadne mu za hranu teško isprošen novac, svjestan da ostaje bez karte za povratak. Zaogrne ga i odjećom, premda je do nje teško došao. A i sam se sada bez nje smrzavao. Ipak, pojavi se pred kraljem. Podigne oči, i ima što vidjeti: kralj, to je onaj siromah kojeg je pred dvorcem susreo. Iznenađenje se prelilo u radost kad se kralj nasmiješio i predao mu svoj plašt.

Zacijelo ćemo se i sami iznenaditi u komu nam sve Krist Kralj nije prilazio. Ne riskiraj, ne zaobiđi nikog, da te kraljevstvo ne mimoiđe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 stu 2008 07:34 
Odsutan

Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Lk 21,1-4

Isus pogleda i vidje kako bogataši bacaju u riznicu svoje darove. A ugleda i neku ubogu udovicu kako baca onamo dva novčića. I reče: "Uistinu, kažem vam: ova je sirota udovica ubacila više od sviju. Svi su oni zapravo među darove ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sav žitak što ga imaše."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 stu 2008 07:36 
Odsutan

* Isus traži velikodušno srce. On ne hvali količinu novca koju je ubacila ova sirotica, nego što je dala čitavim srcem. Dala je sve do boli. Mi često dajemo od našega suviška. Dar od srca Bogu će nas ponekad zaboljeti i pred nas staviti neke zahtjeve koji će izazivati našu sebičnost i samodopadnost. Slika siromašne žene koja je ubacila sav svoj imutak može nas ohrabriti u našoj želji da što je više moguće sebe darujemo Bogu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2008 07:12 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Lk 21,5-11

I dok su neki razgovarali o Hramu, kako ga resi divno kamenje i zavjetni darovi, Isus reče: "Doći će dani u kojima se od ovoga što motrite neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen." Upitaše ga: "Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?" A on reče: "Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam' i: 'Vrijeme se približilo!' Ne idite za njima. A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak." Tada im kaza: "Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2008 07:13 
Odsutan

Dok molimo, evanđelje o svršetku vremena poziva nas da vjerujemo u Božju ljubav i prisutnost kada dođe kraj života ili kraj svijeta - što god to bilo. Moljenje nad tim evanđeljem može nas voditi u razmišljanje o tajni povjerenja u našemu životu i da zahvalimo za sve one kojima smo vjerovali i kojima možemo povjeriti naš život. Ljudi koji su tu, za nas, u teškim trenutcima, kao i oni koji s nama dijele radost. Naša sposobnost da imamo povjerenje u Boga i u ljude blisko su povezani.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]