www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 10:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2008 07:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Kada je Ivan Krstitelj u tamnici čuo za Isusova djela, poslao je svoje učenike da ga pitaju: »Jesi li ti onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« (Mt 11,2-11) Ivan Krstitelj, moćan i ozbiljan čovjek koji je imao velika utjecaja među �idovima, ipak je imao svoje trenutke tame. Zatvoren u Herodovoj tamnici pitao se: Jesam li ja budala? Je li to sve? Nisam li se mo�da prevario u Isusu? On se ne zadovoljava samim pitanjem, on šalje glasnike k Isusu. Isus mu ne šalje nikakvu sigurnost; tra�i od glasnika da otvore oči i vide dokaze iz Isusova �ivota.

Gospodine, daj da u trenutcima sumnje i tame imam uvijek tebe pred očima. Jesi li ti taj, Gospodine? Kladim se u svoj �ivot i ne čekam bilo koga. Političari, gurui i osobe iz javnoga �ivota dolaze i odlaze s obećanjima i rješenjima - ali ja ostajem uz tebe. Ti si mi pokazao kako ovaj svijet učiniti boljim boreći se protiv patnje i bolesti dopirući do nesretnika. U trenutcima sumnje i tame podi�em oči prema tebi i tvojim djelima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2008 07:39 
Odsutan

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Lk 1,26-38

U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaručenoj s mužem koji se zvao Josip iz doma Davidova; a djevica se zvala Marija. Anđeo uđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!" Na tu se riječ ona smete i stade razmišljati kakav bi to bio pozdrav. No anđeo joj reče: "Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja." Nato će Marija anđelu: "Kako će to biti kad ja muža ne poznajem?" Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti sići će na te i sila će te Svevišnjega osjeniti. Zato će to čedo i biti sveto, Sin Božji. A evo tvoje rođakinje Elizabete: i ona u starosti svojoj zače sina. I njoj, nerotkinjom prozvanoj, ovo je već šesti mjesec. Ta Bogu ništa nije nemoguće!" Nato Marija reče: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!" I anđeo otiđe od nje.
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2008 07:43 
Odsutan

Svijet nikada neće biti isti zbog Marijina "da" na Božji poziv da bude majka Božja. Zbog Marije je Bog s nama na potpuno nov način, u osobi ljudskoga i božanskoga Isusa. Kasnije će Isus u životu hvaliti Mariju, ne samo što je tjelesna majka, nego što je »čula riječ Božju i čuvala je«. Božju je riječ čuvala bliže srcu kao što je nosila Isusovo tijelo u svojoj utrobi, u obiteljskomu životu i zauvijek. U molitvi je možemo zamoliti da kao što je Riječ Tijelom postala u njoj, riječ Božja i u nama probudi život.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2008 18:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
"Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja." Nato će Marija anđelu: "

Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!" I anđeo otiđe od nje.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 pro 2008 07:54 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Mt 18,12-14

Reče Isus svojim učenicima: "Što vam se čini? Ako neki čovjek imadne sto ovaca i jedna od njih zaluta, neće li on ostaviti onih devedeset i devet u gorama i poći u potragu za zalutalom? Posreći li mu se te je nađe, zaista, kažem vam, raduje se zbog nje više nego zbog onih devedeset i devet koje nisu zalutale. Tako ni Otac vaš, koji je na nebesima, neće da propadne ni jedan od ovih malenih."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 pro 2008 07:55 
Odsutan

Mi smo ti maleni. Mi smo maleni u molitvi - maleni u onomu tko smo u očima Božjim jer sve što jesmo i posjedujemo dobili smo iz Božje ruke. Bog želi da budemo najbolji, u punini, i ne želi da nestane dobro koje je u nama. Ništa dobra što smo učinili ili pokušali učiniti nije izgubljeno. Bog to sve vrjednuje u svome umu i srcu; spašeni smo, čašćeni i ljubljeni od Onoga koji nas stvara svakoga dana. Došašće nas podsjeća na to što znači biti malen, za toliko toga u životu ovisan o drugima i o Bogu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 pro 2008 07:33 
Odsutan

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mt 11,28-30

U ono vrijeme reče Isus: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 pro 2008 07:35 
Odsutan

* Oko Božića sve je užurbano. Priprave - društvene i ostale - mogu biti vrlo stresne. Došašće je vrijeme kada dolazimo pred Boga da u njemu i pred njim nađemo utjehu i mir. Neka društva i kulture (posebno zapadne) toliko naglašavaju Božić tako da se ljudi svega zasite i prije sredine prosinca. Tjedni Došašća Božji su poziv da nađemo sigurnost, dubinu i mir pripadajući njemu. Naša međusobna pripadnost vidljiva je u Bogu - djetetu Došašća, Isusu Kristu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 pro 2008 07:23 
Odsutan

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mt 11,11-15

"Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega! A od dana Ivana Krstitelja do sada kraljevstvo nebesko silom se probija i siloviti ga grabe. Uistinu, svi proroci i Zakon prorokovahu do Ivana. Zapravo ako hoćete: on je Ilija koji ima doći. Tko ima uši, neka čuje."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 pro 2008 07:26 
Odsutan

Isus nije kao samac čovjek za Boga. Njegov su dolazak i život naviještali proroci i na kraju Ivan Krstitelj. Kasnije će s njim biti učenici te mnogi muškarci i žene koji će ga pratiti u njegovu poslanju. I u naš život ulazi zajednica Kristovih sljedbenika. Prijatelji, suradnici, obitelj, šira Crkva - svi su dionici života jedni drugih na našemu zajedničkom putu s Isusom prema Bogu. Naša molitva u Došašću molitva je koja prihvaća u naš život ljude koje Bog šalje na našu životnu stazu - oni kojima ćemo mi pomoći da dođu do njega i oni koji će pomoći nama da dođemo do njega.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]