www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 22:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2008 08:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mt 10,17-22

"Čuvajte se ljudi, jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima. Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama! Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih. Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2008 08:11 
Odsutan

* Odmah nakon slavlja Isusova rođenja Crkva se sjeća Stjepana mučenika. Život i smrt su intimno povezani s Isusom. Križ je smješten u pozadinu slika s kolijevkom koje dočaravaju radost zemlje i neba. Na nekim su slikama jaslice nacrtane kao mrtvački kovčeg. Znamo da je sudbina ovoga djeteta u okrutnoj smrti. Gospodine, kada posljednji put sklopim oči, daj mi milost da budem čist od svih mojih ljutnja i oprostim svojim neprijateljima te da ugledam tvoje lice.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 pro 2008 13:09 
Odsutan

Božja riječ po sv. Pismu dolazi k nama.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj um i moje srce kako bih odgovorio na poticaje evanđelja.
Da volim bližnje kao sama sebe.
Da se brinem za svoju braću i sestre u Kristu.

Iv 20,2-8

Otrči stoga Marija Magdalena i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: "Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše." Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu. Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 pro 2008 13:13 
Odsutan

Sjećanje na sv. Ivana povezuje Isusovu muku i smrt s novim životom uskrsnuća - povezuje Božić i Uskrs. Sve su naše molitve s ovu stranu Uskrsa. Mi znamo u vjeri da je Krist-dijete uskrsli Gospodin.
Božić je blagdan slave, slave koja je skrivena u djetetu koje će ustati od mrtvih. Slava je Božja skrivena u svakome tko pripada Božjemu narodu. Dopustimo da u molitvi naša vjera u uskrsloga Emanuela raste i zahvati sve kako bismo utjelovljenoga i uskrsloga Boga vidjeli u svakoj osobi koju susrećemo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2008 08:01 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Tjedan nakon Božića zna biti vrijeme umora i zasićenja od otvorenih darova, ispražnjenih boca, a zabava i uzbuđenje ostaju samo hladno sjećanje. Ne možemo živjeti život u stalnoj vrevi i žamoru uzbuđenja, pa čak i vjerskoga uzbuđenja. Čak i karizmatična služba s ushićenom masom i zamamljujućom glazbom ostavljaju osjećaj umora sutrašnji dan. Dok je Josip Isusa i Mariju doveo u Egipat, izbjegavajući vojnike i glavne putove, pastiri koji su se došli pokloniti i ljupki anđeli koji su pjevali bili su samo sjećanje. Život se nastavio dalje u svoj svojoj realnosti. U Isusovim parabolama kraljevstvo Božje ne napreduje pomoću vatrometa i vrhunskih doživljaja, nego polaganim rastom, tihim organskim rastom poput gorušičina zrna ili kvasca u tijestu. Hvala ti, Gospodine, za sve drage trenutke, a kada oni nestanu, daj da budem dobar kvasac.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2008 08:21 
Odsutan

Božja riječ po sv. Pismu dolazi k nama.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj um i moje srce kako bih odgovorio na poticaje evanđelja.
Da volim bližnje kao sama sebe.
Da se brinem za svoju braću i sestre u Kristu.

Mt 2,13-15.19-23

A pošto oni otiđoše, gle, anđeo se Gospodnji u snu javi Josipu: "Ustani, reče, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi. On ustane, uzme noću dijete i majku njegovu te krene u Egipat. I osta ondje do Herodova skončanja - da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga. Nakon Herodova skončanja, gle, anđeo se Gospodnji javi u snu Josipu u Egiptu: "Ustani, reče, uzmi dijete i njegovu majku te pođi u zemlju izraelsku jer su umrli oni koji su djetetu o glavi radili." On ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku. Ali saznavši da Arhelaj vlada Judejom namjesto svoga oca Heroda, bojao se poći onamo pa, upućen u snu, ode u kraj galilejski. Dođe i nastani se u gradu zvanu Nazaret - da se ispuni što je rečeno po prorocima: Zvat će se Nazarećanin.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2008 08:23 
Odsutan

* Zašto je izabran ovaj događaj za proslavu blagdana Sv. obitelji? Ovo nije priča o mirnoj svakodnevici i rutini života, nego radije drama puna nesigurnosti i teških odluka. Isus i njegova obitelj raseljene su osobe koje traže sklonište, mjesto za život.
* Gospodine, kušao si ljudsku nesigurnost i teškoće preživljavanja. Tvoja majka, tako sretna dok je molila "Veliča", sada se morala brzo prilagoditi na beskućništvo. Daj da budem jednako odlučan kušati nesigurnost i jak kada se planovi ne ispunjavaju onako kako ja želim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 pro 2008 20:06 
Odsutan

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Lk 2,22-35

Kad se zatim po Mojsijevu Zakonu navršiše dani njihova čišćenja, poniješe ga u Jeruzalem da ga prikažu Gospodinu - kao što piše u Zakonu Gospodnjem: Svako muško prvorođenče neka se posveti Gospodinu! - i da prinesu žrtvu kako je rečeno u Zakonu Gospodnjem: dvije grlice ili dva golubića. Živio tada u Jeruzalemu čovjek po imenu Šimun. Taj čovjek, pravedan i bogobojazan, iščekivaše Utjehu Izraelovu i Duh Sveti bijaše na njemu. Objavio mu Duh Sveti da neće vidjeti smrti dok ne vidi Pomazanika Gospodnjega. Ponukan od Duha, dođe u Hram. I kad roditelji uniješe dijete Isusa da obave što o njemu propisuje Zakon, primi ga on u naručje, blagoslovi Boga i reče: "Sad otpuštaš slugu svojega, Gospodaru, po riječi svojoj, u miru! Ta vidješe oči moje spasenje tvoje, koje si pripravio pred licem svih naroda: svjetlost na prosvjetljenje naroda, slavu puka svoga izraelskoga." Otac njegov i majka divili se što se to o njemu govori. Šimun ih blagoslovi i reče Mariji, majci njegovoj: "Ovaj je evo postavljen na propast i uzdignuće mnogima u Izraelu i za znak osporavan - a i tebi će samoj mač probosti dušu - da se razotkriju namisli mnogih srdaca!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 pro 2008 20:07 
Odsutan

* Šimunova molitva, večernja molitva Crkve, poziva nas da odbacimo od sebe sve sukobe, razočaranja i gubitke - sve nas to drži udaljenima od Božjega obećanja da će nas obasipati milošću i svjetlom svoga mira, radosti i sigurnosti. Čak i u vremenima zbunjenosti, žalosti i pomanjkanja vjere, Božja ljubav i mir su blizu. Naše srce "vidi" spasenje i prisutnost Božju u molitvi, u bogoslužju i ljubavi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 pro 2008 08:14 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Lk 2,36-40

A bijaše neka proročica Ana, kći Penuelova, iz plemena Ašerova, žena veoma odmakla u godinama. Nakon djevojaštva živjela je s mužem sedam godina, a sama kao udovica do osamdeset i četvrte. Nije napuštala Hrama, nego je postovima i molitvama danju i noću služila Bogu. Upravo u taj čas nadođe. Hvalila je Boga i svima koji iščekivahu otkupljenje Jeruzalema pripovijedala o djetetu.
Kad obaviše sve po Zakonu Gospodnjem, vratiše se u Galileju, u svoj grad Nazaret. A dijete je raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]