www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 13:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2009 08:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Mk 1,7-11

I Ivan je propovijedao: "Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim." Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2009 08:56 
Odsutan

Krštenje Isusa uranja u živote ljudi. Stao je u red da ga Ivan krsti, želeći dijeliti radosti i žalosti svojega naroda. Ulazeći u dubinu vode, ulazi i u dubinu svojega čovještva i dubinu svojega naroda. Možemo reći da Isus ulazi u dio našega života koji se smije i pjeva, pleše i plače, osjeća za bolesne i patnike, želi najbolje sebi i drugima; ništa ljudsko nije mu strano dok biva kršten u živote svojega naroda i Boga svojih predaka.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2009 07:34 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Sv. je Pavao u Ateni primijetio oltar "nepoznatomu Bogu". To si ti, Gospodine. Ne poznam te, ali tražim te imajući neke spoznaje o tebi u liku Isusa Krista. Ponekad ti se osjećam blizu u sakramentima i molitvi. I u tenutcima mraka, kada sam žalostan, razočaran, svega mi je dosta, moje mi srce govori: "Nešto mora biti iza svega toga." Ti mali bljeskovi spoznaje uvijek su dar, milost, obećanje, trenutak podizanja zastora. Sv. Ivan od Križa bio je nepovjerljiv prema svemu što je odvajalo dušu od tame vjere gdje se mora napustiti razum kako bi se u ljubavi došlo do Boga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2009 07:48 
Odsutan

U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Mk 1,14-20

A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: "Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!" I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: "Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!" Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim. Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim.
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2009 08:00 
Odsutan

12.siječnja-1.tjedan kroz godinu

Slika

Mk 1
14A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: 15"Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!" 16I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. 17I reče im Isus: "Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!" 18Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim. 19Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. 20Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim.

za dovršenje vremena i približavanje kraljevstva nebeskog,Bogu su potrebni suradnici..danas poziva prve suradnike..pozivat će i druge,treće,četrvte,pozivat će ih sve do konca vremena,kad će doći i naplatiti svakom po njegovim djelima,i kraljevstvu Božjem neće biti kraja..
.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 sij 2009 07:54 
Odsutan

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Mk 1,21-28

I stignu u Kafarnaum. Odmah u subotu uđe Isus u sinagogu i poče naučavati. Bijahu zaneseni njegovim naukom. Ta učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci. A u njihovoj se sinagogi upravo zatekao čovjek opsjednut nečistim duhom. On povika: "Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!" Isus mu zaprijeti: "Umukni i iziđi iz njega!" Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega. Svi se zaprepastiše te se zapitkivahu: "Što li je ovo? Nova li i snažna nauka! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se." I pročulo se odmah o njemu posvuda, po svoj okolici galilejskoj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 sij 2009 07:15 
Odsutan

Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Mk 1,29-39

I odmah pošto iziđoše iz sinagoge, uđe Isus s Jakovom i Ivanom u kuću Šimunovu i Andrijinu. A punica Šimunova ležala u ognjici. I odmah mu kažu za nju. On pristupi, prihvati je za ruku i podiže. I pusti je ognjica. I posluživaše im. Uvečer, kad sunce zađe, donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute. I sav je grad nagrnuo k vratima. I on ozdravi bolesnike - a bijahu mnogi i razne im bolesti - i zloduhe mnoge izagna. I ne dopusti zlodusima govoriti jer su ga znali. Rano ujutro, još za mraka, ustane, iziđe i povuče se na samotno mjesto i ondje se moljaše. Potražiše ga Šimun i njegovi drugovi. Kad ga nađoše, rekoše mu: "Svi te traže." Kaže im: "Hajdemo drugamo, u obližnja mjesta, da i ondje propovijedam! Ta zato sam došao." I prođe svom Galilejom: propovijedao je u njihovim sinagogama i zloduhe izgonio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 sij 2009 07:21 
Odsutan

U molitvi gledaj kako Isus podiže Petrovu punicu. Ona predstavlja svakoga čovjeka koji ulazi u Isusov život. Njegova riječ i moć koja liječi podižu nas, čak i uskrisuju. Dnevna je molitva trenutak kada svoje tijelo i srce uzdižemo Bogu. Molitva je ljubav između Boga i nas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2009 08:00 
Odsutan

Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Mk 1,40-45

I dođe k Isusu neki gubavac, klekne i zamoli: "Ako hoćeš, možeš me očistiti!" Isus ganut pruži ruku, dotače ga se pa će mu: "Hoću, budi čist!" I odmah nesta s njega gube i očisti se. Isus se otrese na nj i odmah ga otpravi riječima: "Pazi, nikomu ništa ne kazuj, nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi za svoje očišćenje što propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo." Ali čim iziđe, stane on uvelike pripovijedati i razglašavati događaj tako da Isus više nije mogao javno ući u grad, nego se zadržavao vani na samotnim mjestima. I dolažahu k njemu odasvud.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2009 08:02 
Odsutan

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog Pisma:

* Isus je bio odbačen jer je dodirnuo gubavca. Njegov čin sućuti, zabranjen zakonom i običajem, stavio ga je izvan zajednice i pozitivnoga mišljenja ljudi. Bio je poput onih koji se i danas zauzimaju za prava potlačenih i obespravljenih. Nije li zanimljivo da ljudi još uvijek dolaze k njemu?
* Isus razbija takvo mišljenje, a ljudi su dolazili k njemu da vide onoga koji je dotaknuo gubavca.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]