Evo da se malo ispraznim nakon svih ovih iscrpljujucih kako fizicki tako i psihickih dana... eto da malo napisem kako mi je bilo... tek toliko da ispraznim negativnu energiju koja se je nazalost nakupila iz neznam ni ja kojih razloga... dakle ovako je bilo... dosao sam u ranojutarnjim satima u medjugorje sa jasnim ciljevima sto trebam napraviti kako bi dobio ono posto sam dosao... prije nego sam dosao tamo malo sam razmisljao u busu i molio se da se dogodi ono posto sam dosao no nazalost osjetio sam kako se to nece dogoditi... no rekao sam ma to je samo glupi osjecaj koji nista ne znaci... i cim sam stao dvjema nogama na medjugorsko tlo nastala je uzasna praznina... nesto sto sam najmanje ocekivao... i nista isao sam na krizni put u nadi da ce se dogoditi ono sto sam prizeljkivao eto vec mjesec dana i toliko dugo se i molim za to svakoga dana... i hodam krizni put a u meni praznina... svaka rijec koju sam izustio je djelovala tako prazno kao da nije nikome upucena... i tako zavrsi krizni put, spustim se dolje i bili su neki dvoje ljudi koje neznam, nikad ih nisam vidio a njihovi pogledi su bili kao da me znaju... ako je netko bio sa ovoga foruma neka se javi jer ih nisam prepoznao.... i nakon toga idemo na brdo ukazanja... i tamo opet repriza... sve po starom i to me polako pocelo slamati.... bolilo me to sto kada molim kod kuce uvijek osjetim neku puninu, uvijek kao da je blizu mene a tamo gdje treba biti savrsen mir u meni se dogada nemir... uzas sam se osjecao... u meni se polako pocelo skupljati jako puno negativne energije... i nakon sto sam dosao na brdo ukazanja stojim ispred kipa gospe... i molim da mi se uslis ono po sto sam i dosao... i opet sve su to bile nazalost prazne rijeci... bar sa ja tako osjecao.... u meni je rasla polako mrznja... oko srca mi je bilo tako tesko i hladno kao nikada do sada u zivotu.... u toliko razocaranju i ocaju poceo sam svasta govoriti... nisam mogao savladati mrznju.... poceo sam sve mrziti sto je bilo vezano uz vjeru... apsolutno sve... htio sam rastrgati sve molitve koje sam molio mjesec dana, sve pjesme duhovne izbrisat i vratiti se starom zivotu... rekao sam toliko bljuvotine tada pred kipom sto si NECU nikada oprostiti a sumnjam da ce i meni biti oprosteno... da sam slucajno pricao naglas mislim da bi me oni ljudi sta su klecali tamo i molili zatukli i bacili niz brdo dolje... i spustio se shrvan psihicki shrvan dolje kao da je kraj svijeta.... i takvo stanje me drzalo do veceri kada samo otisao na misu... sjedim vani i mislim si kako sam jadan, ocajan, kako nemam ni malo vjere i idem malo misu poslusat, mozda ce mi biti bolje... i negdje na pola mise odjednom kroz mene ponovo prvi put nakon par dana prode Duh Sveti i odjednom sva mrznja je nestala i tek tada sam shvatio kako sam bio u krivu, bio sam svjestan svake rijeci koju sam uputio na brdu ukazanja bile pogresne i shvatio sam zasto se nije dogodilo to po sto sam dosao... evo kako sam ja protumacio njegova dijela tokom dana: Ako te zivot dovede u situaciju koju ne mozes podnjeti ne pokusavaj ODLUCITI JU (to sam ja pokusao.. dakle to je bilo krivo). Jednostavno sve prepusti meni (to nisam radio neko sam se stavio u ulogu kao da sam ja Bog i kao da ja odredujem kada ce i sto biti). Sve situacije ce biti odlucene u Moje vrijeme a ne u tvoje (moram priznati da me ovo najvise zaboljelo od svega)... i onda sam se ja usudio sve sam odluciti kao da sam ja taj koji sve zna i koji zna najbolje sve... he he... nije ni cudo sto sam tokom cijelog dana osjecao to sto sam osjecao i na kraju svega nazalost nastala je mrznja prema cijelome svijetu.. kao da su svi odjednom postali krivi... ima jedna zanimljiva stvar koja mi se desila... kada sam bio na misi dakle prije nego je Dug Sveti prosao kroz mene i ponovo mi otvorio oci jedna beba je cijelo vrijeme gledala u moje oci... a u mojim ocima je bila nazalost mrznja prema svemu... i dijete gleda kao da joj je zao... kao da suosjeca samnom... tako sam bar ja sve to osjetio... ima jos jedna stvar za koju sam ja cijelo vrijeme mislio da je samo plod moje maste... uvijek dobijem neki osjecaj da ce se nesto dogoditi... primjer: par dana prije puta osjetio sam kako cu bas ja u busu pokusavati posvjedociti prisutnost Krista u busu... no mislio sam kako je sve to msta i da izmisljam gluposti... i sad vracamo se mi kuci iz medjugorja i dode cas kada se trebalo ispuniti ono sto sam osjetio i vidio da ce se desiti... kaze vozac na mikrfon... evo ja sam zavrsio sa svime sto sa trebao reci sad vi imate sansu... reci sto god zelite... evo mozete i posvjedociti sto god zelite ako zelite.... a ja se sledim jer sam znao da je to ono sto sam i "vidio"... no nisam isao je sam mislio kako me nitko nebi slusao i kako cu ispasti dosadan.... no ono sto sam htio reci... sto vise rastem u vjeri, sto vise toga naucim i iskusim to me ti osjecaji sve manje varaju... osjetio sam kako se nece nista dogoditi u medjugorju i bilo je tako, osjetio sam kako cu drzati govor u busu i moglo je biti tako da sam htio... mnogo toga mi se dogada sto se nakraju i ispuni samo ako ja to zelim... zna mi se dogoditi cesto da se samo opustim i kao da netko prica samnom pogotovo kada mi je tesko... legnem na krevez zazmirim i odjednom rijeci same od sebe dolaze... uvijek neke rijeci utjehe, ohrabrenja, strpljivosti... a osjecam da to ne govorim ja... nakon toga niti jednu rijec ne zapamtim od svega sto ja tada proslo mojim mislima nego uvijek nesto naucim iz toga svega... evo dok sada vama ovo pisem osjecam se kao da sam zreo za ludnicu... da sad to idem nekome ispricavati na ulici rekao bi mi kako sam prolupao...
eto napokon sam se ispraznio do kraja i sad opet osjecam mir i radost sto sam prizeljkivao u medjugorju toga dana kada je vladao nemir... i naucio sam jednu vrijednu lekciju koju sam ocito morao nauciti na tezi nacin a to je: SVE SITUACIJE CE BITI ODLUCENE U MOJE VRIJEME, A NE U TVOJE...
i da ne zaboravim iako je samnom tada vladala mrznja i ocaj nisam vas zaboravio... sjetio sam vas se i pomolio se za vas gospi medjugorskoj
lp i Bvb sve i cuvao