www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 16:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2006 08:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Natanael je napisao - "Možda bi se mogli okupiti svi u Međugorju za ovu Novu - to bi bilo jedno "čudo".
Evo, kako nas je sve više zainteresiranih nekako je "čudo" sve izvjesnije. Međutim, mislim da do nekih prijavljenih 22 člana TT-a i ne bi bilo neko čudo?!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2006 08:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
vidim da bi neki rado u Međugorje za Novu godinu, što me jako veseli. Ja ću vas na vrijeme obavijestiti kad budu upisi, pa evo tko hoće moći će se meni javiti. Htjela bih samo napomenuti da naša hodočašća nisu tipa izmoliš jednu krunici i ostali dio puta spavaš- nego se moli, slavi, pjeva, sve do jutra dok se ne stigne u Međugorje- nakon toga je stanka od sat vremena-za popit kavu i odmah se ide na brdo Križevac- mi sami gore nosimo naizmjenično teški drveni križ, a križni put- to je nešto posebno...
neću sve ispričat... bit će zanimljivije sam to doživjeti...

Joakime :arrow: - ovi tvoji postovi o čudima su predivni- molim te nastavi- znam da ih ima puno...puno... :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2006 19:12 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
naša Majčica se potrudi da se za sve ima snage i volje,ljubavi

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2006 09:37 
Odsutan

Hrvatska čuda

Slika

Krvavi uzorci u obliku križa navodno su se pojavili na čelu svećenika dok je držao propovijed na misi u Zagrebu, u Hrvatskoj. Članovi kongregacije u Crkvi Gospe od Slobode kažu da se oblik nalik stigmi pojavio na čelu velečasnog Zlatka Suca dok je govorio o zloporabi droga kod mladeži.
Velečasni Zlatko Sudac stigme je prvi put imao u svibnju 1999. godine, kada se križ na njegovu čelu pojavio tjedan dana nakon beatifikacije talijanskog redovnika Oca Pia, za kojeg se također navodi da je imao stigme. Vatikan je tada objavio da se znak križa pojavio "na način koji medicinska znanost ne može objasniti". Prije dvije godine, za blagdan sv. Franje Asiškog, krvavi znakovi pojavili su se i na zapešćima, stopalima i bokovima velečasnog Suca. (Izvor: www.ananova.com)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2006 09:39 
Odsutan

Zaštita od potresa

Potres na području gornjeg toka rijeke Soče u zapadnoj Sloveniji, u blizini granice s Italijom, koji se dogodio u vrijeme Uskrsa 1998. godine prouzročio je ogromnu štetu na kućama. Glavne slovenske dnevne novine Delo izvijestile su: "Prekrasna drvena crkva Svetog duha na Javorcu spašena je od Uskršnjeg potresa. Sve što je bilo izgrađeno u bližoj i daljoj okolini te crkve nije izdržalo trešnje tla. Monumentalno stepenište ispod crkve uništeno je u potpunosti."

Lik Gospe u Kanadi

Od rujna 2002. počeli su pristizati izvještaji je o čudesnim slikama Marije koje su se pojavile u četiri sela u sjevernom dijelu kanadske pokrajine Saskatchewan. Čudo je privuklo stotine ljudi.
Zadnje slike pojavile su se u siječnju 2003. godine, u dvjema kućama u Beauvalu, u Saskatchewanu. Vlasnica jedne od kuća, Bertha Durocher, rekla je da slike po noći svjetle, što je i snimljeno na video-snimci.
Gospođa Durocher rekla je da isprva nije htjela obavijestiti druge o liku na svom prozoru. "ispričala sam o tome svojoj majci, a ona je odgovorila: 'Oh, vjerojatno vidiš vlastitu sjenu,' te sam mislila da mi ljudi neće vjerovati. No, slika je tako prekrasno sjala da su mi oči zasuzile," rekla je Gospođa Durocher. (Izvor: Reuters)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2006 09:50 
Odsutan

Čuda u Venecueli 2003. godine

Slika

Stotine katolika u Venecueli nahrupile su da vide dva kipa djevice Marije.
Od ožujka 2003. godine mali kip Marije koji se nalazi u ukrašenom sanduku od drveta i stakla u kapelici Belen College u istočnom Caracasu lije krvave suze koje se slijevaju niz obraze plavookog kipa. Prema časnoj sestri, iz očiju kipa je "krv počela teći sasvim iznenada. Bio je to stvarno zapanjujuć prizor." Rekla je da su kip — koji je oko 2000. godine donesen iz Njemačke — nosili u procesijama diljem te prevladavajući katoličke južnoameričke zemlje.
Malo dalje, u crkvi San Cayetano u Caracasu, kip 'Naše Gospe od Coromota' — zaštitnice Venecuele — od 2002. godine izlučuje mirisno ulje. Čudo se počelo događati u vrijeme kada se budućnost zemlje činila crnom i mnogo je ljudi vjerovalo da je to njima upućen znak da imaju nade. "Vjerujem da je to Božji blagoslov," rekao je 75-godišnji župnik José Coromoto. "Marija nam time govori da se ne bojimo i da će Božja volja uskoro izvesti Venecuelu iz ovog labirinta."
Vjernici ponekad moraju čekati po dva ili tri sata da bi se pomolili pred kipom i dobili komadić platna natopljen uljem s kipa. Također, već dolaze izvještaji o kipovim ljekovitim moćima. (Izvori: Sun Sentinel, Venecuela; Dagsavisen, Norveška, BBC World News, Velika Britanija)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2006 22:05 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Čudo Neviđeno

..čuda..
..toliko smo željni čuda..
..ozdravljenja..
..mirisnih kapi, stigmi..
..tako se grčevito borimo
..za ovo svoje
..prolazno tijelo..
..koje će prah..baštiniti..
.a na najveće čudo..
..Svetu misu..
..često dolazimo
..kao stranci..
..jer čuda su uvijek
..tamo negdje daleko..
..u dalekoj zemlji..
...a živi ISUS..
..nam se nudi..
..tu ..
..i tako blizu..
..pod prilikama kruha i vina..
..i gleda nas kako..
..kao zombi
..pred Njega Presvetog dolazimo..
..sanjajući neka čuda..
..negdje tamo..
..daleko..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 09:51 
Odsutan

naggar napisao:
Čudo Neviđeno

..čuda..
..toliko smo željni čuda..
..ozdravljenja..
..mirisnih kapi, stigmi..
..tako se grčevito borimo
..za ovo svoje
..prolazno tijelo..
..koje će prah..baštiniti..
.a na najveće čudo..
..Svetu misu..
..često dolazimo
..kao stranci..
..jer čuda su uvijek
..tamo negdje daleko..
..u dalekoj zemlji..
...a živi ISUS..
..nam se nudi..
..tu ..
..i tako blizu..
..pod prilikama kruha i vina..
..i gleda nas kako..
..kao zombi
..pred Njega Presvetog dolazimo..
..sanjajući neka čuda..
..negdje tamo..
..daleko..

Lijepa pjesmica.. naggare... al mislim da nije na mjestu, ovdje na ovom topicu koji se zove čuda- ne priliči, jer ako je netko otvorio taj topic ne znači da -
... Svetu misu..
..često dolazimo
..kao stranci..

ok, ti govoriš mi, dakle i sebe tu stavljaš- ali ja te molim nemoj to više činiti u moje ime- jer ti jednostavno ne znaš kako ja gledam na čuda, što je za mene sveta misa, pa pliz ubuduće piši pjesmice u prvom licu- iz jednostavnog razloga što će biti iskrenije, uvjerljivije..
ovako djeluje ... kao osuda, pa može zbunit one koji u traganju za Gospodinom ... počnu od čuda. A čuda koja su od Boga, mi ne možemo osuđivati jer ne znamo za koga ih je Bog odredio, niti njihovu svrhu u Božjem promišljanju za spas ovog svijeta...

Mir s tobom :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 10:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Amen, Vikice.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 11:24 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
jedno malo današnje :D

cijelo jutro tražim ključeve i ne mogu ih naći

i zamolim jednog našeg divnog člana :arrow: da uputi neku brzu molitvicu da nađem ključeve...

stiže kroz par minuta poruka...već si ih našla

a nisam...

i nazovem ga...da mu se pojadam da ih nisam našla..i u razgovoru s njim..NAĐEM KLJUČEVE

divan je Bog i prezahvalna sam mu kako mi divne ljude daje
(eto nagrade za trpljenje onih koji i nisu tako divni)

Bože HVALA,HVAL,HVALA

(nisma htjela napisati o kome se radi jer će čovjeku bit zatrpan mailbox sa željama :D )

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]