www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 srp 2025 15:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2009 07:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
U to doba svoga života Isus je zauzet mnogim ljudima: svojim učenicima, njihovim obiteljima i čitavim gradom koji ga je tražio. Vjera je za njega, kao i za nas, uvijek u središtu životnih zbivanja, u središtu svih briga. Jedna je od poteškoća i radosti svakodnevnoga života i svih onih koji su dio našega života. Sve to može biti sadržaj naše molitve dok molimo s drugima i za druge. Tko ti sada dolazi u misli i za koga bi htio moliti ili o toj osobi razgovarati s Gospodinom?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 07:23 
Odsutan

Mk 6,53-56

Pošto doploviše na kraj, dođu u Genezaret i pristanu. Kad iziđu iz lađe, ljudi ga odmah prepoznaju pa oblete sav onaj kraj. I počnu donositi na nosilima bolesnike onamo gdje bi čuli da se on nalazi. I kamo bi god ulazio - u sela, u gradove, u zaseoke - po trgovima bi stavljali bolesnike i molili ga da se dotaknu makar skuta njegove haljine. I koji bi ga se god dotakli, ozdravljali bi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2009 07:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bilo je dovoljno da se dotaknu Njegovih skuta da bi ozdravili. Danas nije dovoljno ni srce Gospodnje koje primamo u pričesti, ni krv Gospodnja pa da ozdravimo. Zašto? Nemamo dovoljno vjere. Gospode, smiluj nam se.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 08:10 
Odsutan

Bolesni ljudi mogu prepoznati dobrotu i iskrenost kada je vide. Vjerojatno je i mnoštvo zbog toga hrlilo Isusu nadajući se ozdravljenju. Nešto je od božanske moći izlazilo iz njega, nešto što nam može vratiti nadu i hrabrost u teškim trenutcima. U molitvi Bogu donosimo taj "bolesni" i slabi dio sebe, znajući da Bog čuje našu molitvu.
Bog cuje uvijek nasu molitvu i ozdravlja nas,ali kad ozdravimo nesmijemo zaboraviti zahvaljivati iz dana u dan i odlaziti na svete Mise,primati Ga i vjerovati Mu,ako to zanemarimo po ozdravljenju biva nam jos gorje nego prije.Zato vjerujmo u ono sto molimo i zahvaljujmo ,jer On nas Bog i danas zivi s nama i medu nama i danas cini sve isto kao i onda dok je hodao sa svojim ucenicima.Oni su ga vidjeli i nisu mu vjerovali svi...zato je rekao"Blago onima koji ne vide a vjeruju ".Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 07:19 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Iv 12,23-28

Isus im odgovori: "Došao je čas da se proslavi Sin Čovječji. Zaista, zaista, kažem vam: ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre, donosi obilat rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni. Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom. I gdje sam ja, ondje će biti i moj služitelj. Ako mi tko hoće služiti, počastit će ga moj Otac. Duša mi je sada potresena i što da kažem? Oče, izbavi me iz ovoga časa? No, zato dođoh u ovaj čas! Oče, proslavi ime svoje!" Uto dođe glas s neba: "Proslavio sam i opet ću proslaviti!"
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 07:22 
Odsutan

Čovjek današnjice nikako da shvati važnu činjenicu: život vrijedi samo onda ako ga se uloži, dadne, žrtvuje za ono što je vrijedno i dostojno života. Krist je umro da bismo mi živjeli, a naš je životni put slijediti Krista.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 vel 2009 07:01 
Odsutan

ospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Mk 7,14-23

Tada ponovno dozove mnoštvo i stane govoriti: "Poslušajte me svi i razumijte! Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi - to ga onečišćuje. Tko ima uši da čuje, neka čuje!" I kad od mnoštva uđe u kuću, upitaše ga učenici za prispodobu. I reče im: "Tako? Ni vi ne razumijete? Ne shvaćate li da čovjeka ne može onečistiti što u nj ulazi jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela. Još dometnu: "Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 vel 2009 07:03 
Odsutan

Usmjeruje našu pozornost na ono što je u našoj nutrini. U svojemu srcu nalazimo dobro i zlo. Stroge osude, osveta za prošle uvrjede, pohlepa, iskorištavanje drugih... dio su ljudskoga srca isto kao i ljubav koja u njemu prebiva. Ako dopustimo Božjoj ljubavi u Isusu Kristu da zahvati našu osobnost, molitva će pročistiti naše misli i želje srca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2009 07:26 
Odsutan

Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Mk 7,24-30

Odande Isus otiđe u kraj tirski. I uđe u neku kuću. Htio je da nitko ne sazna, ali se nije mogao sakriti, nego odmah doču žena koje kćerkica imaše duha nečistoga. Ona dođe i pade mu pred noge. A žena bijaše Grkinja, Sirofeničanka rodom. I moljaše ga da joj iz kćeri istjera zloduha. A on joj govoraše: "Pusti da se prije nasite djeca! Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima." A ona će mu: "Da, Gospodine! Ali i psići ispod stola jedu od mrvica dječjih." Reče joj: "Zbog te riječi idi, izišao je iz tvoje kćeri zloduh." I ode kući te nađe dijete gdje leži na postelji, a zloduh je bio izišao.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2009 07:28 
Odsutan

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog Pisma:

* Žena je ustrajala u zahtjevu da joj Isus ozdravi kćerku. To je razumljivo - kako je majka spremna pokrenuti nebo i zemlju kako bi pomogla i brinula se za svoje dijete. Molitva je vrijeme kada tražimo od Boga ono što nam je uistinu potrebno i što želimo čitavim srcem. Je li njezina vjera ili ljubav bila ta koja je potaknula Isusa da udovolji njezinu zahtjevu?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]