www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 ožu 2024 21:38

Vrijeme na UTC [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 vel 2009 13:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 30 sij 2009 21:51
Postovi: 46
Lokacija: srce Podravine
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Predragi, molim vas za pomoć u vezi moje svekrve. Živimo zajedno, sedmeročlana obitelj, pod istim krovom. No moja svekrva puno puno proklinje ... druge ljude, poznate i nepoznate, našu djecu, svoju svekrvu (muževa baka je još živa i s nama je). Ne bih se javila ovom molbom da mi nije prije desetak minuta moja jedanaestogodišnja kći rekla: "Mama, kad ja narastem, odselit ću se iz ove kuće jer ne želim roditi svoje dijete u kući koja je toliko proklinjana." Svima nam je teško zbog svekrvinog karaktera i ljudske uskoće, no da mi se djeca već sad spremaju otići od doma zbog duhovne težine koju ima ova kuća... to mi je preteško. Dajte mi konkretan savjet što činiti, kome se obratiti u Crkvi šire (danas nakon mise idem župniku s tim problemem, on razumije te stvari). Moja molitva i zajednička molitva moje djece nije dovoljna... svaki put kad molimo intenzivno za nju, sljedeći dan strahovito povrijedi ili iskoristi djecu...


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 14:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 tra 2008 21:01
Postovi: 1065
Lokacija: Negdje,.. daleko,..
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
nemas pojma koliko razumijem tvoju djevojcicu,.. i meni je bilo slicno,..

ti Blagoslivljaj tvoju svekrvu,.. i ako opsuje, reci joj BOG TE VOLI,... nek cuje,..

znas, kod nasih starih, to su postapalice jer u siromasnom rijecniku kojeg posjeduju time se "bogate" a da nisu svjesni ni stete koju cine,..

evo ti primjera: moja baka, nek u Miru Bozjem pociva,.. uvijek je imala slicne rijeci na ustima... i cinjenica je da ju je jedna od njih i stigla,.. uvijek se klela da dabogda ona bila laksa od ovog ili onog ako laze,.. i umrla je, a bila je sama kost i koza,...

no nije to o cemu sam htjela posvjedociti,.... recimo,.. jednom,. kad je vec bila na postelji, nesto sam joj rekla,.. i ona pokuca u drvo i kaze HVALA BOGU,... reko baba sta to radis,.. kaze: pa valja pokucati o drvo,..

rekoh bako to je praznovjerje,.. sto onda govoris HVALA BOGU,... zar Bog nije jaci od sveg drveta,.. tko je stvorio drvo... stala je malo,.. i zamislila se,.. kao da je to prvi dan vjeronauka,.. nitko joj to nikad nije rekao,.. i rekla je: IMAS PRAVO,...

tu samo molitva moze uspjeti,.. i stiti cijelu kucu sa Predragocjenjenom Krvi Isusovom...

a to da sljedeci dan bude zesca,.. to ti je normalno,.. znaci da tvoja molitva ima utjecaj,.. i da trebas nastaviti,.. znas taj duh,. duh psovke/proklinjanja je ljut jer ga zelis istjerati iz kuce,... pa ti vraca kako zna i moze,..

ti samo U IME ISUSOVO moli, i prikazuj Njemu,.. sve,.. nek On oslobodi,.. ti moli,.. nek on ocisti,..

a kucu pocni Blagoslivljati,.. redovno,.. imamo negdje i tu temu,.. mislim da je prije bio obicaj jednom tjedno Blagosloviti kucu i oko kuce,..

i ZLATNA KRUNICA,.. CINI CUDA,.. (mozes mjesto srce moje reci srce moje obitelji,..)BTB BVB :grlim te: :grlim te: :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 17:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 6385
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 44 zahvala
Molitva oslobođenja od prokletstva


"Gospodine Isuse Kriste, vjerujem da si Ti Sin Božji i jedini
Put k Bogu; da si na križu umro za moje grijehe i da si
uskrsnuo od mrtvih, radi mojega opravdanja.
Odlažem svu svoju buntovnost i sav svoj grijeh i podređujem
se Tebi kao svom Gospodinu.

Priznajem sve svoe grijehe pred Tobom i molim Te za Tvoje
oproštenje, osobito onih grijeha koji su me izložili prokletstvu.
I molim Te, oslobodi me od posljedica grijeha mojih predaka.

Odlukom svoje volje opraštam svima koji su me povrijedili ili mi
nanjeli nepravdu, kao što želim da i meni Bog oprosti. I sada
konkretno, opraštam.......

Odričem se svakog kontakta sa svime što je okultno i sotonsko,
i ako posjedujem neke kontakt predmete, obavezujem se da
ću ih uništiti. Poništavam sva prava koja je sotona imao nada mnom.

Gospodine Isuse, vjerujem da si na križu uzeo svako prokletstvo
koje je moglo doći na mene. I sada Te molim da me oslobodiš
svakog prokletstva nad mojim životom, u Tvoje ime Gospodine
Isuse Kriste! Vjerom sada primam svoje oslobođenje i unaprijed
Ti zahvaljujem! (zahvaljuj neko vrijeme)

Gospodine, sada se otvaram da primim Tvoj blagoslov,
na način koji Ti odabereš."

Preuzeto iz knjige:


Stari zavjet, govoreći o blagoslovu i prokletstvu, ostaje zatvore u ovozemaljsku perspektivu. Vjera u uskrsnuće ne postoji sve do nadomak intertestamentarnoga razdoblja. Predodžbe o zagrobnom životu Izrael dijeli sa susjednim narodima. Bilo bi pogrešno generalizirati da Stari zavjet donosi zakon i sankcionira ga prokletstvima, dok Novi zavjet naviješta Radosnu vijest i blagoslov. Poznato nam je da sv. Pavao oštro osuđuje one koji se protive Kristovu evanđelju: «Navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet» (Gal 1,9). Pak oni koji samo deklarativno primaju evanđelje, ali njihovo srce je daleko od življena evanđelja u svakodnevnom životu, doživljavaju eshatološku osudu: «Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni» (Mt 25,41). Kod mnogih bolesnika koji redovito čitaju Bibliju a naročito Novi zavjet teško im je ponekad shvatiti bit proklinjanja, makar im je donekle jasno da i u Novom zavjetu zahtjev za pravednošću ponekad artikuliran prokletstvom. Ponekad s dosta truda i muke im objašnjavam da nas to ne treba nikako sablažnjavati, jer se jednostavno tu radi o drugoj strani prošnje «Dođi kraljevstvo tvoje». Dakle Bog treba prebivati u vašim srcima kako bi se već sada ovdje na zemlji počelo ostvarivati Božje kraljevstvo. Ako gledamo kroz Starozavjetnu eshatologiju ostvarenje pravedne vladavine Božjega kraljevstva moglo se očekivati samo u ovozemaljskom životu. Dali ovdje možemo govoriti o «božanskoj pedagogiji» koja je postupno vodila starozavjetne vjernike do novozavjetne zapovijedi ljubavi prema svome bližnjemu, bolje rečeno prema samim neprijateljima. Svakako, ali ne u apsolutnom smislu riječi. U knjizi Levitskoga zakona postoje zapovijedi o ljubavi: «Ne osvećuj se!..Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ja sam Jahve! (19,18) Čitajući Stari i Novi zavjet došli smo do spoznaje da Oba zavjeta svaki na svoj način govori o prokletstvu bezakonika, ali bez ikakve osude nijedne konkretne osobe, misleći pri tom na njihovu vječnu kaznu. Novi zavjet jednako kao i Stari snažno naglašava zahtjev za pravednošću Božjom, ali s tom razlikom što predviđa mogućnost njezina potpunog ostvarena gledajući u perspektivi eshatološkg okvira. Krist nam je svojim primjerom pokazao i ujedno nas je naučio kako pretvoriti molitvu protiv svojih neprijatelja u zagovornu molitvu za sve svoje progonitelje ili neprijatelje.



Nebeski Otac je svoga jedinorođenog Sina Isusa Krista našega Gospodina učinio prokletstvom kako bi nas oslobodio od vječne propasti: «Krist nas je otkupio od prokletstva Zakona postavši mjesto nas proklet- stoji, naime napisano; «Proklet svaki koji visi na drvetu!» - da bi u Kristu Isusu na pogane došao Abrahamov Blagoslov, da primimo obećanog Duha po vjeri.» (Gal 3, 13-14). Dakle, Kristova žrtva na drvu križa ne samo da je pokrila sve grijehe čitavoga čovječanstva, nego je otvorila nebeska vrata blagoslova za sve ljude dobre volje koji su «u Kristu». Prema učenju sv. Pavla u spomenutom tekstu nije riječ o bilo kakvom blagoslovu. Riječ je o Abrahamovom blagoslovu! Abraham je bio blagoslovljen u «svemu». Možemo zaključiti da je uživao «potpuni» Božji blagoslov! Za Abrahamovim Božjim blagoslovom teže sva ljudska bića, a to je: Božje prijateljstvo, financijski blagoslov, plodnost, zdravlje i dugovječnost. Samim činom krštenja, postajemo djeca Božja a samim time i dio mističnog Tijela Kristova. Sa sigurnošću tada možemo reći da smo od toga trenutka «u Kristu Isusu». Pitamo se dali od tog trenutka u naše živote dolazi Abrahamov blagoslov? Samo po sebi krštenje je tek dobar početak, ali nedovoljan bez žive vjere u srcima vjernika. Krist je rekao: «Tko povjeruje i pokrsti se, spasit će se…» (Mk 16,16). Možemo zaključiti da pravog odnosa s Bogom nema, jer osim krštenja potrebna je živa i djelotvorna vjera koja je krasila Abrahama praoca naše vjere. Pitamo se kakvu vjeru od nas Gospodin očekuje? Pravi odgovor ćemo naći u poslanici Rimljanima: «Doista, srcem vjerovati opravdava…» (Rim 10,10). Dakle srce istinskog vjernika mora biti otvoreno poticajima Duha Svetoga; «…da primio obećanoga Duha po vjeri» (Gal 3,14). Nadalje Božji blagoslov možemo promatrati i kao: Božji zaklon, Božji štit i Božju obranu: «Neće te snaći nesreća, nevolja se neće prikučti šatoru tvome!» (Ps 91,10). Ako smo blagoslov nazvali – Božja naklonost, prokletstvo bio bilo Božja nenaklonost. Pitamo se kako se može izgubiti Božja naklonost? Može se izgubiti: kroz osobni grijeh, utjecaj nasljeđa (Izl 34,6-7) i utjecajem magije i negativnih riječi.



Znakovi i uzroci prokletstva kod bolesnika



Razgovarajući s mnogim bolesnicima, s njihovim članovima obitelji i sa medicinskim i pomoćnim osobljem, čitajući odgovarajuću literaturu uz konzultaciju velikog broja svećenika koji se već godinama bave problematikom uzroka prokletstva; zaključio sam da je korijen svakog prokletstva proizlazi iz neposlušnosti Bogu Stvoritelju. Međutim, ako vjernik kršćanin katolik živi život u poslušnosti Bogu, u njemu tada prebiva Božji blagoslov i zaštita kao i kod Abrahama tada mu nikakve vradžbina u svijetu ne može naškoditi. Kod velikog broja hospitaliziranih pacijenata: muškaraca, žena i djece raznog uzrasta primijetio sam duševnu ili emotivnu nestabilnost odnosno raznovrsne psihičke smetnje koje odražavaju razne psihoze i depresije sa posljedicama duševno-emotivnih slomova. Sa zdravstvenog gledišta poznato nam je da se generacijski prenose razne naslijeđene bolesti (tzv. hereditarna opterećenja), a na isti način prenosi se i duhovno negativno nasljeđe. Mnoge žene imaju problema sa svojim ženskim organima npr. problemi oko menstraucije, neplodnosti i spontanih pobačaja.

Veliki broj bolesnika dolaze iz obitelji u kojima vlada obiteljska nesloga i razdori, gdje braća i sestre godinama međusobno ne razgovaraju a sve to utječe i na njihovu djecu. Učestale svađe unutar obitelji između muža i žene, njihove djece i djeda i bake. Mnoge se obitelji preko noći raspadnu zbog pravno imovinskih odnosa i nasljeđa oko zemljišta, kuća i nekretnina. Kod mnogih članova obitelji ima dosta nerazriješenih samoubojstava ili iznenadne prirodne ili neprirodne smrti. Gdje su uzroci prokletstva često sam se puta pitao? Po pričanju bolesnika sve oni dolaze iz obitelji čija se vjera manje-više temelji na tradicionalnoj vjeri, odnosno svi manje-više imaju sakramente ali njihovi vjerski život je daleko od hodanja u poslušnosti Bogu Stvoritelju. U tradicionalnim vjerskim obiteljima prevladava duh idolopoklonstva, ljudi se više-manje vežu uz ovozemaljske idole a to može biti neka osoba, novac, karijera, auto, hobi, televizija, tvar itd.za sve što tradicionalni vjernici troše mnogo više vremena a za Boga nemaju baš mnogo vremena. Ljudi se najviše vežu uz okultizam i kada se nađu u raznim nevoljama ili životnim poteškoćama tada traže pomoć kod pogrešnih ljudi koji su u službi krivim božanstvima. Tada odlaze kod: vračara, gatara, bioenergičarima, bave se spiritizmom – zazivaju duhove, čitaju horoskpe, slušaju negativnu glazbu – koja širi nekršćanske poruke nasilja, nemala, bezboštva, buna , bave se jogom i reik meditacijom itd. Mnogo je raširena psovka, proklinjane, nepoštivanje prve crkvene zapovijedi da svetkuju zapovjedne blagdane i pobožno slušaju svetu Misu u nedjelju i zapovjedne blagdane, nepoštivanje roditelja, nepravedno ponašanje prema slabim i starijim osobama, nemoralni život i neprirodni seksualni život, nošenje raznim zapisa, amalija, piju razne napitke, krađe, lažno zaklinjanje, škrtost prema Bogu Stvoritelju jer sve što imaš i posjeduješ primio si od Boga. Kad ljudi imaju autoritet izgovore prokletstvo i proklinju. Roditelji znaju proleti svoju djecu koja su im ostala nezahvalna i neposlušna, nikad nećeš biti sretan u životu – ako su roditelji očekivali sina a rađaju se samo ženska djeca koja manje-više nisu prihvaćena – ta se djeca osjećaju neprihvaćena i odbačena – imaju osjećaj krivnje i manje vrijednosti i sve se to odražava na njihova psihosomatska oboljenja, kao što su alergije, astma, migrene. Kad sotonske sluge, vračari, gatari i bioenrgičari izriču prokletstvo nad nekim osobama; mnogi ljudi sklapaju krvni savez sa sotonom ili su povezani sa raznim skupinama ljudi koji su službi drugog božanstva – sa masonima ili savez Hare Krišna, Saibabe, Mahariši Maheš Jogi, nadalje postoje prokletstva koja ljudi izgovaraju sami nad sobom.

Koraci i molitva za poništenje od posljedica prokletstva



Većina bolesnika nakon dugogodišnjeg lutanja u začaranom krugu ili u dubokom tunelu mraka ugledaju svjetlo i put u novi i obnovljeni život u Gospodinu. Nakon što su prepoznali svoje probleme počeli su vjerovati da je Isus Krist na drvu križa postao proklet radi njihovih grijeha, kako bi ih oslobodio od posljedica prokletstva i sa živom vjerom u srcu koja je krasila Abrahama baštinili Abrahamov blagoslov koji proizlazi od Boga Stvoritelja. Počeli su priznavati svoju vjeru u Gospodina i čvrsto obećali Gospodinu vjernost u poslušnosti i Njegovoj životvornoj Riječi. U duhu sakramenta sv. Ispovjedi duboko u svom srcu su se odrekli grijeha te Bogu dali zadovoljštinu za sve nanesene uvredu Njemu i svome bližnjemu. Odrekli su se u svome srcu duha nepraštanja koji im je bio velika zapreka na putu predanja Gospodinu. Oprostili su svima koji su ih uvrijedili a posebno članovima svoje obitelji kao i članovima bliže i daljnje rodbine, svojim prijateljima i susjedima itd. Posebno su se pokajali za svoje grijehe koji su bili vezani uz idolopoklonstvo, te prekinuli sa raznim okultnima praksama.



Molitva oslobađanja



Dragi bolesnici, ovako molite:
Gospodine Isuse Kriste, dolazimo u Tvoju svetu prisutnost i bez straha se u potpunosti predajemo tebi kao svome Gospodinu i Spasitelju. Oblačimo se u Božju bojnu opremu kako bi odbacili sve đavolske napade i iskušenja: svoja bedra opasujemo istinom i stavljamo se potpuno u oklop Božje pravednosti. U svojim rukama nosimo štit vjere kako bi se obranili od vatrenih strijela Zloga. Prihvaćamo Božje spasenje kao kacigu na moju glavu i uzimam Božju riječ kao mač Duha. U ime Isusa Krista odričemo se Sotone i odbacujemo sva njegova nečastiva djela i svake sile koja ne dolazi od Gospodina. Odričemo se svakog oblika magijskih djela i svakog oblika zla, kao i zazivanja: duhova, horoskopa, pohađanja seansi, nošenja amuleta, zapisa, odlaženje vračarima i bioenergetičarima, filmova i knjiga koje potiču okultno. U sveto Ime Isusa Krista iz sebe izgonimo sve duhove mržnje, zavisti, gorčine, odbacivanja, nepraštanja, požude, proždrljivosti, oholosti, lijenosti. Također izgonimo i duhove laži, prijevare, izopačenosti i zbrke. Oprosti nam Gospodine za sve naše životne promašaje kada smo mimo Tebe tražili izlaz za naše životne probleme i zbog toga upadali u okultno magijsko ozračje, jer Ti nisi bio u središtu našeg života. Operi i očisti naša srca Gospodine. Otvorena srca i duha u ovom trenutku primao Tvoje oproštenje i opraštamo sami sebi i drugima koji su nas svjesno ili nesvjesno gurali u smrt. Zahvaljujem Ti na Tvojoj vječnoj ljubavi. Hvala Ti Gospodine, što nam daješ svoga Svetoga Duha. Hvala Ti, Duše Sveti, što nas ispunjaš svjetlošću i ljubavlju, zdravljem, mirom i radošću posredstvom Tvoje Zaručnice Blažene Djevice Marije! Koliko doprinos ima Majka Božja u blagoslovu čovječanstva govori nam susret dviju majki u Gorju Elizabete i Marije; usp. (Lk 1,42).



MR .SC. DON TOMISLAV TOPČIĆ,

DUHOVNIK U KBC-u SPLITU


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 10 vel 2009 18:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 07 vel 2009 17:13
Postovi: 30
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Amare napisao:
Predragi, molim vas za pomoć u vezi moje svekrve. Živimo zajedno, sedmeročlana obitelj, pod istim krovom. No moja svekrva puno puno proklinje ... druge ljude, poznate i nepoznate, našu djecu, svoju svekrvu (muževa baka je još živa i s nama je). Ne bih se javila ovom molbom da mi nije prije desetak minuta moja jedanaestogodišnja kći rekla: "Mama, kad ja narastem, odselit ću se iz ove kuće jer ne želim roditi svoje dijete u kući koja je toliko proklinjana." Svima nam je teško zbog svekrvinog karaktera i ljudske uskoće, no da mi se djeca već sad spremaju otići od doma zbog duhovne težine koju ima ova kuća... to mi je preteško. Dajte mi konkretan savjet što činiti, kome se obratiti u Crkvi šire (danas nakon mise idem župniku s tim problemem, on razumije te stvari). Moja molitva i zajednička molitva moje djece nije dovoljna... svaki put kad molimo intenzivno za nju, sljedeći dan strahovito povrijedi ili iskoristi djecu...



Tu je jedini izlaz odvojeno živjeti,ali vjerovatno to vaš suprug ne podržava.
Jer očito mu je bitinija njegova mama nego njegova djeca.
Bolje osvjestiti supruga u pravcu odlaska i samostalnog života nego raditi
na promjeni svekrve.
To je moje mišljenje.

Pozdrav,nije lako ali uz akciju za promjenom biće rezultat.
Samo strpljenja treba.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 22:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 08 vel 2009 23:35
Postovi: 25
Lokacija: Dubrovnik
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Najlakše je pobjeći. Znam jer sam pobjegla od svega ovog što je Rebeka napisala.
Nisam poznavala Boga i drugačije nisam ni mogla postupiti.
Znam da je lako sada sa daljine moliti za njih ali sam sigurna da je molitva jedino tvoje rješenje, čak i kad je svekrva sutradan još gora i osornija, Bog je milostiv.
Moli, ne da Gospodin mjenja nju, već da mjenja tvoje srce i srca tvoje djece te da je prihvatite takvu kakva jest. Bog ima predivan plan s vama i postoji razlog zašto dopušta takvo trpljenje. Jedan je siguran a to je da se proslavi u vašim životima, da budete primjer i svjetlo drugima: da se samo sa Kristom može živjeti i u najgorim uvjetima. Ne gubi nadu, jer taj mir ne dolazi od tebe i od tvojih snaga, već od Gospodina, on će ti udijeliti mir i ljubav za tu ženu... Sjeti se uvijek nekog sveca. Evo danas Alojzija Stepinca. Nije on na silu dao život za Gospodina. Odakle mu ta snaga, taj mir, ta sigurnost da trpi štiteći druge? I on je tu milost izmolio od Gospodina.
Kad netko ide protiv mene i kad vidim da ću ja zgriješiti svađom, mišlju... molim: Gospodine Isuse, stavi križ između mene i nje/ga, i to stalno ponavljam... i djeluje.
Mir s tobom

:)


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 23:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 07 vel 2009 17:13
Postovi: 30
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
AgnusDei napisao:
Najlakše je pobjeći. Znam jer sam pobjegla od svega ovog što je Rebeka napisala.
Nisam poznavala Boga i drugačije nisam ni mogla postupiti.
Znam da je lako sada sa daljine moliti za njih ali sam sigurna da je molitva jedino tvoje rješenje, čak i kad je svekrva sutradan još gora i osornija, Bog je milostiv.
Moli, ne da Gospodin mjenja nju, već da mjenja tvoje srce i srca tvoje djece te da je prihvatite takvu kakva jest. Bog ima predivan plan s vama i postoji razlog zašto dopušta takvo trpljenje. Jedan je siguran a to je da se proslavi u vašim životima, da budete primjer i svjetlo drugima: da se samo sa Kristom može živjeti i u najgorim uvjetima. Ne gubi nadu, jer taj mir ne dolazi od tebe i od tvojih snaga, već od Gospodina, on će ti udijeliti mir i ljubav za tu ženu... Sjeti se uvijek nekog sveca. Evo danas Alojzija Stepinca. Nije on na silu dao život za Gospodina. Odakle mu ta snaga, taj mir, ta sigurnost da trpi štiteći druge? I on je tu milost izmolio od Gospodina.
Kad netko ide protiv mene i kad vidim da ću ja zgriješiti svađom, mišlju... molim: Gospodine Isuse, stavi križ između mene i nje/ga, i to stalno ponavljam... i djeluje.
Mir s tobom

:)


Gospod može dati ali samo uz našu iskrenu želju i pristanak slobodnom voljom da se prihvati takva osoba.
Ako to oni svim srcem ne žele,to se ne može desiti.
Jer bez njihova pristanka to bi bila intervencija koja krši slobodnu
volju čovjeka koja je data od BOGA.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 23:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 08 vel 2009 23:35
Postovi: 25
Lokacija: Dubrovnik
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Toma napisao:

Gospod može dati ali samo uz našu iskrenu želju i pristanak slobodnom voljom da se prihvati takva osoba.
Ako to oni svim srcem ne žele,to se ne može desiti.
Jer bez njihova pristanka to bi bila intervencija koja krši slobodnu
volju čovjeka koja je data od Boga.


Gospodin će dati ili ne dati bez obzira na naše želje i pristanke jer čudni su putevi Gospodnji.
Ako to oni svim srcem ne žele, neće za to ni moliti, a hoće li se dogoditi prepustimo Gospodinu.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 23:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 07 vel 2009 17:13
Postovi: 30
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
AgnusDei napisao:
Toma napisao:

Gospod može dati ali samo uz našu iskrenu želju i pristanak slobodnom voljom da se prihvati takva osoba.
Ako to oni svim srcem ne žele,to se ne može desiti.
Jer bez njihova pristanka to bi bila intervencija koja krši slobodnu
volju čovjeka koja je data od Boga.


Gospodin će dati ili ne dati bez obzira na naše želje i pristanke jer čudni su putevi Gospodnji.
Ako to oni svim srcem ne žele, neće za to ni moliti, a hoće li se dogoditi prepustimo Gospodinu.


Oprosti je li ti znaš što je slobodna volja pojednica?
Bez pristanka slobodnom voljom pojedinca nema obraćenja.
Ostalo je magija ili zle sile,koje djeluju na pojedinca nevezano na slobodnu volju.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 vel 2009 00:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 08 vel 2009 23:35
Postovi: 25
Lokacija: Dubrovnik
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Toma napisao:

Oprosti je li ti znaš što je slobodna volja pojednica?
Bez pristanka slobodnom voljom pojedinca nema obraćenja.
Ostalo je magija ili zle sile,koje djeluju na pojedinca nevezano na slobodnu volju.


Slobodnom smo voljom ovdje, baš na ovom forumu u zajedništvu s onima koji Ga ljube pa se onda i podrazumijeva - ili bi se trebalo podrazumijevati - da imamo slobodnu volju da nam Gospodin mijenja kameno srce i daje nam srce od mesa. Gdje je tu magija i koja je to zla sila koja od Krista traži isti mir i ljubav u srcu koju je on imao za nas kad je dao svoj život za naše grijehe?
Mislim da si ti mene krivo shvatio, Toma. Amaro je tražila savjete i svi smo slobodni dati joj svoj a naravno da je njena slobodna volja što će uraditi.
Mir s tobom.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 vel 2009 00:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pridružen: 27 lis 2008 02:25
Postovi: 34
Lokacija: bih
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga sestro ja te razumijem jer ja imam jako lose iskustvo sto se tice mog zajednickog zivota sa svekrvom i vjeruj mi nista nije promijenilo nas odnos molim se za nju,za zaove,svekra ....ali ne i dalje je sitacija vise nego grozna,ali nesumnjam nimalo u Gospodina Isusa Krista da ce konacno blagoslov i mir zavladati izmedu nas,ali uz molitvu i blagoslivljnje.A za sad najpametnije sto sam mogla uciniti jeste sto sam odselila od njih ,jer da nisam sad bi luda hodala....a bila sam na dobrom putu da naprave od mene ludakinju ,kazem opet hvala Isusu dragom sto je tako djelovao na sve na moga muza da nas spasi toga pakla...vec sam napisala post o cijeloj sitaciji kroz sta sam prosla....nedaj Boze nikom...Mogu samo reci sto dalje od nje bit ce ti bolje,tebi ,tvojoj dijeci,svima.I samo moliti i blagoslivljtat svekrvu koja je ocogledno izgubljena dusa zalutala izgubila od Isusa Krisat....Neka Bog Blagoslovi tebe i tvoju obitelj i unese mir i blagoslov u vas dom....i ako je moguce sto dalje to bolje.... Nadam se da me neces pogresno shvatit mozda moje misljenje nije ispravno mozda nerazmisljam kako bi kao vjernica prava trebala nit mozda postupam tako ali samo iznosim svoje misljenje i iskustvo.......BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 15 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr