www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 02:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: 01 lis 2012 08:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Pia napisao:
Martina napisao:
Odjednom sam u tom čovjeku vidjela Isusa. Pitala sam ga da li je gladan, kad je rekao da je, kupila sam mu sendvić i jogurt. U čudu me gledao i rekao je da ne zna kako da mi zahvali. Rekla sam da bi mi najveća zahvala bila da ode u crkvu i pomoli se za mene. Oči su mu se širom otvorile, nasmješio se i rekao da hoće.

Ovaaaj...imam ja jedno pitanje. zar ovo ne znači da si ustvari kupila njegovu molitvu? ono, ja ću tebi sendvič, ti meni molitvu. klasična razmjena dobara. ili?

Ne mislim tako, jer mu nisam pomogla da nešto dobijem. Ni u jednom trenutku nisam pomislila što mogu od tog čovjeka dobiti, već kako mu pomoći.
Ali kad ti to tako kažeš, stvarno zvuči prljavo. Možda si u pravu. Trebala sam mu samo reći da se ide u crkvu zahvaliti Bogu, a ne da se pomoli za mene. Jer ono što mi je kroz glavu prošlo je kako da ga uputim u crkvu. Vidiš i iz ovoga izvire moja oholost, budući da mi je prvo na pamet palo da se pomoli za MENE. :oops:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 08:45 
Odsutan

MAGDALENA-GORDANA napisao:
Ne primjećujemo Ga dovoljno jer smo postali prezauzeti i presebični.Bog je svuda oko nas ali mi gledamo samo sivilo života kojim kročimo i ne osvrćemo se na ljepotu prirode i Zemlje koja je oko nas.Jesu nas političari pokrali,nismo dobili plaću jer je netko namjerno upropastio naše radno mjesto ali nisu nam uzeli dušu..Nisu nam uzeli osjećaje koje imamo da slušamo jedni druge,ljubimo jedni druge i razumijemo jedni druge.Ne treba tu puno filozofije kao tipa ja nemam ni za sebe pa šta mogu drugom dati? Možeš ,možeš mu puno toga dati. Moli za nekog za kog znaš da trpi ,za nekog ko ne zna moliti ili ne želi.Primi za ruku staricu dok prelazi cestu -ne košta ništa.Nestalo je ljudskosti oko nas i tu je nestalo primjećivanje Boga...Ne samo Boga nego i muke koju je za nas pretrpio Isus Krist.U svim prilikama kad nam se nešto lijepo i dobro desi zahvalite Bogu jer to je njegovo dijelo ,On nam je to dao.I kad se nešto loše desi zahvalite Mu jer smo kroz to prošli zahvaljujući Njemu.

Evo to sam htjela reći. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 08:49 
Odsutan

Hrvoje Hrki napisao:
Pia napisao:
Martina napisao:
Odjednom sam u tom čovjeku vidjela Isusa. Pitala sam ga da li je gladan, kad je rekao da je, kupila sam mu sendvić i jogurt. U čudu me gledao i rekao je da ne zna kako da mi zahvali. Rekla sam da bi mi najveća zahvala bila da ode u crkvu i pomoli se za mene. Oči su mu se širom otvorile, nasmješio se i rekao da hoće.

Ovaaaj...imam ja jedno pitanje. zar ovo ne znači da si ustvari kupila njegovu molitvu? ono, ja ću tebi sendvič, ti meni molitvu. klasična razmjena dobara. ili?

nije kupila i nije trgovina
kada se odlučila dati i kada je davala uopće nije o tome mislila
tek poslije kad je nju čovjek eksplicite pitao kako da "uzvrati" to je rekla :D

Tako je bilo, ali sad vidim da se to može i drugačije shvatiti. :?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 12:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 151 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Samuel napisao:
Ne znam jesi li ti osobno primjetio kad je krenulo ovakvo moje pisanje, ali to je bilo kad sam upitao Mariju Nadu dali ona stvarno misli da ljubi Isusa Krista nakon njene kritike nekom, na što su mislilii da je neka velika provokacija, valjda jednaka bombi bačena na Hirošimu, pa su se zaštitnici potlačenih digli na zadnje noge. Doista mislim da ovdje ima vhunskih licemjera koji se skrivaju iza velikih količina "molitvi" i sladunjavosti i nekoj velikoj ljubavi za Krista, a nemogu podnijeti nečije pisanje na neko tamo forumu.

A prva rečenica kaže da si počeo tako pisati od kad si me pitao da li ljubim stvarno Isusa Krista. Evo moram ispraviti postano već i pitati te da li ti to mene optužuješ za preokret u tvom pisanju. Bože me oslobodi toga. Tko si ti da procjenjuješ koliko ja ljubim Gospodina. Grešan sam čovjek kao i svi ostali, kao i ti. Samo se učim ljubiti Njega. Ljubav nad svim ljubavima. Koliko uspjevam samo On to zna.
Kritika je bila upućena tebi za psovku i da sam znala što sad znam ne bih ni riječ prozborila, a samo sam rekla da se ne mora baš psovati,jel. A tko me to veže da moram raspravljati s tobom ili ti nešto govoriti uopće..ili tebi ili bilo kome drugom. Šta me uopće spominješ više, ostavi me na miru.
I ako hoćeš, što te briga koga ću grliti ovdje na forumu i zašto. Ti ignoriraj kao što si i rekao da hoćeš i eto mira Božjeg.
I otišla sam zbog tvojih ružnih postova upućenih meni, a što si se nakačio na moje pisanje i što te to iritira to je tvoj problem.
Mene smeta i povukla sam se. Ne treba mi ničje maltretiranje i direktan napad-toga imam na pretek. Samo nemoj shvatiti da me smetaš ti i mogu ti reći da mi je i žao što me nikad nisi prihvatio kao osobu i pokušao razumjeti.
Sretno ti bilo.
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 20:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
šou program

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 lis 2012 08:58 
Odsutan

Podijelio: 151 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
a šta je napisano-napisano..bolje opet da sam šutila..
koga god sam povrijedila na ovom forumu ispričavam se srcem svojim, a protiv nikog ne nosim ništa ..
eto to bi bilo sve od mene..
svima puno pozdrava
BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC [LJV]