www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 01:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 ruj 2012 22:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Baš tako Vincenta!!
Uvjek moramo vidjeti kakvi smo mi u cijeloj situaciji. Odnosno, što je s nama!!
Kao što je kod nas nedavno jedan benediktinac pričao kako je držao propovijed o ogovarnaju drugih, o suđenju drugih i mišljnju da smo bolji od drugih, i dođe jedna žena oduševljena propovijedi i čestita svečeniku i kaže mu "Predivna propovijed, još da ju je jedna moja susjeda mogla čuti, ona vam je baš takva stalno sudi i ogovara druge, to je baš njoj trebalo"!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ruj 2012 09:04 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Prvo, hvala vam svima na mišljenjima, odgovorima, savjetima.

Nisam htjela da ispada kao da se ja ovdje pravim sveticom, rekla sam da sam griješila i naravno još uvijek, iako se trudim biti bolja. Super katolkinja neću biti nikada, mislim da je to nemoguće. Što uopće znači super? Nešto savršeno? Ne postoji savršeno!

Nisam htjela samo kuditi njega, napisala sam da ga volim, da mislim da možda ja izvlačim najgore iz njega i toga me strah.
U takvim situacijama sam pokušavala s galamom, s šutnjom, s osmjehom govoriti neke lijepe stvari kao npr da ne misli on to, s molitvama u sebi, s molitvama na glas.
Ali sve me više strah. Kako ste i rekli, dijete će u svakom slučaju patiti ako se ovako nastavi.
Kada je uznemiren zbog bilo čega, nevezanog uz nas, dovoljna je sitnica da bude okidač tom bijesu.
Onaj moj dobri muž mi je nedavno obećao da ćemo zajedno na duhovnu obnovu koja počinje uskoro. Samo se nadam da kad dođe do tog ne odustane i bude imao "neodgodivog posla" .
Razgovorom ne dolazim do njega baš na pravi način, postane bijesan samim spomenom tih nekih problema i ne želi više pričati. Pokušavala sam mnogo puta, ali neću odustati.
Ne ogovaram ga, ovo nisam rekla prijateljicama na kavi, kada mogu sakrijem i roditeljima zbog koga i čega sam tužna, već sam pitala vas za savjet. Ovdje sam pročitala toliko divnih postova koji su i mene prodrmali i koje pokušavam primjeniti u svom životu.

Nastaviti ću kao što ste mi i rekli, s molitvom, neprovociranjem , kakvim - takvim razgovorom ... Moram vjerovati da će pomoći ...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ruj 2012 10:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
mozda bi bilo dobro da ne razgovarate samo o problemima... kao da je to jedina tema o kojoj mozete razgovarati... sigurno ima dobrih i pozitivnih stvari za reci jedno drugome, pohvaliti neku dobru stvar a ne preci preko nje kao "nesto normalno pa nije vrijedno spomena"... nema nista gore kad zene stalno nabijaju na nos neke stvari i samo se oko toga vrte... pa nije cudno sto bude trzavica... ne kazem da je kod tebe stvar ali sam se cesto osvjedocio o kljucanju... bez imalo pohvala, zahvala, poticanja, medjusobnog pomaganja u sitnicama itd (isto vrijedi i za muskog clana ;))... meni kao promatracu sastrane to vrlo cesto nedostajalo... ako shvacate sto zelim reci

edit: aj jos za dijete nije problem i zadnju kap vode sebi uskratiti i dati njemu ali za bracnog druga jesmo li dosta spremni ici do te krajnosti... sve dati za bracnog druga?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ruj 2012 03:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pocet cu ovako nisi se slucajno udala za njega(kazes da je takav bio i dok ste izlazili),
"osim molitve" tako kazes a to je najjace oruzje moras da se ti promijenis...ne pristaji na svadje,prepirke itd vec ljubavlju,paznjom i osmijehom prihvacaj sve...nece biti lako ali ce se isplatiti...pogledaj film o Sv.Riti i moli devetnicu Sv.Rite...
a i ja cu moliti za tebe da ti Bog da snage,mudrosti,ljubavi i strpljena da ga promijenis i spasis... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ruj 2012 09:25 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
jedna napisao:
Prvo, hvala vam svima na mišljenjima, odgovorima, savjetima.

Nisam htjela da ispada kao da se ja ovdje pravim sveticom, rekla sam da sam griješila i naravno još uvijek, iako se trudim biti bolja. Super katolkinja neću biti nikada, mislim da je to nemoguće. Što uopće znači super? Nešto savršeno? Ne postoji savršeno!

Nisam htjela samo kuditi njega, napisala sam da ga volim, da mislim da možda ja izvlačim najgore iz njega i toga me strah.
U takvim situacijama sam pokušavala s galamom, s šutnjom, s osmjehom govoriti neke lijepe stvari kao npr da ne misli on to, s molitvama u sebi, s molitvama na glas.
Ali sve me više strah. Kako ste i rekli, dijete će u svakom slučaju patiti ako se ovako nastavi.
Kada je uznemiren zbog bilo čega, nevezanog uz nas, dovoljna je sitnica da bude okidač tom bijesu.
Onaj moj dobri muž mi je nedavno obećao da ćemo zajedno na duhovnu obnovu koja počinje uskoro. Samo se nadam da kad dođe do tog ne odustane i bude imao "neodgodivog posla" .
Razgovorom ne dolazim do njega baš na pravi način, postane bijesan samim spomenom tih nekih problema i ne želi više pričati. Pokušavala sam mnogo puta, ali neću odustati.
Ne ogovaram ga, ovo nisam rekla prijateljicama na kavi, kada mogu sakrijem i roditeljima zbog koga i čega sam tužna, već sam pitala vas za savjet. Ovdje sam pročitala toliko divnih postova koji su i mene prodrmali i koje pokušavam primjeniti u svom životu.

Nastaviti ću kao što ste mi i rekli, s molitvom, neprovociranjem , kakvim - takvim razgovorom ... Moram vjerovati da će pomoći ...

..postoji i lakši pristup...

..naučiš neku borilačku vještinu..dobro..

..i kad on počne bjesniti..sprašinjaš ga..
..i bit će mir... :a1490: :b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ruj 2012 12:53 
Odsutan

Naggar, u njemu 2m , sumnjam da će mi ikakva borilačka pomoći :) .

Mi možemo razgovarati o svemu osim o tom njegovom ponašanju, jer da i pjevušeći počnem tu temu završi se loše ... Ne želi pričati ... Bježi od toga.

Pitam ga da li vjeruje u Boga i kako ga onda može psovati i vrijeđati, on okrene temu.

Još jednom, hvala vam što ste odvojili vremena da mi date mišljenje i savjet.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ruj 2012 13:35 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
jedna napisao:
Naggar, u njemu 2m , sumnjam da će mi ikakva borilačka pomoći :) .

Mi možemo razgovarati o svemu osim o tom njegovom ponašanju, jer da i pjevušeći počnem tu temu završi se loše ... Ne želi pričati ... Bježi od toga.

Pitam ga da li vjeruje u Boga i kako ga onda može psovati i vrijeđati, on okrene temu.

Još jednom, hvala vam što ste odvojili vremena da mi date mišljenje i savjet.

.jooj kud si jadna gledala... :D
..što nisi uzela neki manji model..da ga možeš sprašnjati..
..i da pere suđe.itd... :D

..ne započinji temu...koja ga irititra...
..ne čačkaj lava ..dok spava... :a1407:

..no sve je dobro ak te ne mlati..
..i ako je vrijedan..i ne troši pare na kocku, pijanke i eskortdame... :lol:

..to kaj vriši..to nij ništ...
..reci mu samo "Jooj kak se ti lijepo dereš milina za čuti,,daj još..jel može glasnije.."
...al to mu reci dok imaš kacigu na glavi i elektrošoker ...za svaki slučaj... :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 ruj 2012 10:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Imala sam sličan problem i još se s vremenom pojavi i mogu ti samo savjetovati da nastaviš moliti .Nije lako čovjeka u takvom stanju odvesti obiteljskom psihologu ili ga na silu odvući u crkvu.Vjeruj znam to.Moj suprug je u danima kad sam ja najviše molila najviše psovao Boga jer ga je zlo an to tjeralo.Mene je povrjedilo i izbacivalo iz takta i unosilo svađu među nas.Moli puno i dugo..Najprije se pokaj za svoje grijehe i odreci ih se.Blagoslovi cijelu kuću (dok on ne vidi) .Moli kad si sama i najopuštenija.Reci Bogu sve što te tišti i boli.Zahvaljuj mu na onim stvarima koje su kroz dan bile dobre.Kad prođe nekih par dana koje budeš provela u čvrstoj molitvi onda lezi uz supruga kad spava stavi ruke na njega i moli...Moli u sebi ,blagoslivljaj ga ,moli Djevicu Mariju da ga blagoslivlja,njegovog anđela čuvara da ga smiri i sredi.Ponavljaj to često i ne prestaj ni kad bude bolje.Zahvaljuj na svakom pomaku i ne odustaj.Sipni mu blagoslovljene vode u kavu ,sok i sl...Jer nije svaki čovjek psihički bolestan nego je slab i podložan zlu.Zlo napada i obuzima a ti mu ne smiješ to dozvoliti da dira tvoj dom i tvoju obitelj. Ima jedna kratka molitva koju možeš moliti svaki dan a posebno za supruga : Po križu Isusa Krista moja obitelj i ja smo izašli iz prokletstva i ušli smo u Božji blagoslov -ponavljaj 10 puta i na kraju reci Hvala ti Isuse !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ruj 2012 10:21 
Odsutan

MAGDALENA-GORDANA napisao:
Imala sam sličan problem i još se s vremenom pojavi i mogu ti samo savjetovati da nastaviš moliti .Nije lako čovjeka u takvom stanju odvesti obiteljskom psihologu ili ga na silu odvući u crkvu.Vjeruj znam to.Moj suprug je u danima kad sam ja najviše molila najviše psovao Boga jer ga je zlo an to tjeralo.Mene je povrjedilo i izbacivalo iz takta i unosilo svađu među nas.Moli puno i dugo..Najprije se pokaj za svoje grijehe i odreci ih se.Blagoslovi cijelu kuću (dok on ne vidi) .Moli kad si sama i najopuštenija.Reci Bogu sve što te tišti i boli.Zahvaljuj mu na onim stvarima koje su kroz dan bile dobre.Kad prođe nekih par dana koje budeš provela u čvrstoj molitvi onda lezi uz supruga kad spava stavi ruke na njega i moli...Moli u sebi ,blagoslivljaj ga ,moli Djevicu Mariju da ga blagoslivlja,njegovog anđela čuvara da ga smiri i sredi.Ponavljaj to često i ne prestaj ni kad bude bolje.Zahvaljuj na svakom pomaku i ne odustaj.Sipni mu blagoslovljene vode u kavu ,sok i sl...Jer nije svaki čovjek psihički bolestan nego je slab i podložan zlu.Zlo napada i obuzima a ti mu ne smiješ to dozvoliti da dira tvoj dom i tvoju obitelj. Ima jedna kratka molitva koju možeš moliti svaki dan a posebno za supruga : Po križu Isusa Krista moja obitelj i ja smo izašli iz prokletstva i ušli smo u Božji blagoslov -ponavljaj 10 puta i na kraju reci Hvala ti Isuse !

Hvala ti puno draga Magdalena-Gordana! Hoću!
:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ruj 2012 22:08 
Odsutan

Žena je ta koja unosi mir,slogu,ljubav,toplinu u obitelj. Zena je ta koja moze spasiti sve,čak i kada se cini beznadno. Moras moliti za njega i blagoslivljati ga, uvecer zahvali Gospodinu za svog supruga i predaj ga u Njegove ruke, pod Njegovu zastitu. Preporuci i dijete i muza u zastitu Gospodina, i nikad mu ne prigovaraj odnosno, kad vidis da je ljut i sl. odmah to predaj Gospodinu sa pouzdanjem,blagoslovi ga i zamoli Gospodina da sve sto je loše okrene na dobro.
Ti si kljuc u toj situaciji, ti mu moras dati toplinu i sigurnost koju nije vjerojatno imao kao mali, stoga, moli za njega i cijelu obitelj i moli da ti Bog da snage - Bog ce okrenuti na dobro sigurno! Budi jedno sa muzem, koliko god ti tesko jest nekad,jer ti si kljuc svega i tvoja ljubav prema njemu,svom mužu i onda kad bi najradije zalupnula vratima jedino moze dovesti do rješnja, uz punooooo molitve i predanja u Bozje ruke!!
Bog neka blagoslovi tvoju obitelj!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]