www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 21:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 11 lip 2016 13:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Biskup Peric mozda jest "zeljezan", kako se tvrdi, no zeljezan je u smislu da ne "prodaje" price o pticicama, cvijecu, potocicima, sunascu i slicnim shits... Nemam ga namjeru braniti, ali se sjecam da je jednom na misi, na kojoj sam bila - radi napada kojima je stalno izlozen - rekao da ako bilo tko smatra da on radi nesto pogresno, neka taj pise slobodno u Vatikan. Rekao je da on ima sebi nadredjene i da ne moze raditi sto mu se prohtije, jer Crkva jednostavno tako ne funkcionira. Dakle, tko god zeli, a na poziv samog biskupa, neka slobodno pise u Vatikan - ja bih to uradila, da smatram da je biskup ma i 1% u krivu. Zivjeli vi meni! :-)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 lip 2016 13:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Pia napisao:
Biskup Peric mozda jest "zeljezan", kako se tvrdi, no zeljezan je u smislu da ne "prodaje" price o pticicama, cvijecu, potocicima, sunascu i slicnim shits... Nemam ga namjeru braniti, ali se sjecam da je jednom na misi, na kojoj sam bila - radi napada kojima je stalno izlozen - rekao da ako bilo tko smatra da on radi nesto pogresno, neka taj pise slobodno u Vatikan. Rekao je da on ima sebi nadredjene i da ne moze raditi sto mu se prohtije, jer Crkva jednostavno tako ne funkcionira. Dakle, tko god zeli, a na poziv samog biskupa, neka slobodno pise u Vatikan - ja bih to uradila, da smatram da je biskup ma i 1% u krivu. Zivjeli vi meni! :-)

Isti primjer se može rec i za franjevce u Međugorju. I što je najzanimljivije, izgleda da se protiv njih i pisalo vatikanu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 srp 2016 19:19 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
-najnovije vijesti o Međugorju

https://www.bitno.net/vijesti/svijet/pa ... je-odluka/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2016 16:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Mislim da treba biti strpljiv,i svakako nikoga ne osuđivati...
Sve će doći na svoje...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 ruj 2016 13:23 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
johnny 5 napisao:
dujam napisao:

Ona je rođena 1937, pa pretpostavljam da je preminula. Dakako, očito je da ukazanja više ne traju, a Crkva nije nikad priznala ukazanju koja još traju, tako da je nemoguće očekivat od Crkve, da se izjasni o ukazanjima koja traju(da je Crkva protiv izjasnila bi se u trajanju ukazanja).

“I firmly believe that this is an event of the Blessed Virgin… I cannot say more than what the Church says.. She neither rejects nor defines that it is true…and there is no element that may say it is not true, on the contrary, the existing elements are positive…Evidently this is a manifestation promoted by God through the Blessed Virgin.” (Monsignor Domingo Salvador Castagna, Bishop Of San Nicolas)

Očito je da je biskup imao njihovu naklonost. No, u Međugorju se Gospa "ukazala" ženi koja je bila vođena franjevcima, i koji kao takvi ne spadaju pod nadležnost biskupa, vec svog glavnog provincijata.Shvaćajuci to, shvacamo da su i priče tipa "neposlušnost Crkvi", samo još jedno prazno blebetanje. Treba uzet u obzir i činjenicu da su franjevci sa biskupijom na ratnoj nozi vec dosta vremena. Preko 150 biskupa se izjasnilo pozitivno o Međugorju, uključujuci i papu Ivana Pavla 2. i BenediktaXVI.

Ako Crkva ne može utvrditi ukazanja koja još traju čemu su uopće biskupi bivše Jugoslavije davali Zadarsku izjavu non constat de supernaturalitate i čemu je sazvana sadašnja komisija koja je završila s radom? Nevezano samo za Međugorje, jel postoji neko načelo u Crkvi da se ne izjašnjava o privatnim objavama koje još traju?

Ne znam točno kako funkcionira Crkva hijerarhijski u odnosu na neke redove i biskupe ali mislim da biskup može franjevcima itekako zabraniti rad na području svoje župe itd. Ako sam u krivu slobodno me ispravi.

Možeš li mi navesti gdje si to vidio da se preko 150 biskupa zajedno sa sv. Ivanom Pavlom II. i Benediktom 16. izjasnilo pozitivno o međugorskim ukazanjima?

Ne postoji strogo rečeno, kanonska odredba koja kaže da se dok ukazanja traju ne smije priznati ukazanje
Ali to se recimo u praksi radi tako...izbjegava se priznati ukazanje koje još traje...čeka se...ispituje
Jes , da se naši biskupi nisu baš pretrgli od ispitivanja i detaljnog istraživanja vidioca , poruka iz međugorja itd
Od 20-tak biskupa samo se njih 3-4 ukazalo u međugorju...a malo više zagrebalo možda još manje
Mahom su apriori prihvatili mišljenje i pravorijek biskupa žanića i biskupa perića
Tu je veliki problem i pogreška

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 ruj 2016 21:26 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:

Ne postoji strogo rečeno, kanonska odredba koja kaže da se dok ukazanja traju ne smije priznati ukazanje
Ali to se recimo u praksi radi tako...izbjegava se priznati ukazanje koje još traje...čeka se...ispituje
Jes , da se naši biskupi nisu baš pretrgli od ispitivanja i detaljnog istraživanja vidioca , poruka iz međugorja itd
Od 20-tak biskupa samo se njih 3-4 ukazalo u međugorju...a malo više zagrebalo možda još manje
Mahom su apriori prihvatili mišljenje i pravorijek biskupa žanića i biskupa perića

Kažeš veliki problem i greška.

Zanimljivo pročitam ovaj dokument (čitaj) i zanimljivo ovdje piše upravo dijametralno suprotno onome šta ti tvrdiš.

Tako piše: "III. AUTHORITIES COMPETENT TO INTERVENE

1. Above all, the duty of vigilance and intervention falls to the Ordinary of the place.

2. The regional or national Conference of Bishops can intervene:

a) If the Ordinary of the place, having done his part, turns to it to judge the matter with greater certainty;

b) If the matter pertains to the national or regional level; always, however, with the prior consent of the Ordinary of the place.

3. The Apostolic See can intervene if asked either by the Ordinary himself, by a qualified group of the faithful, or even directly by reason of the universal jurisdiction of the Supreme Pontiff (cf. infra, no. IV)."

Zanimljivo što je ovo citat Kongregacije za nauk vjere, potpisan od strane pokojnog kardinala Šepera.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ruj 2016 08:30 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Hrvoje Hrki napisao:

Kažeš veliki problem i greška.

Zanimljivo pročitam ovaj dokument (čitaj) i zanimljivo ovdje piše upravo dijametralno suprotno onome šta ti tvrdiš.

Tako piše: "III. AUTHORITIES COMPETENT TO INTERVENE

1. Above all, the duty of vigilance and intervention falls to the Ordinary of the place.

2. The regional or national Conference of Bishops can intervene:

a) If the Ordinary of the place, having done his part, turns to it to judge the matter with greater certainty;

b) If the matter pertains to the national or regional level; always, however, with the prior consent of the Ordinary of the place.

3. The Apostolic See can intervene if asked either by the Ordinary himself, by a qualified group of the faithful, or even directly by reason of the universal jurisdiction of the Supreme Pontiff (cf. infra, no. IV)."

Zanimljivo što je ovo citat Kongregacije za nauk vjere, potpisan od strane pokojnog kardinala Šepera.

Molio bih te da daješ na hrvatskom, engleski znam, ali ne toliko da sam siguran šta se tu točno kaže
odluku u Zadru 1991 na koju se sigurno pozivaš kada negiraš ukazanja je donjela BKJ , ne samo lokalni biskup
Tako da je tu odluku donjelo kolektivno tijelo ( a ne samo lokalni biskup) , znači 20-tak biskupa...a od njih 20 samo je samo 3 bilo u međugorju,a pričalo sa vidiocima možda samo 2 ( znam sigurno da je s vidiocima pričao samo b. splitsko-makarski franić!)
Ako donosiš odluku da li je nešto laž, istina onda je normalno da barem popričaš detaljno ( ili barem koliko-toliko?) sa glavnim akterima - vidiocima
To nije učinila velika većina biskupa koji su donosili odluku...tu je veliki propust ljudi koji su donosili odluku!
Ali , možda su zato i donjeli "srednju" odluku , a ne kategoričku tvrdnju da ukazanja nije bilo- da su ukazanja izmišljena od vidioca!
Da ukazanja nisu autentična, da su laž...
nadam se da ti neću morati pojašnjavati kao mnogima, koja je razlika između ove odluke u zadru i onih koje bi tvrdile da je stav da ukazanja nije nikada bilo...
Vjerujem da si dovoljno pametan, i da nisi toliko zadrt u kontra stavu protiv priznanja ukazanja, da nećeš vidjeti tu veliku razliku u validaciji odluke iz 1991.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ruj 2016 16:36 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:

Molio bih te da daješ na hrvatskom, engleski znam, ali ne toliko da sam siguran šta se tu točno kaže
odluku u Zadru 1991 na koju se sigurno pozivaš kada negiraš ukazanja je donjela BKJ , ne samo lokalni biskup
Tako da je tu odluku donjelo kolektivno tijelo ( a ne samo lokalni biskup) , znači 20-tak biskupa...a od njih 20 samo je samo 3 bilo u međugorju,a pričalo sa vidiocima možda samo 2 ( znam sigurno da je s vidiocima pričao samo b. splitsko-makarski franić!)
Ako donosiš odluku da li je nešto laž, istina onda je normalno da barem popričaš detaljno ( ili barem koliko-toliko?) sa glavnim akterima - vidiocima
To nije učinila velika većina biskupa koji su donosili odluku...tu je veliki propust ljudi koji su donosili odluku!
Ali , možda su zato i donjeli "srednju" odluku , a ne kategoričku tvrdnju da ukazanja nije bilo- da su ukazanja izmišljena od vidioca!
nadam se da ti neću morati pojašnjavati kao mnogima, koja je razlika između ove odluke u zadru i onih koje bi tvrdile da je stav da ukazanja nije nikada bilo...
Vjerujem da si dovoljno pametan, i da nisi toliko zadrt u kontra stavu protiv priznanja ukazanja, da nećeš vidjeti tu veliku razliku u validaciji odluke iz 1991.

Uzalud ti mene moliš. Na stranicama Kongregacije je dotični tekst na jezicima na kojima je. Nema teksta na hrvatskom. Piši im pismo neka ubuduće stavljaju i na hrvatskom. :lol:

To su neke tvoje konstrukcije. Želiš reć da je Komisija obavila ofrlje posao. Nisi naveo otkud ti podaci da se ostali biskupi nisu susreli s "vidiocima".

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2016 07:39 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Hrvoje Hrki napisao:

Uzalud ti mene moliš. Na stranicama Kongregacije je dotični tekst na jezicima na kojima je. Nema teksta na hrvatskom. Piši im pismo neka ubuduće stavljaju i na hrvatskom. :lol:

To su neke tvoje konstrukcije. Želiš reć da je Komisija obavila ofrlje posao. Nisi naveo otkud ti podaci da se ostali biskupi nisu susreli s "vidiocima".

Nisu obavili posao kako valja, da upravo to...podatke možeš naći an više mjesta , da malo više čitaš šta pišu ljudi koji vjeruju u ukazanja ili su barem neutralni( ili su neodlučni,ali da moraju reći da ili ne , više su za da)
o tome su pisali vrhunski teolozi , bibličari, egzegete , svećenici, franjevci....navesti ću ti samo neke koji mi sada padaju na pamet...dr. ivan dugandžić, fra ljudevit rupčić ( nadam se da ne moram posebno pojašnjavati tko su ova 2), dr. adalbert rebić, nadbiskup splitsko-makarski frane franić , dr i momsinjor eterović i masa drugih... ( čitaj malo više afirmativne pisce i literaturu...:) )

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od Hrvoje Hrki na 29 ruj 2016 08:09.
Razlog: duplikat
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]