www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 svi 2025 23:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 14 tra 2015 01:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Hvala ti Bože, Stvoritelju neba i zemlje, na Jedinorođencu Tvome , koji je utemeljio svetu katoličku Crkvu i Duhu svetomu što je vodi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 tra 2015 19:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Toma ti konstantno izazivaš nemir na forumu. Predložit cu da glasujemo da te se izbaci

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 tra 2015 10:11 
Odsutan

Podijelio: 49 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Valjalo bi napomenuti da su veliki crkveni znalci i vrsni teolozi poput pape Ivana Pavla II., kardinala Ratzingera - današnjeg Pape Emeritusa Benedikta i prof. Tomislava Ivančića naklonjeni međugorskom fenomenu i njegovim dobrim plodovima. Ivan Pavao je -čitao sam- jednom nekome rekao da se nada da mostarski biskup svoje stavove ne gradi na nepravednosti (ili tako nekako) jer će inače pred Bogom za to odgovarati. Moje mišljenje je da je sasvim normalno da postoji (u ovom slučaju) valjda manja skupina onih koji su protiv nekog fenomena dok se on ne istraži u cijelosti. A bila bi prekretnica za svijet da se pojavi neki veliki i neuništivi znak. Možda bi se istočna Hercegovina obratila na katoličanstvo. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 tra 2015 12:10 
Odsutan

dujam napisao:
Toma ti konstantno izazivaš nemir na forumu. Predložit cu da glasujemo da te se izbaci

Ma može.
I usput izbrište sve moje upise.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 tra 2015 12:12 
Odsutan

klasje napisao:
Valjalo bi napomenuti da su veliki crkveni znalci i vrsni teolozi poput pape Ivana Pavla II., kardinala Ratzingera - današnjeg Pape Emeritusa Benedikta i prof. Tomislava Ivančića naklonjeni međugorskom fenomenu i njegovim dobrim plodovima. Ivan Pavao je -čitao sam- jednom nekome rekao da se nada da mostarski biskup svoje stavove ne gradi na nepravednosti (ili tako nekako) jer će inače pred Bogom za to odgovarati. Moje mišljenje je da je sasvim normalno da postoji (u ovom slučaju) valjda manja skupina onih koji su protiv nekog fenomena dok se on ne istraži u cijelosti. A bila bi prekretnica za svijet da se pojavi neki veliki i neuništivi znak. Možda bi se istočna Hercegovina obratila na katoličanstvo. :D

Jadni papa.
Uopće nema ovlasti smijeniti nekog biskupa...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 tra 2015 15:37 
Odsutan

Podijelio: 49 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
klasje napisao:
Ivan Pavao je -čitao sam- jednom nekome rekao da se nada da mostarski biskup svoje stavove ne gradi na nepravednosti (ili tako nekako) jer će inače pred Bogom za to odgovarati.

Ne znam više gdje sam to pročitao niti se sjećam svake riječi ni tko je to izjavio. Nisam trebao niti išta pisati u vezi toga...

Ja nemam ništa protiv mostarskih biskupa. Njihov oprez je razumljiv. ... Bio sam jednom u Adventu u srcu Bavarske - u Altöttingu. Nedaleko od rodnog mjesta Pape em. Benedikta. U Altötting se za razliku od Međugorja može službeno hodočastiti. Tamo je u 15. stoljeću jedan dječak na čudesan način poslije utapanja oživio. Njegova majka je se sa ostalim župljanima molila za spas njezinog djeteta u kapeli koja je Majci Božjoj posvećena. ... I što sam tamo vidio? Na središnjem trgu je bio božićni sajam. Nije baš idealno za pripravu za Božić. Da ne napominjem da tamo ima i restorana i prenoćišta. ... Nikada nije bilo više duša na zemlji a ni otpada. Sasvim je normalno da se najveća zagovornica ljudi od prvog njezinog ukazanja u Zaragozi još više brine o njima. Vrijeme će pokazati kod kojih je ukazanja bila prisutna prava Zvijezda Mora a kod kojih neka druga, lažna.

http://www.altoetting-wallfahrt.de/
http://www.shrines-of-europe.com/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 tra 2015 22:57 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Toma.Didimos napisao:
klasje napisao:

Jadni papa.
Uopće nema ovlasti smijeniti nekog biskupa...

Pa šta nije biskup Perić ustoličen za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II? Stalno se povlače priče kako je Ivan Pavao II svim srcem bio za priznanje Međugorja - al eto šta će kad mu se biskup ispriječio. Pa valjda je papa vodio računa kojeg će biskupa i s kakvim stavom postaviti u Međugorje - nakon šušura koji je tamo nastao i s obzirom na tvrdi stav njegovog prethodnika.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 01:51 
Odsutan

klasje napisao:
klasje napisao:
Ivan Pavao je -čitao sam- jednom nekome rekao da se nada da mostarski biskup svoje stavove ne gradi na nepravednosti (ili tako nekako) jer će inače pred Bogom za to odgovarati.

Ne znam više gdje sam to pročitao niti se sjećam svake riječi ni tko je to izjavio. Nisam trebao niti išta pisati u vezi toga...

Ja nemam ništa protiv mostarskih biskupa. Njihov oprez je razumljiv. ... Bio sam jednom u Adventu u srcu Bavarske - u Altöttingu. Nedaleko od rodnog mjesta Pape em. Benedikta. U Altötting se za razliku od Međugorja može službeno hodočastiti. Tamo je u 15. stoljeću jedan dječak na čudesan način poslije utapanja oživio. Njegova majka je se sa ostalim župljanima molila za spas njezinog djeteta u kapeli koja je Majci Božjoj posvećena. ... I što sam tamo vidio? Na središnjem trgu je bio božićni sajam. Nije baš idealno za pripravu za Božić. Da ne napominjem da tamo ima i restorana i prenoćišta. ... Nikada nije bilo više duša na zemlji a ni otpada. Sasvim je normalno da se najveća zagovornica ljudi od prvog njezinog ukazanja u Zaragozi još više brine o njima. Vrijeme će pokazati kod kojih je ukazanja bila prisutna prava Zvijezda Mora a kod kojih neka druga, lažna.

http://www.altoetting-wallfahrt.de/
http://www.shrines-of-europe.com/

Ma, sve je to OK. Mislim čemu žurba. Sveta Matera Crkva je uvijek oprezna po pitanju čuda , čudesa, ukazanja itd. Smeta me kada netko piše ili govori ; papa je u povjerenju rekao , šapnuo nekome na uho ,ovo i ono.
Pa nije sveti Otac -papa, konobar u nekoj birtiji ili lokalni političar, tračer da tako "dila" informacije o stvarima koje su vrlo važne za cijeli katolički svijet.
Usput, bio sam u Međugorju puno puta. ( Rođen sam cca 30 km, od njega ).
Lijepo je vidjeti masu hodočasnika.
Ali ono što sam čuo od lokalnih "katolika" , kako nazivaju biskupa, kako se doslovno šprdaju sa dijecezanskim svećenicima je mučno i nije za citirati na ovom forumu.
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 11:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 42 zahvala
Zahvaljeno je: 12 zahvala
Toma,a šta ako je Gospa upravo tim lokalnim "katolicima" potrebna za obraćenje,jer Bog šalje milost ,ali ljudi ne vide,ne shvaćaju.U Međugorje... i svima nama kome su otvrdnula srca,Gospodin po majci svojoj šalje dar milosrđa i poruku obraćenja srca.Proroci su slani u svrhu obraćenja i da pretkažu ljudima događaje koji će se odviti u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti kao npr:rat,glad,bolest itd.pa tako i u ovom slučaju,Bog nam iz velikog milosrđa svoga šalje BDM. Kako bi spremno dočekali te događaje i kako bi Bog zaštitio svoje vjerne,ako se obrate.Dosta poruka je bilo upućeno i vidioci su imali vizije,a odnosile su se na prošli rat na ovim prostorima.Kao što vidimo kod proroka Izaije 6,9-11: "Idi i kaži tom narodu:Slušajte dobro,ali nećete čuti,gledajte dobro,ali nećete spoznati.Otežaj salom,srce tom narodu,ogluši mu uši,zaslijepi oči,da ušima ne čuje,srcem na razumije,kako bi se obratio i ozdravio.Ja upitah: Dokle svemogući?On odgovori : Dok ne opuste gradovi,da budu bez stanovnika,kuće da budu bez ljudi i zemlja dok ne opusti." Kao što su neki ljudi kroz čitavu povijest očekivali drugi Isusov dolazak i mislili da će se Isus pojaviti u vremenu dok žive,tako i neki sada.Neki razmišljaju tako, kao da će dočekati drugi Isusov dolazak za života,a ne znaju šta će biti sutra i kad će umrijeti.Vrijeme je najveći čovjekov neprijatelj.Kažeš ne treba žuriti s priznanjem Međugorja i drugih svetišta itd.Ok.to shvaćam,ali šta je s našim obraćenjem,hoće li i ono sačekati kod Boga pitam se?? 34 god. se Gospa ukazuje u Međugorju...nekima ni to nije dovoljno za obraćenje.Uvijek se pokazuje prstom na sporedne stvari,na lokalno stanovništvo,na biskupe,na svećenike itd. Ono što je zaista bitno a to je da je Gospa došla s porukom da se obratimo,da odbacimo teret zlih djela i okrenemo se Bogu i njegovoj svemoćnoj ruci spasenja.Da,to je Gospa htjela da kaže,a sasvim je nebitno je li se ukazala Mati koji je otišao u svećenike ili Jozi koji ima obitelj.Kao da Bog bira po tome i gleda kao što mi licemjerno gledamo jedni druge?!?Ne...nama je potrebna METANOIA...potpuna promjena naših motiva,želja,sudova...promjena srca,vatra Duha Sv.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 12:18 
Odsutan

*"Ok.to shvaćam,ali šta je s našim obraćenjem,hoće li i ono sačekati kod Boga pitam se??"*

Iz prispodobe o siromahu Lazaru ...
Nato će bogataš ''Molim te onda, oče, pošalji Lazara u kuću oca moga. Imam petero braće pa neka im posvjedoči da i oni ne dođu u ovo mjesto muka.''
Kaže Abraham ''Imaju Mojsija i Proroke. Njih neka poslušaju.'' A on reče ''O ne, Abrahame. Nego dođe li tko od mrtvih k njima, obratit će se.'' Reče mu ''Ako ne slušaju Mojsija i Proroka, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane.''

*"Uvijek se pokazuje prstom na sporedne stvari,na lokalno stanovništvo,na biskupe,na svećenike itd"*

Ništa nije sporedno ! I ništa se ne smije uzimati zdravo za gotovo.
Ali meni se čini da je ovo isuviše sporedno za obraćenje naroda. Vicka ili Mirjana , apsolutno nebitno koja , pita Gospu gdje jedan poduzetnik treba graditi apartmane ? Ili treba li fra Ivica prihvatiti ( ??? ) premještaj u drugu župu po nalogu pretpostavljenih ?

Sve crkvena povjerenstva su do sada zaključila :„Non constat de supernaturaliter!“
O fratrima ,duhovnicima "vidilaca" sve je rečeno...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]