Mandolina napisao:
Evo zanima me mišljenje vas forumaša,čije teme i postove,a naročito iskustva volim čitati
!
Naime radi se o tome da na mnogim duhovnom portalima znam pročitati o tome kako se osuđuju ateisti,zatim vjernici-ali zapravo samo na papiru,kako je loše stupiti u brak s osobom koja ne živi vjeru,i sl.primjeri.
Mi smo pozvani da prenosimo vjeru svojim djelima,ljubavlju,da molimo za nevjernike,one koji su daleko od Boga,i Bog bi želio da se svaka duša vrati njegovim rukama i njegovoj ljubavi,nije bezveze dat naziv "izgubljena duša".Taj naš "zadatak" morali bih pokazivati dijelima,strpljenjem,žrtvom,molitvom i nadasve ljubavlju.Iz vlastitog iskustva znam da nije lako,i da ima mnogo kušnji,uspona i padova,no Bog nas vodi da budemo njegovi instrumenti,pa kako je onda moguće da se na portalima piše kako se treba kloniti ateista,ne ulaziti u brak s nevjernicima,birati zdravo drušvo...
Tko će onda tim "izgubljenim dušama" ako ih napustimo,i okrenemo im leđa pokazati put do jedine prave istine i života-ISUSA???
Hmm, jel imaš neki konkretan primjer s tih portala, tipa neki tekst, pa da staviš link, možda misliš na tekstove s bitno.net o braku, zaljubljivanju, čistoći, kako naći pravog partnera i takvim stvarima.
Tu bi prvo razlikovao dve stvari, druženje s nevjernicima i brak s nevjernikom. Ja se družim i s ateistima i s vjernicima, i s ovima s kojima sam blizak znam nabacit diskusije o vjeri, smislu života, duhovnosti bez beda. S onima koje rjeđe viđam ne baš tako često, ali shvaćam da ima obvezu za njih moliti, ne sad kao ja svetac molit za tu poganu stoku, nego u takvoj sam poziciji i moja obveza je da molim za njih. Ko vojnik na terenu koji ima zadatak i treba ga izvršit. Naravno tu zna bit napetosti
ako si vani u društvu i krenu priče o seksu i bludničenju, ha, snađi se, ali ako paziš na sebe trebalo bi bit ok.
Naravno ne bi bilo dobro da se ja nađem u društvu i počnem cugat, psovat, bludničiti i tako dajem antisvjedočanstvo.
Ali može u životu bit svakakvih iskušenja, šta tipa da si pozvan na momačku večer a tamo naruče stripericu, logičan odgovor je ili ne dolaziš ili bježiš glavom bez obzira ako nisi unaprijed znao.
Jer koja je druga opcija zaključat se u neku molitvenu grupciu, di ćete samo cvrkutat a onda kad izađete u svijet onda će bit nonstop šokovi. Uglavnom, treba navigirati nemirnim vodama.
Što se tiče drugog dijela braka, nisam u braku pa ne znam osobno, ali da to je škakljivo pitanje. Jer je ipak brak odluka o zajedničkom životu, odgajanju i podizanju djece. E sad ako su dvoje ljudi na suprotnim pozicijama kak bi funkcionirao kršćanski brak??? Al opet ako se i uzmu dvoje vjernika niko ne garantira da će sve bit super, možda i krene dobro i traje neko vrijeme sve ok, a onda prevara, preljub, ostavljena žena s troje djece, može i obrnuto da žena nakon par godina vara muža a oboje vjernici, može se muž propit, može svašta bit.
Ova tema pokazuje koji problemi mogu nastat kad u braku što se vjere tiče nisu muž i žena na istoj valnoj duljini.
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=16&t=1762Pada mi na pamet i svjedočanstvo dr. Glorije Polo, njen otac je bio pijanac i teži preljubnik. I cijeli život je njena mama posvetila molitvi za njegovo obraćenje i po onome šta je ona vidjela u Čistilištu uspjela je, ali nekak mislim da današnje mlade žene nisu spremne toliko trpjeti, možda smo mi prepekmezavi i razmaženi, pa se naglašava samo blagoslov, korist, ugoda, pišanje krvi i trpljenje nije baš privlačno.
Znamo Crkva govori da brak treba bit do kraja života i otvoren životu, znamo da većinu katolika boli briga za naučavanje Crkve o kontracepciji, pravit ćemo se da to ne znamo i sve super. Hoću reći kako očekivati da imaš brak vjernika i nejvernika i da se poštuje onaj dio o otvorenosti životu???
Zanima me isto ko i tebe šta će drugi reć, pogotovo na ovo brak vjernik-nevjernik, da, ne, zašto, kako.