www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 01:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 25 lip 2012 11:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pred kraj školske godine, ovdje, na forumu sam pronašla da se sv. Antunu najčešće u molitvu utječu učenici da im pomogne ostvariti što bolji uspjeh u školi/fakultetu.
Tako sam se i ja počela njemu moliti prije svakog ispita, ispitivanja, a ponekad i prije nego što sam krenula učiti. Svako jutro prije škole sam mu se kratko pomolila, najčešće ovako nešto: "sveti Antune, molim Te pomozi mi danas u školi. Daj da me profesori pitaju one predmete koje sam se stigla naučiti, pomozi mi prilikom ispita iz nekog predmeta. Pomozi mi da se na ispitu sjetim odgovora na ona pitanja koja sam prilikom učenja zanemarila misleći da su manje bitna, te mi također pomozi u borbi protiv treme i straha koje osjećam prije ispita, a koji mi onemogućavaju da uspješno riješim ispit. Amen".

I stvarno, od kada sam mu se počela moliti prije ispita, minimalna ocjena koju sam dobila je bila četvorka. I to u onom dijelu školske godine kada smo imali po 4-5 ispita na dan i kada je bilo nemoguće sve naučiti za 2.

Uistinu mi je puno pomogao i kod osjećaja straha prije ispita. Od tada sam na ispite išla bezbrižna, znajući da će mi pomoći da se ne zablokiram. Jednostavno, nisam osjećala ni zrno sumnje u to da će mi sv. Antun pomoći. Teško je objasniti tu bezbrižnost.

Evo jednog primjera kada mi je pomogao:
Ispit iz kemije - izostala sam 3 tjedna iz škole zbog zdravstvenih problema i čim sam se vratila, morala sam pisati gradivo iz kojeg niti jednu lekciju nisam bila u školi. Kada sam došla na ispit, pitanja koja sam pogledala bila su prestrašna. Ništa iz teorije, samo zadaci. Sve sam riješila najbolje kako sam znala, jedino nisam znala riješiti neki zadatak u kojem je bilo potrebno odrediti valencije, te sam ga ostavila za kraj. Prije nego što sam predala ispit, kratko sam se pomolila sv.Antunu neka mi pomogne sjetiti se kako riješiti ovaj zadatak, jer sam znala da sam pročitala ta pravila u udžbeniku, čak sam ih i naučila na pamet, ali ih se sada nisam mogla sjetiti. Odjednom, vidjela sam stranicu u udžbeniku na kojoj je to zapisano i u glavi čula glas koji je ovo rekao: "Ako je nabojni broj molekule veći ili manji od nule, tada će zbroj valencija te molekule biti jednak njezinom nabojnom broju".
Još samo želim napomenuti da je više od 60% učenika koji su cijelo vrijeme bili na nastavi palo taj ispit. Ja sam dobila 4 (imala sam samo jednu grešku, i to ne u ovom zadatku za koji sam molila pomoć)!

I na kraju mi je još pomogao da cijelu godinu prođem s 5!

Uglavnom, da ne duljim, već par dana imam osjećaj da moram izmoliti barem devetnicu ili trodnevnicu kao zahvalu za tu veliku pomoć, jer je još na sredini godine bilo nemoguće da prođem sa čvrstom četvorkom, a sada imam peticu.
Išla sam tražiti na internetu postoji li uopće takva molitva, ali naišla sam na problem.
Ja sam se molila sv. Antunu, ali ne znam kojem. :a1490:
Sve mi govori da sam se molila sv. Antunu Padovanskom, ali nisam sigurna.
I sada ne znam kako da mu se zahvalim, a što je još bolje, uopće ne znam komu da se zahvalim na toj pomoći.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lip 2012 13:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
zahvali mu se onako kako si molila.
nema tu problema, "neki" Antun je izmolio od Boga da ti usliši molitve.
ti lijepo zahvali onome koji je to izmolio, iako ne znaš koji od Antuna je to bio :D
i obavezno zahvali Bogu, bez Njega su svi sveti Antuni nemoćni. ti si molila Antuna da ti pomogne, a Antun je za tebe molio Boga :D
i baš u tome je ljepota kada se molimo svecima

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lip 2012 15:36 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
evo kako možeš zahvaliti:

Citat:
Prema objavi, što ju je primila sv. Gertruda, sveci se osobito raduju kad umjesto njih izričemo Bogu hvalu za milosti i odlike što ih je njima udijelio. Kad je ta svetica ugledala u nebu mnoge, koji su bili urešeni krepostima sv. Bernarda, začudila se vrlo, jer joj je bilo poznato da oni nisu nikada vršili takva djela. Tad joj bude objavljeno da postajemo dionicima zasluga svetaca, ako za njih Bogu zahvaljujemo za njihove milosti. Stoga preporučamo štovaocima sv. Jude Tadeja da često i pobožno obave ovu zahvalnicu. Svetac će im to bogato uzvratiti.

izvor: http://free-zg.t-com.hr/saint-luke/apostoli.htm

ili bližnjem napraviš neko djelo milosrđa u zahvalu :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 srp 2012 16:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo nakon dugo vremena da se javim. Ovog puta da svjedočim i zahvalim Sv. Anti.
Naime moje cure imaju dvije bicikle - jednu su dobile od suprugovog ujke (Pony -malo korištena) a drugu bmx od susjede.
Uglavnom smo bicikle držali u vrtu. To je bilo 05. svibnja ove godine
Subota - došli sa sela , cure sjele na bicikle, napravile đir.
Vratile ih na mjesto.
Ujutro idemo na misu, izišli kroz vrt.....
vraćamo se kroz vrt.... vrt nekako prazan....
???? Cure gdje su bicikle????
- Pa sinoć smo ih ostavile tu - odgovaraju.
Ajoj koji šok.... Ukrali oba bicikla.
Cure su tako bile tužne. Starija išla po kvartu tražiti....
Rekla sam da ćemo se pomoliti sv. Anti.On pomaže u pronalasku stvari...
Starija (Anđela) uzela kip sv. Ante, svoj molitvenik od prve Pričesti, izišla na balkon i molila se....
Navečer sam s curama molila krunicu sa molbom "Bože, molimo Te vrati nam barem jednu biciklu po mogućnosti Pony-cu"...
Uglavnom, od jedne susjede smo čuli da ona ima prijateljicu koja poznaje dečke koji su to napravili.
Najvjerojatnije je ta susjeda bila sa njima, jer je nevjerojatno da ona zna njihova imena i od jednog dečka i prezime..
Valjda joj je bilo teško gledati djecu kako pate za biciklima.
Malo po malo saznali smo imena. Došli do dečkih, koji su se najvjerojatnije malo napili pa im je tu noć bilo teško ići pješice kući na drugi kraj grada.
Bicikle smo pronašli zahvaljujući Sv. Anti. HVALA TI SVETI ANTE OD SRCA!!!

Prekjučer smo ustanovili da je moja cura izgubila mobitel. Sad smo opet u molitvi Sv. Anti.....
Budem javila....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]