www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 lip 2025 04:25

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Pozdrav :)
PostPostano: 23 svi 2013 22:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
marija-nada napisao:
Dobro došao i Bog te blagoslovio.
:b41:

Hvala ti, također.
:b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2013 10:29 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
dobro dosao Matija :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2013 18:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
:evil: WELCOOOOOMEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2013 18:40 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Dobro nam došao i dugo ostao :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 08:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga braćo i sestre u Kristu.

Kao prvo bi se zahvalio na ovoj predivnoj stranici i na dobrim ljudima ovdje koji tako lijepo pomažu drugima.

Nisam mogao više držati ovu bol i tugu u sebi a da nečujem i savjete od Vas.

Evo moje priče koja će biti malo duža pa ako neko ima volju neka je pročita.
Prije 12 godina sam doživio jedan strašan slučaj koji me prati i dan danas, u jednom kafiću sam bio pretučen skoro do smrti i nisam ni slutio koje će to posljedice ostaviti na meni. Poslije ovog događaja uslijedili su panični napadaji koji su me odveli do tableta i tako sam kontrolirao to užasno razdoblje. Mislio sam da ću ostati u tom stanju vječno unatoč molitvi ti napadaji su me uvijek pratili i ograničavali u svemu.No onda dolazi odgovor od Boga stavlja mi na put jednu predivnu osobu sa kojom ću imati predivnu vezu sa usponima i padovima ali ona mi je davala snagu i moji napadaji su polako nestali. Ta romansa je trajala do prije dva mjeseca dok nije ta voljena osoba odlučila da mora dalje kroz život bez mene. Prije 2 godine moji panični napadaji su se vratili u moj život ali ovaj put su se pokazali sa svoje najgore strane. Samo oni koji imaju isti problem razumiju me koja je to borba kada svaki dan se boriš sa smrtnim strahovima. Ali dobro na to sam naviknuo svih ovih godina. Moj jedini i još veći poraz je taj da te voljene osobe više nema u životu. Žena za koju sam osjećao da je to ta, sve sam ostavio i samo se njoj posvetio zaboravio sam sebe i dao se cijeli njoj. U toj 11-godišnjoj vezi bio sam i prije spreman na brak, no ona nije bila još i zamolila me je da čekam dok se sve stvari neposlože.

Tako čekajući u meni je se počeo stvarati nemir pogotovo kada je otišla raditi u drugi grad, tada je se moj svijet počeo rušiti. Osjećao sam da to neće biti dobro ali nisam tome davao veliku važnost rekao sam sebi da ću se naviknuti i tako je nekako bilo. Viđali bi se vikendom ili bi odlazio kod nje preko tjedna. Ali u meni je uvijek bio nemir kojeg sam svrštavao u panične napadaje koji me ionako prate. Dani su prolazili ja sam se sve više zatvarao u sebe i svoju tugu i bol nisam ni sa kim djelio jer nisam imao baš nikoga osim nje ona mi je bila i brat i sestra i prijatelj i sve ostalo. Ja sam živio u svijetu tuge a ona je gradila svoj život( što je i uredu). Sve je to išlo godinama i ja sam to prihvaćao kao mlada je neka živi ionako ti je uvijek davala do znanja da ćete jednog dana ovu vezu okončati u brak. No na kraju je se zavšilo onako od čega sam se najviše plašio a to je njen odlazak iz mog života. Ona koja mi je bila sve za koju sam bio uvjek sve dati i učiniti rekla mi je jednostavno sve stvari koje nikada nisam mogao očekivati od nje. Sada sam ostao sam doslovno, istog dana sam ostao i bez posla tako da je došlo sve odjednom. Mogao bi pisati ovdje godinama ali nema smisla jer 11 godina veze opisati treba mnogo. Možda i u mome cijelom tekstu vidite moju izgubljenost pa Vas stoga molim ako neko ima volje da mi pomogne savjetima ili ako neko je doživio slično neka mi se javi. Bilo bi mi jako važno sa nekim podijeliti mišljenje.

Srdačan pozdrav.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 08:56 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Dragi brate u Kristu, dobrodošao :grlim te: i Bog te blagoslovio!!!

Evo, predložit ću ti da pročitaš ovaj tekst...pa ću se javiti malo kasnije..napisati neko svoje razmišljanje.
Pročitala sam tvoju životnu priču. Te neke situacije nisam prošla..al' možemo uvijek razgovarati, jedni dugima se povjeriti, pomoći, onoliko koliko je u našoj moći....

GDJE JE MOJ PAR, GOSPODINE?

Svatko čezne za tim da se u potpunosti nekome preda, da ima duboku duhovnu vezu s drugim, da bude ljubljen potpuno i ekskluzivno. Ali Bog kaže kršćanima: "Ne, dok nisi zadovoljan, ispunjen i sretan s tim da te Ja ljubim, da predaš sebe potpuno i bez rezerve meni, da imaš intenzivan i poseba...n odnos samo sa mnom; otkrivajući da samo u meni možeš naći svoje zadovoljstvo. Tek tada ćeš biti sposoban za savršeni ljudski odnos koji sam za tebe isplanirao.
Nikada nećeš biti sjedinjen s drugim dok se ne sjediniš sa mnom, zasebno od svega i svakoga, zasebno od svake želje i čežnje. Ja želim da prestaneš planirati, prestaneš željeti, i dozvoliš mi da ti predam najuzbudljiviji plan koji postoji , onaj koji ti ne možeš niti zamisliti. Ja želim da ti imaš najbolje. Molim te dopusti mi da ti to dam. Samo nastaviti mene gledati i očekuj najveće stvari. Nastavi doživljavati i učiti stvari koje ti Ja govorim... Samo moraš čekati. To je sve.
Ne budi tjeskoban. Ne brini se. Ne gledaj okolo na stvari koje su drugi dobili ili koje sam im Ja dao. Ne gledaj okolo na stvari koje misliš da želiš. Samo nastavi gledati za mnom i u mene, ili ćeš propustiti ono što ti želim pokazati. I onda ... kad budeš spreman, iznenadit ću te sa ljubavlju puno ljepšom nego si ikada mogao sanjati. Vidiš, dok se ti pripremaš i dok onaj kojeg sam za tebe namijenio priprema , ja i u ovom trenutku radim na tome da oboje budete spremni u isto vrijeme. Sve dok oboje ne budete samo sa mnom zadovoljni i životom koji sam za vas pripremio, nećete moći iskusiti Ljubav koja je oličenje vašeg odnosa sa mnom i ovom savršenom Ljubavi.
Predragi, ja želim da vi imate ovu divnu ljubav. Ja želim da vidite u živo sliku vašeg odnosa sa mnom i da konkretno uživate vječno jedinstvo ljepote, savršenosti, i Ljubavi koju vam dajem sa Sobom. Znajte da vas ljubim neizmjerno. Ja sam Bog. Vjerujte i budite zadovoljni."

Izvor: fb stranica "Kursiljo"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 08:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
BVB Dobro nam dosao...:b232: :b41:
Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!"

Citat:
Prije 12 godina sam doživio jedan strašan slučaj koji me prati i dan danas, u jednom kafiću sam bio pretučen skoro do smrti i nisam ni slutio koje će to posljedice ostaviti na meni

Uh,to je tesko ,pogotovo kada tolike godine nosis tu bol sa sobom...Nisi se oslobodio toga ,nego si taj Problem zatskao stom vezom ,za koju kazes da ti je Bog poslao na zivotni put...
Sada dobivas drugu sansu..
Mozda isto tako i ovo sada "Bog te preusmjerava na jedan drugi put iz cega ce proizaci nesto dobro!"
Tko zna cemu je to dobro...Prepusti Gospodinu peteve svoje i ON ce te voditi...

Sada dok u svojoj boli razmisljas ne vidis da je to dobro..ali pricekaj malo da vidis sta ce vrijeme pokazati...Mora da ipak u tom vesem prijateljstvu nesto nije bilo kako treba...Ako te je zaista nekada voljela,ona ce se vratiti kada shvati da je to ozbiljno ,a ako te nije voljela onda je bolje da die iz tvog Zivota ,da ti ne daje lazne nade ...

Znam da je tesko...ali glavu gore,zivot die dalje...sada poradi na sebi ,i oslobodi se tog straha,tog sto si bio pretucen...to ti je najvaznije...Imaj u Boga povjerenja,ON ce ti biti na pomoci...

Btb :b206: smajlic8 smajlic8 smajlic8

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 09:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Ivona i Rebeka.

Ja sam bio uvijek u molitvi od svojih malih nogu i uvjek sam tražio Boga i predavao se njemu barem sam tako mislio.

Sada kada sam doživio ovaj gubitak sam sam sebi rekao imaš dvije opcije: predati se alkoholu ili Bogu. Ja sam rekao Bogu da ali to u srcu neosjećam. Svjestan sam da u ovim stalnim promjenama emocija nisam sposoban odlučiti sada ništa barem takav osjećaj imam.I dandanas kada molim se Bogu vidim duboko u srcu da još uvijek želim nju nazad jer ona mi je davala snagu za sve. U mojim paničnim napadajima nisam više svjestan onoga što govorim i osjećam to je kao neki začaran krug, imam osjećaj da to nisam ja. Molim Vas razumite to da jednostavno je u ovoj tugi racionalno razmišljati nemoguće.Bio sam u zadnje vrijeme u Međugorju, Šurkovcu i dosta drugih duhovnih obnova očekivao sam na tim susretima odgovor i da upoznam sebe da se nađem ali ništa, kada bi se vratio kući opet bi padao u depresiju. Pridružio sam se i molitvenoj zajednici ali nisam imao snage to više posjećivati jer je to u gradu u kojem je ona i svatio sam da je to samo laganje samom sebi jer išao sam sa namjerom da ću je vidjeti. Evo vi ste cure i molio bih Vas da mi pojasnite kolio je moguće ove njene riječi koje mi je rekla na rastanku.

Rekla mi je da je osjetila da nemože dalje sa mnom, da nas je žiivot slomio,da se neosjeća ispunjeno samnom i da me nevoli kao prije( svjestan sam da ljubav preraste u naviku nakon toliko godina, ali kod mene je bilo obrnuto sve više godine što su prolazile ja sam nju više volio), pored toga mi je rekla da ona je svjesna da će nositi cijeli život svoj križ zbog ovoga, da je ona upropastila ono što joj je sveto i najmilije, rekla mi je da me ona nije zaslužila i da sam ja predobar za nju( ja to gledam da me želi samo utješiti i svoju savjest nekako umiriti). Poslije sam čuo da je rekla da je ja gušim i da se plaši ako bi bila samnom u braku da bi pukla. Ja poslije toga sam sve analizirao i svjestan sam da imam i ja puno udjela u tome svemu. Ali u paničnim napadajima čovjek nemože racionalno razmišljati, ona mi je bila utjeha u tome svemu i davala mi snagu i sa njom sam se osjećao smireno. Ja razumijem nju donekle i ona ima pravo sreću svoju tražiti na drugom mjestu i nije ona kriva što me više nevoli. Neznam 11 godina je teško preboljeti barem meni u ovoj situaciji, gdje sam doslovno bez ikoga gdje me svako mjesto na nju posjeća i na zajedničke dane. Osjećam se tako užasno da nevidim izlaza iz ovoga.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 12:49 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Ovo što si doživio prije 12 godina..zaista je strašno i ne mogu ni zamisliti kako je to! Znam da je nama svima lakše reći, nego te neke stvari primjeniti u valstitom životu..Al' nadam se, da će ti bar neka napisana riječ biti od pomoći..

Svoju povređenost, traumu, strah..od tog događaja, zakopao si negdje u sebi, potisnuo..al' ne i oslobodio se tereta. Došla je djevojka, za koju si mislio da je riješenje tvojih problema...oslobođenje od tvojih strahova. Imam osjećaj, da je to u tebi kao vulkan..može mirovati, a može puknuti, donijeti ogroman nemir, patnju..Previše si se navezao na nju, puno tog si postavio da ovisi o njoj..Nedostao ti je tvoj osobni mir, tvoj smisao, punina života..sigurnost u sebe..
Nisu to male i lagane stvari i ne postiže se za jedan dan. Svi smo mi proživjeli padova i uspona, sretnih i tužnih trenutaka..
Kako kaže Rebeka, možda je to sada prekretnica u tvome životu, gdje će proizaći nešto dobro, gdje će ti se otvoriti nova vrata. Tu je velika kušnja u tvome životu..i možda sada još ne raspoznaješ prave razloge..
Možda je bolje što ste se razišli, iako to tebi sada ne izgleda tako..Bolje da si i sam, nego ulaziti u brak sa osobom koja te ne voli i koja te nije spremna prihvatiti takvog kakav jesi, sa svim tvojim vrlinama i manama..Ako sada ne osjeća da te ne može prihvatiti, da te ne voli (a znam da je to tebi teško shvatiti)...ne bi se ni kasnije događala čuda..Po meni ste bili predugo u vezi...al' opet, to svatko za sebe odlučuje..
I budi siguran, ako je iskrena ljubav, ona vremenom ne prelazi u naviku..Istna, kroz život se svašta prođe, proživi..al' čista ljubav je jača od toga, od svih iskušenja..
Odlasci na seminare mogu biti od pomoći..al' ne gledaj na to kao da rješavaju probleme čarobnim štapićem..Treba rada na sebi...al' prije svega, vjere u Boga, pouzdanja da će biti dobro...Moli se za vjeru, za snagu da nosiš svoj križ..predaj Bogu život..s.voje puteve, želje, tugu...i prepusti se i vjeruj..imaj strpljenja..
Znam da je ovo meni lakše reći, nego tebi činiti...al' vrijedi pokušati...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 13:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Je istina je da sam bio ovisan o njoj to priznajem. Da smo u vezi bili dugo i to priznajem mada to nije bila moja namjera ali eto davala mi je neku sigurnost od moga nekog drugog straha. A dali je to bila prava ljubav??? Vjerovatno nije čim je ona tako odlučila. Ja shvaćam i nju potpuno mogu zamisliti koji je njen strah bio kada me je vozila na hitnu i gledala me u mojim najtežim situacijama, gledala kako nemam samopouzdanja u svim tim mojim patnjama. Svjestan sam da sam od nje tražio nemoguće ono što mi nije mogla dati. Moja želja je bila brak jer sam mislio da će tako i moji problemi nestati ali eto nije bilo. Sada je tako kako je. Ja neželim nikome loše ništa jer znam kako je to gadno, a pogotovo ne njoj.Iako nismo više skupa ja joj želim svu sreću ovoga svijeta jer to zaslužuje ipak mi je davala nešto posebno uvijek i na tome sam joj zahvalan(iako me boli i bolit će kada budem znao da je sretna sa drugim ali to je moja dužnost da se čak i molim za nju). Svjestan sam i toga da život ide dalje i mora bez nje, je da je sada teško i da me je strah budućnosti, predao sam Bogu sve u ruke mada imam uvijek sumnje i pitam se ZAŠTO je ovo moralo biti ali drugog izbora nemam. Hvala ti na odgovoru sestro.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]