www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 lip 2025 23:54

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 25 vel 2008 13:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
eto vidiš da to nisi bila ti, nego mali crni. da su te misli uistinu bile tvoje ne bi ti sada bilo žao i ne bi osjećala grižnju savjesti.
drži se čvrsto u svojoj vjeri, ančice, i ne daj da te sruše...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 vel 2008 17:51 
Odsutan

anchi_zagreb napisao:
ajme kako me stid.. dogodilo mi se danas .. u crkvi.. naime proslih 5,6 dana sam bila izrazito sretna. I bila na duhonoj obnovi kod vlc. Radigovica, ispovijedila se, pricestila.. i bas sam osjecala u sebi cvrstu vjeru..
a onda danas.. napao me mali crni.. :twisted: dosle su mi prisilne misli.. Tipa: vjerujes u krivoga, nece te to spasiti, velika si i osoba-jaka, jaca od Njega, pa zasto si se uopce pricestila, ta to je obican komad brasna i vode.
Doslo mi da placem..:twisted: Jecam od boli.. Tako sam tuzna bila.. i osjecala se krivom.. jer duboko u sebi govorila sam: Sotono, nestani.. Isuse, molim te, obavij me svojim plastom, zastiti me.
ali nista... sve dok nije pocela pjesma za otpust. Onda je bilo malo bolje..

ah. jos osjecam griznju savjesti..

Jaka si ti anchi sestrice moja,jača nego što misliš nemaš pojma koliko te Isus voli i treba zato budi sretna glavu gore! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 vel 2008 18:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
toyice BTB .. ove rijeci su mi trebale.. hvala.. hvala svima na podrsci. evo danas idem u crkvu, imam sastanak animatora, malo cemo pjevati.. jedva cekam... nadam se da ce uskoro onaj osjecaj potpuno isceznuti, malo jos fali.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 vel 2008 21:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Heeej Anchi, ma izbriši to odmah iz misaonog procesora, jaka si da to učiniš, a vidiš da nisi sama. Mene je nekada isto vuklo ispod površine, ali molitve i duhovne obnove, pomoć molitvene zajednice i shvaćanje, da ne trčim bez veze, Isus je bio preda mnom, naravno nisam ga vidio, dok nisam shvatio, kao da mi kaže pa sakrij se na smokvu da te mogu pozvati, ako me ne vidiš ispred sebe. Teško je ponakada krenuti za njim, ali uvjek ima načina da krenemo. Jučer bio s kćeri na jutarnjoj misi, poslije svi zajedno planirali Križni put na bistričkoj kalvariji. Nažalost oko podneva dobila epi napad i ništa. Ali čudni su putevi Gospodnji, do predvečer se opravila i išli smo Gospi. Slava Gospodinu! Ma vjeruj, njemu nije ništa nemoguče. BTb :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 10:01 
Odsutan

dragi Ivice, dirnulo me ovo sto si napisao, evo ti svjedocis kako kad, i to doslovce, s krizem hodis po kalvariji do blagoslova dolazis! :grlim te:

draga anchi, Sotona je neumoran napastvovanju. kada to cini prisilnim mislima koje ti namece ne daj mu zadovoljstinu da se zbog njih osjecas tako lose. pokusaj Bogu zahvaliti sto te cini dovoljno jakom da mozes protiv njih i kada iduci put dodju lakse ces ih prepoznati i brze odbaciti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 11:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Uz svu nasu vjeru i pouzdanje ipak nas obuzmu kusnje i cesto zaboravljamo tog trena na Bozju pomoc.Volimo,vjerujemo ,ljubimo, molimo,ali u sekundi sve zaboravimo i padamo pod svojim teretom kriza.Gubimo se u svemu,ali Bog je uvijek uz nas i u tim nasim padovima On nam pomaze da se opet dizemo i pocinjemo novi pocetak.Tako nasa vjera jaca,tako nas Bog uci opet hodati.Bitno je da nikada ne odustanemo od tog kriznog puta.Pogledajmo u svim padovima na naseg Spasitelja koji je za nase grijehe padao,ali se ponosno dizao u svoj svojoj boli.Isus je i dosao radi nas i nasih slabosti jer znao je On da mi bez njega nemozemo.Hvala Ti Isuse za sav teret koji nosis i za mene.Hvala Ti Isuse.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Pad do dna
PostPostano: 28 vel 2008 10:14 
Odsutan

vjeko napisao:
Priznaješ li teškom mukom da si ipak dosta pao ili pala? Jesi li kad pao ili pala do dna i znaš li kako je to dobar osječaj?

Pad do dna. Čovjeku ništa nije bitno. Više nema nade. Jedina nada ostaje u Bogu. A Bog upravo to traži. Pouzdati se u Gospodina. Zato ti Bog tada i bude od velike pomoći. Možeš li se i sad pouzdati u Gospodina, iako nisi pao do dna? Pokušaj, nemaš što izgubiti.

Dosta nas je često puta palo do dna. Priznajemo li to teškom mukom? To svoje svjedočanstvo?

Znaš li da taj pad ni ne mora imati naoko neki vidljivi ili veliki razlog?

U ovoj temi me prvenstveno zanima, što je za tebe pad do dna? Možeš li to pouzdanje u Boga zadobiti i bez tog velikog pada? Pada na dno dna?

Ajde ajde...ja mislin da san ja ovde najveci gubitnik. Ja san pao 2 puta srednju skolu. Bože sacuvaj :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 11:29 
Odsutan

Bozji put je pretezak.Groznicavo razmisljas rijecima-zasto-i ne nalazis resenje.Naci ces ga,ako kazes Bogu, svojem Ocu. Ti si jedini mudar i zato je tvoj put uvijek pravi. Ti me, Boze ljubis ! Samo Ti znas sto je zapravo za mene najbolje i Ti mi cinis najbolje. Ako tako govoris u molitvi dat ces time Bogu za pravo i dati mu cast. Kad dajemo Bogu cast, sotona mora sa svojim napastima bjezati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2008 12:46 
Odsutan

ja samo imala u svome životu dva veeelika pada do dna...
doslovno...
prvi je bio dok još nisam poznavala Boga, nisam znala da me ljubi..da mi želi samo dobro...
sve je prepreke pred mene postavljao, sve brane i kušnje..sve zemaljske prepreke...
samo da bi me PROBUDIO iz nesvjesnog i besciljnog življenja...
od propadanja ....
sitne "rupe" na mom putu, krivudave staze, labirint života bez svijetla na kraju...
dovelo me pred TABERNAKUL....
kao povjetarac me nosio osjećaj... DOĐI dijete drago... Dođi.....
nisam ni znala što me snašlo već sam u suzama plakala pred Gospodinom....
nisam ni znala zašto plačem...
samo sam znala da sam na PRAVOM MJESTU.. u Očevom DOMU...
......
i tako je započeo moj hod sa Gospodinom.....
...
opet, nakon 3 godine... veeelike kušnje...
problemi do nezamislivih i naočigled neizlaznih situacija....
kušnje pred kojim sam skoro pomislila da nema izlaza... da nema rješenja...
samo ovaj put sam sama ZNALA gdje mi je poći...
ovaj put Majčici u Međugorje...
po snagu...utjehu...ljubav....vjeru...
milost me Božja podigla iz "pepela"
... prihvačanjem križa i situacije i PRIZNAVANJE da je Bog svemoguč i prepuštanje Njegovom POVJERENJU
SVEEEEE se riješilo....
SVE.. i ono više i ono manje NEMOGUĆE... ali se RIJEŠILO...
Dobar je Gospodin.. i ne ostavlja svoju djecu... On jedva čeka da ga zamolimo i da nam pomogne...
samo treba SVE prepustiti u Njegove ruke, ništa ne ostavljati sebi za riješiti.. SVE Njemu... bez zadrške....

o hvala Ti Oče jer si VELIK.. jer si DOBAR... jer si SVEMOGUČ i ljubiš SVA svoja stvorenja.... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ožu 2008 18:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Znam dobro, da milosti se dobivaju s molitvom..
. Ali, radi se o tome da se molimo u vjeri, u cvrstoj vjeri uz Bozju pomoc.
Tako i u padovima,trebamo potvrdi svoju vjeru i ne samo moljakati, nego molimo:
Zahvaljujem ti sto si vec pripremio pomoc za mene, da si ti rjesenje moje nevolje i da je Isusova pobjeda vec izvojevana.
Takva molitva ima objavu. Pokrece Bozju ruku, tako da nevolja nestaje djelovanjem njegove moci.
Prihvatimo tu mogucnost. Ta zahvalna molitva ucinit ce nas radosnim i jakim.
Bog ce sigurno uslisati molitvu, koja mu je upucena u vjeri i zahvalnosti

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]