www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 srp 2025 08:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 sij 2010 17:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
:a1250: :a1250: :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2010 09:05 
Odsutan

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetom.
Kako bjaše na početku tako i sada i
vazda i u vjeke vjekova.
Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2010 10:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ČETVRTI DAN

Ljubav je rosa koja oplođuje!

Upravo tako hoće sveta Crkva da molimo: Izljev Duha Svetoga neka očisti naša srca i oplodi nutarnjim škropljenjem svoje rose. Ljubav oplođuje svoje želje, svete odluke i sveta djela duša; to je cvijet i plod Duha Svetoga. Ljubav se naziva rosa, jer ublažuju zlih požuda i napasti. Zbog toga se Duh Sveti naziva „lahorom u vrućini". Ta rosa silazi u naša srca za vrijeme molitve. Dovoljno je nekoliko minuta moliti, da se utiša svaka strast mržnje ili neuredne ljubavi, ma kako ona žestoka bila.

„Uveo me u odaje vina i pokrio me zastavom ljubavi." ( Pj 2,4 ) Sveto razmišljanje je upravo ta odaja u kojoj se uređuje ljubav, koja ljubi bližnjega kao sama sebe, a Boga iznad svega. Tko ljubi Boga, ljubi molitvu, a tko ne ljubi molitvu, nemoguće je pobjediti strasti.

O, Sveti i Božanski Duše, neću više živjeti sebi; dane života, koji mi još preostaju, želim provesti ljubeći tebe i nastojeći ti omiljeti. Zato te molim, da mi udijeliš dar molitve. Dođi u moje srce i nauči me pravilno moliti. Daj mi jakost, da ne zapustim zbog nemara molitvu u vrijeme duhovne suše, i daj mi milost da uvijek molim i to one molitve koje su tvome Srcu najmilije. Ja sam se po svojim grijesima već bio izgubio, ali vidim da me Ti želiš spasiti i posvetiti tolikom nježnom ljubavlju, koju mi iskazuješ. I ja želim biti svet, da ti omilim i da sve više ljubim tvoju neizmjernu dobrotu. Ljubim Te, moje najveće dobro, moje sve, i jer Te ljubim, sav se tebi predajem. O, Marijo, nado moja, štiti me i brani.

MOLITVA

Dođi Duše Sveti u moje srce i svojom moći privuci ga Sebi!
Daj mi svoju ljubav i svoj strah.!
Čuvaj me Gospodine Isuse Kriste,od svake zle misli!
Ogrij me svojom presvetom ljubavlju,
Sveti moj Oče i mili moj Gospodine,
pomaži me u svakom mojem radu...

Dođi, Duše Presveti

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti, zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, djelitelju dara svih, dođi srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag, ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka svog, napuni nam dušu svu.

Bez božanstva tvojega, čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.

Nečiste nas umivaj, suha srca zalivaj, vidaj rane ranjenim.

Mekšaj ćudi kamene, zagrij grudi ledene, nedaj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju, što se u te ufaju, sedam svojih dara daj.

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2010 12:48 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2010 17:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2010 08:06 
Odsutan

PETI DAN

Ljubav je mirovanje koje okrepljuje!

Ljubav se naziva „umornima odmore" i „žalosnima utjeha"! Ljubav je mirovanje koje okrepljuje, jer glavni zadatak ljubavi je sjediniti volju ljubitelja sa Voljom ljubljenoga. Duši, koja ljubi Boga, u svakoj kušnji koju podnosi, u svakoj boli koju trpi, u svakom gubitku što joj se dogodi, dovoljno je protumačiti, kako je to volja Ljubljenoga. Samo u riječi: „I mir Božji, koji je iznad svakog razuma, čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu." ( Fil 4,7 )

Sv. Marija Magdalena Pacijska kada bi samo čula riječ „Volja Božja", osjetila je da se napunja radošću.

U ovom životu svatko treba nositi svoj križ. Sv. Terezija je rekla, da je križ težak samo za onoga koji ga vuče, a ne za onoga koji ga zagrli. Tako Gospodin zna dobro raniti i izliječiti:"On ranjava, ali i ranu povija, udara, i svojom zacjeljuje rukom." ( Job 5,18 )

Svojom slatkom pomašću, Duh Dveti čini slatkima sve naše rane i muke. Da, Gospodine, jer se tebi tako svidjelo. U svim nezgodama, koje nam se dogode, moramo govoriti: „Neka bude tako, Gospodine, jer se tako tebi svidjelo!" A kad nas uhvati strah pred vremenitim zlom, koje nam se može dogoditi, recimo:"Učini Ti, moj Bože, što god želiš; sve već sada prihvatam. „I zato je vrlo dobro, kako je sv. Terezija činila, da se preko dana često prikažemo Bogu.

Ah, moj Bože, koliko sam se puta, da učinim svoju volju, suprostavio tvojoj Volji i prezreo je? Kajem se zbog toga više nego zbog ičega drugoga. Gospodine, od sada ću Te ljubiti svim srcem svojim. Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša! Reci mi što želiš od mene i ja ću sve učiniti. Tvoja Volja bit će uvijek jedina moja želja, jedina moja ljubav.

O, Duše Sveti, pomozi mojoj slabosti! Ti si sama dobrota. Kako mogu ljubiti išta drugo, osim tebe? Svojom nježnom ljubavi, prigrli k sebi sve moje osjećaje. Ostavljam sve, kako bi se samo tebi predao. Primi me i pomaži me. O, Majko moja, Marijo, u tebe se uzdam!

MOLITVA

Dođi, Duše Presveti

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2010 09:11 
Odsutan

anapaula napisao:
PETI DAN

Ljubav je mirovanje koje okrepljuje!

Ljubav se naziva „umornima odmore" i „žalosnima utjeha"! Ljubav je mirovanje koje okrepljuje, jer glavni zadatak ljubavi je sjediniti volju ljubitelja sa Voljom ljubljenoga. Duši, koja ljubi Boga, u svakoj kušnji koju podnosi, u svakoj boli koju trpi, u svakom gubitku što joj se dogodi, dovoljno je protumačiti, kako je to volja Ljubljenoga. Samo u riječi: „I mir Božji, koji je iznad svakog razuma, čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu." ( Fil 4,7 )

Sv. Marija Magdalena Pacijska kada bi samo čula riječ „Volja Božja", osjetila je da se napunja radošću.

U ovom životu svatko treba nositi svoj križ. Sv. Terezija je rekla, da je križ težak samo za onoga koji ga vuče, a ne za onoga koji ga zagrli. Tako Gospodin zna dobro raniti i izliječiti:"On ranjava, ali i ranu povija, udara, i svojom zacjeljuje rukom." ( Job 5,18 )

Svojom slatkom pomašću, Duh Dveti čini slatkima sve naše rane i muke. Da, Gospodine, jer se tebi tako svidjelo. U svim nezgodama, koje nam se dogode, moramo govoriti: „Neka bude tako, Gospodine, jer se tako tebi svidjelo!" A kad nas uhvati strah pred vremenitim zlom, koje nam se može dogoditi, recimo:"Učini Ti, moj Bože, što god želiš; sve već sada prihvatam. „I zato je vrlo dobro, kako je sv. Terezija činila, da se preko dana često prikažemo Bogu.

Ah, moj Bože, koliko sam se puta, da učinim svoju volju, suprostavio tvojoj Volji i prezreo je? Kajem se zbog toga više nego zbog ičega drugoga. Gospodine, od sada ću Te ljubiti svim srcem svojim. Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša! Reci mi što želiš od mene i ja ću sve učiniti. Tvoja Volja bit će uvijek jedina moja želja, jedina moja ljubav.

O, Duše Sveti, pomozi mojoj slabosti! Ti si sama dobrota. Kako mogu ljubiti išta drugo, osim tebe? Svojom nježnom ljubavi, prigrli k sebi sve moje osjećaje. Ostavljam sve, kako bi se samo tebi predao. Primi me i pomaži me. O, Majko moja, Marijo, u tebe se uzdam!

MOLITVA

Dođi, Duše Presveti

:a1250: :a1250: :a1250: Uslisi nas Gospodine i obrati nase mlade.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2010 09:44 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2010 12:12 
Odsutan

ŠESTI DAN

Ljubav je krepost koja daje jakost!

„Jer ljubav je jaka kao smrt!" ( pj 8,6 )

Kao što nema snage koja bi se mogla oduprijeti smrti, tako za dušu koja ljubi, nema teškoće koju ljubav ne bi prevladala. Kada se radi o tome, da se omili ljubljenomu, ljubav prevladava sve: gubitak, prezire, muke. Ništa nije tako teško, da oganj ljubavi ne bi mogao to prevladati. To je najsigurniji znak, po kojem se raspoznaje da li je duša, koja istinski ljubi Boga, vjerna u ljubavi-kako u sreći tako i u protivštinama.

Sv. Franjo Saleški je govorio da je Bog tako blag kad nas tješi, kao što je blag kad nas bičuje, jer sve čini iz ljubavi. Što nas u ovome životu više bičuje, to nas više ljubi.

Sv. Ivan Krizostom je sretnijim smatrao sv. Pavla u okovima, nego kad je bio uznesen u treće Nebo. Zato su se sveti mučenici usred muka veselili i zahvaljivali Gospodinu za milost što im je dao da trpe za Njegovu ljubav. A drugi su sveci, kad nije bilo okrutnika da ih muče, postali sami svoji okrutnici, namećući si razne pokore, samo da omile Bogu. Sv. Augustin je rekao, da se ne muči onaj koji ljubi, ali ako se i muči, ta mu je muka draga. U onom što se ljubi, ako se i trpi, sama se muka ljubi.

O, Bože duše moje, kažem da te ljubim, a što onda činim za tvoju ljubav? Ništa! To je, dakle ,znak da Te ljubim ili da Te premalo ljubim. Isuse moj, pošalji Duha Svetoga, da dođe i udijeli mi jakost, da trpim za tvoju ljubav i da učinim nešto za Tebe, prije nego što me stigne smrt. Ne dopusti da umrem, ljubljeni moj Otkupitelju, ovako hladan i nezahvalan, kao što sam do sada bio! Daj mi snage da, nakon tolikih grijehakojima sam zaslužio Pakao, ljubim trpljenje. Moj Bože, Dobroto i Ljubavi, želiš stanovati u mojoj duši, iz koje sam te toliko puta istjerao; dođi, stanuj, posjeduj je i svu je učini svojom.

Ja Te ljubim, Gospodine moj, a ako te ljubim, Ti si već samnom. Umnoži plamenove, umnoži vezove, da ne želim, ne tražim, ne ljubim ništa drugo osim tebe, i da tako sputan nikada se ne rastavim od tvoje ljubavi. Isuse moj, ja želim biti sav tvoj! O, Kraljice i Odvjetnice moja, Marijo, isprosi mi ljubav i ustrajnost.

MOLITVA

Dođi, Duše Presveti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2010 12:51 
Odsutan

:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]