www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 srp 2025 23:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 10:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
visnjice,hvala tebi što si ovo pokrenula..nastavit ćemo mi još :grlim te: :grlim te:
evo ostala je još jedna za danas ako tko želi,mislim da neće biti viška..

DESETI DAN*

*Ako netko ovu devetnicu započne na samo Spasovo, onda je potrebno još i razmišljanje za deseti dan, koje se stoga tu stavlja. Samo se po sebi razumije, da se ova devetnica u čast Duhu Svetome može obaviti uvijek kada se želi isprositi kakva milost!

Što više čovjek ljubi Boga, postaje svetiji! Sv. Franjo Borgija je govorio, da je molitva ono što u srce čovječije uvodi ljubav Božju; a mrtvljenje je ono što sa srca skida zemlju, da ga učini sposobnim primiti oganj ljubavi. Što više zemlje ima u srcu, to manje ima mjesta za svetu ljubav. Zato su sveci nastojali što više mrtviti samoljublje i svoje osjećaje. Svetih ima malo, ali treba živjet sa malo njih, ako se hoće sa nekolicinom spasiti. Sv. Ivan Klimački piše: „Živi sa nekolicinom, ako hoćeš da sa nekolicinom kraljuješ."

Sv. Bernardo kaže: „Savršeno ne može biti, nego samo izvanredno. Tko želi savršeno živjeti, treba živjeti izvanredno. „Prije svega, trebamo imati želju da se posvetimo. Osim želje, trebamo i donijeti odluku. Neki uvijek žele, ali nikako da prijeđu na djela. Sv. Terezija je govorila, da se tih neodlučnih duša đavao ne boji; a nasuprot njima, Bog je prijatelj odvažnih duša. Đavao želi prikazati kao oholost misao raditi puno za Boga. Bila bi oholost, kada bismo se pouzdavali to činiti oslanjaju ći se na vlastite sile. No, nije oholost odlučiti se postati svet uzdajući se u Boga i govoreći: Sve mogu u onome, koji me jača! Treba se ohrabriti, odlučiti i započeti. Molitva sve može. Ono što mi ne možemo po svojim silama, moći ćemo s pomoću Božjom, koji je obećao, da će nam dati što god od njega zamolimo."Što god hoćete, ištite i bit će vam." ( Iv 15,7 )

Dragi moj Otkupitelju, Ti želiš moju ljubav i zapovjedaš mi, da Te ljubim. Ne, Bože moj, reći ću ti, oslanjajući se na Milosrđe tvoje, ne plaše me moji počinjeni grijesi, jer njih sada mrzim više nego ikoje drugo zlo, i znam da Ti zaboravlješ na uvrede one duše, koja se kaje i koja te ljubi. Budući da sam Te više od drugih uvrijedio, želim Te, s tvojom pomoći, ljubiti više od drugih.

Gospodine moj, Ti hoćeš da budem svet, i ja hoću biti svet, da ti omilim. Ljubim Te, Dobroto neizmjerna! Sav se predajem tebi. Ti si jedino moje dobro, jedina moja ljubav. Primi me, ljubavi moja, i učini, da budem sav tvoj, i ne zvoli da te ikada više uvrijedim. Daj da se sav za tebe istrošim, kao što si se Ti sav istrošio za mene.

O, Marijo, Zaručnice, koja najviše ljubiš Duha Svetoga, isprosi mi ljubav i vjernost!

MOLITVA

Dođi Duše Sveti u moje srce i svojom moći privuci ga Sebi!
Daj mi svoju ljubav i svoj strah.!
Čuvaj me Gospodine Isuse Kriste,od svake zle misli!
Ogrij me svojom presvetom ljubavlju,
Sveti moj Oče i mili moj Gospodine,
pomaži me u svakom mojem radu...

Dođi, Duše Presveti

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti, zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, djelitelju dara svih, dođi srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag, ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka svog, napuni nam dušu svu.

Bez božanstva tvojega, čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.

Nečiste nas umivaj, suha srca zalivaj, vidaj rane ranjenim.

Mekšaj ćudi kamene, zagrij grudi ledene, nedaj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju, što se u te ufaju, sedam svojih dara daj.

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 12:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
anapaula napisao:
visnjice,hvala tebi što si ovo pokrenula..nastavit ćemo mi još :grlim te: :grlim te:
evo ostala je još jedna za danas ako tko želi,mislim da neće biti viška..

DESETI DAN*

*Ako netko ovu devetnicu započne na samo Spasovo, onda je potrebno još i razmišljanje za deseti dan, koje se stoga tu stavlja. Samo se po sebi razumije, da se ova devetnica u čast Duhu Svetome može obaviti uvijek kada se želi isprositi kakva milost!

Što više čovjek ljubi Boga, postaje svetiji! Sv. Franjo Borgija je govorio, da je molitva ono što u srce čovječije uvodi ljubav Božju; a mrtvljenje je ono što sa srca skida zemlju, da ga učini sposobnim primiti oganj ljubavi. Što više zemlje ima u srcu, to manje ima mjesta za svetu ljubav. Zato su sveci nastojali što više mrtviti samoljublje i svoje osjećaje. Svetih ima malo, ali treba živjet sa malo njih, ako se hoće sa nekolicinom spasiti. Sv. Ivan Klimački piše: „Živi sa nekolicinom, ako hoćeš da sa nekolicinom kraljuješ."

Sv. Bernardo kaže: „Savršeno ne može biti, nego samo izvanredno. Tko želi savršeno živjeti, treba živjeti izvanredno. „Prije svega, trebamo imati želju da se posvetimo. Osim želje, trebamo i donijeti odluku. Neki uvijek žele, ali nikako da prijeđu na djela. Sv. Terezija je govorila, da se tih neodlučnih duša đavao ne boji; a nasuprot njima, Bog je prijatelj odvažnih duša. Đavao želi prikazati kao oholost misao raditi puno za Boga. Bila bi oholost, kada bismo se pouzdavali to činiti oslanjaju ći se na vlastite sile. No, nije oholost odlučiti se postati svet uzdajući se u Boga i govoreći: Sve mogu u onome, koji me jača! Treba se ohrabriti, odlučiti i započeti. Molitva sve može. Ono što mi ne možemo po svojim silama, moći ćemo s pomoću Božjom, koji je obećao, da će nam dati što god od njega zamolimo."Što god hoćete, ištite i bit će vam." ( Iv 15,7 )

Dragi moj Otkupitelju, Ti želiš moju ljubav i zapovjedaš mi, da Te ljubim. Ne, Bože moj, reći ću ti, oslanjajući se na Milosrđe tvoje, ne plaše me moji počinjeni grijesi, jer njih sada mrzim više nego ikoje drugo zlo, i znam da Ti zaboravlješ na uvrede one duše, koja se kaje i koja te ljubi. Budući da sam Te više od drugih uvrijedio, želim Te, s tvojom pomoći, ljubiti više od drugih.

Gospodine moj, Ti hoćeš da budem svet, i ja hoću biti svet, da ti omilim. Ljubim Te, Dobroto neizmjerna! Sav se predajem tebi. Ti si jedino moje dobro, jedina moja ljubav. Primi me, ljubavi moja, i učini, da budem sav tvoj, i ne zvoli da te ikada više uvrijedim. Daj da se sav za tebe istrošim, kao što si se Ti sav istrošio za mene.

O, Marijo, Zaručnice, koja najviše ljubiš Duha Svetoga, isprosi mi ljubav i vjernost!

MOLITVA

Dođi Duše Sveti u moje srce i svojom moći privuci ga Sebi!
Daj mi svoju ljubav i svoj strah.!
Čuvaj me Gospodine Isuse Kriste,od svake zle misli!
Ogrij me svojom presvetom ljubavlju,
Sveti moj Oče i mili moj Gospodine,
pomaži me u svakom mojem radu...

Dođi, Duše Presveti

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti, zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, djelitelju dara svih, dođi srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag, ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka svog, napuni nam dušu svu.

Bez božanstva tvojega, čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.

Nečiste nas umivaj, suha srca zalivaj, vidaj rane ranjenim.

Mekšaj ćudi kamene, zagrij grudi ledene, nedaj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju, što se u te ufaju, sedam svojih dara daj.

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

:a1250: :a1250: :a1250: :b206:

Boze pomozi nasoj mladezi da se obrate ,da Ti povjeruju i da Ti se vrate.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 07:52 
Odsutan

Roditelj: Dobri Isuse, svrni svoj milosrdni pogled na nas, ovdje okupljene u tvoje ime. Zahvaljujemo ti za našu djecu koja su se u našoj sredini rodila i koju si nam povjerio. Molimo te za njih neka budu sigurni i zaštićeni u ovom krutom svijetu. Daleko ih čuvaj od svega što je zlo i neljudsko. Sačuvaj ih od svakog lošeg utjecaja, ne dopusti da budu nesretni i da ih izopačenost zahvati. Blagoslovi naša roditeljska i odgajateljska nastojanja prema našoj djeci i mladima. Našli u svojim roditeljima i odgajateljima zaštitu i prijateljsku ruku. Ne daj da itko od nas odraslih ovu djecu ikada sablazni, već da ih sve vodimo k istini i dobru. Ako pak jednom grijeh pokaže svoju moć nad njima, budi im milostiv, Gospodine, Bože naš; jer ti si milosrđe i dobrota, Otac naš, i ljubavlju nas svojom obasiplješ u Isusu Kristu, Sinu svome, Gospodinu našemu.Vrati Gospodine svome stadu svu odlutalu djecu i mlade.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 11:16 
Odsutan

Dođi, Duše Sveti, u srce svakoga čovjeka
( papa Ivan Pavao II )

Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše Tješitelju, dođi I utješi srce svakoga čovjeka, koji plače u očaju. Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše istine I ljubavi, dođi I napuni srce svakog čovjeka, koji bez ljubavi I istine ne može živjeti. Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše života I radosti, dođi I daruj svakom čovjeku puninu zajedništva sa Ocem I Sinom, u životu I u vječnoj radosti, za koju je stvoreno I određeno ljudsko srce. Amen.

Molitva Duhu Svetomu
( nepoznati autor )

Dođi Duše Presveti, prosvijetli moju pamet da spoznam uvijek što mi je činiti, što je Božja Volja. Podaj mi milost, da uvijek I na vrijeme prepoznam glas savijesti kao Tvoj glas, I daj mi snage da ga prihvatim I da mu se nikada više ne oduprem.
Pomozi mi, da mogu dobro iskoristiti vrijeme, uvijek slaveći Boga, ma što god radio.
Probudi u mojoj duši smisao za žrtvu I odricanje. Uništi moje sebeljublje, da mogu samo za Boga živjeti. Prosvijetli me, da mogu sabrano I iskreno moliti, donositi dobre odluke I izvršavati ih.
Ukloni iz moje duše svaku sumnju I daj mi jakosti da se potpuno predam tebi, da me Ti vodiš, po Marijinom primjeru, u zajedništvu sa Isusom I Bogom Ocem. Amen!

Dođi Duše Sveti, duša moja čezne za tobom.

Srce moje je doista nečisto,

ali Ti ga možeš očistiti.

Srce je moje mračno,

ali Ti ga možeš prosvjetliti.

Srce je moje žalosno,

ali Ti ga možeš utješiti.

Srce je moje slabo,

ali Ti ga možeš ojačati.

Srce je moje hladno,

ali Ti ga možeš zapaliti.

Srce je moje sklono zemaljskim stvarima,

ali Ti ga možeš ispuniti nebeskim željama.

Srce je moje puno grijeha,

ali Ti ga možeš uresiti svim krepostima.

Srce je moje nestalno I promjenjivo,

ali Ti ga možeš učiniti ustrajnim.

Dođi Duše Sveti, Ti Oče siromaha, dođi,

ispuni me svojom ljubavlju!

Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 12:33 
Odsutan

visnja napisao:
Zavrsavamo danas nasu Devetnicu za nase mlade al nastavimo i dalje ovdje i dalje moliti za njih bez prestanka kako bi ih Bog obratio i vratio na pravi put.Molitve su mocno oruzje protiv zla,stog hvala svima koji ce i dalje moliti.
Anapaula :grlim te: i Višnja Hvala ti :grlim te: BtB.

Isus nije nikoga ostavljao po strani. Jer: ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni. Isusa zovemo Spasiteljem. Onaj tko primjećuje da nije zdrav, nije uvijek dobar, da je zalutao i to želi promijeniti, njega Isus prihvaća, uzima i spašava.

Onaj tko u svom životu osjeća, da mu Isus može pomoći postati bolji, on slijedi Isusa, on je njegov učenik, on je njegov apostol. Onaj tko priznaje da je grješnik, njemu se Isus želi svratiti i sjesti s njim za stol. Isus nije nikoga ostavljao po strani. I nas Isus ne ostavlja po strani. Tako je umirujuće znati da sam Bogu važan i onda kad sam 'posljednji'. Njemu ne moram dokazivati da sam 'dobro dijete'.

Isuse ja Te sada molim obrati nase mlade,privuci ih sebi i spasi od svakoga zla.Amen.

:grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 17:40 
Odsutan

Anđele čuvaru mili svojom snagom ih zakrili
prema Božjem obećanju čuvaj mene noću danju
osobito pak me brani da mi dušu grijeh ne hrani
a kad s ovog svijeta pođem sretno da u nebo dođem
da se ondje s tobom mogu vječno klanjat dragom Bogu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 sij 2010 16:54 
Odsutan

Gospodine Isuse molimo Te da dodirnes i obratis sve mlade koji su odlutali s Tvoga puta
i koji traze spas u drogi,alkoholu,neurednom zivotu.Pogledaj molimo Te
na sve te svoje izgubljene ovcice i podari im dar razuma da shvate da su
na krivome putu i izgubljeni u svjetu tehno glazbe i opojnih sredstava.
Pomozi Gospodine svim molitvenim zajednicama koje ih dovode na put
molitve da imaju strpljenja sa svima mladima.Isuse Ti sve znas.Pomozi
svima molimo Te.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 08:53 
Odsutan

Molitva mladih sv.Anti

Predragi sv.Ante, prijatelju mladih i anđeoski čuvaru čistoće.

Okružen zlim svijetom i lošim primjerima okoline , s pouzdanjem se utječem tebi s molbom da mi pomogneš čisto živjeti pred Bogom , ustrajati u vjeri i rasti u kršćanskoj ljubavi.

Pomogni mi da otkrijem Božji plan za moj život, bilo da služim Bogu u duhovnom zvanju ili da nađem pravog kršćanina za životnog druga, kako bih mogao izvršiti Božju volju i graditi njegovo kraljevstvo.
Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 sij 2010 09:02 
Odsutan

Premilosrdni Isuse ja Te sada zdusno molim za sve mlade sirom svijeta
da udes u njihova srca i promjenis ih po Svojoj volji.Daj im snage Gospodine Isuse da Te upoznaju i da Ti se ponovno vrate.Oni nisu krivi Isuse da ih je zlo odjelilo od Tebe.Ti skini sve lance i okove u Tvoje Sveto Ime i vrati ih u Svoj zagrljaj jer oni su samo Tvoji.Pomozi im Gospodine,molim Te.Daj im sve Darove koje si za njih odredio i vrati ih na put vjere,razuma i ljubavi.Hvala Ti moj Isuse za svu nasu mladez.Vrati ih iz tame u svjetlost.Neka je Hvaljeno i slavljeno Sveto Ime Tvoje u sve vjeke ,vjekova.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2010 09:46 
Odsutan

visnja napisao:
Gospodine Isuse molimo Te da dodirnes i obratis sve mlade koji su odlutali s Tvoga puta
i koji traze spas u drogi,alkoholu,neurednom zivotu.Pogledaj molimo Te
na sve te svoje izgubljene ovcice i podari im dar razuma da shvate da su
na krivome putu i izgubljeni u svjetu tehno glazbe i opojnih sredstava.
Pomozi Gospodine svim molitvenim zajednicama koje ih dovode na put
molitve da imaju strpljenja sa svima mladima.Isuse Ti sve znas.Pomozi
svima molimo Te.

:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]