www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 kol 2021 04:48

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 02 srp 2015 09:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 1116
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: U braku
Pokrenite se za Domovinu!

U Hrvatskoj se opet bliže izbori i to oni parlamentarni koji uvijek naprave euforiju u hrvatskom društvu. Svi koji su spavali četiri godine, u ovo vrijeme se bude. Svi imaju želje, svoje mišljenje žele podijeliti ili na glasačkom listiću ili na društvenim mrežama. Tu veliku ulogu igra i propaganda ali i manipulacija ljudima koja je već započela. Plasiraju se određene vijesti, stvara se dojam kako nam društvo raste u nebesa u svim aspektima. Poraslo je ovo, poraslo je ono, bolji smo u ovome, bolji smo u onome, tako otprilike već sada zvuče večernje vijesti na nacionalnim televizijama. I ankete su prisutne koje već sad stvaraju razmirice i svađe među ljudima. Sve to, cijela ta propaganda oko izbora, ovdje je kako se ljudi ne bi sjetili zaviriti u svoje srce i promisliti, kakvu ja to državu želim? Želim li državu kakva je sada, želim li da se u mojoj zemlji ubijaju nerođena djeca, da se puši marihuana? Želim li na vlasti ljude koji ne poznaju Boga, koji narod vode ka laži ili ljude koji slijede put Isusa Krista. Želim li da moja Domovina bude blagoslovljena ili prokleta? Da njome vladaju vračevi ili Bog? Zanimljivo je zapravo da u Hrvatskoj stanuju katolici, a ti isti katolici u vrijeme izbora zaboravljaju na Boga. Nisu bitni ni lijevi ni desni nego plodovi njihova rada. Nude li vam grijeh ili se bore protiv njega? Imaju li stav o Bogu ili govore kako je to manje važno? Sve su to pitanja o kojima bi hrvatsko društvo trebalo promisliti, jer plodovi dosadašnjih Vlada su tuga, nemir, jad, beskućništvo, grijeh, nezaposlenost, bezvoljnost, ljutnja, a to sigurno nisu plodovi Duha Svetoga koji nosi mir, radost i ljubav! Zbog svih nas koji želimo promjene i Domovinu u Kristu molitvena zajednica “Prijatelj Isus” poziva nas da se okrenemo Bogu, jer ako želimo promjene u Domovini, mi kao narod u Kristu, moramo moliti i postiti za Domovinu. Zbog toga, budite dio velike molitve za Domovinu i pridružite se ovom pozivu.

Svjesni vremena u kojem živimo i trenutka u kojem se nalazi hrvatski narod i naša domovina, pozivamo vas da se pridružite u molitvi i sudjelovanju na 30 sv. misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Tridesetodnevnica počine u ponedjeljak, 06.07.2015. i završava 04.08.2015. Želja nam je da se zajedno, kao narod združimo i prinesemo sv. mise na zajedničku nakanu (u nastavku dolje) za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Pozivamo vas sve da se pridružite i u ovih 30 dana što češće sudjelujete na sv. misi na tu nakanu, a najbolje bi bilo svih 30 dana. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na misi mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost ili prikazati post na istu nakanu. Važno je znati da je svaka molitva i misa predragocjena, i važan prinos Bogu za sve nas, tako da vas potičemo da sudjelujete najviše što možete i na način na koji možete… I jedan Slava Ocu ili Očenaš kroz 30 dana je predragocjen. Budimo svjesni da će se sve naše mise i prinosi i molitve stopiti u jedan vapaj Bogu za naš narod i našu domovinu Hrvatsku, a po njima će Bog „učiniti puno više nego što mi uopće možemo moliti ili zamisliti“ (Ef 3,20). U isto vrijeme u Zagrebu, u župi Marije Pomoćnice na Knežiji, od 06.07. do 04.08.2015. na večernjoj misi u 18.30., svećenik će prikazivati Gregorijanske mise za kralja Dmitra Zvonimira, a 05.08.2015. će biti misa zahvalnica. Kralj Zvonimir je naš zadnji hrvatski kralj koji je ujedinio hrvatski narod. Stolovao je u kraljevskom gradu Kninu, gdje će ove godine biti proslava 20. obljetnice Oluje. Svi koji mogu doći u crkvu Marije Pomoćnice u Zagrebu, pozivaju se da sudjeluju na misama u 18.30 i prikažu ih na ove nakane.

Nakana za misu (izmoliti prije početka sv. mise):

Oče, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu, za sve potrebe hrvatskog naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, molimo Te za jedinstvo u hrvatskom narodu, za zajedništvo, molimo Te da se slome sve podijeljenosti u našem narodu, da budemo ujedinjeni za dobro našeg naroda i naše domovine. Molimo Te, da se preobrazi naš narod i naša domovina na Slavu Tvoga Imena, da se očituje da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog. Neka se zna da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer Ti si s nama. Oče, otvori nebeske brane i neka se izlijeva izobilje Tvoga blagoslova da se naš narod i naša domovina Hrvatska preobraze i procvjetaju. Molimo Te, podigni vođe po Tvome srcu u našem narodu da ga vode i zastupaju po Tvojoj svetoj volji i da sve što čine bude na dobro hrvatskog naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, molimo Te blagoslovi i sve Hrvate koji ne žive na svojoj djedovini i koji su rasuti po svijetu, blagoslovi njihove živote i obitelji, a one koji se trebaju vratiti, potakni da se vrate.

Oče, molimo Te i za sve kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, naša Majko, Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.

(Ovu molitvu nakane također možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)

_________________
Čak i kad te netko posrami jer misli da ima puno pravo na to, glavu i koljena sagni jedino pred Božjom veličinom, nikad pred ljudskom.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 02 srp 2015 10:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 01 ruj 2012 14:15
Postovi: 1116
Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Status: U braku
MOLITVA ZA DOMOVINU
Bože, Svevišnji vladaru svih naroda i država, tebe ponizno molimo, pogledaj milostivim okom na našu domovinu i naš narod. Kao što si ti jedan, daj da se tako i cijeli naš narod složi u jednoj pravoj vjeri. Daj našoj domovini sreću, umnoži joj i blagoslovi stanovnike, obdari nas napretkom u svakom dobru. Čuvaj nas, Bože, od neprijatelja i rata, od raznih bolesti i gladi, od mržnje i nesloge, svađe i nemira. Sve nas, dobri Bože, nadahni duhom istine i ljubavi da služeći i međusobno se bratski ljubeći, slavimo tebe, višnjega vladara, sada i u nebeskoj domovini dovijeka. Amen.

STRELOVITA MOLITVA ZA DOMOVINU
„Krvi Kristova, pobjednice zlih duhova, spasi Hrvatsku. /ponoviti više puta/

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU
Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod.
Brižni poočime Spasitelja svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskoga naroda da zajedničkom dnevnom molitvom, ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom.
U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj Crkvi, polazeći zemljom čineći dobro. Amen

STEPINČEVA MOLITVA GOSPI ZA HRVATSKU
Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo,
moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!
Premda nevrijedni da ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju
izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim
za Gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našeg naroda
te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.
Molimo te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina
isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov,
pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama.
Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih.
Zato ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.
Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare,
cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja.
Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve
provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju
i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života
da slavimo ondje Trojedinog Boga uvijeke. Amen

blaženi kardinal Alojzije Stepinac

_________________
Čak i kad te netko posrami jer misli da ima puno pravo na to, glavu i koljena sagni jedino pred Božjom veličinom, nikad pred ljudskom.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr