www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 lip 2025 06:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 551 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 56  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2010 14:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
SPOILER ALERT!

Kleofa napisao:
pa nije za katolike gledat samo životopise svetaca. ovaj film razmatra postupno sazrijevanje jedne liberalne židovke koja nije držala do svojih korijena u onu koja je kroz epizodu bejbisiterice u hasidskoj obitelji postala svjesna važnosti svojih korijena ali je stekla i poštovanje prema vjeri svojih predaka.

Hm, pa ne znam baš koliko je stekla poštovanje prema vjeri, koliko prema određenom identitetu i ljudima koji su joj inače bili nerazumljivi. A to što je na kraju pomagala ocu u njegovoj potrazi, mislim da ima više veze s tim da je skužila koliko joj je otac zapravo izgubljen i obogaljen bez tog dijela njegovog života, nego sa samim prihvaćanjem vjere. Btw, što se ovih hasida tiče, ne znam jesi li simpatizer njihovog načina života ili nisi, ali meni se taj način života ne sviđa, to zakopavanje u prošlim vremenima, i striktnim običajima i zakonima. To mi je umjetno konzerviranje.

Kleofa napisao:
nego, je li ti se film svidio?

Pa, gledljiv je. Nije sad u kategoriji da bih ga poželjela gledati nekoliko puta, ali gledljiv jest.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2010 14:20 
Odsutan

Maroon napisao:
Hm, pa ne znam baš koliko je stekla poštovanje prema vjeri, koliko prema određenom identitetu i ljudima koji su joj inače bili nerazumljivi. A to što je na kraju pomagala ocu u njegovoj potrazi, mislim da ima više veze s tim da je skužila koliko joj je otac zapravo izgubljen i obogaljen bez tog dijela njegovog života, nego sa samim prihvaćanjem vjere. Btw, što se ovih hasida tiče, ne znam jesi li simpatizer njihovog načina života ili nisi, ali meni se taj način života ne sviđa, to zakopavanje u prošlim vremenima, i striktnim običajima i zakonima. To mi je umjetno konzerviranje.

ja simpatiziram židove i židovstvo općenito. što se one obitelji hasida tiče, autor suprotstavlja dva različita vjernička stava, onaj oca obitelji i onaj majčin. očev je stav meni neprihvatljiv i upravo je krut i takav kako pišeš ali majčin je nešto drugo. uostalom to se najbolje vidi u onoj sceni kad ona dolazi izraziti sućut a svi je vjernici odbacuju osim majke maloga simke koja čak kaže da je ona poput židovskih žena iz biblije.
ja ne mislim da ona na kraju kopa iz samilosti prema ocu nego baš iz dubokog shvaćanja da njezin otac ne traži tek nešto materijalno. u tome je sav štos. ona je do tada vidila samo materijalno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2010 14:38 
Odsutan

Kleofa napisao:
ja simpatiziram židove i židovstvo općenito. što se one obitelji hasida tiče, autor suprotstavlja dva različita vjernička stava, onaj oca obitelji i onaj majčin. očev je stav meni neprihvatljiv i upravo je krut i takav kako pišeš ali majčin je nešto drugo. uostalom to se najbolje vidi u onoj sceni kad ona dolazi izraziti sućut a svi je vjernici odbacuju osim majke maloga simke koja čak kaže da je ona poput židovskih žena iz biblije.

Ne poznam židovstvo dovoljno da bih mogla govoriti, ali gledala sam dokumentarac svojevremeno o tim hasidima. Mislim da su oni nešto što dosta sliči na amiše u kršćanskom krugu. Mislim da se fiksiraju na neke izvanjske stvari koje nemaju nužno veze sa biti religije. Ono, u određenom vremenu i prostoru življenje vjere iznjedri specifične izvanjske obrasce. A konzervirati te obrasce na sva vremena i prostore mislim da nije baš razumno. A ta majka, ako je različita od oca u svom stavu, različita je upravo utoliko što odstupa od tih krutih obrazaca.

Kleofa napisao:
ja ne mislim da ona na kraju kopa iz samilosti prema ocu nego baš iz dubokog shvaćanja da njezin otac ne traži tek nešto materijalno. u tome je sav štos. ona je do tada vidila samo materijalno.

Nisam ni mislila da kopa iz samilosti, nego upravo htjedoh reći da je shvatila da to što otac traži nisu dva kufera, nego dio njegove osobe i identiteta koji je nasilno otrgnut od njega. No to mi se opet ne čini toliko vjerska stvar koliko kulturološka. Naime, posve mi je zamisliv sličan film u kojem kći pomaže ocu indijancu da pronađe pradjedovu lulu mira ili perjanicu poglavice.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ruj 2010 19:37 
St. Augustine: The Decline of the Roman Empire

Nego, ekipa, je li netko izbunario gdje linkove za download ovog filma (zapravo miniserije rađene za TV, 2x100 minuta)?
Našao još prije neke linkove, ali talijanski dub (TV capture pošto je prikazan na nekoj od talijanskih TV postaja). No, to mi ništa ne znači jer ne kužim talijanštinu pa bih rado ulovio verziju s engleskim dubom (original).

http://www.luxvide.it/en/augustine-49.html

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2010 08:07 
Odsutan

Maroon napisao:
Ne poznam židovstvo dovoljno da bih mogla govoriti, ali gledala sam dokumentarac svojevremeno o tim hasidima. Mislim da su oni nešto što dosta sliči na amiše u kršćanskom krugu. Mislim da se fiksiraju na neke izvanjske stvari koje nemaju nužno veze sa biti religije. Ono, u određenom vremenu i prostoru življenje vjere iznjedri specifične izvanjske obrasce. A konzervirati te obrasce na sva vremena i prostore mislim da nije baš razumno. A ta majka, ako je različita od oca u svom stavu, različita je upravo utoliko što odstupa od tih krutih obrazaca.

pa ovo fiksiranje na izvanjske stvari je ono što Isus osuđuje kod farizeja. ne možemo kriviti ljude koji žive vjeru koju su primili od otaca ali možemo pohvalit pristup vjeri ove žene i osudit kruti pristup njezina muža koji je uostalom najkrivlji i za simchino mokrenje i nijemost i u konačnici za njegovu smrt jer ga je ovakav očev pristup učinio neprilagođenim (a ne dadilja koja ga je vodila na jezero da gleda patke).

Citat:
Nisam ni mislila da kopa iz samilosti, nego upravo htjedoh reći da je shvatila da to što otac traži nisu dva kufera, nego dio njegove osobe i identiteta koji je nasilno otrgnut od njega. No to mi se opet ne čini toliko vjerska stvar koliko kulturološka. Naime, posve mi je zamisliv sličan film u kojem kći pomaže ocu indijancu da pronađe pradjedovu lulu mira ili perjanicu poglavice.

slažem se s tobom u svemu, samo bih dodao da je vjera neodvojiva od kulture. vjera, ako je vjera, ni od čega nije odvojiva a kultura je okvir u kojemu se vjera živi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2010 15:01 
Odsutan

Kleofa napisao:
.. i osudit kruti pristup njezina muža koji je uostalom najkrivlji i za simchino mokrenje i nijemost i u konačnici za njegovu smrt jer ga je ovakav očev pristup učinio neprilagođenim (a ne dadilja koja ga je vodila na jezero da gleda patke).

Da, ali otac je bio krut zbog onoga što je propatio po logorima, simche ga je podsjećao na mlađeg brata koji je s obitelji poginuo u konclogoru, i to zato što nije htio psovati Boga. Razumljivo mi je dakle i kruto obdržavanje religije od strane oca, jer je time zapravo kao ostajao vjeran njima, a i njegov odnos prema malenom. Traumatizirani koji traumatizira... Na kraju dođeš do toga da je ljudski rod zapravo masa prokletnika.

Kleofa napisao:
slažem se s tobom u svemu, samo bih dodao da je vjera neodvojiva od kulture. vjera, ako je vjera, ni od čega nije odvojiva a kultura je okvir u kojemu se vjera živi.

Vjera se mora živjeti u okviru neke kulture, no to ne mora uvijek biti ista kultura, tj. isti okvir.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re:
PostPostano: 05 lis 2010 15:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

santino napisao:
Slika
Veličina datoteke : 864 Mb
Ispravan : Da [AVI]
Trajanje : 01:34:50
Potpun film : Da
[Video]
Rezolucija : 640x480
Kodek : DivX 5
FPS : 25,00
Bitrate : 1113 Kbps
Faktor kvalitete : 0,15 b/px
Subtitles: Hrvatski
[Audio]
Kodek : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Broj kanala : 2
Sample rate : 48000 Hz
Bitrate : 160 Kbps
SlikaSlikaSlika

download:

http://rapidshare.de/files/44737911/Mar ... 1.rar.html
http://rapidshare.de/files/44746044/Mar ... 2.rar.html
http://rapidshare.de/files/44753613/Mar ... 3.rar.html
no pass

gdje su nestali filmovi koje si ti preporučio nema ih više

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 stu 2010 20:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Jeli netko gledao film "Lourdes 2009"??
Vidim da ga ima skinut na torrentu,a i danas su stavili prijevod na stranicu "titlovi",ja ga skidam sad,pa me zanima mišljenej ako ga je tko gledao??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 stu 2010 10:38 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Samuel napisao:
Jeli netko gledao film "Lourdes 2009"??
Vidim da ga ima skinut na torrentu,a i danas su stavili prijevod na stranicu "titlovi",ja ga skidam sad,pa me zanima mišljenej ako ga je tko gledao??

Ja ga gledao sinoć.Radi se o dijevojki u kolicima koja obilazi svetište uz pomoć volontera i jedne dobre pobožne bake,kasnije ustaje iz kolica i malo bude bahata,ali kraj nisam baš najbolje shvatio.samo je sijela u kolica,iako mi nije izgledalo da se je bolest vratila.
Ali cijelokupno svetište je jako dobro prikazano,pa je dobro vidjeti kako Lurd izgleda,ako nije nitko bio tamo!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 stu 2010 12:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Samuele, trebao si stavit "spoiler" upozorenje.Sad sam mislio gledati film, a ti mi ga već opisa...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 551 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 56  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]