www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 srp 2021 10:58

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 14 srp 2014 09:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 tra 2009 18:52
Postovi: 109
Lokacija: Osijek
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
Poštovani, dragi u Ocu, ovim putem pozivam vas da mi pošaljete na linkove od Udruge Emanuel preko ovog foruma, preko alfa i omega svoje molitve ili pjesme ukoliko biste željeli da vam objavimo u našoj knjizi, usput ukoliko želite napišite vašu biografiju, ili barem datum rođenja, tekstove možete poslati i na našu adresu: udruga emanuel Ivanšćice 2 31000 osijek, ili na mail emanuel.udruga@mail. com, ili se javiti na br. mog 095 510 5285. natječaj nije nagradnog karaktera, samo će molitve biti objavljene, i dobit ćete dvije knjige, te širit ćete svojim pjesmama slavu Božju, a iduća knjiga bit će kgiga koja opisuje duhovna iskustva božje milosti u našim životima - prozni zapisi i pjesme, znači sada su nam potrebne pjesme za domovini, i molitve, kako vam je dolje potanko opisano. unaprijed vam zahvaljujem. Molim radove za prvu knjigu poslati do 30. 07. 2014.
neka vas zagrli otac božica. Knjigu vrijeme je za ljubav s duhovnim aforizmima, porukama o vrednotama života možete naručiti na iste adrese. cijena je 35 kn,( i ako trebate bilo kakve molitvenike rzč. svecima ili nabožne predmete, prsten medicinski čelik sa svecima i oče naš)

OPIS DIJELA KOJI ĆE SADRŽAVATI MOLITVE


U Našoj Domovini sada je potrebno moliti za mnoge stvari, u prvom redu uviđamo da mnogi mladi idu raditi u druge države radi mnoštva nezaposlenih, i dr. no uvjerenja smo da nije dobro ne probleme gledati negativno, ogovarati vlast, ili bilo koga, već moliti i blagoslivljati, te tražiti mudrost i snagu od Boga, u različitim sferama našega života:
„Isus nam u Evanđelju govori: „Tko tebe kamenom, ti njega kruhom." Ne bacajte kamenje! Nemojte baciti niti jedan kamen na svoga brata. Ne osjećajte mržnju i ljubomoru. Nikome ne činite zlo! Nemojte griješiti! Jedni drugima darivajmo samo molitvu, blagoslov, ljubav i dobrotu. Dijelimo kruh, ne kamenje. Volimo se, praštajmo. Prestanimo biti vuci međusobno. Čovjek je čovjeku brat. Svi smo mi djeca jednoga Oca, koji po Isusovom otkupljenju na križu od nas više nije daleko - na Nebesima. Otac je sada s nama na Zemlji.“ Iz knjige Vrijeme je za ljubav!

.Naša Domovina sada se Molitve će sadržavati: Krunicu za domovinu, pobožnost križnog puta za domovinu, molitva klanjanja za Domovinu, molitva za ljude koji su na vlasti, molitva za crkve u našoj domovini, molitve za obitelji, djecu, radnike, javne osobe umirovljenike, za razne staleže,za prirodu, za životinje, za udruge, i da još mnoge osobe, stvari, molitve za ohrabrenje, molitve za lijepo vrijeme, za mir među gradivima, i za još mnogo toga što čini našu Domovinu, i što bi je učinilo još ljepšom, sretnijom, da živimo u blagostanju, napretku i povezanosti s Bogom. Jer naravno temelj su nam poruke iz knjige vrijeme je za ljubav, (kojoj ste vi bili sponzor prvom izdanju, te vam ovim putem još jednom zahvaljujemo):

„Molite za djecu, lojite za ljude, molite za životinje, molite i za svako zrnce pijeska“
Vrijeme je za ljubav!

„33. Bog ipak želi da ti učiniš ono za što njega moliš.

Ostvarenje naših želja i potreba u našim je rukama. Kad molimo Oca Da nam u nečemu pomogne, prvo uz Njegovu mudrost i savjet sagledajmo situaciju da nas Bog prosvijetli što trebamo učiniti, a zatim donesimo odluku koja je u skladu s čovječnošću, i Božjim savjetom i djelujmo. Ako dođe do različitih poteškoća sagledajmo kako su nastale i napravimo plan kako ćemo ih riješiti. Potrudimo se tako postići vlastiti cilj.

Za dostići određeni cilj važno je:

1.Razumski shvatiti što je to za čim čeznemo
2.Srcem zavoljeti
3.Dozvoliti Ocu da nam pomogne i djelovati“ Vrijeme je za ljubav!

Primjer molitve:
MOLITVA ZA LJUDE NA VLASTI

Oče, Ti znaš kako je odgovorna uloga povjerena osobama koje upravljaju našom Domovinom. Ti poznaješ sav njihov trud, brigu, poznaješ njihove osobine i mogućnosti. Poznaješ sve koji su na vlasti u našim županijama, općinama i gradovima. Blagoslovi sve te ljude! Blagoslovi našeg predsjednika Države, predsjednika vlade, naše ministre, blagoslovi svakog pojedinog… Ispuni ih svojim duhom svetim, ispuni ih svojom ljubavlju. Nagradi ih za sve dobro. Udalji od njih svako zlo! Daruj im dovoljno snage i volje. Daruj im nove ideje, da svaki dan kreću iznova, i daruj mir njihovim srcima, da se međusobno slažu, poštivaju i zajednički i pošteno rade na dobro građana. Pomozi im da izvedu ovu zemlju iz financijske i bilo koje druge krize u kojoj se nalazi, i koja bi je mogla zahvatiti. Pomozi im trpjeti nepoštovanje onih za koje se brinu. Daruj nama da shvatimo koliko je potrebno moliti koliko je ljubavi potrebno tim ljudima.
Molitva djeteta

Dragi Anđele čuvaru, hvala ti što bdiješ nada mnom. Štiti me i čuvaj svakoga dana od svega što je loše. Budi uz mene da mi se nikada ne dogodi nezgoda. Potiči me da slušam savjete svojih roditelja i svih koji se za mene brinu. Zaštiti me snagom koju ti je dao dragi Bog. Pomozi mi podnositi svakodnevne teškoće, koje ne mogu izbjeći, u mome domu, školi,i među prijateljima. Molim te pomozi mi da prema svima budem dobar, i da dugi takvi budu prema meni. Hvala ti, moj Anđele čuvaru.

MOLITVA ZA SVEĆENIKE
Dragi Oče, molimo te za svakog svećenika u našoj domovini, nadahni ga da bude svet. Neka svoj poziv živi dostojanstveno i odgovorno. Ojačaj ga, pomozi mu u širenju Evanđelja i ljubavi prema tebi i svima koji su mu povjerene. Neka mu uvijek na prvom mjestu budeš Ti u onome koji je najmanji, najsiromašniji, i najbolesniji među nama. Ako postoje oni koji ti ne vjeruju , i koji su krenuli krivim putem daruj im milost obraćenja i pokajanja…Hvala ti za svećenike, koji su stupovi Crkve po čijim sakramentima i blagoslovima Ti među nama prebivaš svakodnevno.

naše druge knjige koju pripremamo, a koja će biti nadahnuta ljubavlju prema Domovini. Jedino naslov djela ćemo točno odrediti, kao i korice knjige kad bude sve priređeno. Domovini s ljubavlju, Domovina i ja u molitvi i pjesmi i sl. Moramo se svi na kraju dogovoriti. Prvi dio sadržavat će nekoliko misli ili pjesama velikih ljudi u Hrvata, i grada Osijeka po našem izboru, kao što je Tin Ujević, Silvije Strahimir Kranjčević, koje će biti temelj i stup molitava i pjesama domovini iz ostala dva dijela naših članova i pjesnika udruge, i prijatelja udruge. Molitve će biti prilagođene sadašnjem trenutku i potrebama u kojima se naša Domovina sada nalazi, prožete optimizmom, vjerom i nadom. Neće biti prepisane iz molitvenika, već su ih pisali naši članovi, koji žive intenzivnijim duhovnim životom, i zamolit ćemo da budu pregledane sa strane teologa, odnosno svećenika. One će naravno,biti za privatnu upotrebu i rast i posvećene duše, pa nije potrebno tražiti za objavljivanje dozvolu Crkve. Tako da kada ih čitatelj bude molio uzdiže svoju molitvu kroz njih i potrebe Bogu, da bi nam Bog i danas pomogao kao što je toliko puta pomogao, kao za vrijeme rata, o kojem vremenu govore većina pjesama gđa. Mila Sudarević u drugom djelu knjige koje su pisana za vrijeme drugog svjetskog, i domovinskog rata, i prikazuju isto veliku ljubav prema Domovini i sve što je Domovina tada patila, kao još dosada neobjavljena uspomena. Sa svojim pjesmama ili tekstovima trebali bi i sudjelovati: gđa. Smiljka Kakaš, gđa. Šokac Ana, gđa. Šimošić Katica, gosp. Miroslav Varžić, dr. Stjepan Šmit, gosp. Franjo Kopecki i dr


Vrh
 Profil  
Citiraj  
PostPostano: 04 vel 2015 20:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 28 tra 2009 18:52
Postovi: 109
Lokacija: Osijek
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Vjeroispovjest: katolik
hvala svima koji su sudjelovali svojim tekstovima u knjizi još jednom vas pozivamo na promociju
Radosno vas pozivamo na promociju nove knjige u izdanju udruge Emanuel koja nosi naslov "Sretna Hrvatska". Promocija će se održati 23. veljače 19 sati u velikoj dvorani Gradske četvrti gornji grad u centru Osijeka s početkom . Gradska četvrt nalazi se kod parkirališta između Trga slobode i dvorišta od Gradskog kazališta - iza supermarketa, kad se prođe Glas slavonije desno.
"Sretna Hrvatska: molitveno-pjesnička zbirka hrvatskih autora naslov je zanimljive zbirke tekstova različitih tekstopisaca. Udruga „Emanuel“ uz vodstvo Božice Sukić kreativno je okrilje nastanka ove knjige sasvim osobite koncepcije. Ona je svojevsrni nastavak Božičine knjige Vrijeme je za ljubav! Opći poziv na otvaranje srca isjeljujućoj Božjoj ljubavi iz prve knjige u zbirci koju čitatelj drži u rukama dobio je konkretnije okvire. Njezin je naročit cilj „pomoći Hrvatskoj danas da po našoj zajedničkoj molitvi i pjesmi korača putem napretka, mira, uspjeha, blagostanja i pravednosti“. U vremenu u kojem govor o ekonomskom i duhovnom stanju u Hrvatskoj nije nimalo pozitivno intoniran, u vremenu u kojem se na molitvu gleda kao na ispraznu formulu ili samo kao na sredstvo postizanja privatnoga dobitka, čini se i više nego potrebnom ovakva sustavna zbirka molitava za konstruktivan utjecaj na sve društvene slojeve moliteljevim nesebičnim posredovanjem između Zemlje i Neba." iz predgovora doc. dr. sc. Jakova Sabljić
svima čiji su tekstovi u knjizi bit će uručene knjige na dar.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr