|
Registrirani korisnik |
|
Pridružen: 05 pro 2007 12:21 Postovi: 70 Lokacija: Dubrovnik Podijelio: 0 zahvala Zahvaljeno je: 0 zahvala
|
joakim napisao: Poštovani kolega,stani malo na "loptu"...ne tako sve "crno"gledati...>>>Mislim da gledam više BJELO nego crno!Crnije je nego ja rekoh!A pomoći nam neće zatvaranje očiju pred stvarnošću!Ona je gora!Treba biti realan!Treba VIDJETI! I reći! Citat: Dragi moj prijatelju! Ja neznam gdje ti tu crkvu nalaziš,,,gdje je vidiš? Ako su ljudi vjernici crkva a ne niti zgrade niti institucija onda gdje toga ima? Što bi Ti želio kazati da u našoj RKC,nema poštenih,osvjedočenih,pravih vjernika,koji svoju vjeru svjedoče i žive svakodnevno?Ejjjj polako sa tim hipotezama.....>>>Nisi valjda to jedino vidio u onome što napiusah!Onaj svećenik dobro reče i s njim se slažem"Onaj mali broj iskrenih vjernika me drži!Crkva u crkvi!" I hvala Bogu da takvih ima,,,uvjek je bilo i uvjek će biti .U Katoličkoj crkvi!Oni su manjina,nažalost.I nevidim razloga,,,ako je stanje takvo,,,za ikakvu duhovnu prepotenciju! Citat: Ja vidim oko sebe ljude Katolike koji,,,ganjaju tuđe žene(Goran Ivanišević,,,Severina,,i masu anonimnih),,bar 50% njih psuju Boga,Isusa itd.Većina nevjeruje u vječni život,,pakao,,,neki niti u Boga niti u sotonu!Većina nikad nije pomno proučila Novi Zavjet bar (a da o cjeloj Bibliji ne govorim),većina nikad doma ne moli,,sva duhovnost se svodi na jednom - dvaput otići mjesečno u crkvu(dobar dio niti toliko) Ajmo ovako postaviti stvari...što si Ti i ja učinio/li,da bi ovaj svijet promijenio i evangelizirao?Što kolega dragi?Kako to Ti djeluješ u svojoj maloj zajednici,da bi u toj "crkvi u malom"(ecclesia in minorum )učinio da se to svjedočenje i ta vjera,pretoči na druge,pa onda i na šire?Pođimo od sebe,gledajmo prvenstvo sebe-najprije.... >>>Ne puno ali nešto da.Ono gore nije moj stil života!Niti se kurvam,niti psujem,NZ čitam,molim,,,a to ljudi oko mene vide! Jer ja odmah postavljam Tebi pitanje...odakle Tebi pravo,bez obzira na sve napise i objede u tiskovinama(što u konačnici ne znači da su i istinite)da sudiš sestru,brata svoga...čemu tražiš trun,a brvno nam viri ko Popokatpetl...?Po kojem to kriteriju možeš ili možemo ili smijemo ulaziti i zadirati nutrinu svakog čovjeka i onda ga još i na koncu napadati i osuđivati?>>>"Ne spada na nas suditi one vani!Osudite grijeh u vašoj sredini!"Tako Pavao kaže Kršćanima u Korintu! Otkud mi pravo?Mrzim grijeh,,,mrzim to licemjerje kad netko tvrdi(ma u koju crkvu Kršćansku išao) da je vjernik a ima sexualne odnose i to ne samo u braku!Da to učinim,nebi koračio u crkvu i nebi se smatrao vjernikom,,,,dok ne ponovo susretnem Isusa kao ona bludnica kojoj on kaže"Ni ja te ne osuđujem!"Toga zla i grijeha oko nas ima masu.Zar ne vidiš.Živiš li u samostanu? Citat: Ja govorim o običnim ljudima oko nas.Većini!A ti se očito krećeš isključivo u crkvenim krugovima,,,mislim na svećenike i časne,,,pa imaš KRIVU sliku stanja! Kao prvo,Ti niti možeš znati gdje s e ja krećem i s kim hodim po ovom putu,i sada Te upozoravam i skrećem pozornost,da ubuduće svoje kvalifikacije o meni kao Katoličkom vjerniku,ne donosiš paušalno,i ne zaključuješ po svojoj fiksnoj i kliznoj liniji osobnih procjena...jer da i imaš "pravo",nemaš pravo donositi sud o mojem kretanju(jer niti znaš-niti vidiš mene kao osobu) i na temelju toga,pod izlikom dijaloga(koji to sada vidim nije,već vodi polemiziranju)protežirati svoj stav i svoj osobni sud, na moju(našu)RKC u negativnim konotacijama...>>>Nije to osuda,da živiš u samostanu,,,zar je to loše?Ovo navedoh samo kao mogućnost jer osobe koje se ne kreću u društvu običnih ljudi nemogu niti znati kakva većina jest! Bio je jedan moj prijatelj Katolik koji je stalno išao u crkvu.Svećenik ga je držao za "Number one" u crkvi ,,a on je psovao Boga!I nisam ga mogao od toga odviknuti.Onda ga pitam"Vinko,dali ikad pred svećenikom opsuješ Boga?" Pa ne ,naravno!" "Vidiš,Bog te vidi i zna,On te čuje a pšred njim psuješ!" Smanjio je nakon toga! Hoću reći,svećenici nemaju pravu sliku stanja jer pred njima SVI glume ! Citat: Jedan moj prijatelj,,,dobar Katolički svećenik mi reče"Ja vjerujem u crkvu u crkvi,,,onaj mali broj ljudi i žena koji iskreno vjeruje i to me drži!" A drugi mi reče da za vrime komunizma nije u crkvu išlo više od 5% Katolika(isto dugogodišnji svećenik Katolički)...sad ide možda 10% Pa o kakvoj mi dobroj crkvi pričamo!Nije ovo blaćenje,,,takav trend,,,takvo duhovno stanje je i kod Pravoslavnih(još puno gore) i Protestanata(malo bolje)! I sada na kraju bi želio "zamazati"okice svima,kako si naposljetku ipak Ti na pravoj crti vjere,jer Tvoj,pazi ovo je vrlo važno,...."Jedan moj prijatelj,,,dobar Katolički svećenik" ...."A drugi mi reče da za vrime komunizma nije u crkvu išlo više od 5% Katolika(isto dugogodišnji svećenik Katolički)...sad ide možda 10%"...da bi se vidjelo kako je Tebi iskreno stalo do RKC...ma daj molim Te kolega,možemo mi biti i ovce,ali smo ovce koje imaju i mozga i znanja i slobodne volje i vjere,da znademo čija ovca koju vunu daje...ne ulazeći u daljnju dubiozu svega napisanog,reći ću samo,nisi kompetentan da na bazi vlastitih prosudbi,neargumentiranim kvazi podatcima,donosiš sud o duhovnom stanju vjerskih denominacija,kojima po svom "pričanju"ne pripadaš,a kamoli o RKC gdje su Ti izvori dva "dobra katolička svećenika"... >>>Svećenik koji reče 5% je Štimac,,u Voloskoma drugi koji vjeruje je Stošić u Kostreni!Pravi ljudi,,,pravi svećenici koji vide stvarno stanje a ne kao velika većina vas ovdje koji idealizirate ,,,bojite se kritike,,(jer se sveto nesmije kritizirat)!Sveto je SVETO!A to nije ponašanje i život većine vjernika pa ni dobrog djela svećenika!A volio bih da nije tako! Ja navedoh da generalno to jest stvarno stanje svih crkava a ne samo Katoličke! Samo budala nevidi da Kršćanska Evropa već odavno nije KRŠĆANSKA! I nije samo krivnja u narodima koji neće,,,već i u tome što su crkve LOŠE! Želim Ti najiskrenije, da ipak pronađeš vlastiti mir u svojoj "kući",pa tek onda da pokušaš biti ponizan brat svakom oko sebe,bez obzira gdje bio i što radio!Jer ako budemo samo upirali prstom,a ne cijelim bićem se zalagali da što više privedemo zalutale i odlutale u Kristov ovčinjak,bojim se da se i Tebi i meni "crno"piše...jer kome je više dano od njega će s e i više tražiti! >>>Kako ćeš ti pomoći zalutalima kad tvrdiš da ih uglavnom niti nema!Sve je dobro!Katolička Crkva je idealna i svi njeni vjernici! Kako će liječnik pomoći pacijentu ako nije dijagnosticirao bolest!Otvori oči i idi tima koji su se od Boga udaljili!Pomozi im.Ali moraš ih vidjeti! Znati!Osuđivanje bi bilo kad bi se ja tome veselio,,,likovao .Ja to kažem sa boli u duši!Neće onaj koji je mimo svoje žene "povalio" još tri četiri ,,,koji psuje Isusa i njegovu krv,,koji psuje Boga,,,koji nikad ne moli a eto,ode dvaput godišnje u crkvu,,,neće on biti spašen.On ode u pakao!A tebi je to stanje tih istih prihvatljivo."Dobro je"! Ma nije dobro,za te iste treba moliti i treba im reći"Čovječe,,,prestani s tim,otići ćeš skupa sa sotonom u pakao,pokaj se i prestani griješiti!" I neki prestanu,znam iz iskustva! S poštovanjem, Ljubi i čini što hoćeš! "Ljubi Boga svim srcem i dušom a bližnjega kao sama sebe!"
|
|