www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 19:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 904 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 06 lis 2010 19:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
mica_maca napisao:
Dalmatinac napisao:

:mrgreen: smajlic12

:mrgreen: legendo

:D :b112: Šta ćeš, kako Mišo piva:

Južnjačke sam krvi
Meni ljubav treba
Rodila me mati
Ispod južnog neba

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lis 2010 20:16 
svirac napisao:
ma vjerujem ti, ok je sve, i nisam se zaista nasao uvrijedjenim. drago mi je sto razgovaramo. samo, itekako se ovdje dosta doticemo te "lazne cistoce", i opasnosti koja vreba iz takvog nacina komunikacije. ja osobno znam, koliki je nesrazmjer izmedju pisanije na ovom forumu i stvarnog zivota... eto, pretpostavio si da sam proveo dosta vremena "u kafani" i vjerovatno znas cega se tamo svega moze vidjeti, dozivjeti, i cuti. nazalost, to, je prava slika covjeka koji zivi kraj mene, i kraj tebe. "pijan govori sto trijezan misli". milion puta mi se desilo da sretnem osobe iz kvarta, susjedstva, u nekom sasvim drugom "izdanju"... ok je to, da mi ovdje pokusavamo biti "sto cistiji" prema samom sebi, a i prema drugima. samo jako se lako "ufurati" u to, i tu onda nastaju problemi. jednostavno "pocnes uvidjati trnje u tudjim ocima, a ne vidis balvane u svojim". ne govorim tebi, nego o osobnom iskustvu koje sam dozivio, i protiv kojeg se konstantno borim. to je problem "lazne cistoce" koje se ovdje doticemo.

Ne znam, ne bih rekao da se može nazvati lažnom čistoćom to što na javnom mjestu neću psovati (ajmo to tako reći). To je prije svega pitanje osobnih uvjerenja i kulture. Lažna čistoća definitivno postoji, ali mislim da se ovdje ne radi o tome. "Lažna čistoća" i "ufuravanje" su već druga tema.
Da, razumijem te, spomenuh i ja gore osobno iskustvo.

svirac napisao:
evo ti da procitas post, koji sam odmah nakon replike tebi napisao na drugoj temi. tu je negdje poanta onoga sto zelim reci:

ja jednostavno neke stvari ne razumijem.
ne odnosi se ovo na nikoga konkretno, ali evo da podijelim s vama sto me to muci, i sto nemogu da shvatim.
konkretno, mene su vec dva puta prozvali zbog napisanih rijeci X, i X. mislim, ne pogadja mene uopce sto netko misli o meni, ali me se, eto, prozvalo da koristim vulgarne termine, i da to, prema pravilima ovog foruma nije dozvoljeno. ok. red je red, i ja to postujem, sto bi rekao balasevic/moderatorica izbirsala riječi u kojima je prost izraz "prikriven" samo promjenom jednog slova/

OK, ako je to ovdje kućno pravilo onda ga ispoštuješ i nema problema. Ako poštuješ mjesto na koje si došao i ako uspiješ/želiš obuzdati neke svoje navike/porive. To je kulturno ponašanje i to je socijalno poželjno ponašanje. Ja ne mogu i nemam pravo nikoga optužiti za "lažnu čistoću" ako čovjek ovdje piše normalne postove bez psovki, a ja pomislim npr.:"Vidi ga kako fino i čisto piše, a privatno sigurno psuje ko kočijaš". Onda sam ja taj s kojim nešto nije u redu. No isto tako, ako ja privatno psujem k'o kočijaš nikako ne bih smio tako pisati i ovdje kako bih bio "dosljedan sebi i ne glumio".
Zapravo ne znam jesam li te dobro razumio ili si ti osjetljiv pa na jednu benignu opasku povlačiš onu o "trunu i balvanima u koječijim očima". :wink:

svirac napisao:
no, recimo, konkretno ovdje se prica o ovisnostima sadasnjim, i proslim, o internet igricama. ok, slazemo se svi da to i nije bas dobro. mene konkretno igrice nikada nisu interesirale, tako da nemam s tim nikakvih "problema". no opet, meni nije palo na pamet, nekome govoriti da je to grijeh, "veliki", niti mi uopce smeta sto netko igra, ili je igrao. niti mi pada na pamet "tuzakati" kako to nevalja, u krajnjoj liniji, kako to nije dozvoljeno po pravilima foruma, jer i to je grijeh, ovisnost, zar ne. a mi mu eto radimo reklamu, i to podlu, jer nitko nista ne primjecuje u pricanju o igricama, ali da sam recimo, ja napisao X, vjerovatno da bi se netko slozio samnom, razumio me, a opet netko, bi mi ukazao da "psovke, i vulgarnosti" nisu dozvoljene. mislim, nevalja ni jedno ni drugo, ali dajte ljudi, mislite malo glavom, okrenite se prvo prema sebi, i svojim prljavstinama, a okanite se ispravljanja drugih, jer nemoguce je prenijeti vise "prava" na drugoga, nego sto ga sami posjedujete. sve izvan toga, proizvodi kontraefekat, i grijeh je definitivno!!! /moderatorica izbrisala dio označen sada sa X/

Po pitanju ovog što sam boldao u citatu: nisi pomislio da bi mogla biti opcija da bi se netko složio s tobom, ali i da bi ti ukazao na nedoličan rječnik?
I nitko se ne bi ni trebao ni smio "okaniti ispravljanja drugih" ako se radi o upotrebi nepriličnog rječnika na forumu.
Ostalo o igricama nisam upratio osim dijela o C64 i Boulder Dashu. :mrgreen: :b112:
Evo završavam post, a zapravo ne znam čemu sve ovo - nitko te ne mrzi, nitko te ne napada (koliko sam upratio. jeste da nisam baš neki forumaš al' eto...)....a to ukazivanje na par nepriličnih izraza nije nikakva drama.
Oprosti ako sam te čime uvrijedio jer mi to nije bila namjera.

Evo i da ne budem offtopic jedna meni jako fina stvar:
Cowboy Junkies - "Mariners Song" ......mmmm, Margo pjeva kao anđeo, baš je anđelkica-slatkica

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 07 lis 2010 12:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
svirac napisao:
@jakove
kao sto rekoh, velika je vjerovatnoca da cu ponovo opsovat

mene više bode u oko vjerovatnoća... :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 lis 2010 12:37 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 lis 2010 12:58 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 lis 2010 14:24 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 lis 2010 19:57 
Lošija slika, al šta ćeš...korporacije čuvaju svoja prava... :P

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 08 lis 2010 10:26 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 lis 2010 18:41 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 lis 2010 23:46 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 904 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]