www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 14:33

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 30 lip 2012 22:16 
Isa, zašto si uzeo nadimak Isa?
"Isa" je u islamu ime za Isusa, toliko bi trebao znati. Baš kao što bi trebao znati da ne priliči uzeti si to ime za nadimak.
Zamisli da netko dođe na islamski forum i uzme si nadimak "Alah" ili "Prorok Muhamed". Ne zvuči baš fino, ha?
Hajde razmisli malo o stvarnim motivima svog dolaska na ovaj forum i ako zaista dolaziš u istini i potrazi onda bi mogao zamoliti admina da ti promijeni taj nadimak.
U suprotnom cijela ova tvoja akcija ostaje na razini avanture, gotovo provokacije.
Ako je tvoja priča istinita onda ti je bolje potražiti nekog svećenika, prijaviti se na vjeronauk za odrasle (mada sumnjam da ga igdje ima preko ljeta) - uglavnom, budi u kontaktu s nekim svećenikom koji ti može dati osnovnu pouku, a s jeseni bi vjerojatno mogao krenuti i na kakav vjeronauk za odrasle. Pa ako se zaista oduševiš za Isusa i katoličku vjeru možeš se do Uskrsa spremiti i za krštenje, ako Bog da.

Mir tebi.

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2012 23:42 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Jakov napisao:
"Isa" je u islamu ime za Isusa, toliko bi trebao znati. Baš kao što bi trebao znati da ne priliči uzeti si to ime za nadimak.
Zamisli da netko dođe na islamski forum i uzme si nadimak "Alah" ili "Prorok Muhamed". Ne zvuči baš fino, ha?
Hajde razmisli malo o stvarnim motivima svog dolaska na ovaj forum i ako zaista dolaziš u istini i potrazi onda bi mogao zamoliti admina da ti promijeni taj nadimak.
U suprotnom cijela ova tvoja akcija ostaje na razini avanture, gotovo provokacije.

Mir tebi.

Mozda zato sto na arapskom znaci Isus??U cem je problem??Ljudi daju djeci takva imena.Na primjer spanjolski nogometas se zove Jesus Navas!?(ovo sam uzeo za primjer jer je euro aktuelan)Ima jos primjera,ali mi se neda nabrajat.Provokacije!?Jedini koji je na udaru provokacija,sam ja,ali nebitno.

Mir i tebi.

@Any1 hvala ti ;)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2012 23:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Ne znam ko je isa i kakvi su njegovi motivi prijavljivanja na ovaj forum ali činjenica je da nije primio čak ni ljudsku a kamoli kršćansku dobrodošlicu

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 00:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Isa napisao:
Jakov napisao:

Mir tebi.

Mozda zato sto na arapskom znaci Isus??U cem je problem??Ljudi daju djeci takva imena.Na primjer spanjolski nogometas se zove Jesus Navas!?(ovo sam uzeo za primjer jer je euro aktuelan)Ima jos primjera,ali mi se neda nabrajat.Provokacije!?Jedini koji je na udaru provokacija,sam ja,ali nebitno.

Mir i tebi.

@Any1 hvala ti ;)

Nemoraš baš to tako shvatiti, ali nije baš primjereno sebe nazivato Bogom. Jer eto, kao što si shvatio i Isus je kod nas i Bog, to jest božanska osoba.
Pa ne bi izgledalo baš lijepo da se ja naprimjer umjesto Samuel nazivam Bog. Ne moraš se odmah ljutiti, nitko te ne napada. Samo smo oprezni, jer ne znamo tko nas može vući za nos, jer ovo je ipak pisanje, pa je nekad teško primjetiti provociranje ili navlačenje! Polako samo!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 07:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Isa, svaka ti čast na hrabrosti, vjerujem da si iskren!
Ja ti savjetujem da počneš moliti Gospinu krunicu, znam da vi muslimani štujete Gospu i ja ti kažem da te jedino Ona može dovest do prave vjere u Isusa. Ona vodi, polako i majčinski! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 07:58 
Odsutan

Ja isto ne znam u čemu je problem i razočarana sam kako se ljudi ponašaju prema Isi. Isa je uistinu ime koje se daje. Mi smo baš na zadnjem druženju sa kapelanom neki dan pitali što kad bi netko htjeo nazvati svoje dijete Isus, bi li ga krstili. On je rekao pa naravno da bi, pa u drugim katoličkim zemljama se i daje to ime. Meni se čini da se kod nas ne daje jer ljudi previše uzalud koriste to ime pa bi se još sprdali sa djetetom "jooj Isuusee" kako znaju ljudi danas.
Osim toga meni je baš simpatično što se nazvao Isa, kao u čast Isusu koji ga je obratio.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 08:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ili je možda bolje da počneš čitat Evanđelja, ne znam....kako ti dođe, pusti da te Bog vodi! :D :D :D

I ne obaziri se na ove naše sumnjičave katolike, oni se uvijek prave pametni, ali nisu loši! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 08:11 
Odsutan

Značenje, podrijetlo
Isa je pretežno muško i ponekad žensko ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Albancima te rijeđe među Hrvatima i Crnogorcima. Ime je izvedeno iz imena Ivan. Isa je nešto rjeđe ime. Danas u Hrvatskoj živi dvadesetak ovakih imenjaka.

Preuzela sa stranice http://imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Isa

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 09:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Isa, odakle si?
pokušaj se u svom mjestu raspitati za nekog duhovnika koji bi ti htio pomoći.
ako je zbilja započelo tvoje obraćenje, vjerujem da je ono potaknuto Duhom Svetim, i da će te On voditi i pokazivati put.
na tebi je da osluškuješ kojim putem trebaš krenuti, i da slijediš Njegove upute.
počni moliti, ne moraš znati molitve, ni krunice. u tišini svoje sobe počni pričati sa Isusom, i zamoli ga da, ako je ovo što osjećaš zbilja poziv na obraćenje, da ti pomogne u tome, da ti na put donese osobe koje će ti rasvijetliti tvoje nedoumice, preko kojih će se ti se polagano otkrivati cijela istina.

za sve ono što te zanima u vezi katoličke vjere, potraži na internetu katekizam, i počni čitati. ovaj npr.
http://www.hbk.hr/katekizam/
ono što ti je nejasno, pitaj. uvijek će se naći netko spreman dati odgovor.

s tim da moraš znati, sve što pročitaš, sva znanja, to ništa ne vrijedi bez osjećaja u srcu. mnogi od nas su odgajani kao katolici, a postali su vjernici tek kada nas je Duh Sveti dotaknuo, kada se naše srce obratilo.
potraži na forumu podforum Svjedočanstva. i pročitaj što je sve Duh Sveti učinio u našim životima.
sretno

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 09:43 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
daruj nam mir napisao:
Ne znam ko je isa i kakvi su njegovi motivi prijavljivanja na ovaj forum ali činjenica je da nije primio čak ni ljudsku a kamoli kršćansku dobrodošlicu

A po ljudski bi bilo u redu, da se puste neki forumaši da budu ono što jesu, a ne da ih tjerate da se pekmeze u tepaju svakom tko se pojavi ovdje da ga vole više od ičega, i to bi bilo ljudski, a ne ovako prigovarati samo zato što su neki malo oprezni i ne piše srceparajuće pjesmice dobrodošlice, i da ih jerate da se takmiče tko više voli novog člana ovog foruma.
Napisao bih o ovome svašta, ali ću se suzdržati.
Netko je oprezan, netko se prenemaže, netko je znatiželjan a nekome se nikako ne piše, ali nitko nikoga ne tjera i dok je tako, nema smisla nekome nametati svoje doživljaje o dobrodošlici, a još manje nekome mjeriti ljudskost.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]