www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 06:26

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 svi 2015 07:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 42 zahvala
Zahvaljeno je: 12 zahvala
"Gnijev i podsmjeh svjetskih katolika."Kakvi su to svjetski,kakvi ne svjetski katolici samo mi objasni?!? :b101: Je li Isus ikad dijelio ljude ?!? TO NIJE ISUSOV NAUK.Znamo da je jednako ljubio,praštao i upozoravao i carinike i gubavce i bludnice i razbojnika na križu do njega.
Po tvojim postovima kojima ismijavaš,prije bih rekla da si sve samo ne katolkinja...tako da ne znam ni šta uopće radiš na ovom forumu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 08:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
viewtopic.php?f=92&t=528

Tajnički pozdrav

..dragi moji sektaši međugoranski..
..pozdrav svima..
..ma gdje god se nalazili..
..nikad niste ..sami..
..makar vas svakako ..
..pogrdno zvali..
..sjetite se
..da su i ISUSA..
..tako zvali..
..no nitko ga
..NIKAD nije dotakao..
..pogrdom..
..već samo ..
..s ljubavlju..
..i zato..
..mi ljubimo..
.. i one..
..koji nas pogrđuju..
..i ljubimo ih i ..
..umjesto njih sami..
..da bi pogrde..
..iz njihovih srca..
..zamijenili..
..s ljubavlju..

mir svima..

.samoproglašeni tajnik međugorana

Prijavi post

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 10:33 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Jairova kći napisao:
Naggar,nemam pojma s kime ti tu uspoređuješ farizeje,ali farizeji su upravo bili oni koji su odlično se držali propisa a ljubavi o kojoj pričaš nisu pojma imali,niti su prihvaćali Isusa i njegova upozorenja i zahtijeve za preobrazbom tj metanoiom.Pero Kvržica,mene ne nagoni ništa,ja jednostavno... vjerujem...tj.intuitvno osjećam da su ukazanja istinita a naravno i po svjedočanstvima ostalih ljudi i ozdravljenjima,a vjera je dar božji koji se može primiti molitvom i ustrajnim istraživanjem,čitanjem,usporedbama u Bibliji itd. "Tražite i naći ćete" .Vjerujem i zato jer u cijelom svijetu postoji dosta Gospinih ukazanja i koja su skroz identična ia pogotovu jer su se dešavala u različitom vremenskom periodu.Vjerujem pogotovu zato jer šta ako Bog na sudu mene bude isitivao o tome.Jer Isus je rekao:"Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle,zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.Zato kažem vam,svaki će se grijeh i Bogohulstvo oprostiti ljudima,ali rekne li tko protiv Duha Sv.neće mu se oprostiti ni na ovom ni na ovom svijetu!" Matej 12. Ko pozaje Bibliju zna da je to grijeh ne vjerovanja da Bog SAMO PO DUHU SV. ozdravlja,liječi,obraća i potiče na molitvu i to s trajnim pozitivnim poslijedicama po čovjeka, zauvijek i za vječni život.Eto,toliko od mene...

Ti intuitivno osjećaš, i šta sad?
Ako te Bog na sudu bude ispitivao o tome, a zašto bi te ispitivao kad Crkva ne obvezuje vjernike da vjeruju u privatne objave. To ne spada u polog vjere, fidei depositum. Tu govorimo o priznatim objavama, Međugorje ne spada u priznatu objavu. Kažeš ko poznaje Bibliju, a jel Crkva zna Bibliju ili ne zna?

Zasad vrijedi non constat de supernaturalitate, najsvježiji primjer je da u SAD-u je "vidiocu" zabranjeno da drži neki susret, što je meni skroz normalno. Službena hodočašća su zabranjena.
Dok Crkva ne kaže constat de supernaturalitate vrijedi sve ovo ša sam već naveo, ili ako bude constat de non supernaturalitate onda je stvar očita.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 11:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Johnny dobro barataš latinskim nazivima...vjerojatno poznaješ i Boga osobno i kako je sve stvoreno i kako nešto postaje i kako stvoriti milijarde galaksija :).Padam u trazličite grijehe ko i svi,ali nikad mi nije namjera bilo koga osuditi ili omalovažavati,jer Bog jednako ljubi svakog čovjeka i dobro poznaje naše naume jer nas je stvorio.Vrlo jednostavno se bojim božjeg suda ...čisto zato što je Bog mene stvorio a ne ja njega.

Zadnja izmjena: Jairova kći; 01 svi 2015 11:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 11:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Jairova kći napisao:
Johnny dobro barataš latinskim nazivima...vjerojatno poznaješ i Boga osobno i kako je sve stvoreno i kako nešto postaje i kako se stvoriti milijarde galaksija :).Padam u trazličite grijehe ko i svi,ali nikad mi nije namjera bilo koga osuditi ili omalovažavati,jer Bog jednako ljubi svakog čovjeka i dobro poznaje naše naume jer nas je stvorio.Vrlo jednostavno se bojim božjeg suda ...čisto zato što je Bog mene stvorio a ne ja njega.

Pa nije te to Johnny pitao. Malo smo neusklađeni. Johnny te pitao - kakve veze ima Međugorje i vjera u autentičnost međugorskih ukazanja sa tvojim spasenjem? Jer Crkva kaže da nema nikakve.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 11:56 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Jairova kći napisao:
"Gnijev i podsmjeh svjetskih katolika."Kakvi su to svjetski,kakvi ne svjetski katolici samo mi objasni?!? :b101: Je li Isus ikad dijelio ljude ?!? TO NIJE ISUSOV NAUK.Znamo da je jednako ljubio,praštao i upozoravao i carinike i gubavce i bludnice i razbojnika na križu do njega.
Po tvojim postovima kojima ismijavaš,prije bih rekla da si sve samo ne katolkinja...tako da ne znam ni šta uopće radiš na ovom forumu.

Tako je to kad ti Međugurski pravovjernici sude....
Čekamo očitovanje nadbiskupa Ivana Dragičevića.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 12:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

A nije me to Johnny pitao...čuj to...?!?Pa hvala na informacijama,jer bez tebe ja zaista ne bih mogla nikako odgonetnuti šta li je to on mene pitao ni o čemu mi ovdje raspravljamo...a to su: različiti stavovi.Bokić! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 12:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molit ću...ne stavljaj mi riječi u usta.Jesam maloprije rekla da ne volim osuđivati,to nije nikakva osuda,rekala sam: "prije bih rekla": to je konstatacija na tvoje ismijavanje Gospe.A da sam pravovjerna...daleko od toga,rekla sam da Bog samo poznaje ljudska srca a i to si očito propustila pročitati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 12:56 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Jairova kći napisao:
A nije me to Johnny pitao...čuj to...?!?Pa hvala na informacijama,jer bez tebe ja zaista ne bih mogla nikako odgonetnuti šta li je to on mene pitao ni o čemu mi ovdje raspravljamo...a to su: različiti stavovi.Bokić! :D

I opet nisi odgovorila na pitanje na koje bih ja zaista voljela čuti odgovor jer sam znatiželjna. Kako god te se pita - ti izbjegneš odgovor. A pitamo te i Johnny i ja - zašto si odlučila vjerovati vlastitoj prosudbi, a ne prosudbi Crkve. Tvoj odgovor je - jer mi tako govori intuicija i onda citiraš neki nasumični redak iz Biblije. A jel se sjećaš onog retka koji kaže: Ti si Petar stijena i na toj stijeni ću sagraditi Crkvu svoju. Nije li današnji papa nasljednik tog Petra? I nema li on veći autoritet od tebe kada je u pitanju Međugorje?
Sudeći po ovome što pišeš - ti misliš da nema. Ti misliš da tvoja intuicija ima veći autoritet od autoriteta namjesnika Krista na zemlji.
Žao mi je što se vrijeđaš kad ti kažem - to nije odgovor na Đonijevo pitanje, ali to uistinu nije odgovor - nego izbjegavanje odgovora.
a pošto si se već upustila u raspravu, onda mislim da je fer - korektno odgovoriti na pitanje.
Također, navela si da je razlog što vjeruješ vidiocima taj, što ako ne povjeruješ - to je - koliko sam ja shvtila po tebi grijeh i za to ćeš odgovarati pred Bogom. Što je i opet tvoja konstrukcija koja nema nikakvog uporišta u nauku Crkve.
Zaključak cijelog ovog mojeg elaborata je da ti nisi poslušna Crkvi. Dal iz neznanja ili iz tvrdoglavosti i oholosti - to ne znam.
Ovo nije priča - sukobljava se tvoje mišljenje s Đonijevim mišljenjem. Ovo je priča - tvoj stav protiv službenog stava katoličke Crkve.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 13:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pa eto,kako da ti kažem...jednostavno neću da odgovorim.Naravno da je papa Petar stijena,dostojan poštovanja.Ali ti malo preduboko ulaziš u psihologiju čovjeka i smatraš papu nepogrešivim i porediš ga sa samim Bogom u ovlastima.Papa je istina Petrov namjesnik,ali je običan čovjek kao i mi svi,može biti manje ili više poznat po pravednosti,svetosti i dobrim djelima,koje čini uz božju pomoć ali on nije Bog.Sjeti se Biblije:"Nema pravednoga,ni samo jednoga." do li Boga živoga pred kojem nam je svima polagati račune jednog dana,e toga se ja plašim za sve nas jer "Bog ne gleda kao što gleda čovjek.Čovjek gleda na oči,ali Bog gleda šta je u srcu." E,da...Bog gleda i motri budno,na svaki naš skriven korak,misao,namjeru,djelo.Bog nas jedini vidi onakve kakvi smo zaista.Svaki stvoreni atom u čovjeku i svemiru čitavom poznaje i zna zašto i skojm svrhom je tako kako jeste.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]