www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 02:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2006 21:31 
Draga eta..bio sam odustao od ove teme..joj..ovako...taj dar jezika, kažeš da se može razumijeti...ja sam čuo i znam da se može samo tumačiti, nemoj se sad na ljutiti poštujem tvoj stav...no...
Opet, priznajem postoji nekoliko vrsta dara jezika (mislim tri) ove prve dvije vrste možda netko može razumijeti..aramejski itd..uglavnom tamo neki stari biblijski jezici, no postoji jedna vrsta..tzv. brbljanja..ta vrsta se ne može razumijeti, zaista...ona se može samo tumačiti....
Da sad opet ne filozofiram, skinuo sam jedan dio razgovora neke novinarke s vlč.Z. Sucem..upravo ovaj dio o daru jezika...."Ne, dar jezika ima dvije ili tri grupe. Jedna je da osoba nije nikada učila znani jezik ali je u mogućnosti govoriti taj jezik. Druga je da osoba može govoriti stari, zaboravljeni hebrejski, aramejski ili drugi stari semitski jezik. I treći dar je tzv. brbljanje kada osoba kroz Božju milost može govoriti tzv. anđeoski jezik. Ovaj dar se spominje u Svetom pismu. Moramo biti vrlo oprezni s ovim darom zato što zlodusi također mogu koristiti dar jezika. Jednom je bila grupa ljudi koji su molili u jezicima i to je snimljeno na kazetu.
Osoba koja je imala dar tumačenja jezika je shvatila da su sve to bila prokletstva-huljenja i psovke protiv Boga. Na Pedesetnicu, kada su apostoli govorili u različitim jezicima, jedan je govorio a svi ostali su razumjeli što govori. Kod nas, na našim molitvenim skupovima, često se dogodi da svi govore (u jezicima) i nitko ne razumije. Moje je iskustvo ovakvo: onaj koji ima dar jezika i osjeća čistoću u svom srcu, potrebu da slavi Boga sa ovim (darom), trebao bi moliti na glas. Ali ako u tom trenutku osoba koja ima dar razumijevanja jezika ne pristupi, onda taj dar u tom trenutku nije dan za izgradnju zajednice, nego za osobnu izgradnju te osobe. Tada preporučujem da ta osoba moli tiho za se."

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2006 21:54 
ovo je cijeli tekst prepisan.......
steta.........
ali ok je...........
sto sa onima koji imaju dar ljubavi???????
smiju li oni bez da ih se isprovjerava voljeti???????
smijesno koliko se borimo protiv necega datog dato od Boga............
ne govorim za ohole i one koji se hvale time,ali da se bas ne smije spomenuti,pa to je strasno,a kao svi imaju dar ljubavi i to je normalno jer smo krscani...........
ja se ne stidim.....imam dar jezika,molim za sebe u sobi kada sam sama ili kada sam u nekoj molitvenoj grupi.........
i to je to.........
ne hvalim se,ali niti necu skrivati.........

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 13:21 
toga se ne treba stiditi, no ni hvaliti se...
tebi svaka čast..valja moliti kad ga već imaš...
a sad tvoj je izbor..hoćeš li to javno činiti ili privatno...
moj stav je da treba privatno ili pak u zajednici ako ima tumač da i drugi mogu razumijeti, o čemu se radi...naravno ne moraš se složiti samnom svatko ima svoj stav...eto toliko od mene...ja vas pozdravljam!

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 18:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Anonymous napisao:
Draga eta..bio sam odustao od ove teme..joj..ovako...taj dar jezika, kažeš da se može razumijeti...ja sam čuo i znam da se može samo tumačiti, nemoj se sad na ljutiti poštujem tvoj stav...no...
Opet, priznajem postoji nekoliko vrsta dara jezika (mislim tri) ove prve dvije vrste možda netko može razumijeti..aramejski itd..uglavnom tamo neki stari biblijski jezici, no postoji jedna vrsta..tzv. brbljanja..ta vrsta se ne može razumijeti, zaista...ona se može samo tumačiti....
Da sad opet ne filozofiram, skinuo sam jedan dio razgovora neke novinarke s vlč.Z. Sucem..upravo ovaj dio o daru jezika...."Ne, dar jezika ima dvije ili tri grupe. Jedna je da osoba nije nikada učila znani jezik ali je u mogućnosti govoriti taj jezik. Druga je da osoba može govoriti stari, zaboravljeni hebrejski, aramejski ili drugi stari semitski jezik. I treći dar je tzv. brbljanje kada osoba kroz Božju milost može govoriti tzv. anđeoski jezik. Ovaj dar se spominje u Svetom pismu. Moramo biti vrlo oprezni s ovim darom zato što zlodusi također mogu koristiti dar jezika. Jednom je bila grupa ljudi koji su molili u jezicima i to je snimljeno na kazetu.
Osoba koja je imala dar tumačenja jezika je shvatila da su sve to bila prokletstva-huljenja i psovke protiv Boga. Na Pedesetnicu, kada su apostoli govorili u različitim jezicima, jedan je govorio a svi ostali su razumjeli što govori. Kod nas, na našim molitvenim skupovima, često se dogodi da svi govore (u jezicima) i nitko ne razumije. Moje je iskustvo ovakvo: onaj koji ima dar jezika i osjeća čistoću u svom srcu, potrebu da slavi Boga sa ovim (darom), trebao bi moliti na glas. Ali ako u tom trenutku osoba koja ima dar razumijevanja jezika ne pristupi, onda taj dar u tom trenutku nije dan za izgradnju zajednice, nego za osobnu izgradnju te osobe. Tada preporučujem da ta osoba moli tiho za se."

Ovo nije u skladu s onim što je Isus učio o molitvi.
I ja se s time definitivno ne slažem.
Na prvi pogled dobro zvuči ovo razmišljanje, ali ako idemo analizirati kakve Bog klanjaoce voli, ovo mišljenje nema potkrepu u "DUHU I ISTINI".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 18:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Anonymous napisao:
toga se ne treba stiditi, no ni hvaliti se...
tebi svaka čast..valja moliti kad ga već imaš...
a sad tvoj je izbor..hoćeš li to javno činiti ili privatno...
moj stav je da treba privatno ili pak u zajednici ako ima tumač da i drugi mogu razumijeti, o čemu se radi...naravno ne moraš se složiti samnom svatko ima svoj stav...eto toliko od mene...ja vas pozdravljam!

Nema primjera kroz Bibliju da netko sam moli u skrovitosti u nekom zastrašujućem jeziku.
Ono što sam čula na snimci na linku na koji se upućuje na ovoj www. stranici - je za moju osjetljivu dušu užas!
Moj Isus je nježan, divan Bog, koji nikad ne bi larmao ko cimbal koji ječi. Moja suradnica koja je to slušala zajedno s menom - rekla je - "ZLO MI JE!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 19:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

dar jezika sluzi za 2 stvari:
1. da se moze propovjedati i govoriti strancima (njihovim jezikom)
2. za izgradnju osobe koja moli

Pavao jasno kaze. Smiju govoriti u jezicima najvise 3 osobe i to jedna poslije druge (na sastancima). A ako nema tumaca koji bi preveo sto se govori tada neka obdareni jezikom suti i moli za sebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 20:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ma, fučkaj te jezike. Meni je to opasno područje u koje zalaze ljudi bezazleno, bez da razumiju opasnosti tih nepoznanica.

Uopće nije naglasak na tome.

Suština je da ljudi ne znaju EVANĐELJE. Ne znaju što bi s tobom porukom u svakodnevnom životu.
Naravno, ono što ne poznaju, ne žive.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 21:35 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Postavljen je primjer tumačenja jezika (karizmatski susret Tolisa - Orašje, BiH, voditelj fra Ivo Pavić, 04.08.2005., 40 000 ljudi) na stranicu Tebe Tražim, pod linkom download. Pa koga zanima neka si presluša! Možda da navede zle namjere, ispraznosti, i posljedice koje to govorenje i tumačenje nosi sa sobom...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 23:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Vjeko,
U to područje ne želim ulaziti.
Ne mislim o tome ništa pozitivno.

Mene zanima jednostavna, jasna vjera, bez senzacija, bez uvođenja u neki mračni misticizam.
Isus u kojeg vjerujem je jednostavan, dragi, dobar Bog, koji čovjeku dolazi toplo - "Hajde, vera te tvoja spasila. Idi i ne griješi više."
I treba mu samo ljudsko srce, daš mu staro, on ti da novo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2006 23:44 
Eta napisao:
Mene zanima jednostavna, jasna vjera, bez senzacija, bez uvođenja u neki mračni misticizam.
Isus u kojeg vjerujem je jednostavan, dragi, dobar Bog, koji čovjeku dolazi toplo - "Hajde, vera te tvoja spasila. Idi i ne griješi više."
I treba mu samo ljudsko srce, daš mu staro, on ti da novo...

Potpuno se slažem

Daš mu srce od kamena, a on ti da od mesa

Vrh

Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]