Anonymous napisao:
Draga eta..bio sam odustao od ove teme..joj..ovako...taj dar jezika, kažeš da se može razumijeti...ja sam čuo i znam da se može samo tumačiti, nemoj se sad na ljutiti poštujem tvoj stav...no...
Opet, priznajem postoji nekoliko vrsta dara jezika (mislim tri) ove prve dvije vrste možda netko može razumijeti..aramejski itd..uglavnom tamo neki stari biblijski jezici, no postoji jedna vrsta..tzv. brbljanja..ta vrsta se ne može razumijeti, zaista...ona se može samo tumačiti....
Da sad opet ne filozofiram, skinuo sam jedan dio razgovora neke novinarke s vlč.Z. Sucem..upravo ovaj dio o daru jezika...."Ne, dar jezika ima dvije ili tri grupe. Jedna je da osoba nije nikada učila znani jezik ali je u mogućnosti govoriti taj jezik. Druga je da osoba može govoriti stari, zaboravljeni hebrejski, aramejski ili drugi stari semitski jezik. I treći dar je tzv. brbljanje kada osoba kroz Božju milost može govoriti tzv. anđeoski jezik. Ovaj dar se spominje u Svetom pismu. Moramo biti vrlo oprezni s ovim darom zato što zlodusi također mogu koristiti dar jezika. Jednom je bila grupa ljudi koji su molili u jezicima i to je snimljeno na kazetu.
Osoba koja je imala dar tumačenja jezika je shvatila da su sve to bila prokletstva-huljenja i psovke protiv Boga. Na Pedesetnicu, kada su apostoli govorili u različitim jezicima, jedan je govorio a svi ostali su razumjeli što govori. Kod nas, na našim molitvenim skupovima, često se dogodi da svi govore (u jezicima) i nitko ne razumije. Moje je iskustvo ovakvo: onaj koji ima dar jezika i osjeća čistoću u svom srcu, potrebu da slavi Boga sa ovim (darom), trebao bi moliti na glas. Ali ako u tom trenutku osoba koja ima dar razumijevanja jezika ne pristupi, onda taj dar u tom trenutku nije dan za izgradnju zajednice, nego za osobnu izgradnju te osobe. Tada preporučujem da ta osoba moli tiho za se."
Ovo nije u skladu s onim što je Isus učio o molitvi.
I ja se s time definitivno ne slažem.
Na prvi pogled dobro zvuči ovo razmišljanje, ali ako idemo analizirati kakve Bog klanjaoce voli, ovo mišljenje nema potkrepu u "DUHU I ISTINI".