www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 14:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 152 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2007 15:51 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja bi samo nadosao na sve gore navedeno da je velika stvar učinjena samim time što smo postali svjesni svog grijeha.Svjesni smo svoje grešnosti i borimo se protiv toga.To je već veliki plus.Već smo osjetili milost što nam je Gospodin dao spoznaju da smo grešni.

Kako je tek onima koji nisu toga svjesni?Njima je super (sada).a mi se lomimo i padamo (ali će nam biti super kasnije).
Ja vjerujem da će nam Bog oprostiti.Jer naš Bog nije nekakv zli sudac i tiranin.Naš Bog je pun milosrđa.Ako je bio spreman oprostiti onima koji su ga razapeli,pa kako neće nama koji u njega vjerujemo i koji mu nakon svakog pada (kao malo dijete) dođemo na ispovjed i kazemo "Kajem se".

Čitao sam negdje kako je Isus rekao jednoj djevojci koja se strašno lomila i trpila zbog njega,rekao joj je.Znaš zbog mene moraš da trpiš,da budeš kušana od đavla.

Super ste mi ekipa, stvarno sve pohvale jer ste progovorili o svojim najintimnijim stvarima.Neka one budu poticaj svima onima koji nisu svjesni svoga grijeha.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2007 16:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo ti odgovor
Poruka Isusa,
vezano uz temu,

"MAJKE KOJE DAJU PLOD SVOJ OD SEBE
spasit će se poradi radjanja djece svoje,
iako se nalaze u manjim grijesima.
Dobre majke, koje svoju djecu odgajaju za Nebo,
čeka Vječna Radost.
Ali u sadašnje vrijeme premalo je žena
koje su dostojne nositi ime majke."
"SVAKI BRAK KOJEMU DAJEM PLODOVE
dužan ih je primiti i Meni dati.
Nisam ja uspostavio brak
da se u njemu tijelo nasladjuje;
ja sam uspostavio brak
da se iz njega daje Meni plod
- i to do kraja roda Žene! -
da Mi se stanovnicima napuni zemlja i Nebo.

Tko ne želi Meni od sebe dati ploda
neka ne stupa u bračne veze,
neka živi neoženjen - čisto, djevičanski!
Žene koje neće radjati ploda
neka ne pristupaju Stolu Mojemu
da prime Moje Presveto Tijelo
- nijesu Mene dostojne!
Tko ne želi živjeti u Meni
nije Me dostojan primati u svoje srce.
Čuvanje od začeća, na bilo koji način - grješno je!
Zato će mnogi Moji sluge svećenici odgovarati
za propuste koje ja nisam dao na zemlju."

više u knjizi Isus nas zove
http://www.tebe-trazim.com/component/option,com_remository/Itemid,26/func,fileinfo/id,59/

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2007 19:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Moram priznati da svaki joakimov post unosi neki novi sjaj na forum.

Joakim,hvala ti na tvojim razmatranjima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2007 19:46 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Citat:
Imam jedno pitanje.Zar su onda i spolni odnosi u braku grijeh kada se ne planira dijete?Onda su taj čin i samozadovoljavanje isti,prosipanje sjemena.O tome sam čitao,priznaje se jedino ona metoda kada se ne želi imati dijete kad žena ima neplodne dane.Malo mi je to ipak previše,pa ako se oženim barem ću onda uživati sa svojom ženom.Zanima me dali crkva smatra spolne odnose u braku teškim grijehom,a kad se ne planira dijete?
Čini mi se da je crkva dosta rigorozna u pogledu tih stvari.

Meni se čini da crkva ipak malo drukčije gleda na te stvari...
Mislim da nam je Bog dao i našu spolnost, kao i sve ostalo, iz razloga da rastemo u Njemu.
Smatram da je samozadovoljavanje grijeh, jer se čovjek okreće sam sebi, jer je to čisto zadovoljenje požude i ništa više od toga...
Ali vođenje ljubavi, to je čin kojim muž i žena dijele nešto sveto, kojim i fizički postaju jedno, to je nešto najintimnije i najljepše, čin kojim se oni potpuno predaju jedno drugome u ljubavi.... I kako bi onda nešto tako prekrasno, što nam je naš dragi Bog darovao, bilo grijeh?

Bog ne traži od nas da spavamo zajedno samo kada želimo zatrudniti, pa to bi onda bilo nekoliko puta u životu (ili bi u protivnom svi imali jaako puno djece), a ja znam puno dobrih, pravih vjernika koji imaju dvoje, troje, četvero ili petero djece... A ne vjerujem da su vodili ljubav 2, 3, 4 ili 5 puta. :wink:

Smatram da nisu dozvoljene metode kontracepcije, ali uzdržavanje u ženine plodne dane, u tome ne vidim ništa loše.
Bitna je otvorenost novom životu, u svakom trenutku biti spreman s ljubavlju primiti novi život u obitelj...

Na kraju, da citiram Joakima:

Citat:
Ljubi i čini što hoćeš!

Ako se toga držimo, vjerujem da ćemo znati prepoznati što je dobro, a što nam oduzima mir;
što naš brak jača, a što nas udaljava i čini nesretnima iako u početku djeluje ok.

Bvb!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2007 21:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
zuki_1 napisao:
Imam jedno pitanje.Zar su onda i spolni odnosi u braku grijeh kada se ne planira dijete?Onda su taj čin i samozadovoljavanje isti,prosipanje sjemena.O tome sam čitao,priznaje se jedino ona metoda kada se ne želi imati dijete kad žena ima neplodne dane.Malo mi je to ipak previše,pa ako se oženim barem ću onda uživati sa svojom ženom.Zanima me dali crkva smatra spolne odnose u braku teškim grijehom,a kad se ne planira dijete?
Čini mi se da je crkva dosta rigorozna u pogledu tih stvari.

Dragi moj mladi prijatelju...da je ovako, na ovaj način netko stariji iskusniji postavio pitanja,odmah bih ga poslao na srednjoškolski vjeronauk :lol: ,ovako tebi ću pokušati na licu mjesta odgovoriti na Tvoja pitanja,iako to zahtijeva malo poduže objašnjenje...upozoravam Te,da su ovo inače vrlo kompleksna pitanja,koja u sebi traže daleko više i ne mogu se u nekoliko sročenih rečenica dovoljno razumijeti i elaborirati...

Mi katolici vjerujemo da Bog daje zvanje,ne samo za djevičanski stalež,nego i za ženidbu.Daje im zadatke da u svojoj zajedničkoj autentičnoj ljubavi i darivanju,u međusobnom poštivanju,u zajedničkom prihvaćanju radosti i križa,u daru i odgoju djece,sve do kraja ovozemnog života u njima sudjeluju,za njih odgovaraju sve do kraja života.

Citat:
Onda su taj čin i samozadovoljavanje isti,prosipanje sjemena.O tome sam čitao,priznaje se jedino ona metoda kada se ne želi imati dijete kad žena ima neplodne dane.

Pod masturbacijom ili samozadovoljavanjem treba razumjeti svojevoljno uzbuđenje spolnih organa radi postizanja spolnog užitka(pisali smo nešto o tome).Katolički moralni nauk,prema tom činu, odnosi se u skladu sa stalnom predajom i crkvenim Učiteljstvom, te moralnim osjećajem vjernika koji su je" bez kolebanja smatrali činom koji je u sebi i teško neuredan".Zato i naučava da, kakav god bio razlog tome, svojevoljno "služenje spolnom sposobnosti izvan normalnog bračnog općenja bitno se protivi svrsi spolnosti same. Spolni se užitak tu traži izvan "spolnog odnosa što ga traži moralni poredak i po kojemu se, u okviru prave ljubavi, ostvaruje cjelovit smisao uzajamnog darivanja i ljudskog rađanja« (KKC 2352).

Brak i bračna ljubav po svojoj su naravi usmjereni prema rađanju potomstva..No,on nije samo ustanovljen za rađanje djece,već i za međusobnu ljubav i uzajamano darivanje jedan spram drugog..

Citat:
Malo mi je to ipak previše,pa ako se oženim barem ću onda uživati sa svojom ženom.

Kad se Ti oženiš,ja sigurno neću biti nazočan kako Ti i Tvoja supruga se ponašate u braku,ali mogu Ti odgovoriti kako se sigurno ne bi trebalo ponašati...ponašanje gdje suprug na grub,samovoljan,egoističan način,želi uživati u braku nema nikakove veze s ljubavlju ni onim dužnim kršćanskim poštivanjem svoje supruge...on na takova ponašanja ni po kojem titularu,nema nikakova prava..njegova žena na taj način postaje puki objekt,strasti i sredstvo samo naslade...to i takav vid ponašanja Crkva nije nikada, niti će odobravati takove teške poroke...

Sakrament ženidbe je sveta stvar.Sam Bog je začetnik braka.Crkva izričito kaže:"Ta se ljubav posebno izražava i dopunjuje u samome bračnom činu. Zato su čini kojima se supruzi međusobno intimno i čisto sjedinjuju časni i dostojni. Tu ljubav posvećuje Kristov sakrament" (GS 49). Stoga sve što je izvan tih okvira čiste i prave ljubavi u međusobnom darivanju osoba kao i osoba u svom njihovom dostojanstvu (a ne u hedonističkom manipuliranju tjelesa) i poštivanju sakramentalne milosti, kao što su kontracepcija, onanizam, bilo kakvo neljudsko ponašanje, nema nikakve veze ni s čistom i pravom ljubavlju ni sa sakramentom ženidbe i sa bračnim savezom.

Ovdje je ogromna razlika u intimnosti časnih i čistih čini supruga u ljubavi i dostojanstvu osoba od onih koji se vrše iz puke strasti i uživanja s jednim jedinim ciljem da se uživa i zadovolji požuda. Podrazumijeva se da su ovi drugi čini moralno zli ako se provode isključivo iz naslade,pa su kao takovi,i teško griješni. Iako je muž (kao i žena) sakramentom ženidbe i bračnim savezom u korijenu stekao pravo na intimni bračni život ,u negativnim slučajevima koje sam gore spomenuo gubi se pravo na primjenu toga prava. Nikad i nitko nema prava da čini grijeh bilo u kontracepciji, bilo u onanizmu, bilo u bilo kojem nasilnom postupku, bilo u pijanstvu, bilo u nebrizi za obitelj, bilo u pukoj želji da zadovolji svoju strast i slično.

Citat:
Zanima me dali crkva smatra spolne odnose u braku teškim grijehom,a kad se ne planira dijete?
Čini mi se da je crkva dosta rigorozna u pogledu tih stvari

Korištenje neplodnim danima, sasvim je različita od drugih metoda konzumacije braka, bilo da gledamo s psihološkog, sociološkog ili etičko-teološkog stajališta. To nikako nije "tehnika" braka ili "katolička kontracepcija", kako žele mnogi to prikazati.To nije egoistično traženje užitaka, to nije banaliziranje ljubavi, to nije iskorištavanje partnera kao objekta, to nije baciti na pod dostojanstvo ljudske osobe, dapače na taj se način provodi darivanja i međusobne ljubavi u zajedničkom duhovnom sazrijevanju. Ako se kojim slučajem i neplanirano pojavi i dijete, oni to dijete ne odbacuju nego ga prihvaćaju u ljubavi, odgovornosti i žrtvi.

Ne smijemo zaboraviti da je Bog osobno nazočan pri svakom intimnom sjedinjenju supružnika, jer Bog je taj koji u momentu začeća neposredno stvara njegovu besmrtnu dušu. Ako se na bilo koji način obezvrijedi taj čin dajemo
Bogu "pljusku", tjeramo Boga od sebe, što je po sebi jedan od najtežih grijeha. Na takav način gledanje na (ne)planiranje djeteta, odluči sam da li je crkva doista rigorozna ili nije.

možda i nećeš biti u potpunosti zadovoljan ovo što sam Ti napisao,ali vjerujem da ćeš ipak neke stvari shvatiti,no ukoliko to još sada ne možeš,vjeruj mi,do trenutka kada se budeš oženio,puno će toga sjesti na svoje mjesto...do tada,rasti u vjeri i ljubavi prema Bogu,a On će ti to obilato vratiti,već i u pronalaženju životne suputnice...a onda ćemo ako Bog da,a dat će, baviti se moralistikom :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 10:52 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi moji,

imam jedan problem i puno biste mi pomogli svojim savjetom, mišljenjem, lijepom riječju... :P :P

Već sam nekoliko mjeseci "slobodna" djevojka, tj. nemam dečka. Bila sam u duugoj vezi koja je propala. I što se sad dogodilo...
Nekako mi u zadnje vrijeme Bog na put stavlja osobe kojima se ja svidim i koje se svide meni. "Izdvojila" bih jednog...

Vidjeli smo se svega nekoliko puta (dolazio je na moje radno mjesto), vrlo se površno poznajemo. Upoznali smo se prije tri godine. Prije desetak dana smo imali gotovo "filmski" susret, tad je rekao da bi bilo lijepo da pokoji put popijemo kavu ili čaj... Vrlo je šarmantan i fin. Pa mi se javio nakon nekoliko dana, ali nisam se mogla odzavati njegovom pozivu za izlazak jer nismo bili u istom gradu...
I sad očekujem novi poziv na kavu i - taaako se bojim!!! :shock: :shock:
Budući da sam dugo bila u vezi, više ni ne znam kako je to s nekim izići na "spoj"...

Znate li čega se bojim?

On je vrlo uspješan, mlad, zgodan, vrlo kvalitetna osoba... No, sigurna sam da je i vrlo liberalnih nazora - tu mislim na predbračne spolne odnose. Vjerojatno je i pomalo besmisleno već sad razmišljati o tome jer još se nismo ni susreli na kavi niti smo ikad ozbiljnije razgovarali - ali ja bih najradije pobjegla...pobjegla i prije početka.
Jer se bojim da ću se zaljubiti (po svemu što sam vidjela i čula je baš MOJ TIP)... a bojim se da on nije tip muškarca koji bi mogao imati razumijevanje za moja vjerska uvjerenja što se tiče predbračnih spolnih odnosa...

I sad vam meni pada na pamet - da ja ipak ne odem na kavu s njim... jer tako se bojim da ću se možda zaljubiti, a nešto u meni mi govori da ipak on nije za mene, niti sam ja za njega...
Baš me uhvatio nekakav strah.

Ako ipak odem na kavu - ako ću vidjeti da želi da budem njegova djevojka - ja bih mu najradije ODMAH rekla sve o svojim stavovima - ne bih se htjela mjesecima viđati s njim, pa mu tek onda reći da kod mene "nema ništa prije braka".

Dragi moji, tako se nekako bojim... Kao da mi se čini da ipak ne postoji dečko koji će moći voljeti djevojku na takav način (iako ZNAM da postoje i iako sam takvog i imala)...

Ne znam uopće kako se ponašati ako će taj dečko htjeti vezu sa mnom... Pristati ili ne??? Da nema tog straha - pristala bih...vjerojatno... :roll:

Kako se čovjek ipak pomalo uplaši kad treba širiti Kraljevstvo Božje na takav način... Inače sam svim drugim dečkima s veseljem obrazložila katolička uvjerenja o predbračnim spolnim odnosima, a sad... s ovim dečkom me - tako strah...

Bojim se da ću možda zbog straha u potpunosti izgubiti priliku da nešto što je sad samo površna simpatija možda preraste u - LJUBAV...

Hvala vam, dragi moji!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 13:25 
Odsutan

Elice,

najvaznije od svega je da budes svoja i iskrena...

nemoj se bojati nicega jer ako je to sve Bozja volja cemu strah?!

osobno mislim da tog decka mozda mozes i "zadiviti" svojim stavovima opcenito (katolickim i moralnim) ako je imalo OK.

Nikad se nazna... neka te Bog blagoslovi i neka bude Njegova volja!

Sretno !!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 15:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga moja elice…misliš li Ti da je lako samo tako Tebi ili bilo kome od vas(nas) dati dobar savjet,mišljenje :roll: :wink: ….No kako Ti veliš da je to veliki problem Tebi,a osobno vjerujem da može biti,ali i ne mora,eto dopusti mi da Ti pokušam nekako sve malo približiti,pa možda bude na korist i Tebi a i nekom drugom…

Ima tu više pitanja i potpitanja,no krenimo ovako…sama kažeš da se još niste niti dobro upoznali,ali Ti već osjećaš u sebi veliku bojazan?Zašto?Da se ne bi razočaral,izigrala svoje "ja",povrijedila sebe i svoje donešene odluke…itd….?Ovo što Ti trenutno proživljavaš,to su osjećaji simpatije prema jednom mladiću kojeg si takovog nekako ili sličnog projicirala sebi još možda u nekim ranijim fazama svojeg života…šarmntan,fin,pristoja,zgodan,poslovno sposoban…

I sve j to u redu,ne postoji nikakovo zlo u tome,i sva tvoja simpatija ili poluzaljubljenost ili poluželja za biti u društvu s njime ili mu biti djevojka,to je sve draga moja ella simpatija prema njegovoj osobi,kakrakteru i njegovim vlastitim sposobnostima…S te strane,gledajući tako i biti svjestan toga,mogu u biti razumjeti i tvoj određeni strah,ali g a ne mogu i opravdati…Zašto?

Ti si već i prije negoli si upoznala ili otkrila u njemu njegove duhovne vrijednosti,odnosno da li postoji neka nutarnja poudarnost s tvojim kršaćnskim načelima i idealaima koji te nadahnjuju na takav život,njega "osudila",dozvolila si d a s e uvuče strah u tebe,obasiplju te crne misli u odnosu na prošliost i novu budućnost itd…što misliš d a li je to ispravan put?

Da bi bolje shvatila i razumjela sve ovo,vjerujem d a znadeš koja je razlika između zaljubljenosti i ljubavi…ovo što s e Tebi trenutno dešava,jest na neki način dopuštenje tvoje da kroz simpatiju pomalo želiš otkriti svoju zaljubljenost,koja kasnije može preći u pravu ljubav…Kako ćeš Ti otkriti kakav je njegov duhovni život,njegove moralne kvalitete,njegov pogled na život,ako u sebi odbijaš biti s njime,jer s e bojiš d a s e ne zaljubiš?Kako ćeš uopće naći ljubav svog života ako ne počneš prepoznavati i otkrivati što Ti Gospodin šalje na Tvoj put?

Znaj jedno,da će Tvoji istinski i pravi stavovi koje nosiš u sebi i želiš ih s e držati radi ljubavi prema Isusu,moći doći do izražaja i prave vrijednosti,ako ćeš s njime u samom početku,polako i nježno otkrivati mu svoja načela i svoje vrijednosti od kojih nećeš odstupiti ni milimetar,pa bilo to cijena i Tvoje potencijalne zaljubljenosti,ali samo zaljubljenosti,jer do prave ljubavi je daleko…pa eto bit ću tako slobodan i ne tako davno bila si u dugoj vezi,vjerujem i u iskrenoj ljubavi,koja s e ipak na koncu pokazala da to i nije baš to…stoga imati strah prije bilo čega je ptpuno neopravdano i vjerujem da nije po mjerilima naše vjere,što znači netko želi da u tebi bude strah i bojazan,a sv e opravdavajući činjenicom kad ćeš-ako nećeš sad…a znademo i Ti i ja tko je taj…

Osobno čitajući tvoje upise,na raznim temama,vidim i osjećam d a si osoba koja zaista svim srcem želiš biti Božja i služiti mu,zato i takove osobe sotona najviše želi odvući k sebi,Bog mu dopušta,nešto slično kao i Jobu,ali isto tako i takvim osobama Bog je uvijek u blizini i ne ostavlja ih same na vjetrometini,nikada…

Da se vratim,budeš li se čvrsto držala vjere i svojeg osobnog odnosa s Kristom kojega vidim imaš na jedan predivan način,budeš li se od samih početaka kavica i čajeka,držala svojih stavova i nakana,mislim d a ćeš vrlo lako prebroditi sve nedaće koje te mogu snaći ili preteći,jer i sama znadeš da Tvoj i moj i naš Gospodin,ne želi Tebi ni nikome od nas oduzeti ljubav,već Te želi osposobiti da znaš i osjetiš sve bolje i jače i snažnije ljubiti…a ako je on taj pravi,znaj d a ćeš na vrijeme to saznati,ukoliko nije,čemu strah,bojazan, za konac toga, ukoliko nije u skladu s Božjom i tvojom voljom?

Iako bih ti vjerujem želio još puno kazati,no i ovako vjerujem da je već predugačko,želim ti samo reći,ne misliš da bi mi kršćani,konkretno sada Ti,trebala imati malo više povjerenja u evanđelje i u milost Božju?Da li možda prebrzo zaboravljaš,da nismo mi ti,već Isus u nama koji mijenja određene situacije…ili ih s razlogm dopušta?

Želio bih d a znaš,d a Isus puno puta od nas zahtijeva određena odricanja,što pak iz priloženog s e vidi da su i onda moguća.Stoga,svoju radost i traženje mogućnosti d a izgradiš pravu ljubav,moći ćeš samo ako ćeš biti svjesna svoje postojanosti u Kristovoj Istini i Ljubavi,prihvaćajući i one stvari kojih bih se zbog toga morala i odreći…

Ali prije svega,čemu sve ove priče,savjeti i obrazlaganja,ako ne znamo kakovu kavu voli popiti mladi gospodin,cappucino ili makiatio,ili je pak čovjek od burbona ili sampagne world :lol: ?Budi mudra,oprezna,pažljiva i dobra,ali nikako naivna i povodljiva,jer nema i ne postoji ta cijena zbog koje bi mogli izdati Onoga koji nam je u životu sve i kojem ćemo jednog dana klicati-Slava ti moj Gospodine!

Ne znam da li će te ovo bar malo ojačati,ali vjerujem da ne će biti zaludu,jer i jedna rečenica neka te osvijetli put,učinili smo puno,a možda je baš to i Isus želio…

Bog Te blagoslovio,čuvao u sačuvao u svemu!

S poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 19:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga Ela..neka ti Kristovo svijetlo rasvijetli tvoje srce,neka ti ulije nadu i ljubav,i neka ti bude milostiv,i pomogne donesti pravu odluku..

Covjek uvjek u zivotu,ako zeli uspjeti,promjeniti,nesto novo nepoznato ostvariti,najcesce ide na "rizik" ILI SVE ILI NISTA...
Znaci ,ako zelis naci novo prijateljstvo,mozda i vise,onda se moras odluciti na taj rizik..To nije nista loso..ni izlazci na kavu,veceru..i zabave nisu lose..Lose je vec unaprijed ,programirati svoju mastu..a da covjeka ne poznamo..Nikada nije dobro unaprijed zamisliti osobu,kakva je...
Jer mi ju najcesce zamislimo onako kako bi mi htjeli da ona bude..
Pa u vremenu "osvajanja i zaljubljenosti",cesto ne vidimo ni ono sto bi trebali da vidimo..Garancije nema za nista,ni za zaljubljenost,ni za brak..
Kada se odlucujemo na taj korak,trebamo biti strpljeni,i cvrste vjere..
Ako ti je vjera jaka,ONDA SE NE BOJ..
Ti mozes pokusati,izmijeniti misljenje..i ukoliko vidis da je osoba,koja
nije onakva kakvu si zamislila,mozes odustati..
To nisu ludi sastanci,vec sastanci odluke i buducnosti,ukoliko se odlucis za njega..To je vrijeme u kojem Bog prirodnim zakonima stavlja u tijelo i srce mladica i djevojke,duboku teznju za jednim drugim,drugacijim bicem od njegovoga,za drugim srcem..
Nije loso ,i kamo srece da pronadjete ono sto trazite..nego to moze biti put ,zajednicki put..gdje cete sresti jedno drugog..i pokusati da izadjete iz samog sebe i darivati se drugom...
Ali to je kao ono u Raju...zabranjena "jabuka"..dok ste u pripravi i zaljubljenosti,najbolje je ne dirati jabuku,ona se tek jede poslje "Zenidbe"
onda kad ste u braku..Vjeruj mi ni godinama nije tesko cekati,ako se voli..
Onaj tko voli taj i ceka..Govorim iz iskustva..i ako ne moze da ceka,
onda je to jedna druga vrsta,zelja za ljubavi..koja zadovoljava...
Danasnji svije je prepusten velikoj slobodi,pa tako svi odlucujemo...
sta ce biti od nas..
Kao krscanka vjeruj da te je stvorio Bog,jedino Njemu dugujes za svoj zivot.Tako vjeruj da je Krist umro za tebe,plati cijenu koju je morao platiti.
Vjeruj da te Duh Sveti vodi,i tvoje slobodno vodstvo prepusti njemu..
Ljubav koja je izabrana slobodno,stvara neslomljivu vezu,ako je stvarno s ljubavi izabrana.."Cini vam se kao da ste jedna osoba"
Nemoj nikada prije planirati,kako cu vasi sastani izgledati...
unaprijed mozes planirati..ostati vjerna Isusu..!
Neka vas blagoslovi Bog,cuva i brani,i udjeli milost i ljubav..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 09:01 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O voljeni moji,

puuuno ste mi pomogli i ne znam kako da vam zahvalim na PREDIVNIM, ISTINITIM, Duhom Svetim nadahnutim riječima, savjetima, željama... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Prekrasno ste mi objasnili sve i podsjetili me na neke stvari...
Sad se tako sretno smijem jer vidim da ste i vi moji anđeli čuvari...

Ni samoj mi nije jasno zašto sam se toliko uplašila, inače sam hrabra osoba...
Otići ću na kavu, čaj ili bourbon :wink: i dat ću i sebi i njemu priliku da se upoznamo... Bit ću JA, tj. vodit ću Isusa na svaki susret s njim i kao što kaže Rebeka, neću unaprijed planirati što ću govoriti na sastancima i susretima...

Znam da moj strah nije opravdan, znam da se kao kršćanka NIČEGA ne smijem bojati, ali eto - javila se moja slabost u obliku straha od povrijeđenosti pa sam htjela sve zaustaviti i prije nego je počelo... I u pravu ste, nije lijepo čovjeka unaprijed procjenjivati, još gore, ja sam ga već na neki način i krenula osuđivati... :roll:
Znam da se tako ne postupa...

Prvi put u svom životu sam prije 2 tjedna nešto malo molila za dobrog muža (nisam se još puno posvetila takvoj vrsti molitve) i najednom - pojavi se taj dečko, ono što kažemo - ni od kuda...
Pojavili su se i neki drugi i s njima bez problema razgovaram o svojim stavovima, vidim da ipak svi to razumiju, iako kažu da im je jako teško pridržavati se toga.

No, s ovim dečkom me uhvatio mali strah (koji ste vi sad otjerali!!! :P :P :P ) - vjerojatno stoga što je on baš ona "projekcija" iz moje rane mladosti, pa čak i djetinjstva, baš se nekako čini kao da bi to bio - taj princ kojeg mi djevojke čekamo...

Neću više donositi preuranjene zaključke, molit ću i dalje Isusa da mi da snage da pronosim Njegovu ljubav i Njegov "stil života"... HVALA VAM. voljeni moji!!!! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 152 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]