Draga moja elice…misliš li Ti da je lako samo tako Tebi ili bilo kome od vas(nas) dati dobar savjet,mišljenje

….No kako Ti veliš da je to veliki problem Tebi,a osobno vjerujem da može biti,ali i ne mora,eto dopusti mi da Ti pokušam nekako sve malo približiti,pa možda bude na korist i Tebi a i nekom drugom…
Ima tu više pitanja i potpitanja,no krenimo ovako…sama kažeš da se još niste niti dobro upoznali,ali Ti već osjećaš u sebi veliku bojazan?Zašto?Da se ne bi razočaral,izigrala svoje "ja",povrijedila sebe i svoje donešene odluke…itd….?Ovo što Ti trenutno proživljavaš,to su osjećaji simpatije prema jednom mladiću kojeg si takovog nekako ili sličnog projicirala sebi još možda u nekim ranijim fazama svojeg života…šarmntan,fin,pristoja,zgodan,poslovno sposoban…
I sve j to u redu,ne postoji nikakovo zlo u tome,i sva tvoja simpatija ili poluzaljubljenost ili poluželja za biti u društvu s njime ili mu biti djevojka,to je sve draga moja ella simpatija prema njegovoj osobi,kakrakteru i njegovim vlastitim sposobnostima…S te strane,gledajući tako i biti svjestan toga,mogu u biti razumjeti i tvoj određeni strah,ali g a ne mogu i opravdati…Zašto?
Ti si već i prije negoli si upoznala ili otkrila u njemu njegove duhovne vrijednosti,odnosno da li postoji neka nutarnja poudarnost s tvojim kršaćnskim načelima i idealaima koji te nadahnjuju na takav život,njega "osudila",dozvolila si d a s e uvuče strah u tebe,obasiplju te crne misli u odnosu na prošliost i novu budućnost itd…što misliš d a li je to ispravan put?
Da bi bolje shvatila i razumjela sve ovo,vjerujem d a znadeš koja je razlika između zaljubljenosti i ljubavi…ovo što s e Tebi trenutno dešava,jest na neki način dopuštenje tvoje da kroz simpatiju pomalo želiš otkriti svoju zaljubljenost,koja kasnije može preći u pravu ljubav…Kako ćeš Ti otkriti kakav je njegov duhovni život,njegove moralne kvalitete,njegov pogled na život,ako u sebi odbijaš biti s njime,jer s e bojiš d a s e ne zaljubiš?Kako ćeš uopće naći ljubav svog života ako ne počneš prepoznavati i otkrivati što Ti Gospodin šalje na Tvoj put?
Znaj jedno,da će Tvoji istinski i pravi stavovi koje nosiš u sebi i želiš ih s e držati radi ljubavi prema Isusu,moći doći do izražaja i prave vrijednosti,ako ćeš s njime u samom početku,polako i nježno otkrivati mu svoja načela i svoje vrijednosti od kojih nećeš odstupiti ni milimetar,pa bilo to cijena i Tvoje potencijalne zaljubljenosti,ali samo zaljubljenosti,jer do prave ljubavi je daleko…pa eto bit ću tako slobodan i ne tako davno bila si u dugoj vezi,vjerujem i u iskrenoj ljubavi,koja s e ipak na koncu pokazala da to i nije baš to…stoga imati strah prije bilo čega je ptpuno neopravdano i vjerujem da nije po mjerilima naše vjere,što znači netko želi da u tebi bude strah i bojazan,a sv e opravdavajući činjenicom kad ćeš-ako nećeš sad…a znademo i Ti i ja tko je taj…
Osobno čitajući tvoje upise,na raznim temama,vidim i osjećam d a si osoba koja zaista svim srcem želiš biti Božja i služiti mu,zato i takove osobe sotona najviše želi odvući k sebi,Bog mu dopušta,nešto slično kao i Jobu,ali isto tako i takvim osobama Bog je uvijek u blizini i ne ostavlja ih same na vjetrometini,nikada…
Da se vratim,budeš li se čvrsto držala vjere i
svojeg osobnog odnosa s Kristom kojega vidim imaš na jedan predivan način,budeš li se od samih početaka kavica i čajeka,držala svojih stavova i nakana,mislim d a ćeš vrlo lako prebroditi sve nedaće koje te mogu snaći ili preteći,jer i sama znadeš da Tvoj i moj i naš Gospodin,
ne želi Tebi ni nikome od nas oduzeti ljubav,već
Te želi osposobiti da znaš i osjetiš sve bolje i jače i snažnije ljubiti…a ako je on taj pravi,znaj d a ćeš na vrijeme to saznati,ukoliko nije,čemu strah,bojazan, za konac toga, ukoliko nije u skladu s Božjom i tvojom voljom?
Iako bih ti vjerujem želio još puno kazati,no i ovako vjerujem da je već predugačko,želim ti samo reći,ne misliš da bi mi kršćani,konkretno sada Ti,trebala imati malo više povjerenja u evanđelje i u milost Božju?Da li možda prebrzo zaboravljaš,da nismo mi ti,već Isus u nama koji mijenja određene situacije…ili ih s razlogm dopušta?
Želio bih d a znaš,d a Isus puno puta od nas
zahtijeva određena odricanja,što pak iz priloženog s e vidi
da su i onda moguća.Stoga,svoju radost i traženje mogućnosti d a izgradiš pravu ljubav,moći ćeš samo ako ćeš biti svjesna svoje postojanosti u Kristovoj Istini i Ljubavi,prihvaćajući i one stvari kojih bih se zbog toga morala i odreći…
Ali prije svega,čemu sve ove priče,savjeti i obrazlaganja,ako ne znamo kakovu kavu voli popiti mladi gospodin,cappucino ili makiatio,ili je pak čovjek od burbona ili sampagne world

?Budi mudra,oprezna,pažljiva i dobra,ali nikako naivna i povodljiva,jer nema i ne postoji ta cijena zbog koje bi mogli izdati Onoga koji nam je u životu sve i kojem ćemo jednog dana klicati-Slava ti moj Gospodine!
Ne znam da li će te ovo bar malo ojačati,ali vjerujem da ne će biti zaludu,jer i jedna rečenica neka te osvijetli put,učinili smo puno,a možda je baš to i Isus želio…
Bog Te blagoslovio,čuvao u sačuvao u svemu!
S poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!