25. Petak
JOŠ NIJE VRIJEME...
Nebeska Majka promatra zemlju - Ima gore jedan teren što po njemu hodaju kao na zemlji, ali je proziran kao staklo. A nije gore na Nebu, ni dolje na zemlji, to je između Neba i zemlje. Odjednom se nađem na tome tlu, i na južnoj strani ugledam Nebesku Majku kako promatra ljude na zemlji. I kako sam bila na tom terenu, gledam i ja dolje, i promatram kao kroz ogledalo ljude na zemlji...
"Neka osjeti miris tih ruža!" - Na tome tlu, s desne strane Nebeske Majke, bilo je polje krasnog cvijeća. Te prekrasne ruže bile su nježnoružičaste boje; latice su bile pri vrhu ljubičaste i imale su zlatne rubove. A ja sam bila odmah pokraj toga
- 48 -
listopad 1974.
polja, u blizini Majke Božje. Onda mi Majčica Božja rekne: "Reci im, zašto si danas žalosna! Reci im da trpiš za duše, za koje ti je Gospodin odredio da moraš danas pretrpjeti." (Bilo se osjetilo u saobraćaju da nešto s njom "nije u redu". Bila je pomalo tvrda u odgovorima.) Najedanput Majčica Božja zapjovijedi: "Podignite se ruže, da vaš miris Julija okusi!" I najedanput se dio tih ruža podigne prema meni, da su mi se doticale nosa. I tako su mi opojno, zanosno zamirisale, da sam ih upijala kao najljepši parfem. Mirisale su poput lijepih svježe ubranih lipanjskih ruža, punih onog mirisa. Opila sam se tim divnim ružama. Radosno sam ih gledala upijajući i udišući njihov miris u sebe. Onda se ruže spustiše od moga lica na svoje mjesto do Nebeske Majke.
Sotonin crni križ i kalež... - Najedanput, tamo gdje smo stajali, u zračnome prostoru iznad ljudi na zemlji, pojavi se crn križ i postavi se na taj isti teren. Bio je velik, a nezgrapan i neuredno izrađen... neravno otesan... i onako kao da mu nešto nedostaje... kao da nije Isusov. Bio je manji i uži od Isusovog Križa. Najprije je bio malo crn, a poslije jako crn. Gledam ja, šta taj križ tako stoji. I upitam Majku Božju: "Kakav je to crni križ nad zemljom uspravljen?" Odgovor se čuo s Neba: "Ovaj križ je đavao htio baciti na ljude na zemlji (Taj križ hoće sotona da baci na ljude, da ih njime pobije)."
Najedanput trči davao srdito sa sjevera kao nezgrapan, mršav čovjek, s rogovima na glavi. Dotrči do onoga crnog križa i stane uza nj kao da je to od njega tamo dano. Kad me đavao opazi poviče ljutito: "Ti meni duše uzimaš!" I potrči prema meni da me napadne i uništi. Režao je na mene kao pas: "Ti meni duše uzimaš!" Jedno četiri puta mi je tako vikao i prijetio prstom. Dok je trčao prema meni, a Majka Božja, kako je stajala gdje je to cvijeće bilo, pruži Svoju desnu ruku ispred mene da me obrani. A đavao stane, i nestane s toga tla.
Odjednom se Nebo jače otvori i ugledam na čelu
- 49 -
listopad 1974.
Sveto Trojstvo, Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti gledali su na zemlju i Svojim sjajem sve su obuhvatili. Sjajne zrake Duha Svetoga upravo su urasle dolje u zemlju. I zemlja je ispod nas bila tako prozirna, da sam ozgor dolje sve jasno vidjela. A Presveto Trojstvo gledalo je odozgora i na mene. I Bog Otac dade Bogu Sinu neki znak da sam se jako uplašila đavla.
Najedanput dođe po zražnome prostoru crn kalež. I taj kalež, crn kao ugljen, dođe i stane u blizinu onog crnoga križa. A ja gledam i upitam: "Što će taj crni kalež značiti? Pa Isus nema takovoga kaleža; Njegov je zlatan i lijep." I opet se čuo Glas odozgo: "Taj kalež se trebao izliti na ljude na zemlji... To je njegov kalež!" - kao sotonin, i pokaže na njega da je to njegov kalež - "Ne izlijevaj svoje na ljude Moje na zemlju!" - nastavi još Glas s Neba.
Anđeo Posrednik između Neba i zemlje - Najedanput doleti Anđeo, onako srednjega stasa i više vitak. Imao je žuti oval, haljinu bijele i smeđe boje. Doleti i stane malo sa strane nad onim mjestom gdje je bio taj crni križ i kalež. I ništa nije radio nego samo gleda na zemlju i promatra je. Onda sam postavila upit: "Kakav je to Anđeo?" Odgovor se čuo s Neba: "To je Anđeo Posrednik između Boga i zemlje - Ovaj je Anđeo Posrednik između Neba i zemlje." I ništa nije uredovao, nego je samo gledao dolje na zemlju, i na Majku Božju, i stajao je kao da čeka neku zapovijed.
Isus pričešćuje - Odjednom dođe Isus s Neba do Oltara gdje se služila Sveta Misa. Nešto je malo radio na Oltaru, a onda krene između prisutnih, s Kaležom i s velikom Svetom Hostijom u ruci, i pričesti vidjelicu.
Čistilište - Iza ovoga ugledam mjesto vatre... čistilište... gdje duše trpe i gore. Bile su same ženske. Velika vatra plamsala je i pucketala oko njihovih tijela, kao kad se kukuruz peče. Onda sam se
- 50 -
listopad 1974.
počela plašiti. To su duše za koje danas trpim. Cijelo tijelo mi je puno trpljenja, samo što dragi Isus, ne da da legnem, da se drugi ne sablažnjavaju.
Ujutro prije Svete Mise jedna sestra iz zajednice donijela je aparat i htjela je pod Svetom Misom slikati. Majka Božja se javi ovako: "Puno se slika, puno se govori, a malo se živi po Zapovijedima Mojega Gospodina."
Poslije podne, kad je trebalo poći na hodočašće u Porto di San Stefano i San Damiano brat Ivo požurivao je sestru Šteficu neka se brže spremi, da ne čekaju kod autobusa na nju. Na to se Mali Isus u naručju Svoje Majke nasmiješi i kaže: "Već čekaju na nju!"
Molba jednog svećenika Gospodinu: "Želio bih biti dobar svećenik, i nek mi Marija isprosi što veće milosti za posvećenje..."
Govori Gospodin Isus Krist slugi Svome ovako: "Sine Moj, sluga Moj!
POGLEDAJ PUTOVE PO KOJIMA SAM JA HODAO PO ZEMLJI I MOJA MAJKA. Živi po njima, i izvršit ćeš Volju Moju. Tko ljubi Moju Majku, ljubi Mene. Tko ljubi Mene, ljubi ga Majka Moja. Činiti dobro u malome oko spasa duša, u Mojim očima je puno. Tko ide za Mnom u životu svojemu, radi za Mene. Ja sam Onaj koji dozivam stvora Svojega. čovjeka na zemlji, da Mi se približi u Slavi Mojoj, jer pretrpjeh za duše mnogo. Malo ima onih koji ustrajaše jakošću Mojom u Duhu Mojemu na zemlji. Zato moli Mojega Duha da se nastani u tijelu tvojemu Moja jakost. Bez Mene ne mogoste ništa učiniti, sa Mnom sve učiniste po Volji Mojoj. Glas preko Moje Majke je Glas Moj. Zovem i dozivam djecu Svoju sa zemlje, dok dan traje i noć ne nastane. Koliko možeš toliko Meni služi prema snazi Svojoj. Zadovoljan sam Ja s tobom. Budi oruđe Ruku Mojih - dano ti je na zemlji. Ja sam Alfa i Omega. Amen." (Dn 205-6)
- 51 -
listopad 1974.
Ponizni redovnik brat Petar molio je Majčicu Božju, što bi Joj bilo drago da još moli Njoj na čast, za spas duša.
Govori Gospodin Isus Krist ovako:
"Sine Moj, dijete Moje!
JA SAM ZADOVOLJAN S TOBOM!
Živi i dalje kako si živio dosad,
i vidjet će oči tvoje slavu svoju u Meni.
Ja i Majka Moja doći ćemo po dušu tvoju.
Skupljaj biserje za dane,
kada ćeš unići u Nebo vijek vjekova. Amen."
Govori Majčica Božja ovako:
"Sine Moj!
OMILJELO JE MENI SRCE TVOJE,
jer moliš Otajstva Krunice Moje.
Ja sam Majka divne ljubavi djece Svoje.
Tko Mojim putovima hoda
izgubit se neće nikada.
Ja sam Majka ruža mirisnih, duša čistih.
Uzdaj se, sinko, u Mene!
Ja ću te dovesti u dvorove Nebeske.
Lebdim nad tobom i čuvam te. Marija."
A dobri brat Mato, kojemu je već 86 godina, i koji već više godina moli svakog dana po 24 Krunice, obavlja 4 Križna Puta i prisustvuje i ministrira na pet do šest Svetih Misa (pa i više) - pitao je Gospodina što bi još mogao učiniti za spas duša.
Govori Gospodin Isus Krist ovako:
"Dijete Moje, ljubimče Moj!
UČINIO SI TI MENI MNOGO!
I dalje čini tako!
Vidjeh djela tvoja pred Sobom
i razveselih Srce Svoje u tebi.
Živ si ti u Meni,
i Ja sam živ u tebi.
Što učinih u tebi,
učinih Ja dušama Sebi.
Moj si miljenik,
i Duh Moj u tebi živi i raste.
- 52 -
listopad 1974.
Ti ljubiš Mene,
i Ja ljubim tebe!
Dijete si Moje!
Dani života na zemlji su kratki,
a Slava Moja traje u vijeke.
Brineš se za duše Moje,
i Ja ću se pobrinuti za zdravlje duše tvoje!
Nebeskim ukrasima dušu ću tvoju uresiti,
Moj sin, u Slavi Mojoj, u vijeke ćeš biti!
Sada ti tijelo tvoje zemlja umara,
u radosti Mojoj tvoja će duša da se odmara.
Ja sam Onaj koji sam bio, jesam i ostajem
- u vijek vjekova.
U Meni hodaš i sa Mnom ćeš poći,
da primiš nagradu od Mene za djela svoja. Amen."
Kad je vidjelica primala riječi za ova dva dobra i ponizna redovnika, braću D.I., bila je uronjena u takovu radost i ushićenje, da je bila gotovo u ekstazi. (Dn 216)
|